Априлки 2013 - тема 11

• 22 447
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Добре, добре... Сега пък - руска салата Twisted Evil
Между другото - и от мен един глас за тази на Лидл Peace От както го отвориха магазина срещу нас, всяка зима караме на такава салата, макар че не съм фен на готовите Whistling Mr. Green

btw ако си правите сами - гледайте майонезата (ако е купена), да е  с яйчен прах, а не с яйца, защото тази с яйца не е препоръчително да се приема по време на бременност заради салмонела Peace

# 616
eli, Мъничето ти е писала хубав илач, също така чай, ама не много горещ с мед и лимон. А също така и небетшерек може да смучеш (в аптеки и Кауфленд го има). И аз бях няколко дни с кашлюкане. Като кашляш гледай да не си легнала, ако си - винаги се изправяй или сядай със сгънати крака като кашляш, да не се напряга толкова коремът  Peace

аз правя руска салата, ама със сметана и кисело мляко от доста време насам. от купените харесвам на Лидл и аз, не съм гледала, обаче с прах ли е  Rolling Eyes
май трябва да спрем с тия кулинарии в темата, че  Whistling

за здравните не знаех наистина, че и да си бременна безработна ги плащаш ти, все си мислех, че държавата ни е по-щадяща...

една статистика - след 18та седмица сърцата ни започват да работят с 50% по-усилено

и малко за 20 седмица, че повечето са там или наближаваме Simple Smile
Скрит текст:
За вашето бебе: То вече може да възприема различни видове звуци като глас, сърдечната ви дейност и дори шумове, произлизащи от обкръжаващата ви среда. То дори ще закрие ушите си със собствените си ръце, ако около вас има силен звук. Бебето променя позицията на тялото и крайниците си често – то се върти, обръща, рита и удря с ръце.

За бъдещите майки: Поздравления! Вече сте по средата на бременността. Матката ви е на нивото на пъпа, което води до постепенно заличаване на талията ви. Рискът от инфекция на пикочния мехур се повишава, защото гладката мускулатура на пикочния ви канал е в релаксирано състояние. Дишането ви става все по-дълбоко. Все по-често се оплаквате от обилно изпотяване - поради завишената активност на щитовидната жлеза.

Препоръки... ... за седмицата: За да избегнете болките в гърба, заемайте удобна поза. Повдигайте често краката си над нивото на таза и използвайте ергономичен стол, докато работите. Избягвайте да стоите прави дълго време и повдигайте предметите като натоварвате повече краката си, а не гърба си.

Какво се случва във вас?

Косата на бебето продължава да расте, а нежни меки косми, наречени лануго, покриват неговите рамена, гръб и слепоочия. Те го предпазват от външни въздействия и обикновено окапват в края на първата седмица от раждането.

Кожата му е покрита от фин сивкавобял слой (наречен верникс казеоза), който изчезва преди раждането. Смята се, че тази субстанция предпазва кожата на бебето от дългото експониране на амниотичната течност.

Навярно ще усетите движенията на бебето, което тепърва ще развива и упражнява своите мускули.

До края на петия месец от своето развитие вашето бебе е дълго около 25 см и нормално тежи от 200 до 450 грама.

# 617
eli_r, един бабин илач, който помага на 100% - взимаш от пазара черна ряпа и я издълбаваш. пълниш я с мед (пчелен за предпочитане) и хапваш по една чаена лъжичка 3 пъти на ден (за малки деца - по една лъжичка) Peace

За носа - физиологичен разтвор или спрей с пречистена морска вода (Маример, Стеримар) или сребърна вода и клеева тинктура (на 10мл. сребърна вода се слагат толкова капки клеева тикнтура, на колкото години си). Щипе ужасно на носа, но дейсва Peace
Може също да капеш и отвара от лайка или вит.Ц Peace

Това с ряпата го бях забравила-миналата година моята малката само с това оправи кашлицата  bouquet

# 618
уфф и аз ще ходя да си купя руска салата Joy

и аз съм на 26ти на ФМ....

не ми е лошо хич,даже си близвам по глътка-две вино или бира понякога.Аз все още не качвам...след като качих 2та смъкнати кг от първите месеци,съм по 1-2 някъде.ама по-добре,че то няма накъде да качвам вече....

# 619
Тази рецепта с ряпата трябва да я запомня, добре звучи. Пък може да я приложа на мъжа ми, че нещо подкашля.
Днес с руската салата вече ме изкушавате - не съм яла сигурно повече то година, не съм се сещала...

Вчера видях една приятелка, родила преди 40 дена, ами на нея не й личи изобщо. Още по-слаба от преди, но тя и качи само 10 кг. Бях я виждала в 5ти месец и коремът й беше залепен за гърба буквално, нито дрехи за бременни носеше, нито нищо. Аз си мислех, че е в 3ти месец  тогава Crazy Пък аз вече съм + 5,5 кг. Нищо, здраве да е  Joy Добре, че още се свивам на йогата  hahaha

# 620
абе незнам за руската салата, не обичам готовите, но тази сутрин видях няква снимка с палачинки и само за тва си мисля, и след малко слагам престилката и почвам да си прая  Laughing Mr. Green Mr. Green Mr. Green  newsm03 smile3521 newsm64

# 621
О, палачинки ям всяка събота. Мъжът ми ги прави страхотни   chef

# 622
Аз пък след малко подхващам една шоколадова вафла..... (+ още 2 за всеки случай).  Twisted Evil
Мен въобще не ме съблазнихте с дюнерите и руската салата, обичам да си ги похапвам, но тези дни мога и без тях.  Laughing

Остават само още 3 часа до ФМ.  Heart Eyes

# 623
Мамите,които днес са на ФМ да не забравят да разказват после Wink

# 624
maminka23,ако не се лъжа ти беше на ФМ при Димитър Марков  Thinking На 04.12 и аз съм при него.Ще чакам да кажеш как е минало  Wink

# 625
ооо ,и аз сега нали съм болна се глезя,днес си правих закуска (както никога),та правих си пържени филийки с мед  и кисело мляко,по принцип като съм на работа ям мюсли(така че сега е празник Joy)С мъжа ми си говорехме че ще трябва да се науча да правя закуски,заради детето(а не само сандвичи,мюсли и пър.филии)За закуска само това мога.Вие правите ли закуски в къщи,

# 626
Честито на всички, узнали пола!
Успех и на всички с прегледите!

Благодаря ви за поздравленията   bouquet

maminka23, беше питала за взънеца на МЦ Марковс - 2рия отдолу нагоре е  Peace
Прегледа ми продължи около 20мин, може и по-малко, ама то и като всичко е наред няма какво толкова да се бави. Иначе доста бързо обяснява и говори, пита дали има въпроси.. Диск нямам, но и не съм искала, имам една снимка на лицето и на пишлето на хартия - това е.

# 627
  • Пловдив
когато дреб си е вкъщи на закуска, хапваме или
Скрит текст:
палачинки
или му мажа филийка с
Скрит текст:
домашен пастет, боров или пчелен мед, авокадо със сиренце, сладко (между другото, попаднах на страхотно био такова, без захар, подсладено с ябълков сок Peace и цаната му е супер приемлива - около 5лв за бурканче)
.
Прясно изцеденият сок или
Скрит текст:
чай с мед
са също задължителни. Мисля скоро време да го пробвам и на чаша
Скрит текст:
прясно мляко
, че кърмата намаля доста (тя всъщност вече си е коластра) и ме съмнява да му попълва нуждите от калции[/color]

# 628
аха, сега разбрах за допълнителното. и мъжът ми в предишната фирма имаше подобно то работодателя. много удобно беше в някои случаи  Peace

vavv, трета препоръчителна ФМ е точно тази, която са ти препоръчали и на теб - между 26 и 28 седмица. За другия преглед не попита ли защо ти го препоръчва?
и честито за сините гащи Simple Smile

miraза здравните осигуровки все си мисля, че трябва държавата да ги поеме след като си безработна и бременна, но за да си безработна трябва да си регистрирана в бюрото по труда. но може и да греша, най-добре звънкай на НАП да ти е мирна главата, от гадаене няма смисъл - питай там какво трябва да направиш, че и за после даже питай. тел.070018700. Аз там съм питала разни неща, дори и на мейл. Ще ти отговорят.

ами, каза, че според нея нямало някаква специална нужда, за всеки случей....

# 629
аз не правя закуски, защото не закусвам и мъжлето не закусва,чак за обяд измислям нещо и то днеска ще бъде палачинки  newsm44 1dating  food002 даже отивам, че нещо много заплеснах пак на този комп  Mr. Green eat cook Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт