Уважавам твоето мнение и винаги те чета с интерес, сега ще те цитирам от един много ранен период: "Всеки изказва мнението си в зависимост от това, какво е преживял и как живее в реалния живот"/може би не е дословно/, но е МНОГО точно.
... Много се радвам обаче, че поне се заформи дискусия, защото след 2-те серии нямаше такава.

СИЛВЕ

С последния си пост дискутирах не с твоето, а със собственото си възприятие от снощи, когато не ми беше до музиката. На мене и при второто гледане ми се стягаше гърлото, но по друг начин.
Знаех, че мнението ми няма да бъде споделено (точно заради лични преживявания в реалния живот) и въпреки това го споделих, за което вече съжалявам. И не мисля да се връщам повече към този епизод.
Но ми се струва, че с тези песни - подбрани не случайно за фон на тези най-тежки моменти - МК някак приглушава или смекчава мъката, за да не смаже зрителя. Така го усетих втория път.
Неописуема е болката на Нермин. Разтърсиха ни риданията й на гроба, но не ни остави МК да ги чуем - сподави ги с песента. Гледахме пет минути оплаквачките, но не ни остави да ги слушаме дълго - само на два пъти прорязаха песента. Ако беше дотам садист, като нищо щяха да ни вият пет минути (без музикален фон) и тогава екранът на лаптопа ми щеше да отнесе едно кроше вместо МК.
Нещо такова исках да кажа в предишния си пост, но явно не съм успяла съвсем.