За уредените конкурси в..

• 11 254
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Може ли някой от държавните служители да сподели как се е подготвил эа конкурса, има ли някакъв конспект или ръководство эа самоподготовка?

# 46
За всеки конкурс се определят задълженията и кръга на правомощията, предоставя се и длъжностната характеристика. Съгласно тях се ориентирай кой закон и подзаконов нормативен акт - наредба, правилник и пр., урежда материята и го чети задълбочено, запомняй и развивай хипотезите му, търси практика по въпросите. Аз бих прегледала и последните матури с цел да си опресня знанията.
Аз съм била на няколко конкурса, не ги спечелих. Мисля, че се търсят познати лица, които работодателят  е проверил и не непременно тъпанари и малоумници, които имат връзки, но не и акъл, а работата им е в това да червят държавната администрация. Не всеки връзкар е тъпанар! Много време ме ми отне да стигна до този извод, защото аз бях много гневна на случилото се и на проведения конкурс. Писала съм за него в др. тема.
По въпроса за журналисти на конкурса: не мисля, че е добра идея. Та ти още не си установила нарушение, защо да водиш телевизия? Защо настройваш срещу себе си хората, при които кандидатстваш да работиш?
Има начин да се обжалва конкурс и само органът по обжалването има право да се произнесе законосъобразен ли е той или не. Правомощия в тази насока телевизията няма.

# 47
  • out of space
На 18 г. бях назначена с връзки в държавна агенция. Нищо не разбирах от работата, но научих сума ти други важни неща. До ден-днешен ги използвам в частната фирма, където работя повече от 8 години.

# 48
За съжаление всичко е нагласено по конкурсите за държавна работа.Няколко пъти се явявах ,съответно неуспешно.На последният ,за който кандидатствах потърсих връзка-човек с позиции в града ни.Неговият отговор беше: "Ако си член на Герб ще помислим за следващия конкурс,за този вече еди кой си депутат е казал имената".
Та така .преди Бях идеалист и вярвах ,че човек тръгва със знания и умения.Днес вече вярвам ,че са ти необходими точните познанства с точните хора.

Това е плашещо направо...дотам ли сме я докарали!?

Някой явявал ли се е на конкурс в Агенцията по заетостта? Как протича той?

Нагласено е, но връзкарите не са 1 и 2, много са. Въпросите са лесни, но те искат да знаеш всичко със запетайките. От 15 човека които се явявахме, 1 печели, винаги могат да се измъкнат с това, че на нещо не си отговорила достатъчно изчерпателно, и са ти писали по-малко точки. Явих се от любопитство, запознах се там с жени които и те кандидатстваха. На едната приятелка, работеше там от 20 години, а подписва, че не е така при подаване на документи. Другата е работила в общината, и познаваше комисията. Е нито една от тях не спечели, ако това те успокоява. Но една от първите, която се явява излиза от другата стая, и после пак там си влезе. Тя си работеше вече там, конкурса е пуснат, за да я назначат по протокол, официално, защото са по европейски програми и това е по регламент. Как да се противодейства, ами има институции ама чакай някой да ти обърне внимание.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт