Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кандида

 • 55 996
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАНДИДА

Кандидата е дрождоподобен гъбичен организъм. Най-широко разпространения вид са Candida albicans, които по принцип естествено се срещат в малки количества в нашия стомашно-чревен тракт и влагалище. Там те, в нормалния сучай се контролират от здравата бактериална флора, състояща се, преди всичко от лактобактерии.
Когато нашата стомашно-чревна флорра е нарушена от употребата на антибиотици или някои други лекарства, или продължително сме били подложени на сериозно емоционално напрежение (стрес), количеството на Кандида може да нарастне много и да предизвика кандидоза на чревния тракт. Това води до стомашно-чревни симптоми с храносмилателни проблеми, дискомфорт и подуване.
Инфекцията лесно може да се разпространи към другите части на стомашно-чревния тракт, причинявайки кандидоза около ануса, вътрешността на устата и влагалището. Вагиналните дрождени инфекции са наричани още Вагинална Кандидоза, причиняваща интензивен вагинален сърбеж, парене по време на уриниране и много често отделяне на сирено-подобно, бяло или жълто вагинално течение. В устата може да се образува бяло, чувствително и лесно кървящо покритие по бузите и езика. В леки форми, това може да завърши с цепвания в краищата на устните. Това може да бъде причината за болезнените язви и лошия дъх, а при бебетата – причина за обривите от пелените.
Ако не е приложено лечение срещу Кандида, скоро се развива нова форма с дълги като коренище крака (rhizodis). Те започват да порастват през слузните мембрани на чревния тракт и могат да доведат до сериозна болка.
Постепенно чревната стена се влошава и позволява на частично преработени протеини и Кандида организми, необезпокоявани да си пътуват в кръвопотока и да причиняват токсичност и имунни реакции. Това състояние е известно като т.нар. синдром на “пробитото черво”. (Leaky Gut Syndrome) и е свързано със Синдромът на възпалените черва (Irritable Bowel Syndrome) или болестта на възпалените черва – болестта на Крон (Crohn`s Disease), улцеративния колит (Ulcerative Colitis), хранителната малабсорбция и многочислените алергии. Другите микроби и паразити също са налице.
Сега дрождената инфекция има достъп до цялото тяло и това се нарича Цялостна Кандидоза. Независимо от опустошената имунна система и превръщането ни в чувствителни към студа и други инфекции с бактерии, вируси и гъби, могат да се развият и широк диапазон от болести и симптоми. Те включват:
- Постоянна умора или Синдромът на Хроничната Умора
- Артрит или грпоподобни симптоми в ставите и мускулната болка
- Хиперкиселинност или киселинен спад
- Главоболие и мигрена
- Хронични синусни инфекции и други слузни проблеми
- Нежелана загуба или увеличение на теглото и неспособност да се промени това
- “Умствена обърканост” или памет и проблеми с концентрацията
- Депресия, безпокойство и пристъпи на паника
- Промени на личността, пристрастявания и колебливост на настроението
- Гъбички по ноктите на ръцете или краката и кожата
- Хронични инфекции на пикочния тракт
- Предменструален синдром и други менструални проблеми
- Сърбежо и зачервявания на очите, проблеми със зрението
- Кожни обриви или екзема
- Силни сърбежи или обриви в областта на слабините
- Косопад
Освен това, Кандида и свързаните с тях гъби или микоплазми, са основния фактор за автоимунните заболявания от типа на Еритемен Лупус (lupus eruthematosus), Множествена Склероза (multiple sclerosis), Ревматоиден артрит (rheumatoid arthtrits), Синдром на Рейно (Raynaud`s syndrome), Склеродерма, и заболявания на щитовидната жлеза.
Също така, проявите на хиперактивност и неустойчиво внимание при повечето или всички деца са причинени от прекомерното нарастване на гъбите. Прекомерното нарастване на Кандидата е основната причина за множеството алергии, които предизвикват хиперактивни периоди и кратки промеждутъци на внимание. Подобно е и с астмата и екземата, при които, също основна първопричина е Кандида.
   Токсичността на Кандида към нервната система е поради свръхпроизводството на ацаталдехид. Това вещество се образува, когато дрождените клетки преработват захарите и има надостиг на кислород. Ацаталдехидът може, също така, да се образува от приема на алкохол.
   В зависимост от другите съдействащи фактори, кандида може да се прояви с разнообразни симптоми в различните тела. Вие можете да имате всякаква комбинация от тези симптоми, свързани с дрождите, а в по-леките случаи, може дори да не ги забележите. Освен това, тези симптоми може да са в резултат от заболявания. Най-застрашената група от развитие на кандида инфекции са диабетиците, бременните жени и индивидите с прекалено наднормено тегло.


ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА КАНДИДА

   Диагностицирането на кандида в лабораторни условия, може да бъде трудно, защото те живеят естествено във вътрешностите, обаче не е задължително те да присъстват в кръвта, така че, ако са открити там, то диагнозата е установена.
   Обичайния естествен метод за диагностициране е с живия кръвен тест. Много натуропати сега, могат да правят това и да наблюдават с тъмнополеви микроскоп капки кръв. Може ясно да се види, наличието на гъби и други микроби и това да се покаже на голям екран, за да вдиди пациента.
Ето един прост слюнчен тест, за установяване наличеито на кандида:
Веднага след повишение на слюнката, преди да се храните или пиете нещо, напълнете прозрачна чаша с вода, със стайна температура. Изплюйте малко слюнка във водата. След това, проверявайте от време-на време, до час, какво се случва със слюнката. Ако има кандида, то вие ще видите едно от следните три неща или комбинации от тях.
   1. Може да има нишки, подобни на протегнати крака, от плуващата отгоре слюнка, към дъното на чашата.
    2. Облачна слюнка, която е натрупана на дъното на чашата.
   3.  Облачни частици, оставащи провесени във водата.
Колкото по-силно и по – бързо нишките растат, а също и скоростта на падане на слюнката, толкова повече кандида има в образеца. Ако няма никакви нишки и слюнката все още още плува след един час, то вие вероятно нямате цялостна кандидоза, но може да имате умерен или ограничен проблем във вътрешностите и влагалището, и можете също така да имате дисбиоза и наличие на други патогенни микроби.

Списък от Рискови Фактори и Симптоми

    Вие можете също така да прегледате и следния списък от рискови фактори и симптоми, за да добиете представа за вероятността да имате проблеми с Кандида и последствията от тях. Колкото по-голям е броя на рисковите фактори и симптомите, във вашия случай, и колкото по-тежки са симптомите, толкова по-голяма е вероятността да имате цялостна кандидоза.
1.   Употреба на антибиотици и химиотерапия – голямата продължителност и честота са мощна предпоставка за кандида.
2.   Употреба на преднизолон или други кортизонови препарати
3.   Кандидоза, орална или вагинална, вагинални течения, парене или сърбежи, се явява най-очевидния симптом.
4.   Имате ли болки или нередовен цикъл, или предменструално напрежение?
5.   Имали ли сте хроничен простатит, вагинит или други проблеми на репродуктивните органи, от типа на импотенция и загуба на сексуално желание?
6.   Чувствителни ли сте към цигарен дим, парфюми, инсектициди и други аромати и химикали?
7.   Имате ли проблеми във влажни или мъгливи дни, или плесенясали места?
8.   Имате ли хронични слузни проблеми, налепи в гърлото и синусите, или честа хрема?
9.   Имате ли хронични гъбни инфекции по кожата или ноктите от типа “стъпала на атлет”, пръстеновидни червеи, силен сърбеж или други?
10.   Обложен ли е езика ви?
11.   Имате ли “жажда” за хляб, захарни или сладки храни, или алкохол?
12.   Чувствате ли хронична умора, или само умора или летаргия, или чувство на изцеденост?
13.   Чувствате ли се неспокоен като цяло?
14.   Страдате ли от депресия, слаба памет, или чувство на “неадекватност” или нереалност?
15.   Имате ли проблеми с хиперактивност или чести кратки моменти на забравяне (“бели петна в паметта” ADD или ADHD) или раздразнителност?
16.   Имате ли мускулни болки или слабост?
17.   Имате ли нечувствителност, изтръпване, парене или парализа?
18.   Имате ли ставни проблеми – болка или подуване?
19.   Имате ли  храносмилателни проблеми, запек, диария или подуване?
20.   Имате ли мастна маласбсорбция, алергия или пристрастеност?
21.   Имате ли петна във виждането или нефокусирано или променливо виждане?
Наличието на кандидоза със сигурност потвърждава – наличието на кандида. Също, ако вие имате поне три от следващите четири признака, кандида е почти сигурно в наличност:
-   Жажда за сладки хранителни продукти, слаба поносимост към алкохола, химична чувствителност и подуване.
Ако имате постоянни гъбни проблеми с кожата или ноктите, тогава вие също можете да предполагате, че имате най-малко чревна, а е възможно и цялостна кнадида инфекция.
Във всеки случай , използвайте подходяща антикандида терапия, за да избегнете вредите за здравето си в по-дългосрочен план.

# 1
 • Мнения: 0
Д-Р ОРИОН ТРУС И АНТИБИОТИЧНИЯ СИНДРОМ


През  1953г. Д-р Ориан Трус открил разрушителните ефекти на антибиотиците в една болница в Алабама (Америка). По време на работата си в болницата, Трус бил заинтригуван от измъчен, доста възрастен на вид човек, който очевидно умирал. Той обаче се оказал на малко повече от 40 години и лежал в болницата от 4 месеца. Никой от специалистите не можел да му постави диагноза. От любопитство, Трус попитал пациента, кога за последен път се е чувствал добре.
Мъжът отговорил, че се е чувствал добре допреди 6 месеца, когато му отрязали пръста на ръката и започнали да го лекуват с антибиотици. Скоро след това получил диария и здравето му се влошило. Трус и преди бил забелязал, че антибиотиците причиняват диария.  Било известно, че кандида се възползват и процъфтяват в изтощени организми, но сега Трус си задал въпрос, дали няма някакъв друг начин, по който кандида всъщност да причинява това разстройство в състоянието на организма.
Той чел, че може да се използва разтвор на калиев йодид за третиране на масово разпространение на кандида в кръвта. Така, той давал на пациента 6-8 капки от разтвора на Лугол, четири пъти дневно и скоро, пациента се почувствал отново – съвсем добре.
Скоро след това, той имал пациент – жена, със запушен нос, пулсиращо главоболие, вагинит и тежка депресия. За негово изумление, всичките й проблеми изчезнали, веднага след прочистващо лечение за кандида!
След известно време, имал пациента шизофреничка, която в продължение на 6 години била лекувана с електроок и големи дози лекарства. Започнал да я лекува за алергия на синусите, с помощта на кандида лекарства. Скоро тя се възстановила напълно и психически и физически. От тогава, той винаги лекувал пациентите срещу кандида, при най-малки съмнения за тяхното присъствие. Много от неговите пациенти, показали забележително възстановяване при необикновени състояния, като менструални проблеми, хиперактивност, неспособност към обучение, аутизъм, множествена склероза и автоимунни заболявания, от рона на болестта на Крон и еритемен лупус.
Всеки опитен природолечител, може да даде подобни успешни примери. Колкото и да е странно, антибиотиците не винаги са необходими. В   няколкото процента, когато те са ненужни, могат да се избегнат нежеланите след това ефекти, с помощта на фунгициди и лактобацили.
Много хора се съмняват относно ефективността на натуралната терапия срещу очевидно сериозни инфекции, но моят опит показва, че често, натуралните терапии са по-ефективни, при това – без да причиняват повтарящи се хронични  инфекции, които се наблюдават след антибиотиците. Виждал съм пациенти, които са лекувани дълго и неуспешно с антибиотици и се възстановяват в рамките на дни или седмици с натурална терапия.

АНТИБИОТИЧНИЯ СИНДРОМ

Недостиг на енергия и храносмилателни проблеми, артритни ставни болки, кожни заболявания, менструални проблеми, емоционална неустойчивост и депресия, са се увеличили значително в близките десетилетия. Всички тези симптоми говорят за “антибиотичен синдром”.
При по-нататъшен преглед, могат да бъдат открити още голямо количество симптоми.  По-голямата част от стомашно-чревния тракт е чувствителна при натиск, особено тънките черва, черния дроб, жлъчката. Възможно е дори  да претърпите операция на жлъчката, която да не успее да подобри състоянието ви, а понякога дори да го влоши.
Имали сте случаи на възпаления или орален, анален или вагинален сърбеж. Когато са налице, то със сигурност имате наличие на кандида, но понякога, кандида могат да присъстват и без наличието на тези симптоми, което може да бъде, до известна степен объркващо.
Дрождите или гъбите candida albicans, разбира се, процъфтяват, при лечение с антибиотици. Аз оценявам, като безразсъдна небрежност, да се изписват антибиотици, без едновременно противогъбични средства и терапия за възстановяване на лактобацилите впоследствие. Убеден съм, че тази безразборна употреба на антибиотици и подобни на тях лекарства е най-сериозния фактор, причиняващ хронични заболявания в съвременното общество.
Изследване през 1993г. Открива, че на всеки един от 55 пациента, приети в спешното отделение на една болница, давали антибиотици с широк спектър на действие. Кръвните изследвания показали, че 67% от тях са развили цялостна кандидоза.
Друго изследване открива, че химиотерапията, често води до цялостна кандида инфекция, което значително намалява положителния резултат от химиотерапията. Дългогодишните последващи изледвания показват, че деца развиват 18 пъти повече злокачествени тумори. При момичетата риска от рак на гърдата е 75 пъти по-висок, като в същото време, риска от развитие на левкемия, след химиотерапия за рак на яйчника е нарастнал 21 пъти.
Съвсем наскоро, онколози започнаха да признават, че пациентите наричат “хемо-мозък”, безпокоящата загуба на памет и други познавателни функции. Психиатрите сега откриха, че обичайното лечение на рака, причинява сериозна депресия у 15 до 25% от пациентите. Те казват: “Депресията, често може да е по-лоша от самата болест”. Убеден съм, че болшинството от тези разрушителни резултати от химиотерапевтичния синдром, могат лесно да се избегнат или много да намалеят с подходяща кандида терапия.
Обаче, синдрома на химиотерапията и на антибиотика не са вследствие само от кандида. Аз определям този синдром като “дисбиоза”, където болестотворни видове микроби и паразити населяват стомашно-чревния тракт, не само кандида и други видове гъби, но и много други типове, патогенни бактерии и амеба, включително и коли бактериите, които са нормални за дебелото черво, но при формиращо се заболяване се заселват в тънките черва.
Ако проблема е съществувал няколко години, то обикновено се появява недостих на стомашната киселина, което пък позволява на микробите да колонизират стомаха, причинявайки възпаление с болки, а по-късно и язва. Токсините, отделяни от микробната пренаселеност, причиняват, освен това хронично възпаление на черния дроб, жлъчката, панкреаса и червата. Мисля, че е напълно вероятно – хроничното възпаление на панкреаса да е главния фактор за развитието на инсулинозависимия диабет.
През 40-те години на миналия век, повишено наличие на кандида е открито, само в 3% от аутопсираните трупове. 50 години по-късно, тези тела са 30%, а днес, те са вече много повече. Има, разбира се и други фкатори, които могат да доведат до дисбиоза, като – противозачатъчни таблетки, стероидите и други лекарства, както и лъчетерапията, но главните вредители, без съмнение са – химиотерапията и антибиотиците.

БАКТЕРИАЛНА АТАКА

В допълнение към повишеното наличие на дрожди, дисбиозата също е свързана с бързо увеличаване на патогенните бактерии. Определени типове патогенни бактерии, причиняват или допринасят за определени автоимунни заболявания. Един вид коли бактерии, например, произвеждат молекула, която много прилича на инсулина. Когато имунната система се активира срещу тази молекула, има риск в бъдеще, тя да се активира срещу бета клетките на панкреаса и да постави началото на диабет от 1 тип.
Друг вид бактерия Uersinia enterocolitica, стимулира имунния отговор, като напада щитовидната жлеза и води до болест на Грейв – тежко заболяване със сериозно свръхпроизводство на хормони от щитовидната жлеза.
Язвения колит е свързан със свръхразвитие на патогенни микроби, а също и с болеста на Крон, както и остеопорозата и анкилозния спондилид, при който – гръбначните прешлени се ошипяват и това води до състояние на неподвижност и болка. С течение на времето и други стави също могат да бъдат засегнати.
Klebsiella е друг вид патогенна бактерия, произвеждаща молекула, подобна на тип тъкан, намерена в хора с това заболяване. Когато числото на Klebsiella бактериите в червата се намали – съответно намаляват и антителата в кръвта и следователно – състоянието се подобрява.
Ревматоидният артрит е свързан с друг вид бактерия – Preteus. Тя също е често срещана причина за инфекциозни заболявания на пикочния трякт. Жените страдат от такива инфекции, както и от ревматоиден артрит 2 пъти по-често от мъжете, като в същото време, мъжете имат повишено ниво на Klebsiella и 3 пъти повече ankylosing spondylitis от жените.
Освен това, свръхмикробния растеж, с възрастта запушва чревните стени така, че само частично смлени частици храна могат да преминават в кръвопотока, което води до алергии. По такъв начин, автоимунните заболявания, могат да бъдат свързани с хранителните алергии, провокирани от дисбиозата.
Това е най-очевидно при ревматоидния артрит. Други автоимунни заболявания, които се свързват с дисбиоза и алергии са – псориазис, еритемен лупус и панкреатит. Когато се приемат средства, които възпрепятстват бактериалните ендотоксини, тези състояния се подобряват.
По-нататъшните последствия от дисбиозата са склонността към хранителни натравяния, както например със салмонелните бактерии, докато здравата чревна флора възпрепятства размножаването и възникването на такива проблеми. Изследванията показват, че когато пробиотичните бактерии са доминанти, са нужни 1 милион саламонелни бактерии, за да причинят заболяване, а когато имаме дисбиоза са нужни само 10.
Staphylococcus aureus или “златен стаф” причиняват сериозни инфекции, при пациентите в болниците. Било установено, че не само “златен стаф:, но и други заразни заболявания са много възможни, когато е налице кандида растеж. А кандида свръхрастеж е съвсем нормален резултат от болничното лечение. Лесно е да се разбере – защо “златен стаф”” е толкова смъртоносен в болниците.
Подобна е картината и при СПИН-а. Хората не умират от СПИН, а от кандида – силна бактериална инфекция. Аз също така виждам, че породената от антибиотиците дисбиоза при бебетата и малките деца, е основната причина за честите инфекции, отити и до голяма степен допринася за детската смъртност при новородените.
В същото време, преди за децата се смяташе за необичайно да имат настинки или инфекциозни заболявания 2 или 3 пъти годишно, а сега  - повече от 6 или 8 е нормално.
През последните години (2004 – 2005) също експериментално, беше доказано, че породеният от антибиотиците бърз свръхрастеж на кандида ни предразполага към алергични заболявания на дихателните пътища – като астмата. Бебетата, лекувани със специфични за определена бактерия антибиотици, рпез първите 6 месеца са 2,6 пъти по-предразположени към развитие на алергична астма, а с широкоспектърните антибиотици, които убиват голям диапазон от бактерии, риска е още по-висок – децата са 8,9 пъти по-предразположени да страдат от астма.

