Паническо разстройство - част 11

• 113 519
  • 702
  •   1
Отговори
# 30
Много естествено, че психиатър ще ти каже, че нямаш нужда от психолог, нали са конкуренция. Като те излекува психотерапевта кой ще им купува пристрастяващите отрови.
Момичета не се страхувайте от холотропното дишане. Верно, че в началото е гадно и усещанията са неприятни, но няма да умрете, спокойно, никой до сега не е умрял. Пък и при положение, че аз съм запозната от 98 година с това дишане и едва сега се пристраших , значи съм била ужасна страхливка. Е, жива съм и съм много по-добре. Ходя си на работа само с природни лекарства и бахови капки, откак ходих, а за сега съм ходила да дишам само веднъж.

# 31
Алина, и аз това исках да кажа, взе ми думите от устата...Simple Smile
Наистина, не съм чула до сега за психиатър, който да препоръча психотерапия. Той няма интерес от това, нито пък му пука кое наистина е най-доброто за теб. Той си дава това, за което си отишла. Аз се чудя обаче дали тези лекари наистина все пак не си дават сметка, че така повече вредят понякога...И се питам дали те самите като изключим  интереса, договора с някоя фармацевтична компания, който имат например, наистина като лекари или дори чисто човешки вярват и мислят, че притъпяването на симптома решава проблема...Те това правят, работят със симптомите, не се инетересуват от причините особено. Психотерапевтът търси и открива проблема,(заедно с теб) първоизточника, причината за проблема. Когато го изкорени, няма да има и симптоми. Пък и самият разговор често, това да споделиш болката си, някой да те изслуша внимателно и да видиш разбиране в очите му, да ти даде увереност, че ще се справиш и да ти покаже, че е наясно  с това, което ти се случва (но наистина наясно) много често е направо съживяващо.
Гала, прочетох за проблемите ти, наистина си в тежко положение и ние ти съчувстваме много. Нали знаеш, споделената мъка е половин мъка, така че наистина ти препоръчвам да отидеш при психотерапевт, защото душата ти има нужда от това. Душата не признава хапчета. Пък и не само ще споделиш, а и ще получиш истинска помощ. Не знам от къде си, но дано там, където живееш, да се намери истински добър специалист. Понякога си излиза доста скъпичко, но по-скъпо е здравето ти....Не се предавай, ние сме с теб! Кураж! Hug

# 32
Момичета, не се страхувайте от дишането! Ето Алина от една сесия почувства значително подобрение. Не може нищо да ви се случи, освен това сте под непрекъснато наблюдение. Имаше една мисъл, че смелият човек умира един път, а страхливият умира всеки ден. Малко смелост в началото само и всичко ще е наред. Подарете си по-нормален и пълноценен живот. Изправете се срещу страха си, за да го преборите и да го прогоните от живота си завинаги. Дишането не само че чисти излишното, болното и вредното, а и отваря нови врати и хоризонти пред вас. Човек става по-цялостен, по-осъзнат, по-уверен и по-силен от преди. Аз завинаги ще съм благодарна на съдбата, че "случайно" ме отведе при такъв специалист и че се докоснах до този невероятен метод. Промени ми се изцяло светогледа, мисленето, живота. Не се колебайте, първата крачка е най-трудна, но после ще сте добре възнаградени. И все пак не забравяйте, че сте отишли при специалисти, които знаят какво правят, при това лекари. Доверете им се, колкото и да е трудно!

# 33
  • София
Привет. При мен раждането наближава и аз съм силно притеснена. Все още се чудя какво раждане да избера , моля ви тези , които са раждали да ми дадат съвет при тях как е минало. Започнах да пия капките на Бах и трябва да ви кажа , че панически атаки от както ги пия нямам. Имам лека паника от време на време , но не и атака и бързо я преодолявам. Така или иначе обаче не знам ще се справя ли с нормалното раждане , а при секциото пак ще се паникьосам.

имах ПР по време и на двете бременности родих и двата пъти нормално без проблеми,едва ли ще имаш ПА по време на раждането по вероятно е след него да се появят

# 34
Благодаря ви момичета, мисля да се престраша с холотропното дишане - моля дайде ми координати къде ходите в София, извинявам се ако по-рано сте ги пускали, ако не ви затруднявам дайде пак да не ровя в предишните теми, благодаря ви предварително и желая на всички ви само спокойствие и кураж:)

# 35
anelka119 , мерси , вдъхваш ми кураж   bouquet. Добре де , ти като влезе в болницата не се ли паникьоса , мен от това ме е страх , да не загубя контрол върху нещата макар , че всички ми обясняват - и лекари и акушери , че хванат ли те болките не мислиш за нищо друго освен за тях. Дано да са прави. Освен това моите атаки са свързани и с качване на пулса и кръвното за това говорихме с лекарите да ми бият инжекция преди раждането , за да мога да съм спокойна.

# 36
 Madcap_bgЕто за холотропното дишане
http://www.batpp.bg/s_vodeshti.php, но ако искаш аз като ходя при Мариян да попитам кои са добрите психотерапевти които прилагат холотропното в София.
А мартина ако се включи и тя може да ти даде координати Simple Smile
Elizabett Ехх миличка още малко остава и ще се запознаеш с твоето съкровище. В момента това трябва да е основната ти мисъл Simple Smile. Ти като влезеш в болницата въобще няма да мислиш за ПА а за срещата с малкото човече ще видиш. Все пак влизаш в болницата за нещо много хубаво, така че кураж скъпа както и да решиш да раждаш важното е да сте живи и здрави.

# 37
Той Мариян ходи и в София, но не знам дали всяка седмица, или през седмица. На Мартина и аз не се сещам как се казваше центъра.

# 38
Джей Ло , благодаря ти  Hug. Днес не знам какво ми става , но от сутринта само ми се плаче и даже си поплаках . Ти мисля , че беше раждала , ще споделиш ли как роди и как се чувстваше?

# 39
Благодаря ви момичета  Hug

# 40
  • София
anelka119 , мерси , вдъхваш ми кураж   bouquet. Добре де , ти като влезе в болницата не се ли паникьоса , мен от това ме е страх , да не загубя контрол върху нещата макар , че всички ми обясняват - и лекари и акушери , че хванат ли те болките не мислиш за нищо друго освен за тях. Дано да са прави. Освен това моите атаки са свързани и с качване на пулса и кръвното за това говорихме с лекарите да ми бият инжекция преди раждането , за да мога да съм спокойна.

ами гледах да свърши всичко по бързо и някак си се бях стегнала и не си позволявах да мисля за ПА мислех си само за края на раждането

# 41
anelka119 , браво на теб . Държала си се геройски , така и трябва. Може би и за това си родила лесно.

# 42
  • София
anelka119 , браво на теб . Държала си се геройски , така и трябва. Може би и за това си родила лесно.

и ти ще се справиш бъди сигурна в това Peace

# 43
и ти ще се справиш бъди сигурна в това Peace
Определено ми минава всеки ден мисълта за секцио , но не знам дали си струва при положение , че могат да ми дадат успокоително и да не се шашкам толкова.

# 44
Elizabett Аз твърдо бях решила секцио, но бях сигурна в доктора ми че ще се справи  Simple Smile. Как ще се чувстваш ти самата най-спокойна секцио или нормално? Мен лично много ме беше страх от контракциите които ще получа и т.н. , но като ми сложила маската и като ме упоиха нищо не помня немога да кажа какво е точно изживяването при нормалното раждане предполагам че е прекрасно да си в съзнание за всеки един момент, в който се провежда раждането  Heart Eyes. Мен лично много ме беше страх и страха ми надделя, но не съжалявам в никакъв случай важното е че сме добре с мъника  Hug

Общи условия

Активация на акаунт