Априлки 2013 - тема 11

• 22 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Той и моят син на 4г. и 7м. не иска да яде сам Rolling Eyesзлояд, като леля си Whistlingкърмила съм го на поискване и е захранен късно и плавно, като се роди с проблем, ми казаха че кърменето е най-доброто което мога да направя за него. Продължавам да мисля, че израстна проблемите благодарение на кърменето , късното и плавно захранване и не яденето и до сега на боклуци.....
Мирама, все си мисля, че трябва да имаш син, и да ти вземе характера  Wink

# 391
ani27, повярвай ми, момиче с моя характер е по-зле от момче. ))))))

За късното захранване, аз също съм с 2ръце ЗА.
Така или иначе захранвах дъщеря си късно, тъй като се роди недоносена и гледахме коригираните месеци. Започнахме захранването на 7месеца, плавно и постепенно.
На 1г. още не беше яла глутен и всякакви подобни. И за куриоз, на един детски рожден ден, някаква си майка и беше набутала пица в устата. ) Тогава щях да получа инфаркт.  Laughing

Сега няма никакъв проблем с храненето, не мога да кажа, че е злояда. Яде колкото и когато реши, винаги съм мразела - сядаш на масата и си изяждаш яденето, като дете ме тормозеше баба ми с тези приказки и е отвратително.

# 392

Сега няма никакъв проблем с храненето, не мога да кажа, че е злояда. Яде колкото и когато реши, винаги съм мразела - сядаш на масата и си изяждаш яденето, като дете ме тормозеше баба ми с тези приказки и е отвратително.
  newsm10  202uu напълно съм съгласна !
Дне си взех масло от пшеничен зародиш на Икаров и ще мажа пупата с него (няма никакъв мирис и попива мн добре ,а за подхранване на кожата на лицето-от гроздови семена.
Един страничен въпрос-След като вече имам картон и е установена бременност трябва ли да продължа да си плащам здр.осигуровки или ми ги поема държавата ?  newsm78 Stupid

# 393
placa, освободена си само от такси, но не и от здравни осигуровки.
Работодателя ти ги плаща и по време на бременност и по време на майчинство.
Ако не работиш, то трябва сама да си ги внасяш.

# 394
Здравейте мами!Моят термин на всяка консултация ми е различен,беше на 25.04 после на 20.04 а сега от последната жк е 15.04.АГ-то нищо не ми казва за термина,аз след това виждам на сниката от ехографа.Сметнах си седмиците и си го изчислих на 15.04,но ми се вижда странна тази разлика от 10 дни  Shocked Shocked Shocked

# 395
lili_komsi, моята лекарка всеки път при преглед с ехограф ми иска дата на последния цикъл.
Съответно вкарва данните и всеки път си излиза 30.03.2012г.
Бебето може съответно да върви "напред" или "назад" с няколко дни, или седмица (мерят се различни показатели и т.н.) но това не е точно.

# 396
и мен всеки път ме пита за датата на ПМ,но нищо не ми казва за термин,аз си виждам датата после на снимката.Казва че бебето се развива добре и отговаря на седмицата

# 397
placa, освободена си само от такси, но не и от здравни осигуровки.
Работодателя ти ги плаща и по време на бременност и по време на майчинство.
Ако не работиш, то трябва сама да си ги внасяш.

thumbsup ясно !
И на мен ми показва ехографа че съм с една седмица назад и съответно термина ми се променя от 23.04 на 30.04,а в документите ми и изследванията  го пише както си е изчислен спрямо менструацията-23.04 ,ама това е не е проблем(щом лекаря не е споменал нищо) защото е само статистика  !

# 398
Моя термин е за 5.04 ,тази сутрин като се събудим мн ме боли гърлото,и хрема лека имам,боли и ме главата.Пия чай,хомеожен,но с мисля дали може да си вземе осцлокопцинум(нали е хомеопатичен)Някой от вас пил ли е,и в каква дозировка се пие

# 399
eli_r, и аз съм така-запушен нос и гърлото ме боли.Пия осцилококцинум 3 по 1,смуча стрепсилс мед и лимон и за носа си слагам морска вода.В първите седмици от бременността също бях така само че тогава имах и малко температура и пиех и парацетамол.Доста по-добре съм от преди 2 дни,и не вредят на бебето,но аз мисля да спирам осцилококцинума,по-рядко стрепсилс,че все пак е по-добре без тях за бебо,пък и се чувствам доста по-добре. Хапвам и по малко мед  Wink Успех с гадната настинка   Wink

# 400
Мн ти благодаря lili_komsi ,слизам до аптеката ,за носа си вземи еуфорбиум композитум,и аз бях болна в  10-11 седмица ,тогава също ги ползвах(хомеопатични са за тях съм се консултрала и с личната и гинеколожката )

# 401
Мн ти благодаря lili_komsi ,слизам до аптеката ,за носа си вземи еуфорбиум композитум,и аз бях болна в  10-11 седмица ,тогава също ги ползвах(хомеопатични са за тях съм се консултрала и с личната и гинеколожката )
newsm10

# 402
yara, как сме се нацелили Simple Smile, на консултации ходя при д-р Бочева, а ФМ в 14 седмица бях при Балев.На Бочева не съм споделила, за посещението си при Балев, който ни обясни за БХС с пример "Това е да изследваш вероятността да катастрофираш преди да отпътуваш за София примерно..." , всичко което измери и видя каза,че е нормално, каза ни и пола- ще си имаме принцеса:), а Бочева дори и сега в края на 17 г.с.не видя пола...но пък е за БХС...оффф...голяма дилема.На следваща ФМ мисля пак при Балев да отида в 19-20 седмица.
kali_k ами до колкото разбрах се правел до 18 г.с, аз сега съм 17 и 4, понеделник ми е последния шанс,ако ще го правя и затова сега съм в размисли. Никакви лекарства не съм пила освен Екомер и фолиевата к-на.

# 403
Искам да ви попитам нормално ли е да ти се издувакорема до пъпа и стана твърдо наболява ме леко кръста:( дали са контракции или е бил бебо SadЗвънях на АГда съм изчакала може да е моментно,ако не мине да отивам към болницата.Ниско долу твърд ли ви е корема?

# 404
Marissa88, това са контракции, отиди на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт