Коледа 2012- 2 част

  • 79 468
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Австрия
  • Мнения: 28
Имам един въпрос: започнах да преписвам рецептата за меденките на nudel33 , но не пише да се слага някаква мазнина (масло, маргарин). Дали е пропуснато или рецептата е така?  newsm78

Fortuna , не е пропусната мазнината. Рецептата наистина е така. Аз в началото също се учудих, но е така. Wink

# 526
  • Мнения: 8 392
Имам един въпрос: започнах да преписвам рецептата за меденките на nudel33 , но не пише да се слага някаква мазнина (масло, маргарин). Дали е пропуснато или рецептата е така?  newsm78

Fortuna , не е пропусната мазнината. Рецептата наистина е така. Аз в началото също се учудих, но е така. Wink

Благодаря!  Hug Учудих се, защото във всички други рецепти за меденки има мазнина. Но така ще са още по-добре за тези на които им се хапват меденки, но следят и за килцата, които се трупат (като мен)  Wink

# 527
  • София
  • Мнения: 23
Аз да ви попитам, тъй като след малко слагам да пека първия АКК - маслото студено от хладилника ли го добавяте или поомекнало малко?  newsm78

# 528
  • Мнения: 6 788
Как се заменя слънчогледовото олио в рецептите за коледни сладки и меденки с масло?

# 529
  • Мнения: 10

Меденки по една от най-икономичните резепти за меденки, която имам и ползвам, но не бих казала, че блести с нещо пред другите видове рецепти.... /освен, че излиза по-евтино и е сравнително бърза рецепта/

# 530
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Fortuna, аз моя току-що го сложих да се пече. Маслото ми беше много меко за да се разбие добре.

# 531
  • Мнения: 1 894

Меденки по една от най-икономичните резепти за меденки, която имам и ползвам, но не бих казала, че блести с нещо пред другите видове рецепти.... /освен, че излиза по-евтино и е сравнително бърза рецепта/

Би ли дала рецептата? Дали тестото е подходящо за къщичка?

Имам и още един въпрос- колко време могат да престоят изпечените части за къщичка, преди да я сглобя?

# 532
  • Мнения: 12 379
nudel33, изключително благодаря за споделената рецепта! Hug Аз винаги се стремя да направя коледните сладки няколко идеи по-здравословни и задължително замествам или смесвам брашна, слагам кафява захар, меласа, агаве, кокосово масло.. Опитът ми показва, че с ръжено брашно се получават добре нещата, така че ще ги направя задължително ! Peace И да използвам възможността да споделя, че аз също правя само твоите линцерки с лешници и/или бадеми и в оригиналния им вид и със заместване на някои продукти! Рецептата е чудесна! Hug

# 533
  • Варна
  • Мнения: 488
съжалявам, но нямам с какво да се похваля. Но ще черпя идеи от вас.

# 534
  • Мнения: 10
Ето я рецептата:
За тестото:
2 големи яйца
1 ч.ч. захар /без връх/
1 непълна ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
1 пакетче канела
7 с.л. мед
брашно до меко тесто /при мен отидоха около две чаши и половина може и малко повече/

Замесва се меко тесто /като пластелин/. Оставя се тестото 10-минути да си поеме от съставките. Разточва се на лист с дебелина 0,5 см. С подходящи резци се изрязват сладки, които се пекат в предварително загрята фурна до готовност /крайчетат да станта златисти/. Съхраняват се в кутии с капак за да омекнат.
Казвам, че тази речепта е икономична, защото е с олио, а не е с масло и е с 2 яйца, а не с повече. Правя сравнение с други рецепти, които съм ползвала.

# 535
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз да ви попитам, тъй като след малко слагам да пека първия АКК - маслото студено от хладилника ли го добавяте или поомекнало малко?  newsm78

Разбира се, че е на стайна температура, все пак с миксер ще го разбиваме,не с ледотрошачка. Simple Smile Peace

# 536
  • София
  • Мнения: 23
Аз да ви попитам, тъй като след малко слагам да пека първия АКК - маслото студено от хладилника ли го добавяте или поомекнало малко?  newsm78

Разбира се, че е на стайна температура, все пак с миксер ще го разбиваме,не с ледотрошачка. Simple Smile Peace

Мерси за отговора, аз сама също достигнах до това заключение. Вече се пече и до 1 час даже трябва да е готов. Утре ще покажа снимки.  Grinning Ама все пак исках да питам за маслото, за да не объркам, за първи път правя сладкиши за Коледа и не исках да се провали нещо, но съдейки по уханието, което се носи от печката в момента, всичко е наред Wink

# 537
  • Мнения: 129
Момичета, да се похваля.  Днес направих първият си АКК, половин доза. Домочадието обаче не може да чака до Коледа и въпреки, че е тежичък кейк почти се изяде.



# 538
  • Мнения: 1 894
mamaeli800   bouquet

# 539
  • София
  • Мнения: 2 649
Аз съм готова с моите щолени.  Simple Smile чакам да изстинат, за да ги увия и прибера в хладилника. Така хубаво ми миришеше цяла вечер..... Много го обичам този щолен.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт