Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 79 664
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, моля За съвет!
Поради наводнение ,пострадаха няколко букови стола и масивна букова маса SadПораженията са на краката на столовете и масата. Изсъхнаха ,но се получи един сивкаво- бял пласт на краката, до където е било нивото на водата. Не знам ,дали е от хлорираната вода или от влагата , но се чудя с какво да ги обработя ,за да се махне този неприятен ,, ботуш,,
Ще съм ви благодарна  за всеки съвет...Плаче ми се ,като гледам пораженията, но предвид познанията и опита ви  мисля, че има надежда.....

# 181
cerrone,безмълвна съм Heart Eyes Просто си е разкош! Ти оба4е си мъл4иш,мъл4иш и току избухнеш с някоя красота!

Кой търсеше декоративни  пло4ки: http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw= … t=0&_from=R40.Предполагам,4е и в англиския ибей ги има.

# 182
В действителност не е  чак  толкова  зле, просто не стана сиво - зеленикаво и не изчезна жълтеещото, както си мечтаех.

pokita, хич даже не е зле, на мен ми хареса повече, отколкото пода на последната снимка. Не знам наживо, но на снимките според мен си е съвсем добре! Peace А на моите хора им се ще все да е нещо като фабрично - гладко, еднакво, плътно боядисано, имам предвид и мебели, не мога да им докажа, че се губи красотата на дървото. ooooh!

Biserka_a, на първо време шкуриш и после боядисваш. И тъй като не съм от баш майсторките, изчакай за още мнения! Grinning Peace

Мара Подробната, много, много благодаря за линка!  bouquet

# 183
  • Варна
cerrone Великолепно! Страхотни идеи и най-важното реализирани и то перфектно!  Hug

# 184
Ама,  pokita , напротив, даже много красив е станал паркетът. Но и аз помня, че ти имаше други представи за цветовете. Може би е трябвало да смесиш с друг цвят - бамбук, фиорд, гълъбово синьо. Не знам, ама госпожата в магазина е уж "специалист", би следвало да може да даде адекватен съвет за всяка приумица на клиента. Да знаеш обаче, че не всичко е загубено. Може да минеш още една ръка отгоре със сиво-зеленикаво масло.
Иначе, ако се абстрахираме от това, че си искала друг цвят, паркетът си е прекрасен. Не знам дали е от снимките, но на мен по-скоро ми розовее, а не жълтее. Но все пак гледам снимка.

# 185
....Иначе, ако се абстрахираме от това, че си искала друг цвят, паркетът си е прекрасен. Не знам дали е от снимките, но на мен по-скоро ми розовее, а не жълтее. Но все пак гледам снимка.
pokita точно преди малко и аз "прелиствах" снимките и се чудех кое жълтее, според мен също розовее  Rolling Eyes ще взема да ти закача една снимка на дюшемето в едната ни спалня, да видиш какво е жълто и да се успокоиш  Wink

# 186
  • Варна
Но, станалото - станало, а аз ще си приспособя представите към тези тоналности.
Приятен ден и много енергия за създаване на красоти bouquet
[/quote]Ще се приспособиш, вЕрвай ми, казва ти го човек с опит в приспособяването Wink Преди 16 години мъжа ми купи алкиден лак за дюшемето в хола ни и моята поръчка беше да е кафяв цвят, той каза ДА, това съм купил и замина на работа. Кумеца ми остана да лакира, а ние с жена му се навряхме в кухнята, че много миришеше. Като свърши и ме извика да го видя останах така  #Crazy, не, не виждам такава картинка тук - исках да падна, да пропадна от четвъртия етаж до мазето на блока - лакът беше откровено, ярко, патешко оранжево ooooh! Оттогава вече е потъмнял, но пак си е оранжевичко, но аз така се приспособих, че не го забелязвам. само че мъжа ми има мазоли на ушите да му повтарям, че той повече цветове няма да избира. Затова сега по една година проучвам кой е цвета МИ, че да няма изненади Laughing Ако не ми хареса - аз съм си го оплескала и си мълча като партизан Crossing Arms

Мисълта ми е, че окото свиква, но първата седмица те дразни. Цветът си ти е хубав, мек и уютен Peace На мен дамата от офиса ми беше  полезна, но все пак по телефон няма как да видя цвета, а момчето във Варна малко....като на мъж са му представите. Моя мъж беше казал на едно бежово, че е цвят ПЕПи - сещай се, нерде цвят, нерде пепит Joy

# 187
....Иначе, ако се абстрахираме от това, че си искала друг цвят, паркетът си е прекрасен. Не знам дали е от снимките, но на мен по-скоро ми розовее, а не жълтее. Но все пак гледам снимка.
pokita точно преди малко и аз "прелиствах" снимките и се чудех кое жълтее, според мен също розовее  Rolling Eyes ще взема да ти закача една снимка на дюшемето в едната ни спалня, да видиш какво е жълто и да се успокоиш  Wink
Розовеещото е повече на снимките, но то все пак си е "диагноза" на бука. Обаче по-лошото е, че този бук е престоял на пода около 50тина години и е пожълтял. А моят проблем е, че харесвам мебели с естествените цветове на дървото (бреза, орех, дъб), които някак не ми се връзват с оранжавеещ под. Като цяло, не ми харесва под и мебели да са еднакво "дървено оцветени" (например дървесна шарка паркет и дървесна маса в същата тоналност, най-често жълто-оранжево-кафяво-червена). Исках да "отнема" оранжавеещото от пода (за избелен под нямах смелост), за да си го позволя върху някои мебели. Сега обаче, вероятно само трапезарната маса и няколко стола ще бъдат "дървесно цветни" - масата се надявам да стане по-тъмна, столовете ще си оранжавеят  Tired, а всичко останало ще е бяло, тъмно синьо и някакви шарени едноцветни акценти. Усещам застрашаващата близост на кича  Joy

# 188
  • София-в сърцата на моите деца
Привет.
Поредно включване от нас.

Тъй като основната конструкция не беше достатъчно стабилна се наложи да бъде изрязан гръб от МДФ 0.6мм, който залепихме с помоща на монтажно лепило... и малък дървен елемент за гюзенлик.

малък дървен елемент за гюзенлик. А откъде го намери newsm78И аз искам да залепя на един гардероб newsm78

# 189
cerrone, страхотен бар, шкаф или както там си го ползвате!  bouquet

Момичета, вижте какви четки за масло видях:

http://www.leevalley.com/en/wood/Page.aspx?p=64263&cat=1,190,43034

Ако на някой му се разглежда в каталога има и страхотни дръжки за вратички на шкафчета и т. н.
http://www.leevalley.com/en/hardware/page.aspx?p=63864&cat=3 … 43520,43521,43538
http://www.leevalley.com/en/hardware/page.aspx?p=43523&cat=3,43520,43521

# 190
  • София
Страшно много съм изпуснала и ще са връщам да чета и разглеждам.
За да не е гол запис: http://www.youtube.com/watch?v=tPEkeegckwQ&feature=fvwrel

# 191
Melany99 , ти направо ми разби сърцето с тия дръжки! При това на такива симпатични цени. Да, ама в Англия, да му се не види. Защо гадните англичани да могат да си красят шкафове и гардероби с такива дръжчици, а ние да не можем. Направо си заслужава, ако нямат представителство в България, човек да отпочне един малък, но джиджан бизнес. Обаче пък си представям, ако някоя нашенска фирма се светне да предлага тези модели, какви ценички ще им барне.

# 192
# 193
baibibi, не в Англия, отвъд океана съм, но като чета някои от дръжките са европейски, някъде мярнах - испански...

Аз, която си падам само по съвременни, правоъгълни форми се възхитих.
А и baibibi, цените не са никак симпатични, високи са в сравние с другите магазини, но пък има голям избор.
Но ако ще взимаш 30 дръжки, както например ми е беше нужно на  мен, малко солено излиза.

Скрит текст:
Аз, защото като Еркюл Поаро, да има как и яйцата да са квадратни... Blush

А, този магазин ми е в квартала, едно време, като не живеех тук идвах от другият край на града, а сега уж - до нас, а днес, а утре- минали две години откакто не съм го посещавала, а а се оказа, че то - нови попълнения имало.
Сега обмислям, дали няма да може нещо като украшение на чанта да се сложи... newsm78

LaValetta, тази дреха не бих я правърнала в абажур! Такава красота ще си нося! txtloves

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 19:25 от Melany99

# 194
О, да, грешката е моя. Привидяха ми се доларчетата като лири, та затова завидях. Ама в долари са още по-евтини, само дето транспортът от Щатите е доста по-скъп, отколкото от Европа. Е, нищо де, като си идваш насам, натъпчи си джобовете, та да има и за нас. И кръглички да вземеш, ей!

Общи условия

Активация на акаунт