Коледа 2012- 2 част

  • 79 468
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 678
Мил, за тази рецепта ли става дума? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824

ти без да ги слепваш ли ги прави?
Да тази рецепта
Въпреки че ги правих за да ги слепя и така се почти изядоха ,тези са тънки значи ако искаш много мекички по дебелички двойни За мен е страшно сполучлива рецепта

# 676
  • София
  • Мнения: 6 598
Моля за помощ  Praynig
Забърках линцеровите сладки на Наталина но не мога да събера тестото. Сложих 4 жълтъка първоначално, после добавих още един но пак не мога да го събера и замеся. Сложих едно краве масло + олио до 250 гр.
Някаква идея как да го събера   Praynig newsm78

Хм, имаше ли олио в рецептата?  newsm78

Събира се с търпение, постепенно масло си поема брашното.

# 677
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Мил, за тази рецепта ли става дума? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824

ти без да ги слепваш ли ги прави?
Да тази рецепта
Въпреки че ги правих за да ги слепя и така се почти изядоха ,тези са тънки значи ако искаш много мекички по дебелички двойни За мен е страшно сполучлива рецепта

Разкошни са...формичките за меденките дали не са купувани от Кауфланд...на бройка?

# 678
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Моля за помощ  Praynig
Забърках линцеровите сладки на Наталина но не мога да събера тестото. Сложих 4 жълтъка първоначално, после добавих още един но пак не мога да го събера и замеся. Сложих едно краве масло + олио до 250 гр.
Някаква идея как да го събера   Praynig newsm78

Хм, имаше ли олио в рецептата?  newsm78

Събира се с търпение, постепенно масло си поема брашното.

Не пишеше точно олио но аз така си го преведох  Embarassed
Значи продължавам да меся....

# 679
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
1. С олио ще станат по-твърди.
2. В рецептата на Наталина няма олио, от къде си го превела?
3. Щом си заменила част от мазнината с олио не би трябвало да ти дойде много брашното, за да е твърдо и да не може да се събере на топка.
4. Никога не добавяйте брашното наведнъж, а постепенно, може да не поеме всичкото, може и да не стигне- зависи от големината на яйцата.

# 680
  • София
  • Мнения: 6 598
Моля за помощ  Praynig
Забърках линцеровите сладки на Наталина но не мога да събера тестото. Сложих 4 жълтъка първоначално, после добавих още един но пак не мога да го събера и замеся. Сложих едно краве масло + олио до 250 гр.
Някаква идея как да го събера   Praynig newsm78

Хм, имаше ли олио в рецептата?  newsm78

Събира се с търпение, постепенно масло си поема брашното.

Не пишеше точно олио но аз така си го преведох  Embarassed
Значи продължавам да меся....

Няма олио, сега погледнах пак рецептата. Ти си сложила доста олио, 125 гр/мл., маслото течно ли го стопи? Да не е от това проблема със събирането? Маслото трябва да е омекнало на стайна температура, не течно.

Пиши дали си го събрала все пак и какъв е резултатът от печенето.

# 681
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Не знам защо така реших че половината мазнина трябва да е течна  newsm78 Кравето масло беше омекнало на стайна Т.
И да, сложих цялото брашно на един път. Ужасно тъпа постъпка но вече е късно да съжалявам.

Малки бяха яйцата и за това първоначално сложих 4 жълтъка. После добавих още един.
Не се събира. Направо си стои на трохи  Confused

# 682
  • София
  • Мнения: 337
Мил, за тази рецепта ли става дума? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824

ти без да ги слепваш ли ги прави?
Да тази рецепта
Въпреки че ги правих за да ги слепя и така се почти изядоха ,тези са тънки значи ако искаш много мекички по дебелички двойни За мен е страшно сполучлива рецепта



Браво на теб - изглеждат супер:) А тези всичките сладки на снимката от една доза ли излязоха или от 2?

# 683
  • Shumen, Bulgaria
  • Мнения: 155
Момичета всичко е прекрасно   bouquet
От няколко години гледам рецептата за английски коледен кекс и тази година искам да го приготвя.
Искам да запитам ще имам ли проблем с печенето, защото аз имам печка Раховец, т.е фурната ми е по-малка. Дали трябва на по-ниски градуси около 130

# 684
  • Мнения: 5 681
Момичета, дайте ми идея. Правих един път бонбони, от този тип
http://4.bp.blogspot.com/_zV3KCkJ-Gps/S9nG-Sf3A7I/AAAAAAAAAL0/pC … 1600/DSC04961.JPG
но нещо ми се разливат. Ако ги оставя по- дълго време да изстинат, стават много трудни за оформяне. Можете ли да ми дадете съвет как да ги правя?

# 685
  • София
  • Мнения: 6 598
Момичета всичко е прекрасно   bouquet
От няколко години гледам рецептата за английски коледен кекс и тази година искам да го приготвя.
Искам да запитам ще имам ли проблем с печенето, защото аз имам печка Раховец, т.е фурната ми е по-малка. Дали трябва на по-ниски градуси около 130

Ох, да ти кажа, и аз така няколко години му се  каних, тази го направих. Вчера дохапнах останалото от малкото кексче, което напраивх за опитване. Ами харесва ми все повече и повече, а както казва детето - ще стане още по-хубав като престои Simple Smile Но задължително сложи портокалови корички, разкошен вкус дават. Днес ще му е първото поливане - с колко точно лъжици да го полея (мисля смес ром с пресен портокалов сок да е)?

Ели_дечкин , не знам защо не се събира... даже и при всичкото брашно (ако е точно измерено), би трябвало да се събере накрая. Жертвай още един желтък или пък цяло яйце сложи, по-дребничко?

# 686
  • Мнения: 115
Имам въпросче за АКК - направих си го аз миналата седмица. Стана много добре. В рецептата пише да стои на студено и аз го сложих на терасата, но тя не е остъклена, а вкъщи нямаме студена стая. Та да питам къде го държите? И ще му стане ли нещо на моя кейк?

# 687
  • Мнения: 5 681
Австрийски коледни джобчета

Продукти за тестото:
- 350гр. брашно
- 150гр. меко масло
- 125гр. захар
- 1 пакетче ванилова захар( ползвам тази от Лидъл)
- щипка сол
- 1 и 1/2 ч.л бакпулвер
- 2 с.л. прясно мляко

Продукти за пълнежа:
- 150гр. сушени плодове- каквито имате
- 100гр. мармалад- какъвто имате
- 100гр. ябълки
- 100гр. счукани орехи- аз имах лешници
- 50гр. мазнина- каквато ще използвате за тестото
- кората от настърган лимон
- 5с.л. алкохол- ползвам ром, може и с есенция
- подправки- канела, джинджифил, индийско орехче, анасон, кориандър

Брашното заедно с бакпулвера се пресяват в купа. Добавят се останалите продукти за тестото и се меси до хомогенно. Разточва се и се правят джобчетата. Можете да ги направите и като пурички. За да ги направите класически джобчета, е достатъчно да изрежете две квадратчета- върху едното ще сложите плънката, а другото квадратче ще сложите отгоре. По крайчетата притиснете с вилица.
Пълнежът: плодовете, които сте подбрали, трябва да ги нарежете на ситно. Заедно с останалите продукти без мармалада ги слагате на слаб огън да кипнат за мъничко, колкото да се гушнат съставките. Дръпнете ги от котлона и добавете мармалада.

След като оформите джобчетата, ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Или докато хванат приятен загар.

# 688
  • Мнения: 10
Ето нещо и от мен на тема Коледа:
   


Моите коледни мъфини с конфитюр от боровинки Smile)) предколедно Smile

   
 
неукрасените меденки по т.н. икономична рецепта. /има я в блога ми/



А тук вече са украсени Simple Smile

...и вече почти изядени Simple Smile

 

# 689
  • Мнения: 4 892
AKK през колко дена и с какво количество ром го ръсите?

Общи условия

Активация на акаунт