Отново заедно с проектите на Махсун К., Берен С. и колеги в турския ефир

• 51 199
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
mamata48  Hug  Веднага отпивам от шампанското за ваше здраве и за тоя хубав ден. Дано всички да сте здрави тази вечер на трапезата!

ТАНЧЕ Hug относно твоя последен пост би ли ми казала по-подробно как се съчетава "процесия с ковчег - с прекрасна песен" newsm78
Уважавам твоето мнение и винаги те чета с интерес, сега ще те цитирам от един много ранен период: "Всеки изказва мнението си в зависимост от това, какво е преживял и как живее в реалния живот"/може би не е дословно/, но е МНОГО точно.
... Много се радвам обаче, че поне се заформи дискусия, защото след 2-те серии нямаше такава.  Hug

СИЛВЕ  Hug Снощи доста си поплаках - заради реалния живот. Днес изгледах епизода по-дистанцирано, без да го отнасям към себе си - наистина повече слушах, вършейки и още нещо. Отделила съм процесията от песента и за да напиша "прекрасна песен", явно така ми е дошло - пишех и слушах. Има и трагични български народни песни - не че са прекрасни, но не знам как да ги нарека, ако мелодията им е тъжно-красива. Дано един ден прочета текста на въпросната песен. Но две от 4-те песни така ми докоснаха съцето - за мен си звучаха като "наши".
С последния си пост дискутирах не с твоето, а със собственото си възприятие от снощи, когато не ми беше до музиката. На мене и при второто гледане ми се стягаше гърлото, но по друг начин.
Знаех, че мнението ми няма да бъде споделено (точно заради лични преживявания в реалния живот) и въпреки това го споделих, за което вече съжалявам. И не мисля да се връщам повече към този епизод.
Но ми се струва, че с тези песни - подбрани не случайно за фон на тези най-тежки моменти - МК някак приглушава или смекчава мъката, за да не смаже зрителя. Така го усетих втория път.
Неописуема е болката на Нермин. Разтърсиха ни риданията й на гроба, но не ни остави МК да ги чуем - сподави ги с песента. Гледахме пет минути оплаквачките, но не ни остави да ги слушаме дълго - само на два пъти прорязаха песента. Ако беше дотам садист, като нищо щяха да ни вият пет минути (без музикален фон) и тогава екранът на лаптопа ми щеше да отнесе едно кроше вместо МК.
Нещо такова исках да кажа в предишния си пост, но явно не съм успяла съвсем. Hug

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 08:40 от Tania M.

# 301
Мамата48, да сте живи, здрави и щастливи цялото семейство! Имате хубав празник на хубав ден! Hug Heart Eyes

http://vbox7.com/play:a46cc1c273

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 21:44 от Iva49

# 302
Здравейте)
Включете ме и мен в групата на гледащите "Не се измъчвай, заради мен"))) Нямам възможност да пиша, поради липса на време, но знайте, че филмът има още един фен)))
Благодаря на Милена за новините и интересните информацийки, които превежда    bouquet

# 303
Весела, добре дошла, и колко навреме! Преглътнах едно последно изречение в последния си пост и не го написах - че май малцина сме гледащите НИЗМ. И ето ти нов фен. Добре си дошла!

# 304
   mamata48, Честита Ви годишнина! Не се притеснявай да кажеш годините открито.

Желая на цялото ти семейство преди всичко здраве, любов,  разбирателство, и да сте заедно с половинката ти поне още толкова. Поздрав със следващото изпълнение:

Поздрава е и за всички момичета в темата. Направили сте направо страхотен разбор на 3 епизод. То човек като зачете, просто няма какво повече да добави. Надявам се утре да имам повече време и да се включа адекватно. Виждам, че си имаме и съмишленичка - Весела, добре дошла. Надявам се да се чувстваш удобно и приятно в нашата къщичка.
   Момичета, виждам вече, че ако остана ще си говоря сама, затова - Лека нощ и приятни сънища.    
Среща утре по някое време!

# 305
  • София
Добро утро!
Еми, аз .... изгледах до половината и записах.
Без претенции, някои реплики пропуснах, това е както гледах и ако си гледам за забавление. Т.е. не е точен превод, ориентировъчен е. Но ... за тази серия, така ми се стори по-ясно, нямах вдъхновение да преразказвам, а само да записвам.

„Benim İçin Üzülme’’ – 3. Bölüm – „Не се измъчвай заради мен”, 3-ти еп./1
20 ноември 2012 г.; 20:00 ч.; ATV

Скрит текст:
Арда – Вуйчо, недей да вдигаш шум, вуйчо Ахмед спи отзад!
Шахин се обажда на Бахар й само и казва, че са загубили Ахмед, точно в момента, когато колата довежда Нермин и Емине.
Ниази – Да беше ме прострелял мен. В този ковчег, трябваше да е моето тяло, Синан.
Мелхат  - Внукът ми ще бъде погребан в тази градина. Дадох на морето един син, и Ахмед след него ще бъде в дълбините на отвъдното. Върху него ще лежи земята/пръста.
(Песента от процесията – може ли нея допълнително да направя?)
Нермин – Зловеща орис. Емине, ти не опази брат си. Така ли трябваше да се върне моят Ахмед вкъщи?
Емине – Ние толкова се обвиняваме.
Нермин – Не ме послушахте, не послушах себе си. Боже, как ще понеса тази болка? Дай ми търпение, Боже мой!
Шахин – Синан, вие по-добре си знаете, но чух някои неща. Ако има нещо което може да се направи, вашите проблеми са и мои. Каквото е необходимо, ще го направим.
Енвер – Въпросът е приключен, Шахин. И двете страни претърпяха загуби. Няма какво да се добави.
Шахин – Решението си е твое, бате Шахин. Но тяхната загуба не може да бъде като нашата.
Енвер – Тяхната…, ние… Смъртта, на всяко място идва и носи еднаква мъка, Шахин.
Шахин – Както ти казах, решението е твое, бате Енвер, аз само…
Енвер – Благодаря, Шахин, стигнахме до тук, сподели болката ни! Друго няма.
Мелахат – Не може да се избяга от съдбата. Никой не може да избяга.
Синан – Батко, ако искаш малко да си починеш. Аз ще остана да чакам при Ахмед. … Ърмак…
Ърмак – Любов моя, знаеш ли къде съм?
Синан – Ърмак!
Ърмак – Добре, добре, ще ти кажа. В кафенето, където се запознахме. Взех един ден отпуска от болницата. Всъщност не беше трудно.
Синан – Ърмак…
Ърмак – Синан, скъпи, какво е станало?
Синан – Брат ми … Загубихме Ахмед.
Ърмак – Какво? Какво говориш, Синан? Веднага идвам.
Синан – Не, ела след като приключиш с изследванията.
Ърмак – Не може, Синан.
Синан – Като дойдеш тук, Ърмак, нищо няма да се случи. Ще дойдеш, като приключиш, става ли?
Ърмак – Добре, любов моя. Както искаш. Никак не мие спокойно, но… ще стане така както ти искаш, любов моя. Довиждане.
Ахмед – Дядо, хайде и ти ела!
Енвер – Добре, миличкият ми Ахмед, добре, де… … Ах, бе, малкият ми внук!
Орхан – Шенай!
Шенай – Орхан, какво е станало?
Орхан – Шенай, Ахмед…
Шенай – Дойде ли Ахмед? А, два дни го търся, телефонът му е изключен. За два дена ме забрави…
Орхан – Шенай, Ахмед умря.
Шенай – Какво!
Орхан – Видях ковчега… Той много те обичаше, ако не беше умрял… Той много те обича, защо не му каза „да”. … В къщи, слагат го в гроба, до нас, до нас… Но, защо, защо, защо… Защо, но защо…
Ахмед – Не забравяй, ти си моята съдба. Обещавам ти, докато умра ще обичам единствено теб. Довиждане.
Енвер – Нияази, вземи Буке и я отведи в къщата в чаената градина. Известно време нека така да останат нещата.
Мелахат – Ариф, ще занесеш ли това на приятелите по топка на Ахмед?
Ариф – Добре, г-жо Мелахат.
Емине – Мамо, мамо, хайде поне един залък хапни! Колко дни стана, нищо не си сложила в устата. Ще ти спадне захарта, ще припаднеш, хайде…Хайде, вземи.
Мелахат – Не може така, чедо! Трябва да хапнеш нещо. Моля те, не се измъчвай още повече!
Неджми – Обадиха се от „Трабзонспор”. Питат, защо не идва Ахмед…
Нермин – Майките искат да са близо до децата си. Значи, от самото начало, да ги прегръщат, да поемат аромата им… Съдбата е такава, понякога децата изоставят и си отиват от майките. И за майката спират всички звукове, времето спира, неоправдано дълго време спира, не могат да приемат и чакат да се върнат, сякаш ще се върнат накрая, и с надежда чакат, с дни, със седмици… Но смъртта е най-жестокото събитие сред разделите. И времето е убиецът на надеждите. … И все пак, като гледат дали се връщат, сякаш само майките си спомнят. Животът им остава на половина и живеят в мрака на очакването. Спомнят си чувствата към заминалите, и сякаш се усмихват на смъртта, както ако биха се усмихвали на живота.
Шенай - Де да бях ти казала, Ахмед. Да бях ти казала, колко много те обичам. Да бях те прегърнала силно, да бях погледнала в очите ти, … Да бях ти казала: „Много те обичам, Ахмед. Повече от всеки и от всичко те обичам.”
Буке – Нияази, майка ти как е?
Нияази – Не е добре.
Буке – Нияази, мили, ти не мисли за мен!! Остани до нея, сега тя има нужда от теб.
Нияази – Благодаря ти, Буке. Но, теб, тук ….
Буке – Нияази, след като ти си моята половинка, друго няма значение за мен. Хайде, отивай до майка ти. После пак ще дойдеш.
Нияази – Добре, Буке.
Ърмак – Любов моя, ще ти кажа нещо.
Синан – Казвай, скъпа Ърмак.
Ърмак – Нали ти бях казала да не идваш, днес аз идвам.
Синан – Добре, де, а тестовете?
Ърмак – Всички са съвсем чисти, наистина.
Синан – Ърмак, нали казваш истината? Т.е., за да не ме притесняваш…
Ърмак – Браво, скъпи Синан! Аз идвам веднага при теб, а ти се грижи за себе си, става ли?
Синан – Добре, скъпа Ърмак. Бъди внимателна!
Синан – Ърмак, щяла да пристигне.
Нермин – Да дойде, разбира се сине. Ще бъде малко подкрепа за теб.
Синан – Ах, скъпата ми майка, и в това положение за мен мислиш.
Фахиме – Жената от една седмица нищо не била хапвала, само вода пиела, и това насила.
Бахар – Ох, Боже, много е трудно. Бог да не дава на никого такава болка, както на майката.
Хаджер – Майка е това. Отначало им бях ядосана, че са несправедливи към Харун, но след това което се случи с Ахмед. Всеки ден тичаше след топката. Младо момче, дете като млада фиданка. Голяма загуба. Нека Бог даде, да почива в мир.
Синан – Батко!
Няази – Какво става, Синан?
Синан – Отивам при Неджми. … Да си остана вкъщи, още по-зле се чувствам, батко.
Нияази – Прав си, прав си. Как е мама?
Синан – Все така. … Как е Буке?
Нияази – Как да е? Ей така, съвсем сама в къщата в чаената градина ме чака. Да не съм стоял при нея, да отида при майка. Ако се случело нещо с майка ми, тревожи се,  още не сме се оженили. Ето, остана съвсем сама, там да ме чака. Какво да направя, все се чудя, Синан.
Синан – Батко, всичко ще се подреди.
Нияази – Дано Господ даде, братко!
Неджми – Преди малко се обадиха от „Трабзонспор”, питаха ще дойдете ли да подпишем договора.
Синан – Не си излязъл на тренировка, Неджми.
Неджи – Как да изляза, като погледна момчетата в лицата, виждам Ахмед. Колко спомени имаме, не става…
Синан – Момчетата имат нужда от теб, отива ли ти на теб така да се предаваш. Ето, помисли за мен, брат ми там лежи, майка ми нищо не иска да хапне, но трябва да подам ръка…
Неджми – Прав си, Синан, много е трудно. О, Боже, много е трудно.
Нияази – Мамо!
Нермин – Казах ти, не го прави, Нияази!
Нияази – Мамо, аз…
Нермин – Не ме послуша, Нияази! Казах ти, това момиче ще ни донесе нещастие, ти не ме послуша!
Нияази – Недей, мамо! Не го казвай! Момичето каква вина има? А? Ако ще обвиняваш някого, то вината е моя. Всъщност, аз сам се обвинявам. Но, Буке няма никаква вина. Насила остана съвсем сама. Съсипана е, не го прави, мамо, бъди справедлива!
Нермин – Нияази, синът ми лежи под земята! Ти за каква справедливост говориш?
Нияази – Мамо! Наясно ли си, този, който лежи там е моят брат, душата ми, всичко за мен!
Нермин – Тогава, дръж се подобаващо, Нияази!
Нияази – Мамо, мамо!
Фатма – Хаджер? Какво ще готвим за вечеря?
Хаджер – От сутринта сме излезли да събираме чая, чакай, като се приберем в къщи, ще видим.
Фатма – Толкова много ли имаше нужда да идвате тук?
Момиче – От един час сме тук, има и още един кош.
Фатма – Ай, момиче, Филиз поне ти отивай! Да вземеш нещо за вечеря, преди да са затворили магазините на пазара. Остави ни нас, довечера ще се видим.
Хаджер – Ай, браво, какво момиче?
Фатма – Е, като не познаваш някои от нейните достойнства …. Добро си е момичето ми. … Нияази и онова момиче все още не били сключили брак.
Хаджер – Виж какво, Фатма! Колко дни минаха от погребението на момчето. Нека малко се успокои обстановката, помогни ми за това.
Фатма – Малко трудничка, работа. Нермин не се хранела. Ама и пък ако е заради това, докога ще чакат за това подписване. Да, бе, да, като приятели ли си живеят.
Момиче – Абе, како Фатма, момичето не остана ли в къщата в чаената градина, те не живеят заедно.
Фатма – Ти така си говори. Вечерта Нияази отивал вкъщи, мислиш че там си е оставал ли?
Хаджер – Всеки си знае себе си, Фатма. Ние да си гледаме работата.

Втората половина, ... по-после. A първата песен със субтитрите, ще преведа текста им, след като измина целия епизод. Иначе, не знам дали за сега ще имам време за целите текстове на песните. Не че не са ми интересни, но ... едно по едно.

Успешен ден!

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 08:46 от milena d

# 306
И от мен добро утро!
Муци, така ме разсмя кланящият се емотикон, който си ми изпратила нощес, благодаря. Веднага го вкарвам в действие. Вместо на краля, първо се покланям на теб, един поклон и на пчеличката Миленка за неуморния й труд, и един на останалите момичета в темичката. А кралят ще почака.

Миленче, не се ангажирай с текста на песента, казала съм го ей така, пожелателно.
Изчезвам по задачи и до по-късно днес. Хубав ден, момичета!

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 08:46 от Tania M.

# 307
Добро утро щастливки !!!!  Hug

Който иска кафе моля да заповяда

Миленка  newsm51

mamata48  Hug
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 09:04 от didanka73

# 308
mamata48  Hug, Бъдете живи и здрави, много щастливи в семейния живот, обичайте се и остарявайте заедно! Моята глътка от шампанското ще я изпия довечера във Ваша Чест! newsm51  love001

МИЛЕНКА Hug  bowuu newsm51 newsm51
ТАНЧЕ Hug, ок  Peace, разбрах те.
Според мен това е хубаво, че сме различни. На мен тези прийоми точно ми подействаха обратно.
Не мисля, че би било интересно ако всички дружно в хор казвахме "Тамам е", нали? Peace

vesela Simple Smile   добре дошла, мила   bouquet  bouquet Аз като една нетърпелива любопитка с интерес ще очаквам твоя коментар!
ДИДИ Hug точно навреме с твоето ароматно кафе, а твоето дружелюбно коте много приятелски ми намига  smile3503  love001
Желая изпълнен с положителни емоции ЧЕТВЪРТЪК!  Hug

МУЦИ Hug  bowuu едно голямо БЛАГОДАРЯ за красивия поздрав, за мен той носи личен заряд. Страхотна песен и изпълнение! Днес ще я въртя дългоооооо   love001 newsm51

# 309
mamata48
Скрит текст:

Весела-
отбивай се по-често в нашата къщичка Hug

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 11:20 от вили-72

# 310
Здравейте момичета! Диди, чудесно кафе Hug.
Милена, благодаря за превода Heart Eyes За първата песен - защо е с изписани думи? На друг език ли е?
Весела  bouquet, добре дошла! Аз съм се присъединила последна тук и ти казвам- няма да съжаляваш! Всички момичета тук са прекрасни и всяка по своему е различна и интересна - със свое мнение и свой стил. Но в къщичката цари такава атмосфера, че всички сме щастливи.

Момичета и аз ви благодаря, че сте такива и че сте тук Hug Heart Eyes.

Муци, аз също може още нещо да добавя за 3-та серия.
Таня, Вили и на вас хубав четвъртък Hug.

# 311
   Добър ден, момичета.
   Цяла сутрин нямах време да се хакна в темата - тръстика бол.
   Силве, радвам се, че песента ти харесва. И на мен е една от любимите, но винаги я свързвам със Свети Валентин от КВФ.
   Танче, много се смях на поста ти. Хубаво е, че си харесала поне един от емотиконките. Ако успея да открия още нещо ще ти го изпратя.
   Миленка - Супер си както винаги.
   Диде, много весело и закачливо кафе си ни поднесла.
   Време е за обяд. Наздраве!

Eдин обеден поздрав от също любим мой филм. В спойлер, за да не спамим темата.

Скрит текст:

[/size]

# 312
Муци   love001 хубав поздрав

Ива много мили думи за нас и къщичката ни  разчувства ме миличка  Hug

Хайде един поздрав от краля на Вили и обичаният от нас калпазанин

http://www.youtube.com/watch?v=F_CfDbxusYs

# 313
Муци, Диди, благодаря за музикалното оформление Heart Eyes Heart Eyes
Диди, написала съм нещата така, както съм ги почувствала и видяла Hug

# 314
Ива сигурна съм в това но в днешното комерсиално време и живот пълен  с лицемерие и пошлост много малко хора казват добра дума за отсрещния човек , просто хората забравиха какво е да човек с главна буква  Hug

Общи условия

Активация на акаунт