Коледа 2012- 2 част

• 79 466
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз да се включа с един въпрос...
Кои меденки са лесни за приготвяне, най-вкусни и омекват за около 2 дни?? Simple Smile

# 661
И аз с един въпрос относно щолена:Трябва ли бадемите да се белени? Защото съм планирала да го правя в почивните дни и искам да се подготвя

# 662
  • гр.София
Кои меденки са лесни за приготвяне, най-вкусни и омекват за около 2 дни?? Simple Smile
на Джема, омекват слепени за един ден, вечер ги правя, сутрин се топят в устата  Hug

# 663
  • БГ
на Джема, омекват слепени за един ден, вечер ги правя, сутрин се топят в устата  Hug
или им сложи ябълки нарязани в кутията и омекват бързо!

# 664
  • София
Мерси за отговора, но аз не искам слепени, а такива, които се изрязват с формички и се украсяват?

Може и да не са меденки тогава... някакви други сладки, които се изрязват с формички и не е нужно да се чака, за да се консумират?

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 12:15 от Plamena Stoitsova

# 665
Дами, привет Grinning

Имам въпрос относно  АКК : може ли да се пече в тези хартиените, твърди форми като за панетоне?Продават се в джъмбо, правоъгълни.
Извинявам се предварително ако такъв въпрос е вече задаван...

Благодаря  bouquet

Джема ти вече ми отговори, но трябва ли да редуцирам времето за печене или...?Ще приготвям дозата ти по рецептата, но ще я разпределя в малки форми...
Благодаря отново Grinning

# 666
Здравейте, момичета!
За сега се разписвам въпросчета:
На звездовидния анасон само семената ли му се изполват?
    и
Тази година ще спретна една коледна елхичка (сдобих се с формички за целта). Помогнете моля ви с подходяща рецепта за тестото; също и - как да слепя отделните части?

# 667
Момичета ,тая година се обърках , ( ами който не чете)направих щолените на 19 ноември ,дали няма да се развалят  newsm78

# 668
Здравейте и от мен, записвам се в най-сладката тема  Grinning
rozali покажи за каква формичка става дума.Предполагам, че имаш впредвид за коледни курабийки, ама да видим  Wink А относно анасаона, ако ще го използваш за курабийки - аз използвам такъв на прах.
Аз тези дни запретвам ръкави, за да изпека любимите курабийки вкъщи - на natalyna.

# 669
Мерси за отговора, но аз не искам слепени, а такива, които се изрязват с формички и се украсяват?

Може и да не са меденки тогава... някакви други сладки, които се изрязват с формички и не е нужно да се чака, за да се консумират?
Вчера правих меденките на Джемма и веднага си ставаха за хапване.Не разточвай тънко и гледай тестото да не стане мн твърдо .Ще имаш ени прекрасни вкусни меденки като резултат

normas не би трябвало да се развалят,ако седят на хладно и са покрити

# 670
  • София
Мил, за тази рецепта ли става дума? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824

ти без да ги слепваш ли ги прави?

# 671
Здравейте и от мен, записвам се в най-сладката тема  Grinning
rozali покажи за каква формичка става дума.Предполагам, че имаш впредвид за коледни курабийки, ама да видим  Wink А относно анасаона, ако ще го използваш за курабийки - аз използвам такъв на прах.
Аз тези дни запретвам ръкави, за да изпека любимите курабийки вкъщи - на natalyna.

Ей тези ще ползвам за елхичка:

А зв. анасон имам, но не е смлян и се чудя кое да му меля- семената или целия  newsm78!

# 672
  • Балчик
Дами, привет Grinning

Имам въпрос относно  АКК : може ли да се пече в тези хартиените, твърди форми като за панетоне?Продават се в джъмбо, правоъгълни.
Извинявам се предварително ако такъв въпрос е вече задаван...

Благодаря  bouquet

Джема ти вече ми отговори, но трябва ли да редуцирам времето за печене или...?Ще приготвям дозата ти по рецептата, но ще я разпределя в малки форми...
Благодаря отново Grinning

Ами нямам идея, не съм пекла в такива форми, тази година се чудя дали не пробвам в силиконови. Не се притеснявай толкова за това печене. Печи си, както си печеш други тестени изделия.

# 673
  • Русе
Моля за помощ  Praynig
Забърках линцеровите сладки на Наталина но не мога да събера тестото. Сложих 4 жълтъка първоначално, после добавих още един но пак не мога да го събера и замеся. Сложих едно краве масло + олио до 250 гр.
Някаква идея как да го събера   Praynig newsm78

# 674
rozali аз бих ти препоръчала меденките на Джули от Наталина.Потърси в първия пост, трябва да има рецепта  Peace

И от мен една рецепта за коледни сладки

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 11:57 от Бобсито

Общи условия

Активация на акаунт