Майчинството счетоводно-52

• 35 254
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Благодаря ти за бързия отговор , Елфита!
За 24 месеца назад осиг. Доход ми е една сума , обаче при справка с Пик в Нои виждам, че предишен работодател не ми е внесъл осигуровки 4 месеца, в периода, в който се включват 24 месеца назад? Това е проблем нали? Автоматично ми падат надолу майчинските.??? Това може ли да се поправи от работодателя? как се коригира? Пф? Sad

24 те месеца назад са от 45 дневния назад.Влизат ли ти тези 4 м в този период?Така или иначе е добре да се оправят-говори с работодателя,който не ти е внесъл осигуровките

Да, ще говоря ... Да видим?
Могат ли да го коригират, аз дори съм съгласна и аз да си ги внеса, ако се опънат ....
В сегашното положение 0 лв. ли отбелязвам в таблицата на калкулатора или тук чета, че Се отбелязва минималното от 240 лв. ( но май нещо се бъркам ) ?

Ще трябва счетоводителя на предишния работодател да подаде декл.1
Засега в калкулатора отбелязваш МРЗ за периода 240/270лв.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 691
Здравейте!
Simple Smile
Скоро излизам в 45 -дневния болничен преди раждане.До 4 януари бях в болнични /180 дни/.От днес до 17 съм в платен годишен отпуск.
Въпросът ми ще се промени ли плащането на среднодневното обезщетение при 45-дневния болничен или ще и се плаща както до момента?

# 692
  • Пловдив
Здравейте!
Simple Smile
Скоро излизам в 45 -дневния болничен преди раждане.До 4 януари бях в болнични /180 дни/.От днес до 17 съм в платен годишен отпуск.
Въпросът ми ще се промени ли плащането на ден при 45-дневния болничен или ще и се плаща както до момента?

Базата от 45 дневния нататък е 24 м,така че може и да се промени.

# 693
Здравейте аз пак се появявам с пореден въпрос.. Днес от приятелка чух, че първоначалната помощ за първо дете са я дигнали на 500 лв. знаете ли дали е така? Благодаря

# 694
Здравейте!
Simple Smile
Въпросът ми ще се промени ли плащането на ден при 45-дневния болничен или ще и се плаща както до момента?

Базата от 45 дневния нататък е 24 м,така че може и да се промени.
Най-вероятно надолу! Sad
Защото дълго време съм била в болнични и като включат тях в 24 месечния период и най-верочтно през първата година от майчинството се ще получавам по-малко,отколкото изминалите месеци ,през които бях в болнични.

# 695
  • Пловдив

Най-вероятно надолу! Sad

Ако 18 м преди първия ти болничен през бременността си осигурена на едно и също,няма да е надолу.

# 696
Благодаря за бързият отговор !  bouquet  bouquet  bouquet

# 697
Благодаря ти за бързия отговор , Елфита!
За 24 месеца назад осиг. Доход ми е една сума , обаче при справка с Пик в Нои виждам, че предишен работодател не ми е внесъл осигуровки 4 месеца, в периода, в който се включват 24 месеца назад? Това е проблем нали? Автоматично ми падат надолу майчинските.??? Това може ли да се поправи от работодателя? как се коригира? Пф? Sad

24 те месеца назад са от 45 дневния назад.Влизат ли ти тези 4 м в този период?Така или иначе е добре да се оправят-говори с работодателя,който не ти е внесъл осигуровките

Да, ще говоря ... Да видим?
Могат ли да го коригират, аз дори съм съгласна и аз да си ги внеса, ако се опънат ....
В сегашното положение 0 лв. ли отбелязвам в таблицата на калкулатора или тук чета, че Се отбелязва минималното от 240 лв. ( но май нещо се бъркам ) ?

Мога ли аз лично да си внеса пропуснатите от бившия работодател осигуровки в същия размер осигурителна сума? А мога ли да внеса по-висока осигурителна сума, ако тези 4 месеца са последните от договора ми с този работодател ( с презумция, че ми е увеличил заплатата)?
А сега от Януари мога ли да се осигурявам при максималния осиг. доход на 4 часа от 2ри работодател (какъв е максималния осиг. доход и осигуровките за него), като при сегашния ми се осигурявам на 8 часа?
Благодаря ви момичета!  bouquet

# 698
Здравейте момичета.Извйнявам се,че нахлувам така в темичката ви,но от скоро ме мъчат няколко въпроса ,а знам,че вие ще ми дадете отговор.С моя мъж си мислим за второ дете,синчето ни е на 3 и 5 месеца.Но след края на мийченството ми аз не работя и не се осигурявам.Колко месеца трябва да се осигурен за да взимаш майченство,преди беше 9,но сега newsm78.И може ли аз да се самоосигуря със задна дата.И ако нямам осигуровки какво ще получа за второ дете?Благодаря ви предварително за отговора  bouquet.Сега ще се върна да ви чета,пък може и нещо да ми влезе в главата от новите закони Whistling

# 699
  • Пловдив
Мога ли аз лично да си внеса пропуснатите от бившия работодател осигуровки в същия размер осигурителна сума? НЕ  А мога ли да внеса по-висока осигурителна сума, ако тези 4 месеца са последните от договора ми с този работодател ( с презумция, че ми е увеличил заплатата)? НЕ
А сега от Януари мога ли да се осигурявам при максималния осиг. доход на 4 часа от 2ри работодател (какъв е максималния осиг. доход и осигуровките за него), като при сегашния ми се осигурявам на 8 часа? макс осиг доход е 2200 лв,но едва ли ще има фирма,която на 4 ри часа да те назначи на такава сума.другото е да гледаш двата ти договора да са на общо 2200 лв месечно.И най-важното,няма смисъл да вдигаш изкуствено осигуровките,защото ще се набуташ с пари
Благодаря ви момичета!  bouquet

Здравейте момичета.Извйнявам се,че нахлувам така в темичката ви,но от скоро ме мъчат няколко въпроса ,а знам,че вие ще ми дадете отговор.С моя мъж си мислим за второ дете,синчето ни е на 3 и 5 месеца.Но след края на мийченството ми аз не работя и не се осигурявам.Колко месеца трябва да се осигурен за да взимаш майченство,преди беше 9,но сега newsm78.И може ли аз да се самоосигуря със задна дата.И ако нямам осигуровки какво ще получа за второ дете?Благодаря ви предварително за отговора  bouquet.Сега ще се върна да ви чета,пък може и нещо да ми влезе в главата от новите закони Whistling

Няма някакви задължителни месеци,които трябва да работиш,за да взимаш 2 г майчинство.Ти имаш 12 м осиг стаж през живота си и е достатъчно да те назначат няколко дни преди 45 дневния ти,за да взимаш пак 2 г майчинство.Но ще е минималното,защото в базата от 24 м няма да имаш месец с осигуровки

Здравейте,

Съпругът ми изтегли кредит от 1800лв. Сега трябва да връщаме 4000.Искам да Ви споделя, макар, че не е по темата, не знаех доколко ще получа помощ ,  една бивша колежка ми даде телефона на една консултантска фирма с много добри адвокати. Срещу мин. такса от 60 лв. ти защитават права
правата. Ако Ви интересува името на фирмата е:"Сердика Консулт Сервиз" ЕООД. Фирмата е софийска. Тел. им е 0882 359183

И какво точно ти защитават като сте подписали договор да върнете 4000 лв.Кауза пердута е това и явно реклама на фирмата

# 700
Да ви питам, тук винаги съм получавала бързи и точни отговори, каква е базата за обезщетенията от бюрото по труда, 12 м. ли?
Каква е базата за изчисляване когато лицето е в неплатен отпуск, 0 лв. ли?

# 701
Здравейте! Обръщам се към вас за консултация. Работя по основен трудов договор и по граждански такъв. От 22.12.2012 съм в отпуск за отглеждане на дете. При изчисляването на майченските ще се вземат ли и доходите от гражданския договор? От прочетените материали тук оставам с впечатление, че ще се вземат, но все пак искам на видя и вашето мнение. Предварителноблагодаря!

# 702
  • Пловдив
Здравейте! Обръщам се към вас за консултация. Работя по основен трудов договор и по граждански такъв. От 22.12.2012 съм в отпуск за отглеждане на дете. При изчисляването на майченските ще се вземат ли и доходите от гражданския договор? От прочетените материали тук оставам с впечатление, че ще се вземат, но все пак искам на видя и вашето мнение. Предварителноблагодаря!

НЕ
Гражданските не се зачитат за обезщетението за бременност и раждане

Да ви питам, тук винаги съм получавала бързи и точни отговори, каква е базата за обезщетенията от бюрото по труда, 12 м. ли? 24 м
Каква е базата за изчисляване когато лицето е в неплатен отпуск, 0 лв. ли?МРЗ за периода

# 703
Здравейте,
Искам да питам за изчисляване на майчинство и болнични при следния случай.
В момента съм в майчинство до 2 години. От пет месеца получавам 240 лв. Ако съм бременна в петия месец и имам здравословни проблеми мога ли да ползвам болничен?
За целта трябва ли да се върна на работа и тогава болничен?
Как ще се изчисли този болничен - на база осигурителния ми доход преди първото майчинство ли? Как ще се изчисли сумата на майчинството за второто дете?

Моля, ако някой има подобен случай да го сподели!

# 704
Здравейте, момичета, моля Ви за помощ  Hug
На 19.10.2012г. синът ми стана на 1 г. Края ноември получих парите от НОИ за тези 19 дни от октомври и оттогава досега нямам изплатени пари нито за ноември, нито за декември. Обадих се на счетоводителката и тя ми каза, че шефовете не са внасяли осигуровки от февруари 2012 г. И сега не знам какво значи това за мен. Ще получавам ли тези 240 лв на месец или ще ги получа на куково лято, т.е когато шефът внесе осигуровките ми? Благодаря ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт