Майчинството счетоводно-52

• 35 309
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Я да видим кой не спи Simple Smile?Имам въпрос към мамите които са по-наясно от мен,защото аз съвсем се оплетох от четене в нета.При евентуално започване на работа от моя страна,ще работя в друга фирма,и искам да прехвърля майчинството на таткото,който е безработен т.е. не е на трудов договор.
Има ли значение от колко време е назначен на работа за да се прехвърли майчинството и къде става това прехвърляне в новата ми фирма или в старата?И как става това от едната фирма се прехвърлям в новата и от там прехвърлчм документите на съпругат ми или..?
Съжалявам за дългият пост,но съвсем се обърках.
А и още един въпрос гражданскичт договор е =на трудовият ли?Т.е ако започна на граждански договор ми спират майчинството?
Не можеш да прехвърлиш майчинството на бащата, който е безработен.
Прехвълрянето става и в двете фирми.
Няма а ви спрат обезщетението, ако работите през това време по ГД.

# 76
Здравейте момичета,
и аз с един въпрос, защото ми се стори странно. )

Имам болничен лист, който работодателя е представил в НОИ заедно с всички документи на 13.11.2012г.
Сега гледам на сайта на НОИ (имам ПИК), че излиза следното

Изплатен   14-999-04-00030902/13.11.2012   БЛ A20122477018   1   02.10.2012-01.11.2012   10/2012   19-р.д.   ХХХ сума   ХХХ сума   ХХХ сума   19-11-2012   изплатен

Махнала съм сумата на обезщетението само.)
И е със статус "изплатен" с дата на ведомост 19-11-2012г.
Това означава ли, че на 19ти болничния ми ще бъде изплатен и парите по картата, или не?

# 77
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте момичета,
и аз с един въпрос, защото ми се стори странно. )

Имам болничен лист, който работодателя е представил в НОИ заедно с всички документи на 13.11.2012г.
Сега гледам на сайта на НОИ (имам ПИК), че излиза следното

Изплатен   14-999-04-00030902/13.11.2012   БЛ A20122477018   1   02.10.2012-01.11.2012   10/2012   19-р.д.   ХХХ сума   ХХХ сума   ХХХ сума   19-11-2012   изплатен

Махнала съм сумата на обезщетението само.)
И е със статус "изплатен" с дата на ведомост 19-11-2012г.
Това означава ли, че на 19ти болничния ми ще бъде изплатен и парите по картата, или не?

Преводите се правят във вторник и четвъртък. На тази справка излиза датата на ведомостта, която ще бъде от 19.11.

# 78
ДейзиГ, тоест превода мога да си го чакам на 20ти, вторник, така ли?

# 79
Да

# 80

Чудесно, благодаря ти много. ))))
За сефте ще получавам болничен. А и ме учуди бързината, в сайта на НОИ, пишеше, че се изплащат 15работни дни след представяне на документите от работодателя.

# 81

Чудесно, благодаря ти много. ))))
За сефте ще получавам болничен. А и ме учуди бързината, в сайта на НОИ, пишеше, че се изплащат 15работни дни след представяне на документите от работодателя.

Това е максималния срок

# 82
ДейзиГ, ясно. )
Благодаря ти много още веднъж. )
Приятно съм изненадана все пак, не очаквах да са толкова експедитивни от НОИ. )

# 83
От документите на първа страница за отглеждане на дете до 2г. (за втората година), кои документи се подават в НОИ? Ние всичко носим на работодателя, а той какво от тези документи подава към НОИ?

# 84
Здравейте имам следният въпрос вече съм в болнични(135-410 дни)този вид болничен зависи ли от работните дни които има в месеца или си е фиксиран,защото докато бях болнични преди да родя вземах парите си според работните дни в месеца?

# 85
  • Пловдив
Здравейте имам следният въпрос вече съм в болнични(135-410 дни)този вид болничен зависи ли от работните дни които има в месеца или си е фиксиран,защото докато бях болнични преди да родя вземах парите си според работните дни в месеца?

да,зависи отново
на същата дневна ставка си като болничните преди това,умножена по работните дни в месеца

# 86
а те кога се получават на коя дата ,зависи ли от това кога ще ми вкарат осигуровките?

# 87
  • Пловдив
а те кога се получават на коя дата ,зависи ли от това кога ще ми вкарат осигуровките?

не,не зависят
превеждат ги до 5 то число.като правят преводи вторник и четвъртък

# 88
  • София
Здравейте!
Имам няколко години осигурителен стаж, който приключва през 2005 г. От тогава нататък внасям само здравни осигуровки. В момента съм бременна с трето дете.

Въпросът ми е: имам ли при това положение право на обезщетение за отглеждане на дете, и ако да - в какъв размер, в какъв срок и към кого и кога трябва да се обърна: към НОИ, или към Общината по местоживеене, или пък към социалните?
Благодаря предварително!

# 89
  • Пловдив
Здравейте!
Имам няколко години осигурителен стаж, който приключва през 2005 г. От тогава нататък внасям само здравни осигуровки. В момента съм бременна с трето дете.

Въпросът ми е: имам ли при това положение право на обезщетение за отглеждане на дете, и ако да - в какъв размер, в какъв срок и към кого и кога трябва да се обърна: към НОИ, или към Общината по местоживеене, или пък към социалните?
Благодаря предварително!

В това положение си за социалните.Ако доходът ви на човек е по-малък или равен на 350 лв бруто,имаш право на социално майчинство,помощ за бременност,детски.За всички майки има помощ за раждане-200 лв в твоя случай
Мислила ли си да започнеш да се водиш на работа някъде?Ако в момента на издаване на 45 дневния работиш,ще взимаш 2 г майчинство

Общи условия

Активация на акаунт