Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е кандида и какви са последствията от нейното свръхрастеж?
Как се диагностицира кандида?
Какви са рисковите фактори и симптомите на кандида?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е кандида и какви са последствията от нейното свръхрастеж?
Кандида е дрождоподобен гъбичен организъм, който естествено присъства в човешкия стомашно-чревен тракт и влагалище. Свръхрастежът на кандида може да доведе до кандидоза, която причинява различни симптоми като храносмилателни проблеми, вагинални инфекции, кожни обриви, умора, главоболие, депресия, артрит, хиперактивност и други. Свръхрастежът на кандида може да доведе до синдром на "пробитото черво" и е свързан с различни заболявания като болестта на Крон, хранителна малабсорбция и автоимунни заболявания.
-
Как се диагностицира кандида?
Диагностицирането на кандида може да бъде предизвикателство, но обичайните методи включват жив тест за кръвна картина и слюнчен тест. Натуропатите могат да използват теста за кръвна картина, за да наблюдават капчици кръв под микроскоп с тъмно поле. Освен това, слюнченият тест е прост метод за идентифициране на наличието на кандида. Рисковите фактори и симптомите могат също да се използват за оценка на вероятността от кандида-свързани проблеми.
-
Какви са рисковите фактори и симптомите на кандида?
Рисковите фактори за проблеми с кандида включват употреба на антибиотици, химиотерапия, използване на кортизонови препарати, хронични гъбични инфекции, чувствителност към химикали, проблеми с влажността и мъглата, хиперактивност и храносмилателни проблеми. Симптомите могат да включват умора, депресия, хиперактивност, мускулни болки и ставни проблеми.
-
Какви са разрушителните ефекти на антибиотиците, според д-р Ориан Трус?
-
Какви са последствията от антибиотичния синдорм?

Оказва се, че според този тест, имам такова нещо. Не само този тест ми го доказва. Бях на БИО-скенер, който ми показа наличието на бактерията в по-големи количества в целия организъм, че дори и в стомаха, а също така си имам и основните симптоми, като сърбежи, засилено течение, парене, подуване на стомах, киселини и другите известни.
На всичко отгоре, от край време се боря с тази лошотия и какво ли не пих и не слагах като глобули. Сега прочетох за разни диети, но такива неща не мога да спазвам. Какви съвети бихте ми дали?
Писна ми от гинеколози, които само ме блъскат с разни недействащи хапчета и кремчета.