Априлки 2013 - тема 11

• 22 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря на всички, че откликнахте на притеснението ми, че имам пъпчици по корема.  Hug

Смених блузата и сега съм с памучна, може да е от материята, наистина забелязвам, че кожата ми е станала много чувствителна....

Утре съм на преглед, ще попитам за пъпчиците, а и може да отида на кожен. Дано всичко е наред, сигурно ще ми предпишат нещо за мазане.  Embarassed

Един път в седмицата се мажа със зехтин, но за последно го направих преди няколко дни, не ми се вярва да е от това.
По принцип нямам никакви алергии, но може покрай бременността да ми се появят, не знам.
Къпя се със сапун, който винаги си ползвам и не съм имала оплаквания.
Но сега се замислям да не би да е от храната.....

Това са само предположения, лекарката ще каже.  Blush

# 556
Здравейте, априлски мами.
По въпроса с дюнерите - преди да забременея съм изяла не повече от 2 /през целия си живот/, а откак съм бременна - поне 20  Simple Smile.
Не бива да ям по много, заради солта, за това си вземам от най-малките и го разделяме с таткото, но просто не мога да не си похапна - голяма краста ми станаха.
Иначе и при мен, както са споделили някои има разминаване - по МЦ бременността трябва да е в 18-та седмица, но на ехографа излиза - 19-та... здраве да е.
Иначе на последния преглед док ме зарадва, че ще имаме щерка - най-хубавата новина за мен, повторихме БХС и сега с малко притеснение чакам резултатите, защото на ранния за болестта на Даун, вероятността беше 1:375 - не е критично, но аз съм си паника и сега ми е малко стегнато.
Обаче така и не се отървах от болките в корема - слаби и непостоянни, но все пак не изчезват напълно - май ще се наложи да вляза в болница за "венозни влизания на препарата", както обясни док - ако се е случвало с някоя мама, ще помоля за малко инфо. newsm78

# 557
MagdaS - аз полежах на венозни вливания 7 дена поради същото. Няма страшно, ще се справиш. Какво инфо точно ти трябва, ще се радвам да помогна.

# 558
  • София
Здравейте, априлски мами.
По въпроса с дюнерите - преди да забременея съм изяла не повече от 2 /през целия си живот/, а откак съм бременна - поне 20  Simple Smile.
Не бива да ям по много, заради солта, за това си вземам от най-малките и го разделяме с таткото, но просто не мога да не си похапна - голяма краста ми станаха.
Иначе и при мен, както са споделили някои има разминаване - по МЦ бременността трябва да е в 18-та седмица, но на ехографа излиза - 19-та... здраве да е.
Иначе на последния преглед док ме зарадва, че ще имаме щерка - най-хубавата новина за мен, повторихме БХС и сега с малко притеснение чакам резултатите, защото на ранния за болестта на Даун, вероятността беше 1:375 - не е критично, но аз съм си паника и сега ми е малко стегнато.
Обаче така и не се отървах от болките в корема - слаби и непостоянни, но все пак не изчезват напълно - май ще се наложи да вляза в болница за "венозни влизания на препарата", както обясни док - ако се е случвало с някоя мама, ще помоля за малко инфо. newsm78

Болки в корема не съм имала.....а ми контракции от които ми се стягаше корема.
А какви вливания ще ти правят за болките в корема ???? Доста странно ми звучи.

# 559
beginner_mamma, благодаря за бързия и успокоителен отговор.
Ами - интересува ме, какво представляват самите процедури по вливането, на какви интервали са, болезнени ли са и най-вече - спират ли болките?
Защото аз до сега пих всякакви препарати, по всякакви схеми, без резултат, ако и вливанията ще са такива - не, мерси.
Също така, ме интересува къде във Варна мога да постъпя за такива процедури, тъй като към АГ болница съм малко предубедена.

# 560
Никога ли не си била на системи?
Пускат ти банка с разтвор венозно. И я чакаш да изтече. Не е болезнено.
Не знам на теб на какъв интервал ще ти ги вливат, лекарят ще определеи съобразно здравословните ти показатели.

Спират болките, да, макар че моите не бяха твърде силни и без вливанията...

