Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 79 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Като сте заговорили по вехтошарската тема, сега чух по радиото, че днес във Варна е денят за изхвърляне на големи отпадъци от мазета и тавани и общината безплатно ще ги извозва. Айде на варненки сега им е паднало да се поразходят и да се похвалят с находки!

# 61
Здравейте, ентусиастки   bouquet
Докато стигна да кача снимки на бюфета, за който питах, вие сте врътнали N-страници и от нова тема даже  Peace
Та вместо запис :
това беше известно време, след като му резнахме надстройката
с изтъргана боя
със свалени вратички
От вчера вече е тотално "минат" с виброшлайф и отвътре и отвън и изглежда доста по-добре  Wink
Идеята е да го "свалим" на височина до нивото на чекмеджетата, хем да е по-нисък, хем да махна вратичката на долапчето, до дъното на което според мъжа ми стигам 2 пъти годишно  #Crazy
Дилемата е дали да му върнем този плот...който е в доста кофти състояние - има дупки от надстройката и доста е яко нащърбен в задната си част ....или да му сложим новичък както иска половинката newsm78 Притесняваме само как на състарен бял шкаф ще стои нов плот  Thinking

И един въпрос знае ли някой откъде мога да му намеря на тоз "старец" нови дървени крачета, че искам да му махнем плътната платформа, на която стъпва в момента?

# 62
Здравейте, ентусиастки   bouquet
Докато стигна да кача снимки на бюфета, за който питах, вие сте врътнали N-страници и от нова тема даже  Peace
Та вместо запис :
това беше известно време, след като му резнахме надстройката
с изтъргана боя
със свалени вратички
От вчера вече е тотално "минат" с виброшлайф и отвътре и отвън и изглежда доста по-добре  Wink
Идеята е да го "свалим" на височина до нивото на чекмеджетата, хем да е по-нисък, хем да махна вратичката на долапчето, до дъното на което според мъжа ми стигам 2 пъти годишно  #Crazy
Дилемата е дали да му върнем този плот...който е в доста кофти състояние - има дупки от надстройката и доста е яко нащърбен в задната си част ....или да му сложим новичък както иска половинката newsm78 Притесняваме само как на състарен бял шкаф ще стои нов плот  Thinking

И един въпрос знае ли някой откъде мога да му намеря на тоз "старец" нови дървени крачета, че искам да му махнем плътната платформа, на която стъпва в момента?

Ох, аз верно съм разсеяна и притеснена, но тези две неща не ги разбрах. Извинявай. Искате от целия шкаф да останат само чекмеджетата върху нови крака ли? Те са в горния край. Или искате да режете отдолу толкова, колкото са чекмеджетата или... newsm78
За плота съм ЗА, не пречи да се сложи нов плот, който да бъде обработен като останала част от бюфета, а защо не и в контраст.

# 63
.....Ох, аз верно съм разсеяна и притеснена, но тези две неща не ги разбрах. Извинявай. Искате от целия шкаф да останат само чекмеджетата върху нови крака ли? .......

Joy е само тази идея трябва да споделя на половинката и ще му пусне от 2рия етаж с чадър вместо парашут  #2gunfire и без това само ме пита откъде ми хрумна да го скъсяваме ....
Не ще го "резнем" така, че да остана 2 вратички и над тях 2 чекмеджета, както са сложени на последната снимка.... но дупката отгоре дето се вижда и на децата им харесва, че бъркат без да вадят чекмеджето  Grinning няма да я има

А крачета ми трябват мънички и късички ...нещо подобно за да го повдигнем ...сега стъпва на цяла рамка като перваз, но не ми харесва  Rolling Eyes
И не мога да намеря крачета, на всякъде ми предлагат метални, а аз искам дървени.

# 64

Ох, аз верно съм разсеяна и притеснена, но тези две неща не ги разбрах. Извинявай. Искате от целия шкаф да останат само чекмеджетата върху нови крака ли?

Аз го разбрах да премахнат празното пространство над двете чекмеджета, т.е. плота да е над тях. И аз съм за нов плот, може да се обработи така, че да се върже с останалото или да се подбере нещо подходящо. Крачета съм виждала в Практикер, Баумакс, сигурно и на други места, но бяха височки, т.е. по-дълги ,но те могат и да се режат, може и дърводелец да ви ги направи. Peace

# 65
Хм, що не звъннеш във някоя велинградска фирма за мебели. Или да провериш в магазине им. Нашата секция е на такива крачка.Много е удобно, бъркам си отдолу с мопа. Или ...някоя работилница Thinking Свекър ми е стругар и той ми е прави пенделите на полилеите от дървени елементи. Не работи с дърво, а с метал, но с подходящ материал...Икам да кажа, че в работилница за нула време ще ти врътнат 4 крачета
Ето този той го е правил
https://picasaweb.google.com/103756488488347349953/20201208#5779515287482664754

labrex - и аз се сетих, че съм виждала крара в Баумакс и Бриколаж, но там са за маса, а на "нас" ни трябват малки

# 66
labrex - и аз се сетих, че съм виждала крара в Баумакс и Бриколаж, но там са за маса, а на "нас" ни трябват малки

И за легла съм виждала, затова си помислих, че може и да се резнат. Но дърводелец най добре ще се справи, няма да го затрудни това, което иска *2K*.
Завижд за свекъра, добре е да си имаш под ръка майстор. Хубав е полилеят. Peace

# 67
  • Варна
А крачета ми трябват мънички и късички ...нещо подобно за да го повдигнем ...сега стъпва на цяла рамка като перваз, но не ми харесва  Rolling Eyes
И не мога да намеря крачета, на всякъде ми предлагат метални, а аз искам дървени.
http://www.gold-work.net/Product.html
Тук има всичко от дърво, и крачета, и декоративни профили, и ратанови оплетки... само е в Пловдив, не може да няма и в София нещо подобно!
А иначе има няколко вида дървени крака в Практикер и Бриколаж, при елементите за парапети, би трябвало и всеки дърводелец да може да ви направи такива крачета, в краен случай може да се отрежат трупчета от греда и да се шкурнат.

# 68
  • густо майна Филибето
Момичета,масичката от машина Сингер вече е готова,кажете ми с какво да си боядисам сандъчето за дърва?  newsm78 .Намерих си една кутия от вино ,дървена ,засега стои на прозореца зад масичката,но ще и търся място и се чудя дали да я боядисам ?
http://pars.snimka.bg/properties/moyat-dom.646863.28988924

Масичката е разкош! И аз съм складирала същата машина със същите намерения Simple Smile А плота от какво е?

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 16:12 от Ljuboznatelna

# 69
Тук има всичко от дърво, и крачета, и декоративни профили, и ратанови оплетки... само е в Пловдив, не може да няма и в София нещо подобно!
А иначе има няколко вида дървени крака в Практикер и Бриколаж, при елементите за парапети, би трябвало и всеки дърводелец да може да ви направи такива крачета, в краен случай може да се отрежат трупчета от греда и да се шкурнат.
Doris и аз мисля, че не може да няма в Сф ...ама засега с онлайн търсене намирам все в Пловдив, Габрово и т.н. а тук в големите стр.маркети само ми предлагат метални и ми обясняват как били по-практични  #Crazy само в Бриколаж не съм проверила, че ми е на "въпреки" ...накрая ще отидем на последния вариант Направи си сам ...обаче мъжа ми вече издъхва с тоя ремонт сам и ще ме  #2gunfire та затова се надявам да намеря готов вариант, да му спестя малко труд и време.

# 70
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В магазините предлагащи мебелен обков трябва да има и всякакви видове крачета.

# 71
В магазините предлагащи мебелен обков трябва да има и всякакви видове крачета.
Да и аз така си мислех, ама уви, навсякъде ми предлагат метални, пластмасови или колела  Rolling Eyes Онзи ден в един магазин ме попитаха даже какво толкоз пък съм харесвала в дървените, всеки търсел новото  #Crazy
Та затова се надявах, че някой може да ме насочи към точното място  Praynig

# 72
  • Пловдив
Тези: http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81018 няма ли да свършат работа? Има ги и в бяло.

# 73
# 74
Вмъквам се в тази страхотна тема.
Аз си в чета от много отдавна де. Дори боядисвах чекмедженца, ама ПДЧ  Wink

Много съм доволна, че от предната тема подехте темата за куфарите. Аз си имам един голям дървен от известно време у дома и никаква муза какво да го правя. Даже не съм го шкурила още  Embarassed
Но вчера рових доста и последно реших да  е нещо такова http://www.madeit.com.au/uploaded/2012-7-28/cc7ee7b52D1dd02D42fc … f9suitcase2D1.jpg
Даже имах късмет  и един приятел, който знае какво му мисля на куфара ми се обади че е намерил в някакъв гараж докато работи 4 здрави крака, та вече и те са при мен.
Това е моят куфар
http://prikachi.com/images.php?images/214/5486214Z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/221/5486221T.jpg, а от как видях тюркоазеното шкафче на Елинор се влюбих в този цвят. Другият вариянт е много лилаво  newsm78
краката ще са подобни на снимката, но без орнаменти и малко разкрачени, защото сигурно са били от табуретка.

А, големия ми проект е паркета, който се вижда под куфара да бъде изшкурен и омаслен, за ужас на  всички покрай мен, които твърдят как най-хубавото за един паркет е яхтения лак  Joy Joy
Но, това по нататък. Веднага след куфара за боядисване имам малко дървено сандъче, което първоначално щеше да е за детската стая - за прибиране на играчки, а на капака му щеше да има възглавничка за сядане, но сега отново съм в размисли за него  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт