Тихичко падат вече листата, бебчо си спинка сладко в кревата!Септемврийки 2012!

• 25 404
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Здравейте,
след вчерашния ревлив ден спахме 8 часа през нощта, сега пак си дремва и следобед на разходка пак да се наспи
лек и слънчев ден на всички

# 77
mimsat

дъщеря ми наддава наднормено. Роди се 2850, първия месец качи 1600 кг, а втория месец 2 кг. Сега на 2 месеца и 15 дни е около 7кг. Храни се с кърма от шише. През два часа изяжда около 120 мл. на хранене. Давам чай от копър и лайка. В месеца, в който качи 2 кг беше на системи с глюкоза. Не ме притеснява възможността да стане дебела, защото знам, че когато започне да се движи ще отслабне. Притеснява ме риска от рахит. Имате ли информация за връзката наднормено наддаване-рахит?  Каква е разликата по отношение на костите от какво са качени килограмите, от кърма или АМ? Не знам как да огранича млякото й. Опитите ми да се храни на 3 часа са неуспешни и са кошмар за двете ни. Като пробвам да й намаля количеството и да заместя с чай не се успокоява, докато не получи мляко.  Има ли връзка моето хранене с наддаването? Мога ли да спазвам някакъв хранителен режим, който да направи кърмата по-малко хранителна? Вярно ли е, че по-честото изцеждане увеличава мазнините в кърмата и ако се изцеждам по-рядко ще огранича приема на мазнини? 
Извинявам се, че поста ми звучи объркано и че въпросите са толкова много. Предварително благодаря!

# 78
Millenitta, така подробно описано вече имам няколко идеи. Извинете, че ще предредя мимсат Heart Eyes
С какъв биберон даваш млякото? Има ли начин да минеш на по малка дупка или шише което по трудно пуска. Когато увеличиш усилието може да намалиш количеството. Определено глюкозата е оказала влияние за наддаването. Предполагам си я давала заради жълтеница. При условие че така добре се е хранила с кърма, глюкозата според мен е била излишна. При опитите да предлагаш чай или вода първо тях ли предлагаш или ги предлагаш след млякото. Ако ги предлагаш предварително биха могли да утолят жаждата в известна степен. Предполагам не подслаждаш водата и чая, тъй като това са допълнителни калории. По себе си съм забелязала че лицетина прави кърмата по рядка и водниста. Не претендирам за достоверност на информацията. Това михрумна като размисли по поста ти. Мимсат ще ме коригира където бъркам.
И накрая да споделя че две мои приятелки имаха ситуация при която децата качаха доста и бяха едни сладки пухчета и след годинката се източиха нагоре и всичко си им е наред. По принцип при повече наддаване се изписва превантивно витД. Слагай го близко до прозореца на слънце.

# 79
  • Бургас
Здравейте!
За проверяването за дишането -явно всички го правят Simple Smile, още от болницата я проверявам редовно.
Днес май няма да излизаме на разходка, че тука в Бургас е едно мрачно.

Ева - сигурна съм ,че тази Коледа ще е първата от поредицата щастливи Коледи Simple Smile

# 80
  • Бургас
Привет!
Сигурно сте коментирали, но не съм пейнала досатъчно атеншън. Сега ни дойде до главата (респ. дупето). Иначе казано - запек Sad Що е то "бебшки запек" и как се оправя положението. Дохранвам с Нан Сензитив, но ме съмнява, че е от Лефакса, защото даже намалихме вече АМ, тъй като "раненаа" ми гърда бавно, но славно започна да произвежда все повече маТриал.
Мерси предварително за съветите! Hug

# 81
Мели Дуфалак?? Имаше едно стихче:

"Дуфалак, дуфалак
  днеска аках утре пак!"

До сега само това съм пробвала и работи при нас  Hug

# 82
Мели и ние сме в същото положение  Confused От колко време не ти е акал Пепи? Маги кара трети ден, при положение, че досега най-много ми е пропускала 1  newsm78 И аз започнах да давам Лефакс и също го подозирам. Четох, че действа запичащо. Към другите мамита, които го дават - как е положението при вас? Смайли, мисля че ти даваше - би ли споделила като имаш време  Hug

# 83
Момичета, благодаря ви, че се отзовавате с идеи и съвети в борбата ни с килограмите  Hug

Рошличка, и аз не знам каква е разликата между килограми, натрупани от АМ и кърма. Очаквам отговора на mimsat.