# 2
 • Мнения: 0
МИКОПЛАЗМА

Близо свързани с кандида са микоплазмите. Те са полиморгични организми без клетъчни стени. “Полиморфични” – означава, че те могат да променят формата си от протеинова капка – до вирусна, бактериална и гъбна форма, в зависимост от здравословното състояние на организма, в който живеят.
Беше доказано, че микоплазмите са главния фактор в причиняването и развитието на рака и автоимунните заболявания. За това, от антимикробната терапия има също големи ползи, при лечението на рака и автоимунните заболявания. Това включва – ревматоиден артрит, множествена склероза, заболявания на щитовидната жлеза, лупус, склеродерма и друго.
В същото време, причинната връзка между рака и вирусите, беше доказана само в няколко редки или животински тумори. Няколко независими изследователи съобщиха за бързото нарастване на някои видове микроби във всички ракови пациенти. Един от първите е немския професор по микробиология G. Enderlein, който описва, през 1925г. различни стадии на микроб, който е нормално наличен като колоидална протеинова единица. В различните дегенеративни заболявания (особено рака), тези протеинови единици се превръщата в коки и висши бактериални форми, а накрая в гъби.
Няколко други изследователи – Рой Рей Райф, Вилхелм Раих, Вирджиния Ливингстън-Уилър, Алан Кантуел и Гастон Найсънс – описват същото явление. За ортодоксалните учени обаче е догма, че микробите винаги имат една и съща форма и не могат да се изменят от вируси в бактерии и гъби. Това е така, защото ортодоксалните микробиолози, обикновено наблюдават мъртви микробни петна, в мъртв тъкан, или живи в рамките на кратки периоди, вместо живи микроби в жива тъкан, с висока концентрация за по-дълъг период от време.
Така или иначе, този микроб (наричан още – раков микроб), както се оказва, нанася много вреди, които се приписват на злокачествения тумор и на автоимунните заболявания. Болшинството от вредите са нанесени в крайния гъбен стадий. Раковият микроб, много силно уврежда имунната система и я прави неспособна да се бори с клетките на рака или друг нашественик.
Като цяло – раковият микроб, започва съществуването си като микоплазма. Това обикновено става във вътрешността от разлагането на болните клетки на тялото и по-специално от ДНК фрагментите. С влошаване на здравето и виталността, те започват да се разпространяват и обособяват в различни бактериални, а по-късно и в гъби форми.
Отслабването на имунната система и метаболизма, подготвят пътя към развитието на дегенеративните заболявания. Токсините, които се отделят от раковите микроби, могат да навлязат директно в респираторната верига и да направят метаболизма неефективен, със свръхпроизводство на млечна киселина. Това причинява обща повишена киселинност, минерален дефицит, свръхчувствителност, възпаления и болка. Това са точно същите симптоми, които се наблюдават при свръхрастеж на кандида.
Двата основн фактора, които допринасят за израждането на раковия микроб от прости микоплазми, са мъртвите зъби и свръхрастежа на микроби в червата.
Мъртвите зъби и областта на челюстната кост, могат да станат огнище за концентрирано размножение на вредни микроби, отделяйки постоянен поток от токсини в кръвообръщението. Ненормално бързото обрастване на стомашно-чревния тракт с вредни микроби има същия ефект, дори в по-голям мащаб и е главна причина за автоимунните заболявания както и за свързаните с кандида проблеми.

ПРИНЦИПИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КАНДИДА

Традиционната медицина все още, в значителна степен игнорира кандида и я оценява повече като страничен ефект от други заболявания, отколкото като причина или сериозен, допринасящ за заболяването фактор. Обикновено, медицинската диагноза за кандида инфекцията е ограничена в следните области:
-   Skinfolds, влючително ануса и пъпа. Може да има червен обрив със сърбеж или парене, сълзене с белезникава течност или гной от инфектираните области. Това също може да причини цепване и малки разрези в ъглите на устата.
-   Влагалище, които се проявяват като бяло или жълто течение, със зачервяване, сърбеж и парене.
-   Пенис – видимо зачервен, покрит с налепи, със сърбеж и пълзящ обрив. Това е предизвикано, преди всичко от партньор с вагинална или устна кандидоза.
-   Устна кандидоза с кремообразни бели налепи на езика и в ъглите на устата, които сърбят, парят и сълзят.
-   Pronychia е инфекция на ноктите с болезнени подутини и отделяне на гной.
Такива нокти, могат да станат бели или жълти и да се отделят от кожата.Стандартният препарат за стомашно-чревен кандида свръхрастеж е Нистатин (Nystatin). Той може да действа като ограничаващ агент, свързвайки се с минералните йони и за това не бива да се приема с минерални добавки. Използва се също така и като лекарствено вещество  в кремове и лосиони за външна употреба.
Кетоконазол (Nizoral) и флуконазол (Diflucan) се използват за по-силно действие или ако има абсорбция в кръвта. Предназначени са за цялостен ефект. С изключение на Нистатина, дългото лечение не е желателно, поради сериозните странични ефекти.ПРЕЧИСТВАНЕ НА СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ ТРАКТ

Главното лечение за кандида и антибиотичния синдром е насочено към пречистване на стомашно-чревния тракт. Това се съчетава с нискоалергична диета, която е също и ниска по съдържание на прости въглехидрати. Освен това трябва да се избягват плесените или маята в хранителните продукти, тъй като тяхното разлагане може да причини неприятни имунни реакции. По такъв начин, най-силните проблеми, могат да бъдат преодолени в рамките на седмица, като в същото време, дегенериралите орга стави и органи могат да започнат бавния път към възстановяване.
Един неприятен страничен ефект на болшинството от методите е намаляването на патогенния микробен свръхрастеж в червата – Херцхаймер реакция (внезапно влошаване на симптомите, заради токсините на освободените, умиращи или мъртви микроби). Това, понякога се използва като диагностично средство, особено за кандида.
За да се избегнат или намалят до минимум неприятните странични ефекти, аз препоръчвам първоначално прочистване на стомашно-чревния тракт, когато вземате антимикробни средства. Така  изхвърляте мъртвите или умиращи микроби незабавно от тялото и много намалявате дискомфорта. След няколко дни, това прочистване повече няма да е необходимо. Обикновено първата реакция е най-силна.
Алтернативния подход се състои в това, да се започне с ниска доза антимикробни средства и да се увеличават много бавно. По такъв начин, симптопмите на унищожаване са по-умерени, но се задържат за по-дълго. С този метод е особено важно да се поддържа строга диета. Аз лично предпочитам метода на прочистването, но ако не можете да го приложите по някаква причина, то опитайте с този бавен подход.
Друг принцип е приемането на големи дози пробиотици или полезни лактобактерии от 30 до 60 минути след антимикробното средство, или преди хранене или пиене на нещо, което съдържа въглехидрати.
Обикновено,  чревната стена е покрита плътно с микроби, както полезни – така и патогенни. Когато вземаме полезни бактерии по време на кандида свръхрастежа, добрите бактерии могат да се закрепят на чревната стена и по този начин само преминават през червата.
За това, първо трябва да освободим известно място в чревната стена, приемайки антимикробни агенти от типа на чесъна. Трябва да почакаме известно време, докато антимикробното средство почисти стомаха и след това да вземаме високи дози пробиотици, които обикновено са културо от ацидофилус и бифидо бактерии.
Сега тези добри бактерии, вече могат лесно да заемат освободените места по чревната стена. Обаче, ако ние не приемем пробиотици при следващото въглехидратно хранене, гъбите бързо ще се размножат и отново ще заемат освободените места.
По такъв начин, ние моежем заначително бързо да възстановим здравата чревна флора, обаче ще е нужно малко повече време за да отстраним спорите и корените на гъбите, които са порасли в в чревната стена. За това трябва да бъдем внимателни и да продължаваме да избягваме или да сведем до минимум лекарствата и химикалите и да използваме подходяща диета.


# 3
 • Мнения: 0
ЦЯЛОСТНА КАНДИДА ТЕРАПИЯ


При дългогодишно такова състояние, гъбите и другите микроби или паразити, са навлезли в кръвопотока и квартируват в други части на тялото. За това, ние трябва да приложим по-силно противодействие. Продължавайки с високите дози от суров чесън, може първоначално да прочистим кръвта, но е за препоръчване да се редуват различни антимикробни средства. Обикновено за тази цел се използва пелин, маслинов лист, и pau d`arco (мравчено дърво). Други подходящи методи са: кислородна терапия, колоидално сребро, електронен очистител на кръвта или запет (zapper) и магнитен пуслар.
Комбинацията от тези методи трябва да се използва докато повечето или всички симптоми на кандида или паразитна инфекция намалеят. Това може да продължи от 1 до 2 месеца. Комбинацията концентрира антимикробните средства, вероятно не само за отстраняване на гъбите, но също и на най-вредните бактерии и вируси и от тялото, като по този начин, дава на имунната шанса - да си възвърне нормалните функции. Акоимате съмнение за повишено наличие на кандида, то всеки ваш сексуален партньор трябва също да проведе кратка кандида терапия.
Някои силни антимикробни средства, които унищожават гъбите, бактериите, вирусите и паразитите, могат също така да навредят и на нашите полезни, чревни лактобактерии. Обаче, ако предварително ние сме възстановили здравата чревна флора с чесън и пробиотици, тогава полезните бактерии просто ще растат отново, след всяка доза антимикробни средства. Чесънът и листата на маслината не увреждат нашите полезни чревни бактерии.
Ако не сте възстановили полезните бактерии и кандида все още преобладава в чревния тракт, то тя ще расте отново, след всяка доза и ще ви трябва повече време за да го овладеете. Тък оат наличието на малки количества кандида е нормално, не е необходимо да ги унищожавате напълно от червата. Най-важното е, че доминиращите видове ще останат такива, ако не направите нещо, което да убие бактериите, но да остави гъбите невредими.
Въпреки това е желателно да действате предпазливо и да използвате пробиотици от време на време, в рамките на дъгата антимикробна терапия и особено – веднага след завършването й.  За това, един път дневно или няколко пъти в седмицата, можете да вземата пробиотици от 30 до 60 минути след антимикробното средство и преди да приемате какъвто и да е въглехидрат. Алтернативно, често използвайте продукти с ферментирала млечна киселина. След приключването на антимикробната терапия, продължавайте да вземате пробиотици в продължение на няколко седмици преди закуска. Дори след успешна терапия, кандида спори и латентни микробимогат да останат в тялото и отново да се появят при хроничен стрес. За това, повтаряйте тази терапия всеки път, когато кандида или свързаните с нея симптоми се появят отново. Освен това, аз препоръчвам на всеки, не само на екс кандида пострадалите, да провеждат кратка антимикробна програма, поне веднъж годишно.
Болшинството заболявания, включително автоимунните, сърдечните и рака, са свързани с патогенните микроби и можем да предотвратим много заболявания, ако периодично ги отстраняваме от своето тяло.ИЗБЯГВАЙТЕ ПЛЕСЕНЯСАЛИ ХРАНИ

Хранителните дрожди и плесени, също както и гъбите, значително увеличават усложненията при чувствителните индивиди, често – причинявайки алергични реакжии и внезапно възпламеняване на кандида и алергии. Освен това, някои плесени могат да увредят черния дроб, като например плесените, кито често се развиват по фъстъците и присъстват във фъстъченото масло.
Плесените обикновено се развиват върху изсушените плодове и лошо съхраняваното зърно, а също така и – ядките, по външните листа на зелето и по кората на различни плодове. Плесените могат да бъдат в храните в толков малки количества, че ние въобще няма да ги усетим или помиришем. Готвенето или обработката не помагат, тъй като алергичните реакции, обикновено са по клетъчните стени, независимо от това, дали гъбите са мъртви или живи.
Изследване във Великобритания през 1997г. открива, че плесените и техните отровни микотоксини (гъби токсини), присъстват във всичките 318 образеца на брашно, взети за проверка. Това плесенно замърсяване е поради недостатъчното изсушаване в процеса на прибиране на зърнената реколта. Пълнозърнестото брашно, триците и пшеничения зародиш са дори по-податливи към плесените, от бялото брашно. Оризът също е често замърсен.
Мийте целите зърна и ядки, податливите на заразяване плодове и зеленчуци, преди готвене или след непосредствена консумация, за да премахнете плесените. Изсушаването на слънце унищожава гъбите и предотвратява тяхното развитие. Желателно е да отстраните плесените и от домашната ви среда, като например – стените, плочките в банята и тоалетната.
Често антибиотиците се добавят към храненето на животните за угояване. Най-често срещано е при птиците и прасетата. Остатъците от антибиотици, могат да увредят чревната флора на потребителя на такива изделия и по такъв начин да спомогнат за разпространението на кандида. От друга страна, самото месо може да бъде пълно с кандида или други гъби, поради продължителното използване на антибиотици, докато от друга страна, може да има наличие на устойчиви вредни бактерии. Аз ви препоръчвам да не консумирате такова месо. Като цяло ви препоръчвам да избягвате меса от ферми за угояване.АНТИКАНДИДА ДИЕТА

Чревното прочистване, или възстановяването на здравата чревна флора, е първата стъпка към двустепенната кандида и антимикробна терапия. Втората стъпка е цялостна кандида терапия или по-добре цялостна антимикробна терапия. Преди да стартирате тези програми в две стъпки, е желателно да направите някои диетични промени и да предприемете следната диета.

Главното основание за тази диета е фактът, че кандида, както и всички дрожди, съществуват главно с прости въглехидрати, особено захарите от хранителните продукти или тези, образувани по време на храносмилането. Те включват захарни и подсладени храни, плодове (плодови сокове), безалкохолни и алкохолни напитки, изделия от брашно, зърнени каши и зърнени изделия. Изключително вреден е глутена (от пшеницата, ръжта, овеса и ечемика), тъй като той има свойството да причинява възпаление на чревните стени, което влошава синдрома на “побитото черво”, породено от кандида.
Всички тези храни трябва да бъдат намалени до минимум или за предпочитане избягвани, особено в началните етапи, преди чревната флора да бъде нормализирана. Първоначално само тревата – stevia areis е приемлива като подсладител, след чревното прочистване, а също и xylitol. Не използвайте никакви синтетични или подслаждащи вещества.
Това означава, че вие трябва да базирате своята първоначална диета на мастни и белтъчни хранителни продукти, от типа на месото, рибата, яйцата, ядките и маслените семена, както и бобовите растения и зеленчуци. Препоръчително е да използвате преди всичко – зелени зеленчуци, от семейството на зелето, повече, отколкото картофите и други коренни зеленчуци. Но, зърнените изделия с ферментирала млечна киселина – печива с квас, смляно ленено семе и студено пресования зехтин могат да са ви от полза, защото имат свойството да защитават чревната стена от инвазия на вкореняващи се форми на кандида. Приемайте по 1 супена лъжица от едното или от двете с повечето хранения.
Освен това, избягвайте всички съдържащи дрожди или плесени хранителни продукти. Печените продукти с мая, ферментиралите напитки от типа на бирата, виното, брендито и уиските, ябълковия оцет, подправките за салата, фъстъците, продаваните готови плодови сокове, изсушените плодове, туршиите, доматения сок, маята на прах, плесенясалото сирене, сладоледа, обработеното месо, малцовите продукти, сосовете за барбекю, маслините и майонезата. Брашното също често е заразено с плесени.
След чревното прочистване с чесън и пробиотици, тази строга диета може да бъде облекчена, особено по отношение на коренните зеленчуци и плодовете. Продължавайте с ограничаването на приема на прости въглехидрати и храни, съдържащи дрожди и плесени до завършването на цялостната антимикробна терапия. Иделано е ако можете да останете постоянно на възстановяващата диета.
Строгата диета, на свой ред, може да доведе до измирането на кандида в стомашно-чревния тракт и добавяйки пробиотици е възможно, в рамките на няколко седмици да възстановите нормалната чревна флора. Обаче, тя е много по –ефективна ако се добави чесън, защото диетата, сама по себе си, обинковено не е достатъчна за да отстрани кандида от кръвта и лимфната система.


РЕЦЕПТИ ЗА ЙОГУРТ

Вие можете да си направите йогурт от сурово, пастьоризирано, на прах, козе мляко. Отворете една или няколко капсули с ацидофилус-бифидо култури и ги смесете с млякото. Можете да добавите grainfields течност или подобен фермент като начало.
Ако нямате уред за приготвяне на йогурт, използвайте буркан, поставен в топла или гореща вода. Вътрешната температура трябва да бъде приблизително 40 градуса по целзий. Обикновено са нужни само няколко часа, за да ферментира или да започне заквасването. При хладно време е необходимо да се добавя гореща вода на всеки час или да държите буркана на топло място (може да е поставен в мукавена кутия или кутия със светеща ел. крушка). Охладете йогурта, когато той започне да се сгъстява или заквасва. Той не става така твърд както йогурта от краве мляко. Част от суроватката може да използвате за начало на следващата партида. Ако е твърде кисел, следващия път използвайте по-малко суроватка и преди консумация – неутрализирайте киселината със сода бикарбонат.
Можете да си направите йогурт, също така на основата на цветен прашец и мед:
Добавете към 1 литър вода или бадемово мляко, приблизително 10ч.л. цветен прашец, 2-3л. Суров мед, 1ч. л. Водорасли на прах или колоидни минерали (или ако имате спирулина и хлорела, пшеничен или овесен прах).Използването на мед, в този случай не създава проблем, тъй като той се преобразува в киселини от бактерията. Добавете закваска и процедирайте както с козето кисело мляко. То не става твърдо, но се използва, когато започне да се сгъстява. На вкус е малко кисело. Използвайте половината или  1ч. чаша от това мляко, след приема на антимикробното средство и преди хранене.


ПЕЧИВА С КВАС

Квасените печива с ферментирала млечна киселина са много по-здравословни от печивата с мая. Това осигурява минерали и инозитол, които липсват в конвенционалните зърнени храни. Освен това можете да използвате част от фермента, необработен термично, като сурова храна и източник на пробиотици. Смесете:
2. чаени чаши брашно от кафяв ориз
1. чаена чаша брашно от елда
1. чаена чаша закваска квас
2/3 чаени чаши топла вода
1 или 2ч.л. мед или меласа
Желателно е да запазите чашка квас за следващото печене. Когато го правите за първи път, вместо квас, можете да използвате половин чашка ацидофилус йогурт или няколко капсули ацидофилус – бифидо, както и всеки друг подходящ източник на ацидофилус (например Grainfields течност, която е вид пробиотик). Мед или меласа се добавят като храна за бактерията за да се преобразува в млечна киселина. Черното брашно от елда се препоръчва да се добавя във всички безглутенови печива за направата на хляб. Вие можете да замените част от оризовото брашно с друго, безглутеново брашно, като например – брашно от кокос, леща или грах, които можете да направите и сами, като смелите изсушения кокосов орех или семената в кафемелачка и след това ги пресеете със сито.
Дръжте сместа на топло няколко часа или цяла нощ, за да предпочитане в йогурт машина.
Когато тя набухне и повиши наполовина първоначалния си обем, вече е готова за печене. Ако искате да добавите сол за вкус, то това можете да направите, след като сте отделили и охладили чашка от смета за следващата порция. Ако ви е твърде кисело на вкус, можете да добавите алкализатор в тестото.
Сложете тестото във форма, дръжте отново на топло в продължение на час и повече, като изчакате отново да увеличи обема си и след това пече за 35-40 минути при 180 градуса С.
Можете да го проверите, като разстелите част от тестото на табла и го оставите да изсъхне на слънце за няколко часа или на топло място. То не може да стане сухо, подобно на печените изделия, а е по-скоро влажно и ронливо. Съхранявайте сместа гъста, за да изсъхне по-бързо.
    Това е жива, ферментирала храна и има кисел вкус, подобен на йогурта. Можете да я приемате с любимите ви храни, като добавка към салати и други храни, също както хляба. Започнете с малки количества. Предупреждение: не печете направо в метална тава, а намажете предварително с мазнина или използвайте хартия за печене.

# 4
 • Мнения: 0
ДОБАВКИ

Като обща помощна мярка използвайте мултивитаминна таблетка с добавен магнезий, селен и цинк. При подозрения за вирусни инфекции, временно вземайте от 200 до 400 мкг. Дневно, в допълнение към множество антиоксиданти. Също така, използвайте и рибено масло в различни форми, поради техните антивъзпалителни свойства. Храносмилателните ензими, добавени към готвените храни, помагат за намаляването до минимум на алергичните реакции и са особено важни при синдрома на “пробитото черво”. За възпалителни заболявания на червата, вижте глава 8.
Йодът защитава слизестите мембрани от развитие на гъбички. Осигурявайте си 3мг. йод дневн. Списъкът с йодни стойности в кафявите морски водорасли се изменя в много голям периметър от 240мкг или 0.24мг. до 1,5мг/г. Ако вие знаете какво е съдържанието на йод в консумираните от вас кафяви морски водорасли или морски водорасли, то можете да приемате стойносто от 0.6мг/г. Постепенно увеличавайте до 5гр.. или 1ч.л. добавена към храната. Другия вариант е да вземате таблетки. Няма данни за токсикация от натурален или органичен йод, както в кафявите, така и в морските водорасли, но големи количества неутрален йод могат да доведат до хиперактивност на щитовидната жлеза, при по-чувствителните индивиди. То е характерно с учестен пулс, прегряване, умора и главоболие. Ако усетите такива проблеми, то тогава просто спрете приема на йод.
ЧРЕВНО ПРОЧИСТВАНЕ

ЧЕСНОВО ПРЕЧИСТВАНЕ

Пресния, суров чесън е мощно антимикробно и особено антигъбично средство. Дори и в разреден разтвор на повече 1: 1000, той убива бактериите и гъбите. Когато чесънът е счукан, неговите ензими преобразуват устойчивия алийн в алицин.
Алицинът има активен кислороден атом, който убива микробите, като окислява клетъчните стени. Лактобацилите също имат свойството да убиват други микроби с кислород (от водородния пероксид) и за това са по-малко податливи към чесъна от кандида.
За да се намалят до минимум неприятните реакции, от типа на главоболие, гадене и стомашно-чревен дискомфорт, е желателно да се приема силен лаксатив заедно с чесъна. Това се нарича поток. Ефикасният поток е с 1 с.л. epsom soli (магнезиев сулфат) в голяма чаша вода. Пийте повече вода след това.
Ако вие сте със запек или наднормено тегло, можете да вземате 2 с.л. при използването им за първи път, за да сте сигурни, че всичко ще излезе много бързо в другия край. За да направите вкуса по-малко горчив, можете да охладите разтворените epsom соли през нощта. На сутринта счукайте голяма скилидка чесън, смесете и пийте с малко вода и след това изпийте охладения разтвор на солите, с колкото се може повече вода.
По-нататък, следващите сутрини, можете да използвате по-малко количество epsom соли или да приемате по-умерен лаксатив вместо тях. Направете това за минимум три дни, а в напреднали състояния е препоръчително за една или две седмици, преди започването на цялостната терапия. При проблеми с червата ще бъде много полезно, като допълнение, да глътнете с течност – цяла, изчистена скилидка чесън, преди лягане.
Ако не можете да вземате чесън, а също и при децата, поставете счукан или нарязан чесън в желатинови капсули. Ако ли пък се окаже, че сте алергични към чесъна, то използвайте друго антимикробно средство, от типа на водороден пероксид (кислородна вода), колоидално сребро, или започнете директно с листа на маслина, пелин или pau d`arco. Също така, можете да вземате чесън само през уикенда, поради условията на работа.
Използвайте epsom соли или друг лаксатив за потока, заедно с всяко друго антимикробно средство, освен ако това не пречи на други задължения. Преди да ядете или пиете нещо, или от 30-60 минути по-късно след антимикробния поток, вземайте големи количества пробиотик.


ДРУГИ НАЧИНИ

По – умерен поток от този с epson солите е изотоничният.
Изостоничния поток се състои от 9 грама, или 1 пълна ч.л. сол в 1 литър с вода. Той е подходящ за чувствителни организми и въобще за хора с ниско кръвно налягане, но не е достатъчно ефективен, ако имате запек или наднормено тегло.
Източният разтвор съдържа подобно количество сол, каквото е в кръвта.
    Не пийте големи количества вода след изотоничния поток, защото той вече няма да е изотоничен. Изпийте целия изотоничен разтвор в рамките на 10 минути. Ще бъде безопасно, ако изпозвате поток с epsom соли, първата сутрин и след това да продължите с изотоничния поток.
    Друк лаксатив, който можете да използвате за потока е натриевия сулфат. (Glauber Salz), рициново масло или сена. Можем да експериментираме с избрания от нас лаксатив, за да открием правилното количество, което да вземем заедно с чесъна, така че, в рамките на няколко часа то да бъде ефективно.
Последната възможност псилиум. Вземайте 1 пълна чаена лъжичка шушулки от псилиум (psyllium hulls), препоръчително – заедно с 2-3ч.л. смляно ленено семе. Смесете ги в стъклена чаша за вода и пийте веднага, последвано от друга чаша с вода. Коакто и изотоничния поток, това може да не е достатъчно силно за първата сутрин, но може да бъде изпробвано през следващите дни. Ако чесънът не ви понася, опитайте с 1ч.л. 3% кислородна вода, смесена с epsom соли или изотоничен поток. Ако всичко върви добре, на следващия ден – двойно количество и след това можете да опитате с 3ч.л.
    Ако се появят неприятни симптоми (гадене,повръщане и т.н.), след приема на чесъна, но потока не е достатъчен за да предизвика силно движение на червата в рамките на 2-3 часа, то след това вземете друга доза силен лаксатив.
Ако по-късно решите да направите курс с антибиотици, химиотерапия или лекарства от кортизонов тип, то тогава също вземайте фунгициди (чесън или pau d`arco) едновременно с тях, като използвате пробиотици, скоро след приема на лекарствата.


ПРОБИОТИЦИ

    Те ни отвеждат към следващата крачка – заменяне на нежеланите патогенни микроби с желаните лактобацили. Това трябва да бъде направено в голяма доза 30-60мин. След всеки поток. В противен случай, нежелателните микроби могат отново да израстнат с пълна сила, при следващото хранене.
    Ацидофилус културите се използват, за да се населят повторно освободените места, по стените на тънките черва, като в същото време, бифидо бактериите са защитните жители на колона и дебелите черва. Има, също така и други лактобактерии, естествено населяващи нашия стомашно-чревен тракт.
    Има няколко възможности. Тези бактериални култури се предлагат в магазините за здравословни храни, като прах в кафяви, стъклени шишенца, които трябва да се съхраняват на хладно, преди и след продажбата. Вие можете да си закупите смесени култури и да вземате 2ч.л.  във вода или растителен сок, или  по 1ч.л. от всяка отделна култура.
Ако имате алергия към кравето мляко, (което между другото е доста често срещано) то използвайте несдържащи мляко култури. Алтернативно, можете да приемате една или някоклко капсули с високо съдържание. Трзи капсули трябва да съдържат 10 милиарда (или повече) живи бактерии в грам или капсула. Обикновено сега се използват капсули с по 25 млрд. живи бактерии.
    В Австралия се предлагат ферментирали, пълнозърнести (wholegrain) течности със специално отгледани активни бактерии (www.grainfieldsaustralia.com). В този случай, зърната са цели, тъй като те са напълно преработени предварително, по време на ферментационния процес. Grainfields течностите и подобните на тях ферменти, от типа на кефира, са много кисели и това може да доведе до повишена киселинност, при по-чувствителните индивиди.  Можете да избегнете тези проблеми, като частично неутрализирате киселинността с натриев бикарбонат, магнезиев карбонат или доломит на прах.
Вместо директно приемане на културите като прах или течност, можете да ги използвате като закваска, за да си направите собствен йогурт от козе мляко. Той не е толкова гъст, както е от кравето мляко,  поради ниското белтъчно съдържание, но това няма значение, тъй като полезните бактерии се намират в течната суроватка. Вижте по-надолу различните рецепти за йогурт.
    Вземайте чашка от този йогурт след всеки поток и повече преди всяко друг хранене. Продължавайте да вземате или култури или йогурт, няколко пъти дневно, по време на чревното прочистване. По време на чистенето на целия организъм (основното пречистване) можете да го приемате – веднъж дневно сутрин, след приема на антимикробното средство. Продължете няколко седмици, след като сте приключили с основното пречистване.
Жените, също така трябва, в продължение на няколко дни или седмици, да поставят йогурт или ацидофилус на прах или капсули с високо съдържание на култури във влагалището, дори ако нямат никакви симптоми на кандидоза. Ако имате вагинална кандидоза, то първоначално правете душ с чай от pau d`arco или воден разтвор на масло от чаено дърво, а също така и разреден разтвор на кислородна вода (използвайте 1ч.л. 3% кислородна вода в стъклена чаша, според вашата чувствителност).
В търговската мрежа се предлагат храносмилателни фибри, наричани FOS или – фибри от овощни влакна (fructosoligosacchardies), които помагат за стимулиране израстването на полезните чревни бактерии. Тези фибри се съдържат в плодовете без захар.


КЛЕТЪЧЕН КИСЛОРОД (ZELL-OXYGEN)

    Клетъчния кислород, познат още като кислороден имунокомплекс в живата клетка, също е полезен за преодоляването на кандида проблемите. Този кислород е живи аеробни бактерии (saccharomyces cerevisaie), които са врагове на candida albicans.
Клиничните изпитания показват, че клетъчния кислород, намалява 50-100 пъти кандида разпространението и по този начин предотвратява нейния неконтролируем растеж. Освен това, поради своя аеробен характер, клетъчния кислород подобрява клетъчната пропускливост и имунните функции.
Можете да започнете с 4 десертни лъжички дневно, в продължение на няколко седмици и след това да ги намалите до 2 дневно, при видимо подобрение. Продължете с 1 или 2 лъжички, докато не започнете да се чувствате добре. От къде да си го закуп;ите – вижте в магазините за здравословни храни и интернет.


РЕЗЮМЕ ЗА ЧРЕВНОТО ПРЕЧИСТВАНЕ

В продължение на 3 до 14 дни, след ставане, приемайте счукана скилидка чесън в малко вода и веднага след това – чаша с английска сол (или друг лаксатив), последвано от много вода.   
    Преди хранене или пиене на нещо друго или 30 до 60 минути по-късно, вземете много силни пробиотици. Освен това, можете да използвате и клетъчен кислород. В същото време, намалете до минимум използването на прости въглехидрати и хранителни продукти, които могат да съдържат плесени.


КАНДИДА ТЕРАПИЯ НА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ

Цялостната кандида и антимикробна терапия, включва пречистване на кръвопотока, лимфната течност и вътрешните органи от кандида и други патогенни микроби. Поради широкият диапазон на изчистване, не само на гъби, но също и на бактерии, вируси и паразити е препоръчително да се използват билкови средства (лист на маслина, пелин и pau d`arco).
    Други допълнителни методи са йоден разтвор за вътрешен прием, колоидално сребро, кислородна терапия, кокосово масло или каприолова киселина (capricin), както и електрония очистител на кръвта. Някои други добри антимикробни средства са: прополис, екстракт от листа на нийм, дърво нийм, масло от чаено дърво, канела, евкалипт, горчица, сушен риган, черен дроб на акула и мащерка. Можете да опитате с приема на 1 до 2 капки етерично масло, четири пъти дневно, които да глътнете или да държите в устата.
    Препоръчително е редуване на пелин и екстракт от листа на маслина, през седмица, макар че и по-дълги цикли, от типа на двуседмично редуване, също ще бъдат добри. С това редуване е по-малко вероятно, микробите да станат устойчиви на лечението. Също така, ако вид микроби са устойчиви към едно от средствата, могат да бъдат унищожени от някое от другите. В допълнение към редуването на билките, вземайте pau d`arco през целия период на лечение.
    Ако имате трудности с намирането на една от тези билки, то тогава редувайте тези, които имате или използвайте само една от тях в продължение на месец и като дпълнение към основните поддържащи средства (чесън, колоидално сребро и кокосово масло).
В зависимост от силата на вашите симптоми, вие можете да продължите с тази цялостна терапия за един или два месеца, или докато чувствате, че вашите кандида или свързаните микроби проблеми  са изчезнали. Ако симптомите се повторят след известно време, просто повторете цялостното лечение.
    По време на прочистването е препоръчително да продължите с приема на пробиотици или ежедневно – или два пъти в седмицата (от 30 до 60мин. След едно от билковите средства).
Съкращавайте постепенно фазата на антимикробната терапия. Продължете да вземате пробиотици, няколко седмици след като сте завършили с цялостната терапия, като имате предвид, че препоръчаните билкови дози са за средно телесно тегло.
    Индивидите с наднормено тегло, могат да вземат повече, а тези с тегло по-ниско от нормалното или децата – по-малки дози. Високите дози от тези средства, могат да бъдат неподходящи, също така и за жените по време на бременност. В такива случаи е по-добре да се консултирате със здравен специалист.


ЛИСТ НА МАСЛИНА

    Листът на маслина се приема като отвара, на прах или извлек, за да се убият всички видове микроби. Активният компонент е олеропеин. За предпочитане е използването на 1000мг. олеропеин дневно, като част от антимикробната програма. Изсушеният лист от маслина има приблизително 30мг. леропеин, поради което се приемат 30гр. Или 5 пълни ч.л. на ден.
    Тъй като отварата е горчива, можете да приемате част от него на прах, разбъркан в сок. Варете на тих огън 30гр. Изсушени листа на маслина в 1л. Вода за 1-2 часа. Изцедете охладете и пийте от 3 до 5 чаши дневно.
Днес по-често се използва екстракт от листа на маслина. По-добре използвайте екстракти във формата на прах. Разбърквайте 1/2 ч.л. във вода или друга непротеинова течност, 2-3 пъти дневно и вземайте преди хранене, отделно от протеините. Нормалната доза, която се продава на дребно е 500мг. на капсули. В такъв случай можете да използвате 10 капсули дневно.
Някои търговски екстракти във вид на течност, съдържат само 4мг. олеропеин в ml. И не са подходящи. В екстрактите от листа на маслина, под формата на прах, обикновено има от 200 до 220мг/г. ВИнаги проверявайте концентрацията. Препоръчително е и най-безопасно, да се използват стандартизирани екстракти.
    Не е известно наличието на токсичност от листата на маслина или олеропеина при хората. При опити с животни с високи дози, като 1г/кг. Тегло, приемани в продължение на 7 дни, не се установява никаква токсичност. Олеропеинът е толкова безопасен, че изследователите не успяха да определят смъртоносна (LD50) или токсична доза. Изследванията, също така, показали, че екстракта от лист на маслина не убива здравите лактобактерии в нашите черва.
    Еленоликовата (elenolic) киселина – един от хидролизните продукти на олеропеина, унищожава или спира растежа на много видове паразити като – кръгъл червей, кукести глисти (анткилостома), тения и плосък червей, в доплънение към бактериите, вирусите и гъбите. Екстрактът от лист на маслина е водещ и широко се използва при болните от ХИВ и СПИН.


PAU D`ARCO (МРАВЧЕНО ДЪРВО)

    Pau d`arco (наричан още taheebo или lapach) е силен фунгицид, от вътрешната кора на южноамериканско дърво. Предимството му е, че има приятен вкус. Той също е ефективен срещу различни бактерии и вируси. Приема се като екстракт или отвара – 1 с.л. кора или пълна ч.л. прах в голяма чаша с вода. Започнете с варене и кипнете (или накиснете) за 5 до 15мин. и пийте по 3 кафени чаши дневно.
Прахът от pau d`arco в капсули или студена вода не действа, обаче можете да използвате 3 капсули екстракт, 3 пъти дневно. Pau d`arco не е стандартизиран и качеството на продуктите може да бъде доста променливо.
(Вижте www.oralchelation.com/taheebo/TaheeboDosage.htm, за употребата на концентриран екстракт от pau d`arco при сериозни състояния.)


ПЕЛИН

    Пелинът е ефикасен срещу най-много микроби, включително бактерии, вируси, паразити и особено гъби. Най-използвания за кандида е artemisia bsintium, но също може да се използва и artemisia annua или sweet annie (вид сладък пелин). Всички те, имат различни активни вещества и за това може и дори ще бъде по-добре да се използват като смеси. Те не бива да се използват по време на бременност и да не се вземат в големи дози за повече от един месец.
    За да се избегне горчивия вкус на пелина, смесете пълна чаена лъжичка прах, в малко студена вода или сок и пийте веднага. Вземайте 1 чаена лъжичка, три пъти дневно. Горчивите качества на чая от пелин, стимулират храносмилателната система (стомах, черен дроб, панкреас и жлъчния мехур). Поради това му качество, пелина се използва и за лечение на жълтеница.
    За това, в допълнение към приема на пелин в студена вода, част от него може да се пие и като отвара, по време или след хранене. Направете пелинов чай, добавяйки 1 пълна чаена лъжичка от билката (или  1ч.л. с връх, прах от пелин) към 1 чаша, кипяща вода и оставете да се накисне за 10-15 минути. Може да го подсладите с xylitol или stevia и да добавите малко мента.
Най-добре е да го изпиете на един дъх, а след това да изпиете нещо по-приятно на вкус. Децата и свръхчувствителните към вкуса му, могат да използват пелин на прах в капсули (от 3 до 5 капсули, 3 пъти дневно) или само сладък пелин (sweet annie).


РАЗТВОР НА ЛУГОЛ

    Ако имате причина да смятате, че другите средства не са унищожили кандида от кръвта или вътрешните тъкани, вместо с едно от прочистващите билкови средства, можете да направите курс с разтвор на Лугол. Именно така, д-р. Трус лекува първоначално своите пациенти.
    Разтворът на Лугол е вътрешен йоден разтвор, предназначен за отстраняване на кандида и евентуално вируси и други микроби в кръвта. Вземате 100мл. Разтвор на Лугол (нарече също – воден йоден орален разтвор В.Р от химиците).
Направете си тест, като вземете капка воден разтвор, вместо само вода, за да намалите силата на вкуса. Ако това не предизвика алергична реакция, продължавайте да вземате по 6 капки, 4 пъти дневно в течност или смесен с храна, но не заедно с витамините A, C, E екстракт от семена на грозде или цистеин. Йодът е оксидант и ще бъде добре да намалите приема на антиоксиданти, по време на приема му.
    Продължете 3 седмици, но спрете, ако развиете нежелателни реакции. Не вземайте йода повече от 3 седмици, защото той ще се намеси в работата на щитовидната жлеза. Ако е необходимо повторете курса след няколко месеца. Вместо разтвора на Лугол, наситения разтвор на калиев йодит (SSKI) също е ефективен, стига да се приема в сходни количества.ПОДДЪРЖАЩИ СРЕДСТВА

    При използването на цялостната терапия, можете да вземете допълнителни мерки, за да усилите пълния ефект. Можете например да продължите с използването на суровия чесън и кокосовото масло, вместо едно от основните средства или по-добре като допълнение към него.
    Можете, също така, да използвате колоидално сребро, кислородна терапия, каприлова (caprylic) киселина, електронен очистител на кръвта или запер. Други такива антигъбни средства са: прополис, екстракт от листа на нийм, дърво нийм, масло от чаено дърво, канела, евкалипт, горчица, сушен риган, черен дроб на акула и мащерка.


КОКОСОВО МАСЛО

    Междинната верига наситени мастни киселини в кокосовото масло са мощни антимикробни агенти, които са ефикасни при гъбите, вирусите и много бактерии. Най-високо ефективни мастни киселини са – каприлова киселина (с 8 въглеродни атома), капронова киселина (с 10 въглеродни атома) и лауринова киселина (с 12 въглеродни атома). Те причиняват разпадането на клетъчните стени на микробите.  Кокосовото масло действа в рамките на няколко дни. При кандида се вземат 4 супени лъжици, разпределени в рамките на деня и след подобрение можете да ги намалите до 2 супени лъжици дневно, в продължение на още няколко седмици. Винаги смесвайте кокосовото масло с храната и дъвчете добре – до превръщане на емулсия. То е ефикасно, при цялостно и локално нахлуване в организма, включително и в гениталиите. Добре е да знаете, че е желателно да се приема – прясно кокосово масло.
    Най-добрите търговски продукти са – студенопресованото или натурално масло. То е стабилизирано, за да се унищожи или отстрани липазата. За това е препоръчително за тези, които имате възможност, сами да си приготвите суров кокосов крем или мляко – пресовайте кокосови парченца с бавна скорост на сокоизтисквачката или алтернативно – смесете с вода, изстискайте и охладете.
    За локално приложение и за тези с мастна малабсорбация, липазно-богатото прясно кокосово мляко, може да бъде много по-ефикасно от търговско предлаганото кокосово масло, което е с много слаба концентрация на свободни мастни киселини. Като алтернатива, можете да смесите липазна добавка с кокосово масло, ако имате малабсорбция или да увеличите неговия ефект с външно приложение.

# 5
 • Мнения: 0
КОЛОИДАЛНО СРЕБРО

    Колоидалното сребро има дълга история в медицината като естествен антибиотик. Той е високоефективен при унищожаването на бактериите, вирусите, гъбите, паразитите и раковия микроб.
    Колоидалното сребро може да се закупи. Обикновено , силата на разтвора е 5 ppm, или до 50 ppm в силно концентрираните средства. По-добър е този, с по-малки колоидални частици. По време на остри състояния или като цялостна терапия, приемайте няколко супени лъжици, 3 пъти дневно, след което продължете с постепенно намаляваща доза, в продължение на още няколко седмици. Дръжте всяка лъжица 1 или 2 минути в устата, преди да я преглътнете. Съхранявайте колоидалното сребро в кафява стъклена бутилка, на тъмно и прохладно място, тъй като светлината ще утаи среброто и така ще го направи неефективно.
Трудно е да се прецени, кое от търговските средства действа и кое не. За това, аз ви препоръчвам да си купите колоидален сребърен генератор, или дори да си направите сами свой. Свържете три 9волтови батерии последователно (положителния към отрицателния полюс) и запойте изолиран проводник към всяка една крайна клема. На другия край, всеки от проводниците се запоява с алигаторен клипс. Купете си 25см. чиста сребърна жица, с проба 99 или повече, с диаметър 1,5 до 3мм., само чисто сребро с проба 9275. Разделете сребърната жица на две и закаете за алигаторния клипс. Това става и само с една 9волтова батерия.
Препоръчвам ви да правите колоидално сребро всеки ден или седмица, за да бъде прясно, тъй като по време на съхранението, може да се утаи и да стане неефективно. Потопете електродите на приблизително 10см. дълбочина в чаша с вода. Често, колоидалното сребро е правено с нормална питейна вода или с добавена капка на солен разтвор. Може да бъде забелязана бяла мъгла, тъй като тя се образува веднага и се дължи на безполезния сребърен хлорид - за това е и неефективно.
    Правете колоидът бавно, използвайки дестилирана или дейонизирана вода, без добавяне на никакви солни капки. Така ще получите много по-ефикасен колоид, но ще изисква повече време за да започнете. С много чиста вода ще са ви нужни 1-2 часа. Ако се появи блед жълт цвят, спрете веднага. Процесът много се ускорява, ако запазите и добавите малко количество колоидално сребро от предишната партида, към водата за новата партида. Тогава ще ви бъдат нужни 20 минути за 250м.. или 40минути за 500мл.
След всяко използване, почиствайте окисления електрод до блясък. За повече информация вижте www.silverwell.com.au


КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЯ

    Професионалната озонова терапия е много ефикасна за почистване на кръвта от микробно замърсяване и се и зползва при лечението на СПИН и рак. Обикновено 200мл. Кръв се изолира и след озониране, отново се прелива в пациента. Този метод широко се използва в Германия и мексиканските онкологични клиники, но е забранен в болшинството други страни.  ПО същия начин се правят и преливания с водороден пероксид.
    В самопомощната терапия, водородния пероксид или т.нар. устойчив кислород, също се използва. Последния е съставен от нестабилен окислен хлор, който много лесно отделя кислорода. Обичайното количество е 10 капкио в сок – няколко пъти дневно, но започнете с по-малко и увеличавайте постепенно. Аз лично предпочитам периодично да вземам водороден пероксид  на празен стомах, преди хранене и преди лягане.
    Друга възможност е озоновият генератор. Озонът, по общо мнение има преимуществото да отделя активен кислород, без необходимост от ензими в биологичните системи, макар че аз не съм уверен, че това наистина е предимство.
И двата, и озонът и водородня пероксид имат нестабилен единичен кислород, който окислява или пероксидира всяка подходяща молекула. Полезният ефект, както се оказва е преди всичко в пероксидирането на ненаситените мастни киселини, които тогава могат да унищожат микробите и злокачествените клетки. Здравата имунна система обикновено произвежда водороден пероксид, за да унищожи микробите.
Можете да разредите 35% водороден пероксид или 3% (10 единици обем) или 6% (20 единици обем), закупени от аптеката. Използваните стабилизатори, в някои от тези продукти, обикновено са безопасни. Най-добре разтворете пероксид за ежедневно използване, приблизително 3%, като добавите 1 част от 35% пероксид към 10 части вода.
Като начало, вземете само няколко капки в чаша с вода. Постепенно увеличавайте до 1ч.л. или повече, 4 пъти дневно, преди хранене и преди лягане. Ако разтвора ви е неприятен, само го намалете до по-търпимо за вас количество. Гълтайте бързо, вместо бавно и продължително. За да отстраните остатъчния неприятен вкус , добавете алое вера гел, ароматни плодове, билков чай или ароматизирана вода с канела. Можете да продължавате така 1 или 2 месеца и след това да намалите употребата до ведъж дневно, преди закуска. Използвайте водородния пероксид за жабурене на устата, като правете това сутрин и вечер. Това ще ви помогне при кандидози и предпазва от настинки и други инфекции, а също и от загниване на зъбите (много по-ефикасно е от паста за зъби).
1ч.л. 3% водороден пероксид е еквивалентна на приблизително 12 капки 35% водороден пероксид. Бъдете внимателни при работа с 35% водороден пероксид и веднага измивайте случайните различвания по дрехите или кожата с вода или потопете във вода. При вагинални кандидози, правете промивки 2 пъти дневно, със съответно разтворен пероксид. Дръжте разтвора вътре известно време и след това поставете някакъв пробиотик.
Здравите клетки на тялото, както и ацидофилус бактериите, обикновено не се увреждат от кислородната терапия. Всъщност ацидофилус бактериите произвеждат водороден пероксид, за да не унищожат кандида и другите гъби. Повече информация, относно кислородната терапия, може да намерите на този адрес: www.oxygenhealth.com


ЕЛЕКТРОНЕН ЗАПЕР И МАГНИТЕН ПУЛСАР

    Има два основни типа електронни запери, които можете да закупите – запера на Хулда Кларк и кръвния очистител на Робърт Бек, като допълнение към по-нови разработки. Те помагат за отстраняването на паразитите, бактериите, гъбите и вирусите от кръвта и лимфната система, с помощта на нисковолтов електрически ток.
    Заперът на Кларк работи с 9V положителен ток, с висока честота на пулса – приблизително 30.000 Hz. Нормално лечение трае 7 минути, три пъти дневно с повторен запинг 20 мин. след първия и трети – 20 мин. след втория.
    Кръвния очистител на Бек, използва от 27 до 36 V и ниска честота, приблизително 4Hz. Кръвният очистител е за предпочитане, при чистене на кръвта с малки електроди, закрепени непосредствено по артериите, където се чувства пулс или около глезените. Използвайте го 2 часа дневно, в продължение на няколко месеца. Освен това, аз също препоръчвам да се използват електроди от двете страни на тумора, или на инфектираната област.
    Сега се предлагат и силни магнитни пулсари, които могат да помогнат за дезинфекция на торбичките от кандида в устата, влагалището или по-засегнатите участъци на кожата около тях.
За да си купите запер или пулсар, търсете в интернет или алтернативните списания. Обикновено, заперът на Бек е бифункционален и може да се използва и за приготвяне на колоидално сребро.


ТЕХНИКА ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ОСВОБОЖДАВАНЕ

    Техниката за емоционално освобождаване или ТЕО, работи чрез притискане на някои акупунктурни точки, като в същото време се повтарят подходящи трептения. Тя е много ефективна при здравословни проблеми на емоционална основа. Колкото и невероятно да звучи, тя се прилага успешно и за отстраняване на упорит вагинален сърбеж, изгаряния и гнойни секрети, причинени от кандида, само за няколко дни. За повече информация вижте “Към сияйно здраве”.


ДРУГИ ГЪБНИ ПРОБЛЕМИ

    Появата на гъбички по кожата, ноктите, устата и половите органи, обикновено са индикатор за цялостна гъбна инфекция. В допълнение към чревната и цялостната терапия, описани по-горе, се използва също и локална терапия.
Подходящи средства, при външни проблеми са чесън, масло от чаено дърво, масло от нийм, 3% кислородна вода, тинктура от прополис, също така силен чай или екстракт от нийм, маслинови листа, пелин и pau d`arco.
    Tъй като гъбите живеят главно в кожата или под ноктите, не е достатъчно само да втриете тези средства – те трябва да проникнат дълбоко в кожата или под ноктите. При проблеми с кожата – използвайте компрес от парче плат, напоен в избраното средство. Покрийте с найлон и закрепете на мястото с лепенка. Сменяйте го веднъж или два пъти дневно или когато изсъхне. Като цяло, водните екстракти са добри за изплакване и измиване на участъка, докато маслата, особено от чаено дърво са по-добри за по-дълготрайни компреси.   
    Добре е често да мажете тялото с кокосово масло. Ноктите могат да бъдат обработвани, слагайки масло от чаено дърво на палеца в гумена или пластична ръкавица, като запечатвате открития край с лепенка. Друга възможност е да използвате DMSP, търговско предлаган разтворител, който се нанася върху или около ноктите с гъбна инфекция.
    При устна кандида, правете чести изплаквания и гаргари с колоидално сребро, разтвор на кислородна вода или разтвор на тинктура от прополис, чесън, разтвор на чаено дърво или масло от нийм.  Можете да разтворите масло от чаено дърво или от нийм със зехтин.
При вагинална кандидоза, правете често промивки с упоменатото по-горе и също така, поставяйте накиснат в тях тампон или гъба. След това, поставяйте ацидофилус култури. Не мокрете отвън, което важи и за гъбични проблеми по пениса. Можете, също така, да поръсите сълзящите места с ацидофилус на прах. Силния сърбеж по която и да е част от тялото, може да бъде облекчена, чрез осветяване със синя светлина, например – синя крушка или покриване на мястото със син целофан и излагането му на дневна светлина.
    Астмата и други проблеми с дишането се влошават, когато във въздуха има плесени. Често, пълнежа на възглавницата е плесенясал и води до дихателни проблеми през нощта. Ако живеете при слънчев климат, можете често да излагате на слънце възглавниците или да използвате алергично тествани калъфки за възглавници.
Трудностите с дишането, могат да са и заради развилите се гъби, на повърхността на белите дробове. Опитайте се да впръскате разтвор на витамин С (от 3 до 10%), колоидално сребро или кислородна вода 3% в устата, докато си поемате дълбоко въздух. Правете това в продължение на няколко дни като ги редувате и преценете кое ви действа най-добре.
    Друга възможност е периодично или често да смъркате от отворена бутилка масло от чаено дърво или евкалипт, като го правите първо през едната, а след това през другата ноздра. Това може да помогне и при проблеми със синусите. Хроничните заболявания на синусите, често са вследствие на пелсени. Можете също да смъркате колоидално сребро или разреден разтвор на кислородна вода, през всяка ноздра и след това да издухвате. За още методи за прочистване на синусите и преодоляване на такива проблеми, вижте – “Към сияйно здраве”.


СИНДРОМ НА “ПРОБИТОТО ЧЕРВО”

    Синдромът на “пробитото черво” се дължи на влошаване на чревните стени, породено от дупките или коренищата на гъбните форми, а също и от хронични възпаления от други микроби и паразити. Това позволява само частично усвояванена протеините в кръвопотока и води до сериозни имунни реакции с множество алергии и хронични заболявания. Синдромът се влошава при прием на глутен, тъй като той има свойството да причинява възпаление на чревните стени и да увеличава пропускливостта даже повече.
В много от случаите ще бъде достатъчно да се приложи.
В продължение на няколко дни, спазвайте много ограничена диета, като използвате малък диапазон от сготвени и сурови храни. Тогава започнете да добавяте индивидуални тестващи храни или малки групи от храни, като в същото време правите проверки за своя пулс и наблюдавате тялото си за всякакви нежелателни симптоми.
    Проверявайте своя пулс в продължение на 1 минута преди хранене и 30, 60 и 90 минути след това. Алергичната реакция, обикновено повишава пулса след хранене с повече от 10%, като в същото време, може да възникнат и обезпокоителни симптоми. ВОдете подробен дневник на резултатите от вашите тествания.

АЛКАЛИЗИРАНЕ НА ТЯЛОТО

    Когато нашето тяло стане по-киселинно, тогава то става по-чувствително – както емоционално, така и физически. Кожата и слизестите мембрани стават много чувствителни към дразнители и могат да се усилят всякакви алергични реакции. При наличие на кандида и особено при синдрома на “пробито черво”, тялото като цяло е твърде киселинно и за него е добре да бъде алкализирано.
    Най-силни алкализиращи хранителни продукти са” пресни сокове от зелени (на цвят) зеленчуци и зеленчуков бульон – например от сварени картофени обелки. Тези, които са свръхкиселинни, ще станат още по-киселинни при добавяне на ябълков оцет, кефир и други плодови киселини.
    Ако разтворите доломит, магнезиев окис или прах от счукани яйчени черупки в оцет или сок на лимон, който ги неутрализира, ще получите едно силно алкализиращо средство. За бърза неутрализация, можете да използвате и натриев бикарбонат (сода за хляб) или калиев бикарбонат – за неутрализиране на киселите плодови сокове или за алкализиране на тялото.
    От друга страна, за хора с повишено кръвно налягане и чувствителна кожа, киселите плодове и техните сокове са много добри.
По време на остри алергични реакции е желателно алкализацията на тялото да се направи много бързо. Често вземайте 1ч.л. сода за хляб с малко вода, най-добре преди закуска или по време на реакцията.
Добре е да имате предвид, че окисите, карбонатни или бикарбонатни, ако са приети директно – неутрализират стомашната киселина.  За честа употреба е за предпочитане да се използват неутрализираи плодови киселини. Най-силен от тях е – калиевия цитрат, следван от магнезиевия и калциевия цитрат. Ако имате възможност да си ги закупите, може да приемате 1/2  ч.л. от един или няколко от тях в напитка, преди или между храненията.
    Алтернативно, добавете 1 ч.л. доломит, магнезиев окис или прах от яйчени черупки към любим плодов сок (например лимонов или портокалов) и оставете да реагират до 1 час преди да ги филтрирате и изпиете. По такъв начин чувствителните индивиди могат да се наслаждават на цитрусовите и други кисели плодове и техните сокове, които иначе биха довели до повишена киселинност.


ХРОНИЧНА СЛАБОСТ (CACHEXIA)

    Хроничната слабост е непреднамерена, прогресивна загуба на тегло със слабост и изтощени мускули, което е обичайно при крайните стадии на рак и СПИН. Пациентът, който вдъхновил д-р Трус, за да открие синдрома на антибиотика, имал хронична слабост заради кандида свръх разстеж.
    Основната причина за хроничната слабост, несъмнено е микробния свръх растеж и по-специално – свръх растежа на кандида и други гъби и микоплазми. Те унищожават имунната система и завземат целия организъм. Това може да бъде изменено само със силна антимикробна терапия, от типа – редуване на високи дози пелин, листа на маслина и pau d`arco, с добавяне на други средства, от рода на чесъна, разтвора на Лугол, колоидално сребро, кислородна терапия, електронен очистител и магнитен пулсар.


ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

    В допълнение към възстановяването на здравата чревна флора, има няколко полезни хранителни вещества, които ще подобрят хроничната слабост, възпалението на червата и синдрома на “пробитото черво”.
Приемът на аминокиселината Л-глутамин, преди хранене, помага за защита на клетките на чревните обвивки от увреждания.  Глутаминът осигурява енергия и също така се преобразува в N – ацетил глюкозамин, който е нужен за регенерацията на клетъчните стени. Клетките на чревната лигавица , като цяло, имат високо ниво на променливост, но за пациентите с възпалени черва имат ниво на променливост 3 пъти по-високо, отколкото здравите индивиди. N – ацетил глюкозаминът е нужен за всички други клетки в тялото. Той е главния компонент на хрущялите и държи отделни клетки заедно. Усилва имунната система и притежава антивирусни антиартритни и антиракови свойства.
        Хората с възпалителни заболявания на червата, не могат да произвеждат достатъчно N – ацетил глюкозамин. Този недостиг води към по-нататъшни увреждания, включително увеличена чревна проходимост и синдрома на “пробитото черво”. Добавянето на N – ацетил глюкозамин като добавка към глутамина, може да помогне в лечението на чревната лигавица, подпомагайки гликопротеиновия синтез. Опитайте се с 1 до 3г. Л-глутамин и N-ацетил глюкозамин, преди всяко хранене.
Алкализираните минерали намаляват повишената киселинност и острите алергични реакции – магнезий, цинк, биотин и мултивитамините намаляват до минимум същетсвуващите симптоми на недостиг. Селенът е необходим за имунната система – прах от slippery elm (вид бряст) в топла вода преди хранене, намалява дискомфорта при стомашно-чревните възпаления. Аминокиселината Л-карнитин, помага за повишаване на енергията, отвеждайки масстните киселини в клетките.
    Продължителната хранителна подкрепа се осигурява от храносмилателни ензими в храната – висококачествените протеини (спирулина, глорела, пчелен прашец, ечеми или сок от трева или прах) и много рибено масло, смесено с лецитин. Поради възможна мастна малабсорбция на рибените масла, включително масло от черен дроб на камбала и други мастноразтворими хранителни врщества, от типа на Q10, те трябва да бъдат смесени и втрити в чувствителните области на кожата, за което можете да използвате рибени масла без мирис. При напреднали състояния, можете да си направите клизма или промивки със сок от пшенична или ечемична трева,  а също и с екстракти от протеинови прахове.


ПРОДЪЛЖИТЕЛНО НАБЛЮДЕНИЕ

    Успешното провеждане на тази антимикробна програма, в рамките на 2 месеца, може да доведе до елиминиране на повечето от проблемите, свързани с кандида и други микробни паразитни нахлувания, но това не означава окончателна победа. Отвреме-навреме, те могат отново да се появят, вследствие на външни влияния, особено когато нашата защита е отслабнала.
Освен това, кандида и много вируси, оставят след себе си спори и други неактивни форми, които могат отново да се активират и да започнат да се размножават, когато са налице подходящи условия. Това може да стане вследствие на постоянна киселинност, витаминен или минерален недостиг, емоционални напрежения, натрупване на токсини – както например от лекарствата, пестицидите и др. Химикали, хронично възпаление, мъртви зъби, вирусни или бактериални инфекции и слаба имунна система.  За това, за да държите кандида спорите и всякакви вируси неактивни, е добре да приемете постоянен здравословен начин на живот.   
    Също така, често използвайте хранителни продукти с ферментирала млечна киселина и повтаряйте веднъж годишно, кратка и опростена версия на тази програма, всеки поът, когато забележите каквото и да е възвръщане на вашите първоначални проблеми.

# 6
 • Мнения: 3
Здравейте!От няколко дни ми се появи сърбеж в областта на влагалището,няма зачервяване,нито парене при уриниране освен това преминава отвреме-навреме,спазвам отлична хигиена и не съм имала полов акт от две седмици,дали става въпрос за гъбички?

# 7
 • Мнения: 4
Най-вероятно става въпрос за гъбички, но не може да сте сигурна докато не отидете на преглед. Направете го възможно най-скоро, защото те се размножават много бързо и са много упорити на лечение.

# 8
 • Мнения: 547
много полезна тема, благодаря за систематизираната информация  Hug
Имам дългогодишен проблем с кандидата и сега се реших на диета. Ще започна и употребата на чесън, кокосово масло и сода  Peace

# 9
 • Мнения: 4
Не е ли по-добре да започнете лечение с лекарства? Аз лично не съм привърженик на лечението с алтернативни методи. Страхувам се да не се появят усложнения.

# 10
 • Мнения: 547
за жалост лекарствата от традиционната медицина при мен не дават резултат  Rolling Eyes

# 11
 • Мнения: 8 344
за жалост лекарствата от традиционната медицина при мен не дават резултат  Rolling Eyes
   Така е и за мое съжаление. Този проблем вече година си го влача.

# 12
 • Мнения: 495
Не е ли по-добре да започнете лечение с лекарства? Аз лично не съм привърженик на лечението с алтернативни методи. Страхувам се да не се появят усложнения.
Напротив-конвенционалните лек. имат много повече и по-тежки странични р-ии.Все пак конвенционалната медицина е на по-малко от 100год.,докато "традиционната"/конвенционалната е алтернативна,но това е друг въпрос/ е доказана от векове.

# 13
 • Мнения: 8 642
При силно намаляване киселиността на тялото /като продължителен прием на сода например/ бъбреците спират да функционират! Тяхното възстановяане е невъзможно! Бъдете внимателни какво правите!

# 14
 • Мнения: 4
Не е ли по-добре да започнете лечение с лекарства? Аз лично не съм привърженик на лечението с алтернативни методи. Страхувам се да не се появят усложнения.
Напротив-конвенционалните лек. имат много повече и по-тежки странични р-ии.Все пак конвенционалната медицина е на по-малко от 100год.,докато "традиционната"/конвенционалната е алтернативна,но това е друг въпрос/ е доказана от векове.

Съгласна съм с това, но също съм на мнение, че много от заболяванията вече не са същите. Вирусите и бактериите мутират постоянно и тези методи от преди 100 години не винаги са ефективни при приложение.

Общи условия

Активация на акаунт