Априлки 2013 - тема 11

• 22 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Момичета,да ви питам,защото сутринта изпаднахме в лют спор с ММ,чак се разревах накрая...- той твърди,че безработните бременни ,щом веднъж са регистрирани като бременни,не плащали здравни осигуровки,държавата ги поемала....аз не мога да разбера за каква регистрация ми говори- повече от записването ми на ЖК и избор на следящ ме лекар,къде другаде трябва да се регистрирам,има ли такова нещо изобщо?На него някакви си там познати му го казали това от 4 различни места....викам си толкова пък да съм незапозната..... #Crazy newsm78
Аз по принцип не съм на ТИ с държавното устройство и не съм се интересувала особено как действа тая машина с осигуряването и т.н.  но когато не работя ,ходя и си плащам здравните самичка....вие какво мислите,знаете ли как стоят нещата и трябва ли да отида някъде специално да се регистрирам?

# 601
  • София
Мда, а на нас за съжаление ни отрязаха всичко, освен минималното за пакета - годишните профилактични прегледи.  

# 602
здравейте, момичета! Simple Smile
вчера ходих на фм във фемина, при доц. Карагьозова. Всичко мина ок, въпреки, че не видя проблеми със сърцето, препоръча ехокардиография, както и още една фм - 26 до 28 седмица. Цената е 100 лв., ако не поискаш диск с прегледа. аз поисках в края на прегледа, но тя не била запазила 3д и ми записа само 2д снимките, които носят предимно медицинска нформация. Доплатих още 10 лв. Ако записа беше и с 3д, щеше да струва 30 лв. Така, че ако искате диск, казвайте в началото, защото не записват всичко.
Малкия се въртя в  началото, после се измори и заспа. Най-интересното беше, че аз бях легнала, с едната ръка под главата, за да ми е по-задигната главата и да мога да гледам по-добре монитора, а дребния беше заспал по същия начин - с едната ръка под главата Simple Smile а с другата си беше скрил физиономията Simple Smile
на вас препоръчаха ли ви допълнителни прегледи и мисите ли да ходите на тях?

Бръм, вече може официално да ни запишеш на първа страничка - чакаме мъж. То май си се знае от няколко седмици, не е имало противоречия, но бях решила да изчакам до фм

Мира, мисля, че здравните осигуровки, ако си безработна, трябва да си ги поемеш ти, но да се изкажат и др мами

# 603
Барбалетка, честит ти втори син!
Накара ме да се замисля дали не може да ми се случи същото  Joy Аз съм толкова убедена, че е момиче вече  Crazy

# 604
аха, сега разбрах за допълнителното. и мъжът ми в предишната фирма имаше подобно то работодателя. много удобно беше в някои случаи  Peace

vavv, трета препоръчителна ФМ е точно тази, която са ти препоръчали и на теб - между 26 и 28 седмица. За другия преглед не попита ли защо ти го препоръчва?
и честито за сините гащи Simple Smile

miraза здравните осигуровки все си мисля, че трябва държавата да ги поеме след като си безработна и бременна, но за да си безработна трябва да си регистрирана в бюрото по труда. но може и да греша, най-добре звънкай на НАП да ти е мирна главата, от гадаене няма смисъл - питай там какво трябва да направиш, че и за после даже питай. тел.070018700. Аз там съм питала разни неща, дори и на мейл. Ще ти отговорят.

# 605
mira_mar
Има тема "Бременността счетоводно" - питай там, много са отзивчиви и помагат с всякакво инфо.

# 606
  • София
Момичета,да ви питам,защото сутринта изпаднахме в лют спор с ММ,чак се разревах накрая...- той твърди,че безработните бременни ,щом веднъж са регистрирани като бременни,не плащали здравни осигуровки,държавата ги поемала....аз не мога да разбера за каква регистрация ми говори- повече от записването ми на ЖК и избор на следящ ме лекар,къде другаде трябва да се регистрирам,има ли такова нещо изобщо?На него някакви си там познати му го казали това от 4 различни места....викам си толкова пък да съм незапозната..... #Crazy newsm78
Аз по принцип не съм на ТИ с държавното устройство и не съм се интересувала особено как действа тая машина с осигуряването и т.н.  но когато не работя ,ходя и си плащам здравните самичка....вие какво мислите,знаете ли как стоят нещата и трябва ли да отида някъде специално да се регистрирам?

Като безработна не си освободена от нищо. Всичко си се плаща....както и при нас ( работещи на ТД ) като безработна ( регистрирана в бюрото по труда ) си освободена само от потребителска такса при личния. А здраните си ги плащаш сама....няма как държавата да ти ги плаща. От здравни осигуровки са освободени само децата до завършване на средното си образование.

# 607
Здравейте момичета,
стискам палци на всички които сана ФМ днес!!!
Руска салата си правих онзи ден, един готов микс от Лидл, стана хубава.
Аз съм +5кг, и честно казано трябва да се спра малко...
Вкъщи вече и щерката е болна, и се лекуваме дружно, оххх гадни вируси!!
Хубав ден!!!

# 608
Моля кажете ми нещо за кашлица ,от днес вече и кашлям ,а ме е страх за бебчо (тия напъни ,май не са добре),и носа тече ли ,тече #Crazy #Crazy,направо полудявам,писна ми от чайове

# 609
  • София
Аз по принцип не съм на ТИ с държавното устройство и не съм се интересувала особено как действа тая машина с осигуряването и т.н.  но когато не работя ,ходя и си плащам здравните самичка....вие какво мислите,знаете ли как стоят нещата и трябва ли да отида някъде специално да се регистрирам?

Как да се осигуря, ако съм безработен?
Вие ще бъдете осигурен за сметка на Фонд „Безработица“ само за времето, за което получавате обезщетение за безработица. Във всички други случаи, регистрацията в бюрото по труда не Ви освобождава от задължение за плащане на здравни осигуровки.

Кои лица са освободени от потребителска такса?
От потребителска такса са освободени: малолетни, непълнолетни; неработещи членове на семейството, регистрирани в бюрото по труда; военнослужещи на наборна военна служба; пострадали при или по повод отбраната на страната, ветерани от войните, военноинвалиди; задържани под стража лица, задържани на основание чл. 63 от Закона за Министерството на вътрешните работи или лишени от свобода; социално слаби, получаващи помощи по Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица без доходи, настанени в домове за деца и юноши, в домове за деца от предучилищна възраст и в домове за социални грижи; лица с хронични заболявания по списък, определен в Приложение 14 на НРД; медицински специалисти; пациенти със злокачествени образования; лица с висока степен на трайно намалена работоспособност; бременни и родилки до 45 дни след раждането.

Могат ли да ми откажат болнично лечение, ако не съм здравноосигурен?
Не могат да Ви откажат болнично лечение, но ако не сте здравноосигурен трябва да заплатите за проведеното лечение.

За какви срокове се издават болничните листа?
Лекарите от спешна помощ могат да издават болничен лист за срок от три дни.
Лекуващият лекар(лекар по дентална медицина) може да издаде еднолично болничен лист за не повече от 14 дни без прекъсване и за не повече от 40 дни с прекъсване в рамките на една календарна година.
При лечение в болница, лекуващият лекар издава еднолично болничен лист за срока на лечение и срока на домашен отпуск, като последния не може да е по-дълъг от 30 дни.
Лекарската консултативна комисия може да издаде болничен лист за срок до 6 месеца без прекъсване.
Когато болничният лист продължава повече от 6 месеца без прекъсване или повече от 12 месеца в две последователни години с прекъсване, болничният лист се издава след контролен преглед от ТЕЛК.

# 610
Здарвейте,и аз чакам 26-ти за ФМ.Аз също съм бременна-безработна,не се осигурявам-плащам си само здравните.Като родя получавам социално майчинство-100 лв.за 1 год. и мога да взема и помощ за бременни от социалните-150 лв.тя се подава 45 дни преди термин.Аз готвих сега ще почина.довечера детето има тържество в градината послучай ''деня на хр.семейство''.който е утре.До после  bouquet

# 611
Моля кажете ми нещо за кашлица ,от днес вече и кашлям ,а ме е страх за бебчо (тия напъни ,май не са добре),и носа тече ли ,тече #Crazy #Crazy,направо полудявам,писна ми от чайове
Аз пиех от на детето сиропа-Тусавит-билков е
http://apteka.framar.bg/30011075/%D1%82%D1%83%D1%81%D0%B0%D0%B2% … 125-%D0%BC%D0%B3-

# 612
  • Пловдив
eli_r, един бабин илач, който помага на 100% - взимаш от пазара черна ряпа и я издълбаваш. пълниш я с мед (пчелен за предпочитане) и хапваш по една чаена лъжичка 3 пъти на ден (за малки деца - по една лъжичка) Peace

За носа - физиологичен разтвор или спрей с пречистена морска вода (Маример, Стеримар) или сребърна вода и клеева тинктура (на 10мл. сребърна вода се слагат толкова капки клеева тикнтура, на колкото години си). Щипе ужасно на носа, но дейсва Peace
Може също да капеш и отвара от лайка или вит.Ц Peace

# 613
до нас има Била, скоро ще откриват Керфур

Ани, май живеем близо, защото аз също очаквам откриването на Карфур в мола на бул. България /аз съм в Борово/  Simple Smile
Честно казано, от всички тези вериги най-съм доволна от Карфур и се надявам да не ме разочароват сега  Simple Smile

# 614
Ох,вчера мъжа ми носи дюнер и не вярваше,че щего изям..... обаче за отрицателно време го нямаше.  Grinning Днес пък сте започнали за руска салата да говорите.  #2gunfire Преди два дни си мислих да си правя,защото готова не ям. Сега тотално ми я вкарахте в главата!
Аз се връщам от зъболекар. Изпрати ме на хирург да ми вади един мъдрец,на който му падна пломбата и на 04.12 ще ми прави една дупчица. Охххх,като си спомня последния път при тоя хирург ...... Confused

Общи условия

Активация на акаунт