Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 80 843
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Ламината предпазва печата и фолиото от надраскване. Представлява тънък прозрачен филм. Повечето да не кажа всички автомобили които имат реклама, фолиото има ламинат. Някои фирми не слаган ламинат, защото мастилата не са устойчиви.

# 616
  • Бургас
За спуканото стъкло - предполагам много зависи от монтажа - кой и как. Транспортираме стъкла от София до Бургас, до сега /да чукна на дърво/ нямаме счупено стъкло. Принта на стъкло трябва да има праймер - това е един бял цвят, така визията повече изпъква. Стъклото изглежда добре така /вижда се визията/ и със задно засветяване е още по-хубаво.

# 617
Миоки, не - за една година нямам надраскано. Но не чистя с абразивни пасти. Чистя само с обезмаслител и мека кърпа. Иначе с абразив - ще се надере - няма начин. Над котлона се зацапва повече, обяснимо защо,  но си се чисти добре.  Не е нужно закалено. Все пак котлоните не нагряват толкова много стените че да се пукне стъклото ако не е закалено. Лично мое мнение - може и да греша, но не забелязвам да има чак , такова нагряване. Не сме обсъждали слагането на стъкло, защото работим в рекламата...и го направихме с наши материали.
Не съм съгласна за ламината - КАСТ ламинат се казва. Той предпазва  от избеляване  на мастилата при печат.играе като ЮВ защита,  и при автомобилите предпазва от пароструйките на автомивките , които съсипват печата   Но си е фолио. А фолиото има склонността да се захабява и надрасква. / печатам през ден Mr. Green/

# 618
  • Бургас
Миоки, не - за една година нямам надраскано. Но не чистя с абразивни пасти. Чистя само с обезмаслител и мека кърпа. Иначе с абразив - ще се надере - няма начин. Над котлона се зацапва повече, обяснимо защо,  но си се чисти добре.  Не е нужно закалено. Все пак котлоните не нагряват толкова много стените че да се пукне стъклото ако не е закалено. Лично мое мнение - може и да греша, но не забелязвам да има чак , такова нагряване. Не сме обсъждали слагането на стъкло, защото работим в рекламата...и го направихме с наши материали.
Не съм съгласна за ламината - КАСТ ламинат се казва. Той предпазва  от избеляване  на мастилата при печат.играе като ЮВ защита,  и при автомобилите предпазва от пароструйките на автомивките , които съсипват печата   Но си е фолио. А фолиото има склонността да се захабява и надрасква. / печатам през ден Mr. Green/

Да колежке права си, не изпаднах в подробности с нормалните термини в нашата област. И все пак ламината предпазва.
А колко и кога печатате - ще отворим друга тема на машини и мастила. Нека не си мерим ...квадратурата.
Извинявам се ако съм обидила някого.
Приятен ден!

# 619
  • Варна
О! JuliS спомням си построяването на вашето гнезденце от друг форум!
Всичко сами! Респект!

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 14:10 от Doris

# 620
От мен също   bouquet включително и от другия форум  Heart Eyes

# 621
  • София
Я кажете какво да правя?
Боядисахме с бяла акрилна боя един стар шкаф лятото и стана прекрасен.
Обаче, в процеса на ползване го оцапахме.
На плота има петна от вино и кафе.
А отстрани тук-таме почна да пада боята.
Пак ли да боядисваме или да боядисаме и да лакираме?
И с какъв лак, за да не стои лъскаво?

# 622
# 623
  • София
Я кажете какво да правя?
Боядисахме с бяла акрилна боя един стар шкаф лятото и стана прекрасен.
Обаче, в процеса на ползване го оцапахме.
На плота има петна от вино и кафе.
А отстрани тук-таме почна да пада боята.
Пак ли да боядисваме или да боядисаме и да лакираме?
И с какъв лак, за да не стои лъскаво?

Този шкаф не беше от масив нали? Пребоядисването му и полагането на лак отгоре ще го защити от петната. Ако е от МДФ или ПДЧ може би не е лошо да се мине с контактен грунд под боята, за да хване по-здраво. Не съм преправяла такъв, така че другите да кажат.
Колкото до лака - водоразтворим сатен ще лъщи най-малко.

# 624
# 625
Още един като моя, имам чувството, че 60-те години са ги раздавали безплатно Joy
Тоалетката е страхотна, само да не беше в Бургас. Колко ли би излязла доставката?

# 626
Ох, защо сега не ми предстои обзавеждане на дом!
Felicidad , предполагам, че няма да е повече от 50 лв. с Еконт. А може и по-малко да е. Бюрото на щерката, което е доста масивно, тежко и обемно, ми го доставиха от Търново за 65 лв. Мисля, че си заслужава, тоалетката е много красива. Би се вързала с нощното шкафче на дъщеря ми /даже е от един и същи производител! Него само  намазах с боро контакт, който така бързо попи, че изобщо не се виждаше розовото, а отгоре нанесох 3 ръце бяла Аквис. Заспа! С друг цвят би било още по-красиво, ама моята мома сега е на вълна бели мебели.

# 627
  • Пловдив
Биби, аз искам бюфета за 35лв..... За колко ли ще ми го довлекат него от Сф до Пловдив имаш ли идея?

# 628
Ей така, на око - смятам около 70-80 лв. ще стигнат. Бюфетът е страхотен, а изглежда и супер запазен. Най-добре питай продавача за точните размери, защото освен кг се гледа и обем, и след това се консултирай с Еконт.

# 629
Байбиби, как ме зариби сега, добре че излизам, иначе сигурно щях да я поръчам. Трябва ми за спалнята, но тъй като предстои преустройство, не знам дали ще я наместя Thinking

Общи условия

Активация на акаунт