Промяна на длъжност след майчинство

• 1 522
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Преди месец се върнах на работа след  майчинство. До сега бях спокойна защото ми пазеха мястото, на постоянен договор съм и нали до навършване на 3 годишна възраст на детето съм защитена от съкращаване, освен с разрешението на инспекцията. Сега ми предлагат да ме преместят на друга длъжност, за която казват, че ще имам нов договор с изпитателен срок, но ако видели, че не се справям на новото място или аз се разколебая можело да се върна на старата си позиция. Въпросът ми е как точно може да бъде оформено това с връщането на старата ми позиция евентуално или просто го казват за мое успокоение, като по този начин могат да ме съкратят като ми сменят договора?

# 1
Според мен, без да съм юрист трябва просто да ти направят допълнително споразумение към настоящия трудов договор и да нямаш срок на изпитване. Ако ти прекратят договора и подпишеш нов може да изгориш.
Аз имам доста допълнителни споразумения за промяна на длъжностите. Само един път съм била със срок на изпитване - в началото.

# 2
Благодаря за отговора, утре ще видя как ще е формулирано точно. А ако е допълнително споразумение, не е ли възможно в него да има изпитателен срок за новата длъжност и ако не се получи от едната или другата стана да си продължа на старата позиция?

# 3
принципно не би трябвало да е споразумение с нов срок, ама ако искаш първо прочети, поискай да се запознаеш със съдържанието и да помислиш и питай пак, после подписвай ... въпросът е да не подписваш молба за прекратяване на трудов договор или предложение за прекратяване.

Общи условия

Активация на акаунт