За уредените конкурси в..

• 11 253
  • 48
  •   1
Отговори
  • В тъмната гора.
държавната администрация ми е думата. Предстои ми такъв в Агенцията по заетостта, обаче ми подшушнаха, че ако нямам гръб в ГЕРБ просто няма да се получи. Да не се надявам на тази работа.
Доколкото разбрах се изнасят тестовете и въпросите за интервюто предварително и се предават на ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗБРАНИТЕ.
 Въпросът ми е, как може да се противодейства на това?
Чувала съм, че понякога има наблюдаващи конкурса и тогава своеволия не се вършат.
Сега се сещам за конкурса в митниците и прословутия разговор между Фидосова и Ваньо Танов. Как се налага натиск за назначение на неизкарал конкурса.
Нямам гръб, нито членувам в партия и се питам има ли смисъл да дам толкова от себе си при подготовката и да ме изхвърлят като мръсно коте.

# 1
  • Galaxy 13197853088
Естествено, че има смисъл.
Няма как да знаеш дали един конкурс е нагласен.

# 2
  • В тъмната гора.
Labrador, имаш право, но предвид ситуацията в страната, борбата за политическо влияние е безмилостно жестока. Имам основание да смятам, че нещата няма да са в моя полза.

# 3
  • Варна
Винаги има шанс, не се отказвай предварително. Не мога да твърдя със сигурност дали конкурсите са нагласени. Само мога да кажа, че никой ръководител няма изгода да сложи на свободното място човек, който няма да работи. Стигне ли се до конкурс, значи наистина им трябва човек. Иначе има много други начини да се назначат "наши хора".   Peace

# 4
  • В тъмната гора.
За държавна служба винаги се правят конкурси. Понякога, за да се прикрие избраника се допускат доста кандидати, та да не се разбере каква е далаверата.

# 5
Друг път за да се прикрие избраника същият се назначава за няколко месеца на 4 часа. Тогава не са длъжни да обяват конкурс. Обявяват конкурса след няколко месеца след като си обучат избраника и решат да го назначат на 8 часа. Два пъти съм се явявала на такъв конкурс, при който вече има назначен човек на 4 часа и естествено той печели конкурса. Разбира се аз бях в неведение за тези обстоятелсва, иначе не бих се явила. Единия път като си дойдох от конкурса пуснах името на спечелилия в гугъл и видях декларация на избраника  във връзка с чл. 14 от Закона за предотвратяване и разкрива на конфликт на интереси - ми той си заемаше същата длъжност. пуснах жалба и ми отговориха това:
На основание чл.10, ал.3 от Закона за държавния служител конкурс не се провежда в случаите по чл. 16а /непълно работно време/.
С оглед на което, за конкурсната длъжност не е провеждан конкурс и кандидатката ................е назначена през 2010 г.в РЦЗ- ....., а в последствие през 2011 г и в РЗИ – ...... без конкурсна процедура.
На основание чл.3, ал.4 от Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители конкурс задължително се провежда при промяна на служебното правоотношение от непълно на пълно работно време, както и при преназначаване от длъжност на непълно работно време на друга длъжност на пълно работно време.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 12:32 от lu_lu

# 6
  • В тъмната гора.
lu_lu това не го знаех, благодаря че го сподели. Вратички в законите колкото искаш.
Много е кофти да имаш някаква надежда, че ще се получи, да дадеш най-доброто от себе си, да се представиш добре и накря да те подминат подсмихвайки ти се.
През 2003 г. много се издразних на конкурс в МВР-паспортна служба. Излязох на първо място по точки,а на длъжността беше назначен човека с най-малко точки. Почувствах се ужасно...да не говорим, че хвърлих и 55 лева само за такси за медицинско, бележка от прокуратурата и съда. Беше адски унизително.

# 7
За съжаление всичко е нагласено по конкурсите за държавна работа.Няколко пъти се явявах ,съответно неуспешно.На последният ,за който кандидатствах потърсих връзка-човек с позиции в града ни.Неговият отговор беше: "Ако си член на Герб ще помислим за следващия конкурс,за този вече еди кой си депутат е казал имената".
Та така .преди Бях идеалист и вярвах ,че човек тръгва със знания и умения.Днес вече вярвам ,че са ти необходими точните познанства с точните хора.

# 8
  • Варна
 Crazy Аз явно все още съм идеалистка. Работя в държавната администрация. Спечелих конкурс без протекции. Виждам, че и в момента има такива конкурси при нас. Та все ми се иска знаещите и можещите да са предпочитани. Praynig

# 9
  • В тъмната гора.
За съжаление всичко е нагласено по конкурсите за държавна работа.Няколко пъти се явявах ,съответно неуспешно.На последният ,за който кандидатствах потърсих връзка-човек с позиции в града ни.Неговият отговор беше: "Ако си член на Герб ще помислим за следващия конкурс,за този вече еди кой си депутат е казал имената".
Та така .преди Бях идеалист и вярвах ,че човек тръгва със знания и умения.Днес вече вярвам ,че са ти необходими точните познанства с точните хора.

Това е плашещо направо...дотам ли сме я докарали!?

Някой явявал ли се е на конкурс в Агенцията по заетостта? Как протича той?

# 10
За какви чак толкова високи длъжности става въпрос?

Иначе бившият ми мъж пръсна преди време 500 лв, за да кандидатства в Армията, но там имаше друг субективен момент. Просто единият физически норматив не беше зададен правилно.

# 11
  • В тъмната гора.
За какви чак толкова високи длъжности става въпрос?

Не, не съм написала, че длъжността е висока...напротив, просто една обикновена експертна длъжност е.

# 12
От експерт и инспектор кое е по-високо и каква е разликата?

# 13
Аз не съм много наясно с темата-в чужбина съм от бая годинки вече.Обаче искам да споделя любопитна информация .
Във Франция конкурсите са отделно от работодателите-тоест независими ,организирани от друга служба,без контакт с работодателите.
Всеки желаещ може да се яви на конкурс за държавен служител-на всеки 6 месеца има организирани такива конкурси в някоя община -ако се завъртят повече населени места може да се каже,че има всеки месец Simple Smile.Конкурсите за различни според сектора.
Спечелилите конкурса имат 3 години ,за да си намерят работно място.Тоест тепърва имат право да кандидатстват за определен пост.
Има хора,които преминават успешно конкурса,но не успяват за 3 години да си намерят работодател.
За някои постове в администрацията е задължително кандидата да е преминал такъв конкурс-за други е възможно кандидата да не е минал конкурс-той се задължава обаче да премине конкурса до година след подписване на договора.Ако,годината изтече и човека не е преминал конкурс договорът му се прекратява.Има възможност да остане още 1+1 година,в случаите ,когато за това място няма кандидат преминал конкурс-случва се в малки населени места.След тези 3 години няма право да остане на това място.
Учителите също преминават конкурс ,за да имат право да упражняват професията.Освен в частните училища.Учителите подлежат на разпределение един път преминали конкурса.
Употребявам думата преминал ,а не спечелил ,понеже няма само един избран кандидат.Нормално е да се запишат 800 човека,на изпита-писмен и устен ,да се явят 400 ,от тях правоспособност да получат 30-40.
Има три вида конкурси А,Б,С -А е за висши кадри с ниво на образование висше или доктурантура, С е за помощен персонал-лелките в градините минават такъв конкурс иначе нямат право да работят в държавна детска градина.

Мишел -лично аз бих се явила.Както казваше любима моя учителка:"Явявайки се на изпит може само да спечелиш-няма какво да загубиш"
Мой приятел преди време спечели конкурс за адвокат в общината (не се сещам вече какво точно беше) без да е ползвал никакви връзки-просто е умно момче,което добре се подготви.

# 14
  • В тъмната гора.
От експерт и инспектор кое е по-високо и каква е разликата?

Ами във военизираните структури има инспектори, т.е. в МВР и армията...в данъчното има данъчни инспектори, които ходят на проверки..но идея си нямам коя длъжност е по-висока.

Общи условия

Активация на акаунт