Тихичко падат вече листата, бебчо си спинка сладко в кревата!Септемврийки 2012!

• 25 404
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
днес ще ходим с ММ да пазаруваме, ама другата седмица става, аз излизам всеки ден,  само в дъжд и мъгла не около 1.30-2 някъде

# 586
nJlaMuTo моето слънце започна първо на мен да ми се усмихва, докато му говоря и му се усмихвам. Гледаше ме съсредоточено и той ми се усмихваше (да подчертая,че виждаше вече).

# 587
Дребо се усмихва на една пчеличка на активната гимнастика, на нас с баща му като го събличаме, за да го къпим, или като му се хилим и му се лигавим, но все още са му редки усмивките...не мога да ги хвана за снимка smile3509
Батко му по това време беше нахилен, главичката си държеше изправена, гукаше постоянно...което отново доказва колко са различни децата...всяко си е уникално  love001

# 588

Само вечер има нервни епизоди, но това шъткане чудеса прави. Мисля че някоя мама тук бе дала линк към доктора и методът му на успокояване на ревящи бебчета  Hug

върши чудеса този метод,направо ми идеше да го разцелувам тоз доктор  Laughing

# 589
здравейте,
аз станах преди малко и то едва едва, но да използвам да ям, докато Вики спи
снощи пак имаше колики и заспа в 12, буди се към 5.30 яде, ака, гука - пълна програма и така до 7.30 и оттогава до сега спи

в кичука голяма дружинка, аз тук си обикалям сама
Бели ти къде живеeш?Не е  ли някъде близо до центъра или се лъжа?Ако си в тоя район може да излизаме , ние се срещаме с Ева, когато има хубаво време.
до полиграфия, но ходя надалеч, най-вече на каменица, но може и на центъра да идвам
Супер Hug

# 590
Бели ти къде живеeш?Не е  ли някъде близо до центъра или се лъжа?Ако си в тоя район може да излизаме , ние се срещаме с Ева, когато има хубаво време.

Оооо аз и  при вас шЪ обриша  Mr. Green стига да ме искате, паля возилото и на разходка по центъра малко  Crazy След педи се разходихме пак с Нубчето малко, но много студено беее  cold не е за жени  Heart Eyes Иначе днес отново ни отмениха ваксините, че още малко сме хрипали ... та ги оставихме за следващия четвъртък  Whistling Това обаче не му попречи да реве като за световно  ooooh!  Mr. Green

flowerofpeace на нас определено много ни харесват играчките ... въртелеката над леглото, другите, които съм наредила из цялата стая и едни лепени на стената ... много си ги харесва и понякога им "говори"  Mr. Green

pocoloco1 прочетох за твоята приятелка още сутринта при августинките ... дано се оправя бързо и бебчо да не е зарезен  Praynig Hug

За биберона - не съм го сменяла /нашите са силиконови на Авент/ ... днес обаче взех един на НУК с анатомична форма и май също му харесва  Crazy Те така или иначе след третия месец се сменят ... нали вървят от 0-3 после от 3-6 месеца и т.н

nJlaMuTo
говори му често ... аз не спирам да бъбря докато се разхождаме, преобличаме и само глубости приказвам, но той ме слуша  Mr. Green Иначе правя всякакви физиономии и в повечето случаи ми се смее  Mr. Green

# 591
Хайде да дам отчет от днешната консултация - +700 гр \5850\ +3 см вече сме 61.
Боцнаха го и рева като магаре, нз обаче заради иглите ли повече рева или затова че е гол. После по случай това, че става на 2 месеца получи ново якенце за зимата. Измори се много на мама юначето и спа 3 часа като се прибрахме. Whistling Whistling

# 592
  • Пазарджик

Mimsat,

това са отговорите на въпросите ти
1. приблизително колко пъти в денонощие кърмеше сина си?- на около 3 часа, макар понякога да се сливаха
2. от едната гърда или от двете?- основно от едната, но гледах и другата да предлагам
3.
как бяха напишканите и наакани пеленки като брой?- след всяко хранене напишани, и 2-3 наакани
4. освен кърма, тогава даваше ли друго - вода, чай, сок, пюре, изкуствено мляко?- глюкоза заради жълтеничката, ам само няколко пъти като не можехме да разберем защо плаче и си помислихме, че е от глад /а наддава на кг детето направо незнам/

