дребния текст ми е трудно да го прочета, но от заглавието и по едрия текст, става ясно, че Мехмет е бил в Хърватска по точно в Добровник, където "си е заредил батериите" преди да започне снимките в новия си филм "Мехмет завоевателя"и се кани отново да посети страната. Заглавието е "Тайният живот на прелъстителят бунтар". По надолу пък е интервю правено с Мехмет в Истанбул, където казват, че е станал трудно разпознаваем , тъй като е с дълга брада заради новия си филм. Върху снимката е изписано, че никога повече не желае да работи с Джансу Дере. Заглавието е "Не е арогантен, а е истински кавалер".
Ако ми дадеш линк към статията, за да мога спокойно да я прочета, ще я преразкажа подробно.
От втората статия става ясно, че Мехмет е искал интервюто да се състои в хотел Кемпински - луксозен хотел, бивш султански дворец, впечатлил интервюиращия, след което излезли на терасата от където се виждал Босфора, но завалял дъжд и отново влезли в хотела, след интервюто Мехмет останал още половин час, заинтеросован от всичко което се говори. Бил много земен, въобще не бил високомерен, бил истински джентълмен.
В първата статия, изброяват турските актьори които са впечатлили хърватките - Пръв е бил Онур, след него Езел и Бехлюл, след това Керим от Фатмагюл , бали бей, и сега последният заради когото хърватките с радост включват телевизорите си е Мехмет Акиф Алакурт. Накратко са описали биографията му - като малък е обичал риболова, той е бил най-малкия от шестте деца в семейство. Баща му е бил търговец, а майка му домакиня. Мечтаел е да стане пилот, но се е отказал от образованието. Казва, че тази мечта и сега я има. Израснал е в семейство в което се уважават обичаите. След завършването на средното училище и продължил с манекенството, тъй като е бил висок 190 см. и е заел второ място на "мистър свят". Най любопитното според мен е това което той казва за Джансу Дере и това което тя казва за него.
Той : много се е ядосвал за това, че Джансу се е отнасяла непрофесионално към работата си, закъснява за работа и казва "Джансу не е човек с който бих имал нещо лично, бих общувал с нея. По характер сме различни, имаме различен мироглед и не можем да бъдем дори приятели. Две години работихме заедно, и в нито едно нещо не се разбрахме, така, че не вярвам някога отново да работя с нея".
Тя : Няма толкова пари на този свят които да ме накарат да работя отново с дивак, който се забавлява да обижда хората. Напълно различни сме. Аз съм нежна, спокойна и мълчалива, а той е като ядрена бомба"
Това е в общи линии.
Благодаря ти , че ни го предостави. За мен беше интересно да го прочета.