Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 79 623
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
galenaa, много ми харесаха тухличките.

И маслото, разбира се.  Grinning

# 91
  • Варна
galenaa, много ми харесаха тухличките.

И маслото, разбира се.  Grinning

На тухличките им предстои минаване с импрегнант и тогава ще изпъкне червеното, но това в събота - и аз съм човек, не мога все с четка в ръка да стоя Joy

Благодаря, нова, аз също си го харесвам - нали ми е първо Wink

# 92
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Следя темата и се възхищавам на красотите, които правите и показвате  bouquet!
Не пиша, защото все нямам какво да покажа, но дойде и моят ред да се включа със столове ...

Свалих я с пистолет с горещ въздух:
http://prikachi.com/images/56/5482056z.jpg

Мун, поздравления! Резултата ти е много впечатляващ! Мебелите ти изглеждат прекрасно след обновяването.    bouquet

Би ли споделила впечатления за свалянето на боята с пистолет с горещ въздух - примерно, трудоемкост, вид на пистолета (марка, мощност), някаква тънкост в технологията или особеност, ако си напипала, препоръка и т.н. Ако си сваляла боя или лаково покритие по друг начин, ще се радвам да направиш паралел между тях.  Rolling Eyes
Свалянето на старите покрития е истински кошмар за мене, особено ако има много извивки и орнаментчета. Ако други момичета имат поглед, ще бъда благодарна, да прочета повече мнения за технологията и работата с пистолета с горещ въздух.   Praynig

# 93
  • Бургас
pokita, благодаря - много хубаво изглежда паркета. Има ли сивееш оттенък или така ми изглежда от снимките?
ilinayor, преди два месеца свалях лак от чамови мебели - от този лак дето е напластен и изглежда почти половим милиметър. С пистолета за горещ въздух и шпатула си беше направо песен в сравнение с виброшлайфа примерно. Вижда се как се размеква и го изстъргваш до чисто дърво с едно движение. При мен нямаше заврънкулки, но за тях може би с някаква телена четка newsm78. Пистолета ми е от 20 лв от Мастерхаус (това защото го знаеш къде е  Wink)
galenaa, много хубава е станала дървенията. И ореха ми харесва като цвят - май трябва да ис поръчам от всички цветове и да си мацам според настроението Laughing

# 94
  • Бургас
ilinayor, преди два месеца свалях лак от чамови мебели - от този лак дето е напластен и изглежда почти половим милиметър. С пистолета за горещ въздух и шпатула си беше направо песен в сравнение с виброшлайфа примерно. Вижда се как се размеква и го изстъргваш до чисто дърво с едно движение. При мен нямаше заврънкулки, но за тях може би с някаква телена четка newsm78. Пистолета ми е от 20 лв от Мастерхаус (това защото го знаеш къде е  Wink)

radinna, благодаря! Че то за мене с виброшлайфа си е направо кеф да сваляш боята. 20 лв?!  #Crazy Ами това си е много изгодна цена, ако го обръщаме в алтернативни продукти - няма и 3 шишета Ремовал. Като знам за 4 стола колко много изхабих и какъв кошмар беше. Вероятно и бързо става?! А след това предполагам отново си шкуриш и заглаждаш със шкурка?

# 95
Тъкмо влизах да се оплача, че не мога да изшкуря боята от този стар куфар и вие сте писали за пистолета с горещ въздух. Аз съм ползвала навремето за врати и наистина ставаше лесно. За съжаление ползвах на заем  Confused
Боята, която се опитвам да изчакъркам е толкова стара и гадна, че ми е по лесно на места направо с шпатулата да я беля, от колкото с шкурка

Галена, и на мен ми харесва как ти се е получило.

# 96
  • София
Точно днес свалям боята на една руска шевна машина от баба ми, която имах неблагоразумието преди години да намацам с блажна боя. Досега съм сваляла боя само от врати и не беше чак толкова пипкаво. С двете деца около мен, мога да помогна само с обогатяване на речниковия ви запас Laughing.
После трябва и да я изшкуря. Няма да заприлича на Солинген, но работи безотказно и нямам намерение да я сменям, а трябва да я пригодя към промяната на обстановката.
п.п Пистолета си го купих от Продавалника - Бош за 30лв, но купуването на такава техника от там си крие своите рискове.

# 97
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте, както обещах и аз да покажа  маслото OSMO цвят орех.
http://prikachi.com/images/83/5488083l.jpg

Последната снимка сложих само, за да ми подскажете идея как да закрия/увия/ тая тъпа дълга тръба на чешмата.

galenaa, сковете ѝ правоъгълно дървено сандъче с квадратно сечение! От стената ще стърчи подобно на това http://www.furniturestoreblog.com/image/2010/02/bathroom%20inter … %20dornbracht.jpg . Сандъчето ще го омаслиш също като гредите, а вътре ще сложите някаква изолация, така че чешмата направо ще е готова и за зимата. Ето пример за чешма в дървена кутия http://cdn.trendhunterstatic.com/thumbs/hideaway-water-bathroom- … gic-fountain.jpeg . Знам че не е същата   Embarassed , но поне дава някаква представа.  Wink

# 98

Последната снимка сложих само, за да ми подскажете идея как да закрия/увия/ тая тъпа дълга тръба на чешмата.

освен някакъв подобен вариант с метал/ковано желязо, друго не ми хрумва  newsm78 но пластмасовата врътка със сигурност не си е на място  Rolling Eyes

...друго ми хрумна - също тези керемиди, дето ги рисуват или готвят в тях /старите/ отгоре закрепена някак  Thinking ама май не ми е много ясно как ще изглежда  Wink

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 14:12 от *2K*

# 99
  • Бургас
ilinayor, да бързо стана. Слоя на лака беше дебел и се свличаха големи люспи. След това китосвах и после минах с лентовия шлайф, накрая масло. Напролет като я довърша ще я показвам. Сега бързах да запазя плота, защото за една година се разцепи, където бяха слепвани дъските  и избиваше смола. Надявам се след обработката с масло да няма повече поражения

galenaa, мисля, че една дървена полица точно над тръбата ще я скрие и едновременно ще ти даде място за разни неща

# 100
За кабела:Има една боя "Спиртна чернилка" Рокерите с нея поправят доспехите си.
Мисля, че ще боядиса и кабел добре. В железариите я има и е евтина.

# 101
Аз съм сваляла боя с шкурка, с виброшлайф и сега с пистолет и мисля, че с последното е много по-лесно...особено ако е по-дебел и повечко боя направо се маха на люспи с шпаклата  Peace виж където е тъничък слой е малко кофти  Rolling Eyes
Но определено не е неприятно, аз сега след бюфета си "беля" 2 врати за домашно вечер ...пък кога ще ги мажа един господ знае, май напролет  Wink

# 102
.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 21:18 от Шарона

# 103
И аз да кажа една добра дума за пистолета с горещ въздух - много съм доволна, след 2 бутилки Ремовал почти се бях отчаяла, боята беше няколко слоя. С горещия въздух пада до дърво без проблем, само малко по-внимателно трябва, защото в меко дърво може да заоре шпаклата в неопитна ръка (като моята).
За тънък слой не знам, няма ли да опече дървото?

# 104
За тънък слой не знам, няма ли да опече дървото?
Мъжът ми сега точно това ми каза - че ще опека дървото. Слоят боя, която искам да махна е много тънък. Май ще взема най едрата шкурка да пробвам и с нея  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт