Коледа 2012- 2 част

• 79 524
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте дами,

снощи реших да направя кошнички от маслено тесто, които да напълня с шоколадов крем. Рецептата ми за кошнички е 400 гр. брашно, 1 яйце, 125 гр. пудра захар 1 ванилия. Разточих тестото и напълних кошничките, като сложих даже боб във всяка, за да не бухва много. Станаха вкусни, но малко дебели. Миналата година пробвах маслено тесто с 300 гр. брашно и 150 гр. масло. Него пък не можах да го събера. Вие как се справяте? Все ми залепваше по точилката?  Twisted Evil

# 421
Здравейте дами,

снощи реших да направя кошнички от маслено тесто, които да напълня с шоколадов крем. Рецептата ми за кошнички е 400 гр. брашно, 1 яйце, 125 гр. пудра захар 1 ванилия. Разточих тестото и напълних кошничките, като сложих даже боб във всяка, за да не бухва много. Станаха вкусни, но малко дебели. Миналата година пробвах маслено тесто с 300 гр. брашно и 150 гр. масло. Него пък не можах да го събера. Вие как се справяте? Все ми залепваше по точилката?  Twisted Evil

аз точа маслено тесто между два листа хартия за печене , супер лесно и чисто Simple Smile

# 422

lux, страхотна е тази рецепта за линцер торта, тъкмо търсех нещо подобно. много сладка ли се получава тортата?

# 423
lux, страхотен проект.  Simple Smile

Мисля да пробвам Линцер тортата.

# 424

lux, страхотна е тази рецепта за линцер торта, тъкмо търсех нещо подобно. много сладка ли се получава тортата?

да сладко е заради чистия конфитюр, ако не искаш да ти е толкожа сладко, може да настържеш 1 ябълка и да разбъркаш с конфитюра. И самото тесто е много вкусно, за пържи път през живота си ядох сурово тесто докато го правех  ooooh!

а може и да се смеси с кайсиев конфитюр или някакъв по слаб на сладост,

аз го правих със сладко от френско грозде, леко киселко и сладко ммм

Радвам се че ви е харесал проекта ми< събудих се от есенен сън,:) всъщност осъзнах че 2012 година е била много слаба от към рецепти едва 25 рецепти съм публикувала на любимата си страница, но да не спамя повече темата Simple Smile

bouquet

# 425
  • Балчик
Страхотен проект и линцеров сладкиш, lux. Peace

# 426
Ето ги и ореховите ми сладки.Не се изложих много.А в къщи ухае страхотно на орехи и ванилия.

# 427
  • Sofia
Баба ви Яга, захарното тесто, което взех, е 1 кг. и е на цена 9,48 лв. Може да има и по-големи разфасовки.
благодаря ти! ще отида и аз да взема, пък ще видя как ще го оцветявам.

# 428
  • нейде там, където ....
Много ми хареса рецептата за домашен маршмелоуз! Благодаря, lux   bouquet

# 429
  • гр.София
Ето ги и ореховите ми сладки.Не се изложих много.А в къщи ухае страхотно на орехи и ванилия.
много са хубави а предполагам и вкусни, може ли рецептата  Hug

# 430
Много ми хареса рецептата за домашен маршмелоуз! Благодаря, lux   bouquet

за нищо Simple Smile точно днес направих нова партида Simple Smile, която използвах с чаша гореш шоколад, дали ако го сервирам на Дядо КОледа ( мъж ми) ще получа хубав подарък ?

Благодаря ви за хубавото посрещане в темата, а Джемма от теб да чуя похвала е много важно, ще се опитам тази година да направя Щолен, получих рецептите от една бабка в Германия, докато бях на гости при родителите ми- Ако се получи добър ще споделя  Heart Eyes

Миналата година имах много желание да се присъединя към вас, но малката ми принцеса се роди -малко по-рано от очавкваното и успях само едни кравайчета и дънди кейк да направя  Whistling

# 431
  • София
Lux, прекрасна рецепта! Снимките ти внасят страхотно настроение!  Grinning

# 432
Lux, с ножица ли изряза формите на маршмелоуза или с форми? Може ли да се реже с форми? Много ми хареса и ще опитам Simple Smile

# 433
  • ВАРНА
Преди време бях правила едни сладки,но сега не намирам рецептата - стопяват се бонбони лакта мисля или карамел ли беше  newsm78,слагат се орехи/лешници,маже се докато е топло върху вафлени кори и се реже на ромбчета - нещо такова....дано някой я има по-подробна като обяснение  Praynig

И такива силиконови формички за бонбони - дайте идеи как ги използвате,че доста поръчах и сега им замислям приложенията http://www.ebay.co.uk/itm/Christmas-Party-24-Styles-Chocolate-Si … 3D251166278170%26

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 17:50 от morgana07

# 434
Момичета, моля ви препоръчайте ми изпробвана рецепта за печено свинско бон филе, решила съм тази Коледа, ако не пълня пуйка, да я заместя с печено бон филе, но нямам идея, нито изпитана рецепта, за това се обръщам с молба, искам рецептата да е за цяло парче месо с някакъв сос, гарнитурата ще я мисля отделно.Благодаря ви предварително?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт