Коледа 2012- 2 част

• 79 685
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да, определено. От тук 2, от там 3... и ето ти пари за нова форма Simple Smile)
Иначе и аз имам такива 3 различни вида формички, но не съм се сещала да ги използвам за друго освен за лед Simple Smile Благодаря за идеята   bouquet

# 406
Фики къде си? Продават свинска мас на черво като салам, може да питаш в магазините за месо или такива като Кауфланд, Била. Точно тия сладки не съм ги правила, затова и отминах въпроса онзи ден да ти пише някой правил, но няма причина да са твърди с масло, на втория ден ще омекнат.

# 407
Утре ще направя едни орехови сладки /до сега не срещнах такива/стават много вкусни и могат да се направят по раничко.Правя ги задължително за Коледа.Само да не се изложа нещо ще ви ги покажа.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 11:45 от mimi0585

# 408
  • София
Свинска мас съм виждла преди и във фризерите на Т-маркет.

# 409
Фики къде си? Продават свинска мас....
В Америка съм. Ще потърся в големите хранителни магазини. Може и да има  Thinking
Благодаря  Hug

# 410
  • при палмите и алигаторите,FL
В Walmart , според сайта им има  Peace

# 411
И аз спретнах едни шприц бисквити ,който оцветих с какао и зелена боя,но шприца ме предаде(работи на ток) и накрая ги направихме на ръка с дъщеря ми.

# 412
АКК е готов  Heart Eyes За пръв път го правя, но според ММ е сташен  Peace Благодаря на Джема за споделената рецепта Hug
Реших на мама и тате да направя марципанов щолен, така че това е следващото , което смятам да приготвя.  Peace

# 413
  • Австрия
Е, айде и аз да представя своя списък със сладки за Коледа.

От 1 до 4 място са фаворитите ни и те няма как да не бъдат направени.

1.Линцери
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

2. Ванилените кравайчета
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20461692#msg20461692

3. Schoko-Nuss-Kugeln
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20357579#msg20357579

4.Zimtkugeln
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20488485#msg20488485

5. Орехчета
6. Orangensterne / Портокалови звезди ( нови )
7. Pistazienringe / Кръгчета с шам фъстък ( нови )
8. Marmelademplätzchen / Сладки с мармалад  ( нови )
9. Медена къщичка

Съжалявам, че имената са написани на немски, но живея в Австрия и ползвам много тукашни рецепти, имената на които много трудно се превеждат и не звучат добре на български.

# 414
Тази вечер реших да  се пробвам да направя забравени сладки.В мометна са във фурната стоят там от 2 часа вече и нямям търпение.Като видя резултата ако не е много зле ще кача снимки/ нали се научих и аз/ Embarassed

# 415
nudel 33, в тая рецепта за ванилени кравайчета... къде е ванилията? Щото и аз мисля да се пробвам на тез краваи, щом и толкова много стават... Simple Smile
Рецептата за бонбоните я пиша ей сега!

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 22:35 от Ванилия Мадагаскарска

# 416
  • София
Тази вечер реших да  се пробвам да направя забравени сладки.В мометна са във фурната стоят там от 2 часа вече и нямям търпение.Като видя резултата ако не е много зле ще кача снимки/ нали се научих и аз/ Embarassed
Три пъти правя опити със забравените сладки и трите неуспешни. Явно има някаква тънкост, която пропускам!

# 417
  • Австрия
nudel 33, в тая рецепта за ванилени кравайчета... къде е ванилията? Щото и аз мисля да се пробвам на тез краваи, щом и толкова много стават... Simple Smile

Ванилия Мадагаскарска ,
когато се изпекат, кравайчетата се овалват в смес от пудра захар и ванилия. От там идва ванилията  Wink

# 418
  • Под сянката на разлистените кактуси
Фики, мас има в повечето американски супери както и в Уолмарт при олиото и зехтина. В едни светлосини кутии е. За мен само това, че не я държат в хладилник е много показателно с какво е бъкана...Правих веднъж сладки с нея и ми се видя някак си суха и гадна  Sick За всичко ползвам само масло! Към маргарина също имам предубеждение....

# 419
Simple Smile къде съм бляла не знам. МОмичета аз почнах проект 50 дни до Новогодишната нощ -

Simple Smile и мятам една рецепта за темата

Линцер Торта

Рецептата за тартата е от една страхотна книга" Backen"- Die neue grosse Schule от Арнолд Заберт- Страхотен учител - 300 страници Училище за всеки кулинар. Тази книга ми е подарък от моите подители, които живеят в Германия и събират класики и страхотни книги за мен. Simple Smile  Ще има със сигурност още доста рецепти оот тази страхотна книга. Всъщност тази рецепта е на Conrad Hagger автор на книгата Salzburgisches Koch-Buch, и рецептата датира 1719 година Simple Smile Традиционна рецепта за Линзер торта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт