Майчинството счетоводно-52

• 35 351
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
ставаше въпрос за преди това....не си прочела добре изглежда Simple Smile

Въпросът наистина не беше ясно зададен.По късмет уцелих отговора

# 526
  • Бургас
странно мислех че като съм уточнила че става въпрос за преди раждане и сте ме разбрали, още повече че и дати съм дала за пример Simple Smile

Можеби е в мен грешката Simple Smile

Мерси за отговорите, момичета  Hug

# 527
Здравейте момичета, моля за съвет! В събота на 22-ри ми изтича болничния, който ми беше за 34 дни, и сега трябва да се продължи, обаче мен ме притеснява това че се пада в неделя?  Confused Когато ми го издадоха ми казаха като ти изтече идваш и го продължаваме, а пък понеже се пада в неделя АГ ми казва да мина първо през спешен център,да кажа че имам някакви болки, и те  от там да ми издават направление за гинекологично отделение, и те вече ще ли да ме приемат. Само това ли е варианта, няма ли друг начин, аз не искам да си измислям че нещо ме боли????  no

# 528
От предния ми болничен последния ден се падна събота,продължението ми беше от понеделник.Казаха ми,че няма да имам прекъсване.

# 529
Ами според мен трябва да се застъпват, защото за някои хора и неделя е работен ден.

# 530
  • Пловдив
Здравейте момичета, моля за съвет! В събота на 22-ри ми изтича болничния, който ми беше за 34 дни, и сега трябва да се продължи, обаче мен ме притеснява това че се пада в неделя?  Confused Когато ми го издадоха ми казаха като ти изтече идваш и го продължаваме, а пък понеже се пада в неделя АГ ми казва да мина първо през спешен център,да кажа че имам някакви болки, и те  от там да ми издават направление за гинекологично отделение, и те вече ще ли да ме приемат. Само това ли е варианта, няма ли друг начин, аз не искам да си измислям че нещо ме боли????  no

АГ-може да те предложи за продължение на ЛКК.Отиваш при него в първия работен ден след 22 ри.

От предния ми болничен последния ден се падна събота,продължението ми беше от понеделник.Казаха ми,че няма да имам прекъсване.

Имаш прекъсване щом е от понеделник.За да нямаш,трябва да започне в неделя новия ти болничен

# 531
  • Русе
Здравейте момичета, моля за съвет! В събота на 22-ри ми изтича болничния, който ми беше за 34 дни, и сега трябва да се продължи, обаче мен ме притеснява това че се пада в неделя?  Confused Когато ми го издадоха ми казаха като ти изтече идваш и го продължаваме, а пък понеже се пада в неделя АГ ми казва да мина първо през спешен център,да кажа че имам някакви болки, и те  от там да ми издават направление за гинекологично отделение, и те вече ще ли да ме приемат. Само това ли е варианта, няма ли друг начин, аз не искам да си измислям че нещо ме боли????  no
След като ще е продължение, болничният трябва да започва от неделя. Той ще бъде също издаден от ЛКК, на която вероятно ще се явите след празниците. Няма да има проблем с това, че болничният ще бъде издаден по-късно, защото така или иначе ЛКК не заседава всеки ден. Няма нужда да ходите по празниците по болниците и да симулирате болки.

# 532
Да, не трябва да имам прекъсване, затова и се притеснявам де, но щом не  е проблем че ще бъде със задна дата добре.silvia1980 точно това, не искам да се преструвам за болки които нямам. Благодаря Ви момичета,ще видим какво ще стане.

# 533
Здравейте,
Изчетох доста, много ми беше полезна и първата страница в темата - събрах доста информация за което съм ви много благодарна.
Имам няколко въпроса и ще съм ви признателна ако някой ми обърне внимание. Предварително благодаря.
Терминът ми е на 19.04.13 от втория месец на бременността съм в непрекъснат болничен, 180 те дни ми изтичат на 19.02.13, а 45 дневния болничен за раждане ми започва от 05.03.13 т.е няма да ми стигнат 13 календарни или 9 работни дни за да си ги слея.
ЖК ме посъветва да си пусна отпуска за тази разлика явно не и се занимава с ТЕЛК. Знам, че възможностите ми за продължението на дните до излизането по майчинство са ТЕЛК, болница и отпуска. Въпросът ми е как е по разумно да го направя. Дали да си пусна 9 дни платен опуск или да се явя на ТЕЛК и да се продължа болничния? Другата възможност, която ми хрумна е да си пусна 1 ден отпуска и после пак да си ползвам болничен???
Чудя се от гледна точка на обещението за болничен и после за майчинство кое е по разумно и изгодно?

# 534
  • Пловдив
Здравейте,
Изчетох доста, много ми беше полезна и първата страница в темата - събрах доста информация за което съм ви много благодарна.
Имам няколко въпроса и ще съм ви признателна ако някой ми обърне внимание. Предварително благодаря.
Терминът ми е на 19.04.13 от втория месец на бременността съм в непрекъснат болничен, 180 те дни ми изтичат на 19.02.13, а 45 дневния болничен за раждане ми започва от 05.03.13 т.е няма да ми стигнат 13 календарни или 9 работни дни за да си ги слея.
ЖК ме посъветва да си пусна отпуска за тази разлика явно не и се занимава с ТЕЛК. Знам, че възможностите ми за продължението на дните до излизането по майчинство са ТЕЛК, болница и отпуска. Въпросът ми е как е по разумно да го направя. Дали да си пусна 9 дни платен опуск или да се явя на ТЕЛК и да се продължа болничния? Другата възможност, която ми хрумна е да си пусна 1 ден отпуска и после пак да си ползвам болничен???
Чудя се от гледна точка на обещението за болничен и после за майчинство кое е по разумно и изгодно?

Няма голямо значение какво ще си пуснеш за тези 13 дни.Така или иначе за 45 дневния ще ти правят нова база и среднодневно.Предполагам осигуровките не са ти лоши в месеца преди да излезеш в болничен и отпуската е добър вариант.
Другия вариант ти е ТЕЛК

# 535
Elfita, много ти благодаря за бързия отговор!
Приятна вечер

# 536
  • Пловдив
Искам да попитам на колко дни болнични имам право в годината -40 общо за мен и детето или 40 за детето и отделно за мен ?

# 537
  • В полите на Пирин планина
Искам да попитам на колко дни болнични имам право в годината -40 общо за мен и детето или 40 за детето и отделно за мен ?

Общо 40.

# 538
Здравейте,майчета имам въпросче и ще съм ви много благодарна за отговора.
Вчера на 19.12.2012  са ми внесени декларациите в нои за отглждане на дете до 420 дни.Можете ли да ми кажте кога ще ми бъде изпатено както до сега или в началото на следващия месец.И също така ме интересува дали ще ми изплатят на куп парите за месец ноември и декември или сега ще ми платят само половината от ноември за6тото последният ми болничен беше до 13.11. Благодаря ви и се извинявам ако не съм  обеснила нещо както трябжа просто не сам много наясно с нещата .

# 539
  • София-Младост
Здравейте,майчета имам въпросче и ще съм ви много благодарна за отговора.
Вчера на 19.12.2012  са ми внесени декларациите в нои за отглждане на дете до 420 дни.Можете ли да ми кажте кога ще ми бъде изпатено както до сега или в началото на следващия месец.И също така ме интересува дали ще ми изплатят на куп парите за месец ноември и декември или сега ще ми платят само половината от ноември за6тото последният ми болничен беше до 13.11. Благодаря ви и се извинявам ако не съм  обеснила нещо както трябжа просто не сам много наясно с нещата .
Периода до 13.11. би трябвало да е платен вече, в началото на декември. До края на м.12 ми се вижда малко вероятно да има плащане за м.11, но не е изключено. В началото вероятно ще ти платят за м.12.

Общи условия

Активация на акаунт