Идея нямам къде можеш да постъпиш във Варна, защото аз съм от София, но бих те съветвала - където ти кажат, там да си лежиш, че лекарите се дразнят много като почнат пациентите да имат претенции. Аз също имах възм. удома да си вливам системите, и всичко, ама стиснах зъби малко и си излежах седмицата в б-ца  Sick

# 561
http://www.d-rmario.com/mesec_1.php на мн. полезна и ясно обяснена статия попаднах и реших да ви я споделя,относно първия месец от живота на детето....
Има доста грешни неща в нея, особено за кърменето... Ако планираш да кърмиш, е добре да потърсиш информация от друго място.

# 562
  • София
Здравейте от мен Simple Smile
Искам да попитам по запознатите коя от всичките стойности не трябва да бъде под 1:500 при БХС

това са ми резултатите от ранния

ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ   
БХС 11-14 седмица   
13 г.с. (12+4 - 13+6)   
***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****    1)   
ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e    1 от 6800   бременни   
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e   1 от 80000   бременни   
ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e    1 от 100000   бременни   
ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e   1 от 100000   бременни   
ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e    1 от 100000   бременни   
*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e   1 от 800   бременни   
Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 500   бременни   
Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 4500   бременни   
Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 13000   бременни   
Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 6800   бременни   
Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
***** Биохимични и УЗ показатели *****   
PAPP-A(плацентарен протеин) MoM    0.39    част от медианата (Mo)   
Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   0.75    част от медианата (Mo)   
NT (нухална транслусенция)    =<3    1.19    mm   
NT(нухална транслусенция) MoM    0.69    част от медианата (Mo)   

годините са ми 33

доктора ми от Жк ме праща на късен БХС защото възрастовия риск бил 1:500, само ме стресира, според вас кой стойности се гледат.

И още нещо NT (нухална транслусенция) днес ми я измери 0,29, възможно ли е да се е смалила, преди месец беше 1,19мм

# 563
  • Варна
MagdaS  честито за госпожицата  newsm51

За Варна, ако искаш да е по здравна каса мисля, че вариантът е АГ и Окръжна. Не знам дали в Терапията могат да те приемат. Иначе на ден в Майчин дом е към 30-40лв престоя, ако искаш да е по- уютно и комфортно. Наистина питай твоя АГ да каже къде да отидеш.
Дано бързо минат тези болки и по-кратък да е престоя.

Sunny,  гледа се индивидуалния риск, а твоя е много нисък.
За сравнения на първия БХС моя беше 1:860 (3ма лекари замериха 3 различни нухални гънки и от най-високата излезе този по-висок риск), на втория 1:2600. Аз съм на 31г и средния за възрастта риск бе около 1:750.

По-скоро отиди на ФМ, не мисля, че ще има кой знае каква разлика във втория БХС - и да е на половина по-нисък или на половина по-висок все ще си в много добрите рискови стойности.

# 564
  • София
Sunny:), не виждам нищо притеснително. Гледай  РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА. Другото е статистическата информация за лекаря. Моят възрастов риск беше 1:600, на 32 г. съм и не са ме пращали на втори БХС. Отделно РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА за Даун ми беше 1:12000.

# 565
Sunny:) , от моя БХС (ранен) змам, че никоя от стойностите не трябва да е по-малка от 1:1500

# 566
Не съм ви чела, минавам само да кажа, че нашата дъщеря всъщност се оказа син! Силно се надявам да не съм му повлияла психически, като през цялото време до сега се обръщах към него като към момиче  Praynig Да ми е жив и здрав!  Heart Eyes

# 567
  • София
Не съм ви чела, минавам само да кажа, че нашата дъщеря всъщност се оказа син! Силно се надявам да не съм му повлияла психически, като през цялото време до сега се обръщах към него като към момиче  Praynig Да ми е жив и здрав!  Heart Eyes

Честити сини гащи Simple Smile

# 568
  • София
Хаха, случват се такива работи, barbaletka. Честити сини гащи!  Simple Smile

# 569
  • София
Благодаря момичета, ще отида само защото после ще ми пили на главата, че не съм отишла, а не ми се разправя с него, и аз знам че не се гледа възрастовия, ама какво се огледа в него не знам.
Иначе на бебето си отговаря на седмиците, пол не се видя, ще си почакам месец за да разбера на 15.12 съм на ФМ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт