Майчинството счетоводно-52

• 35 506
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
Към средата на месец януари

# 316
Ала-Бала, благодаря за отговора!

# 317
  • София-Младост
Здравейте!Искам да попитам нещо:подадох документите за детските тази седмица,а бебето ми е родено на 29 октомври.Кога за първи път ще ми преведат тези 35 лв.?  newsm78
Най-рано през м.12, след 20-число. Има малка вероятност обаче да получиш накуп за два месеца през януари. На мен ми се е случвало при подаване около края на месеца.

# 318
Здравейте момичета и усмхнат ден Simple Smile
Може ли да попитам: в болничен съм от 15октомври и сега трябва да си получа парите за този месец.Имам 10 дни отработени от този месец.Осигуровките са ми върху 518лв от година и месец,а преди това бях на 315лв.Във фирмата работя от 3 години и половина.
За октомври първите 3 дни болничен са ми от работодателя и ми заплаща отработеното време(10 дни).А остатъка от НОИ ли се поема newsm78
И попринцип на колко ми се равнява болничния,от следващия месец(ноември),който е само от НОИ.Казаха ми че е на 70 или 80% от осигуровките.
Благодаря ви предварително Embarassed Peace

# 319
  • Пловдив

За октомври първите 3 дни болничен са ми от работодателя и ми заплаща отработеното време(10 дни).А остатъка от НОИ ли се поема Да
И попринцип на колко ми се равнява болничния,от следващия месец(ноември),който е само от НОИ.Казаха ми че е на 70 или 80% от осигуровките.-80 процента от брутото,но не повече от нетото ти.Извади си ПИК код,за да видиш на колко пари дневно са ти го изчислили

# 320
Elfita благодаря за отговора Peace
А този ПИК код от НОИ ли трябва да го изискам?
Извинявай за глупавия въпрос,но брутото е това което получавам след удръжките за плоския даник или  Embarassed

# 321
  • Пловдив
Elfita благодаря за отговора Peace
А този ПИК код от НОИ ли трябва да го изискам?
Извинявай за глупавия въпрос,но брутото е това което получавам след удръжките за плоския даник или  Embarassed

Пик кода от НОИ,да.Брутото е осигурителния ти доход.Ще го видиш на сайта на НОИ с Пик кода.Нетото ти е чистата сума,която получаваш

# 322
Пак благодаря Елфита Hug
Усмихнат ден от мен Simple Smile

# 323
Здравейте, отново имам въпрос, върху първите три дни от първичния болничен (дните които работодателя изплаща) върху тях плаща ли ми осигуровки. Тъй като съм фиктивно на работа и си плащам осигуровките сама, миналия месец "бях на работа само 3 дни" преди да излезна в болничен, но ни се стори че доста осигуровки ми изчисли счетоводителката за внасяне  newsm78

# 324
  • София-Младост
Здравейте, отново имам въпрос, върху първите три дни от първичния болничен (дните които работодателя изплаща) върху тях плаща ли ми осигуровки. Тъй като съм фиктивно на работа и си плащам осигуровките сама, миналия месец "бях на работа само 3 дни" преди да излезна в болничен, но ни се стори че доста осигуровки ми изчисли счетоводителката за внасяне  newsm78
Да, осигуровки се плащат, само данък в/у дохода не се удържа за тези дни.

# 325
Благодаря, и ако не ви затруднявам, какви ще са ми осигуровките за другия месец, когато болничния вече е вторичен и няма прекъсвания, осигурявам се на 450?
Благодаря

# 326
  • София-Младост
Благодаря, и ако не ви затруднявам, какви ще са ми осигуровките за другия месец, когато болничния вече е вторичен и няма прекъсвания, осигурявам се на 450?
Благодаря
16,80 здравна вноска. Ако болничният е продъжение няма първи три дни за работодателя, всичко се изплаща от НОИ.

# 327
  • София-Младост
Благодаря
16,80 здравна вноска. Ако болничният е продъжение няма първи три дни за работодателя, всичко се изплаща от НОИ.
lovekiss
Подведох те...20,16 е вноската за работещ в болнични. Извинявай!

# 328
Здравейте!
Знам че тук не е мястото за моя вопрос,но ако можете да ми отговорите или да ма пренаправите на сайт ще сим много благодарна.випросит ми е такив:Нямам здравни осигуровки,колко ще ми струва раждането?и колко назад трябва да са платени,да сум здравно осигурена?Благодаря предварително

# 329
За месец ноември получих частично обезщетение.

Кога да очаквам майчинството, след изплащане на осигуровките от работодателя ли?

Като база за детските, бруто 240 лв. ли се вземат?

Общи условия

Активация на акаунт