Скай, използвам най-малкия размер биберон на Авент. Шишетата на д-р Браун имат по-малки биберони. Ще купя и ще пробвам. Глюкозата я назначиха заради жълтеница в болницата. Вливаха я със системи. Приеха ни заради грешка в лабораторните изследвания, но за щастие предположенията за болест на черния дроб не се потвърдиха. Направиха различни изследвания и откриха разширено легенче на единия бъбрек. След като знам, че го има ще го следим. Ама да не се отклонявам много в разкази  Simple Smile
Пробвала съм да дам чай и преди и след хранене. Преди хранене в опит да увелича интервала между храненията. Резултата е пълен корем с вода, хапва малко мляко и започва да блъска, а глада остава, така че не спира да плаче. След хранене се залъгва, но после огладнява още по-рано.

Когато бебетата са облечени и само лицето им е открито, достатъчно ли е малка част от кожата да е огрята от слънцето, за да получат витамин Д от него?

Мели, наистина бебешкия запек бе доста коментиран, но е нормално, когато нещо не те касае в момента да не му обръщаш внимание. Ние сме със запек и то от доста време. Мисля, че повече от месец стана. Според мен нищо не влияе, просто храносмилателната система е по-ленива. Спрях всички капки против колики, спазвах хранителен режим, нищо не помогна. Иначе лекарите съветват да спреш да ядеш шоколад и ядки, да ядеш повече разхлабващи плодове-грозде, сливи, круши, тиква. Да се избягват силните подправки, зелето, чушките, боб, леща, грах. Масаж на коремчето и свиване на крачетата на всяка смяна на памперса. Ако не помага взимаш от аптеката свещички или клизмички и се изаква.  Дуфалак и Лактулоза не се дават, защото раздуват дебелото черво. И преди съм споделяла, че това са съветите на детските гастроентеролози, които отричат изписваните от педиатрите разхлабителни.

# 84
въпрос към ЛЛЛ:
От кой месец мога да започна да играя народни танци, трябва ли да се изцеждам преди това за да не стават болезнени гърдите и ще окажат ли някакво влияние на кърмата този вид танци?

# 85
Здравейте и от мен!   bouquet
И ние тази седмица ходихме на 2-ри ехограф за разширеното бъбречно легенче, но няма промяна и продължаваме с антбиотика, насрочиха на час за трети ехограф на 27.12.  fingerscrossed
Отделно беше качил само 60 г за седмицата и ми се накараха, че не му давам достатъчно мляко. Сега изпива по 200 мл на всеки 4-5-6 часа, надявам се да са се нормализирали нещата.  Praynig
За запека казаха нищо да не му правя, дори клизма, а да изчакам до 5 дни и ако не се изака да ходим за изследвания в болницата. препоръчаха ми да спра капките за колики. Смениха ни пак АМ, този път е за бебета с алергия към лактозата и има ефект, дори за коликите. Вече не ми плаче по 8-10-12 часа на ден.  

# 86
basis защо сте на антибиотик? Има ли възпаление, температура, показателите на урината ли не са добри? От София ли си? Къде ходиш на преглед? Какви изследвания за запека?

# 87
Антибиотика е Амоксил(амоксицилин ) за разширеното бъбречно легенче, вече повече от месец му го давам. Температура, ако се появи веднага трябва да отидем в болницата, изследвания на урината не са му правени все още.
Забравих да спомена, че новото мляко му помогна да се изхожда по често. Иначе се правят изследвания на изпражненията и се назначава преглед при гастроентолог.
Живея в чужбина.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 13:38 от basis

# 88
Здравейте момичета!Ние днес имаме рожден ден,ставаме на 2 месеца  party023!Вече сме големи,заглежда се,усмихва се,гука,интересна е вече!Аз също ходя да я проверявам малката гъбка като спи,мислех че няма други като мен,но явно сме всичките така,ни ще излезем на разходка тук и днес позволява времето,а колкото до броя на децата нищо че годините са ми в повече,но със сигурност поне още 1 ще имаме дай Боже,а ако има време и 3 може Simple Smile!Хубав ден от нас!

# 89
май само аз не проверявам като спи  Laughing ама то защото спи по гръб  Wink

Общи условия

Активация на акаунт