Също може да е полезно да споделиш и в момента какво е положението:
1. колко често кърмиш?- на 3 ч , но ако се разреве по-рано го слагам на гърда с надеждата да захапе и да се успокои
2. едната гърда ли предлагаш на кърмене или двете?- 2
3. доизцеждаш ли след кърмене?- вече започнах
4. приблизително колко добавка даваш за 24 часа и дали на всяко хранене я предлагаш?- след обяд и вечер около 2, рядко 3 пъти
5. как процедираш при хранене?- този въпрос не ми стана много ясен
Купихме и везна уж да следим колко яде. Проблема при нас е, че не може да чака събужда се с рев и иска да яде ВЕДНАГА. ooooh!  сега от 9 до този момент е през 15 мин на гърда, но към обяд взе да отказва да захапва, че му дадох мъничко глюкоза и 30 мл изцедена кърма от сутринта. Сега пак отказа гърда , пък реве ... Пак ще има разходка с количката из нас  #Crazy
[/quote]

Lillya,

по това, което пишеш, разбирам, че сте се справяли чудесно с кърменето, преди започването на добавката. В момента също се справяш добре.

Случва се бебетата да минават през периоди, когато искат да сучат по-дълго време и по-често, както и такива, при които пък се ядосват на гърдата и отказват да сучат. Често тези периоди преминават за няколко дни и е нужно малко търпение и спокойствие от мама.

Най-често е добра идея да се предлага по-често гърдата - на всеки 2 часа например. Има и някои неща, които биха могли да помогнат на бебето да суче по-спокойно:
- контакт кожа с кожа по време на кърмене;
- тиха, затъмнена обстановка;
- удобна поза - може да се експериментира с различни пози за кърмене, за да намерите най-подходящата - много майки откриват, че биологичната поза съчетана с контакт кожа с кожа действа много благотворно и успокоително на бебетата и дори някои споделят, че ако няколко дни прекарат в леглото с бебето, голички, гушкайки се и кърмейки се, без да мислят за друго, нещата значително се подобряват;
- при някои бебета движението по време на кърмене ги успокоява и те са по-склонни да изчакат слизането на кърмата и увеличаването на струята - подрусване, люлеене, разхождане.

Шишето и биберонът може да са объркващ фактор при бебетата и някои започват да отказват гърдата заради тях. Поради това много майки избират алтернативни методи на дохранване - лъшичка, чашка, пипетка.

Как се чувстваш с идеята за по-често кърмене (на около 2 часа)? Добре е при това да се предлагат двете гърди, дори може по 2 пъти и чак тогава да се предложи добавката, ако бебето я желае. По този начин се дава възможност на бебето да поеме повече кърма и евентуално да намали добавката.

# 593
  • София
Фейтче  и аз съм във филм с неяденето от няколко дена. Иначе е спокоен и пълни памперса, ноооо ни шише, ни цица, ни пица #Crazy какво каза твоето педи по въпроса, ако си питала сподели, че се филмирам. Sad

# 594
  • Пазарджик
...
Въпрос към ЛЛЛ:
От 2 дни едната ми гърда лактира почти постоянно (само нощес нямаше течове), само сменям протектори на всяко хранене - става без да е препълнена. Та хубаво ли е? Лошо ли е? Да правя ли нещо?
Благодаря предварително!
...

Ариел, може да се сметне за хубаво, тъй като гърдата не се препълва, а се освобождава сама от напрежението по този начин. Може да се сметне и за неудобно, тъй като създава известен дискомфорт от мокри подплънки или пък дрехи.

Спонтанното изтичане на кърма е често срещано при кърмачките и обикновено не се свързва с нещо обезпокоително. Потичането на кърмата е свързано с окситоцин, който пък се отделя в тялото, когато изпитваме приятни физически, но и психологически емоции (наричат го хормонът на любовта). Например когато мислим за бебето, когато усетим миризмата му, когато го чуем да гласчето му.

Добро утро, имам въпрос към ЛЛЛ, ако някой друг знае, пишете:
От вчера ме боли гърдата, която се препълва, пия Лецитин и не забелязвам топчета по гърдата си, боли ме при натиск, не много силно, но определено досега нямаше такава болка, като ударено е, не съм била със стегнат сутиен, не съм се удряла, имате ли идея на какво може да се дължи?
...

psmama, възможно ли е по време на съня да е била натисната гърдата, да си носила чанта през рамо, чиято дръжка минава точно от там или пък по някакъв друг начин да е имало механично въздействие върху гърдата?

Също дали изцеждаш или си изцеждала скоро гърдата - с помпа или пък на ръка?

При запушванията не винаги е задължително да се усети топче. В случай, че изключваш механично травмиране на мястото, може да е добра идея да пробваш с методите, които помагат при запушване - затопляне, лек масаж, кърмене и максимално изпразване (по възможност с брадичка, сочеща мястото), охлаждане. Както и да се наблюдаваш за симптоми като втрисане, температура, зачервяване на гърдата и т.н.

# 595
Ех,зареди ми най-после компютъра,тъкмо писах и във фейса ThinkingАз ще се оплаквам пак.Рая отказва да яде ShockedОт 3 дни яде по 40 мл. с такъв рев се едно я дерат ShockedМинават по 4-5 часа и не търси храна изобщо.Предлагам и и я цокне 100 я не и пак рееев и само се гърчи и пръцка.По цял ден е будна-става в 7 и заспива към 1 вечерта  Shocked,ама яде последно към 21,после неще и чак в 7 като се събуди ooooh!Полудявам,унася се само на ръце и с песнички,вечер я успивам по 2 часа и 10 пъти я слагам в коша и пак я взимам.Само я нося,пеем и се потим,като Веселин Маринов съм!Help

# 596
Виждам ,че доста мамчета се оплакват ,че бебчетата не ядат.Спокойно днес Иво най-накрая пак започна да яде по 120 мл. , че  и търси още но не му давам да не си претовари стомахчето изведнъж.Изглежда бебоците имат такъв период , не се притеснявайте Heart Eyes

# 597
Фейтче  и аз съм във филм с неяденето от няколко дена. Иначе е спокоен и пълни памперса, ноооо ни шише, ни цица, ни пица #Crazy какво каза твоето педи по въпроса, ако си питала сподели, че се филмирам. Sad

Ех,зареди ми най-после компютъра,тъкмо писах и във фейса ThinkingАз ще се оплаквам пак.Рая отказва да яде ShockedОт 3 дни яде по 40 мл. с такъв рев се едно я дерат ShockedМинават по 4-5 часа и не търси храна изобщо.Предлагам и и я цокне 100 я не и пак рееев и само се гърчи и пръцка.

hahaha hahaha ох, че познато ... до вчера и аз се оплаквах от същото  Mr. Green
Днес мога да каж, че сме по-добре ... дори не ще да слезе от гърдите ми  Crazy

А и току що прочетох и поста на Мимсат  Wink

Случва се бебетата да минават през периоди, когато искат да сучат по-дълго време и по-често, както и такива, при които пък се ядосват на гърдата и отказват да сучат. Често тези периоди преминават за няколко дни и е нужно малко търпение и спокойствие от мама.

Зори ... браво на вас  Crazy голям мъж си имаш вече  Hug

# 598
мимсат, все още нямам температура, но е налице зачервяването, а като слиза кърмата е доста по-болезнено от обикновено, бях на лекар и ми казаха, че е възпаление от задържана кърма и е начало на мастит, ако не мине до утре с масажи и затопляния и цедене, ми изписаха хапчета за спиране на кърмата, ако вдигна температура казаха да ходя за антибиотик. Малката суче, суче, ама като стисна пак изцеждам по някоя друга капка, но като цяло няма почти нищо в гърдата, съвсем е отпусната, но зачервяването си стои и боли.
Фейт, при теб имаше ли зачервяване, защото при мен казаха, че е започнало възпаление.

# 599
Момичета, моя Дениъл вече 2 вечери спи от 22 до 5:30 часа  Party ама направо ме е страх да се зарадвам. Днес пък цял ден не може да спи като хората, тъкмо го приспя и след 10-15 мин. се събужда  Tired и реве, направо ме заболя главата. Сега заспа за по-дълго, да видим колко  Rolling Eyes
   Иначе ние сме на смесено хранене - първо го кърмя и после дохранвам с АМ. До скоро бяхме с Аптамил. Сега сменихме с Хип комбиотик, че нещо беше запечен, не знам дали е от млякото ама сега се оправи, ака по 2-3 пъти на ден.
 И моя сладур се смее доста често, даже понякога и сам си се хили, на гимнастиката има укачено огледалце, гледа се прави някви физиономии и се къса от смях и пищене  ooooh!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт