Майчинството счетоводно-52

• 35 327
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,майчета имам въпросче и ще съм ви много благодарна за отговора.
Вчера на 19.12.2012  са ми внесени декларациите в нои за отглждане на дете до 420 дни.Можете ли да ми кажте кога ще ми бъде изпатено както до сега или в началото на следващия месец.И също така ме интересува дали ще ми изплатят на куп парите за месец ноември и декември или сега ще ми платят само половината от ноември за6тото последният ми болничен беше до 13.11. Благодаря ви и се извинявам ако не съм  обеснила нещо както трябжа просто не сам много наясно с нещата .
Периода до 13.11. би трябвало да е платен вече, в началото на декември. До края на м.12 ми се вижда малко вероятно да има плащане за м.11, но не е изключено. В началото вероятно ще ти платят за м.12.

БЛАГОДАРЯ ТИ  МНОГО, НО НЕ ПРЕВОД ЗА 11 ОЩЕ НЯМАМ ОСТАВА САМО ДА ЧАКА МЕ БЛАГОДАРЯ

# 541
Мацки, аз като си стоя по цял ден вкъщи, само се чудя какво може да ми попречи на майчинството...
Според вас ако не се си платили такса смет и данък сгради, това може ли да ми рефлектира върху майчинството?

# 542
  • София-Младост
Мацки, аз като си стоя по цял ден вкъщи, само се чудя какво може да ми попречи на майчинството...
Според вас ако не се си платили такса смет и данък сгради, това може ли да ми рефлектира върху майчинството?
Не Simple Smile

# 543
Renka, ти взела ли си си кодовете от НОИ. Аз го направих миналата седмица и съм много доволна. Там можеш да видиш кога ти е внесен болничния - на коя дата, от това също зависи кога ще ти платят парите. Моят за ноември е бил внесен на 6.12., парите получих на 18.12.

# 544
Renka, ти взела ли си си кодовете от НОИ. Аз го направих миналата седмица и съм много доволна. Там можеш да видиш кога ти е внесен болничния - на коя дата, от това също зависи кога ще ти платят парите. Моят за ноември е бил внесен на 6.12., парите получих на 18.12.

ДА ИМАМ КОД ОТ НОИ, ЗА ТОВА НАПИСАХ 4Е Е ВНЕСЕН НА 19.12. НО ВСЕ ОЩЕ СЕ ОБРАБОТВА И ЗА ТОВА ИЗКАХ ДА ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ МИ ГО ИЗПЛАТЯТ КАТО СЕ ОБРАБОТИ,ИЛИ КОГАТО ПРЕВЕЖДАТ МАЙЧИНСТВОТО В НАЧАЛОТО НА ЯНУАРИ МЕСЕЦ. БЛАГОДАРЯ ВСЕ ПАК!

# 545
А тоя код от НОИ как ти го издават????

# 546
  • В полите на Пирин планина
А тоя код от НОИ как ти го издават????

В РУСО/СУСО по постоянен или настоящ адрес на лицето  Peace

# 547
Извинявай ама какво е това РУСО/СУСО ????

# 548
  • София-Младост
Извинявай ама какво е това РУСО/СУСО ????
http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/42-pik

# 549
  • Бургас
Момичета имам още един въпрос към вас:
Декември месец ползвах 5 дни болничен, а мисля от 2 януари да излизам в постоянен болничен преди раждане. Термина ми е за 26.07 засега и 45дневния болничен преди раждане започва да тече от 11.06. Та въпроса е ако изляза януари в болничен, ще ми го смятат като процент от основната ми заплата за декември или като процент от брутното възнаграждение за декември (осн. заплата, премия, и т.н.), или ще се смята като процент от осигурителния доход? Ще се намали ли сумата заради това че декември съм ползвала болничен? Ако изляза от началото на Януари, или ако изляза от 20ти януари да кажем, ще има ли разлика в сумата която получавам или тя и в 2та случая ще се смята като процент от декемврийската?
Какво бихте ме посъветвали? Другия вариант е да си изкарам целия януари там и от 1февруари да изляза в болничен но не ми се иска....

# 550
Момичета, мн се надявам да можете да ми отговорите, защото вече не знам към кой да се обърна. Даже и лекарите изказват различни мнения. В блничен съм вече 39 дни, като 14 от личния лекар и 25 от нефролог. Сега вече ми го дава АГ-то с ЛКК, но ми казват, че няма да ми стигнат. А до колкото съм се ровела и чела, имаме 40 дни от специалист , 180 дни за бременност и 45 дни преди термин. Да не би 40те дни от специалиста и 45те дни да влизат в 180те ?!

# 551
  • Пловдив
Момичета, мн се надявам да можете да ми отговорите, защото вече не знам към кой да се обърна. Даже и лекарите изказват различни мнения. В блничен съм вече 39 дни, като 14 от личния лекар и 25 от нефролог. Сега вече ми го дава АГ-то с ЛКК, но ми казват, че няма да ми стигнат. А до колкото съм се ровела и чела, имаме 40 дни от специалист , 180 дни за бременност и 45 дни преди термин. Да не би 40те дни от специалиста и 45те дни да влизат в 180те ?!

По груби сметки няма да ти стигнат 180 те дни.От коя дата ти е първия болничен /14 те дни/?На коя дата ще ти издадат 45 дневния?45 дневния не влиза в 180 те дни

# 552
Първия болничен е от 10.10, а 45 дневния трябва да започне на 13.05.2013. Тези 39 дни, които нямат връзка с бременността п диагноза не ми ли се смятат отделно? Четох, че имаме право на 40 дни за година? newsm78

# 553
  • Пловдив
Първия болничен е от 10.10, а 45 дневния трябва да започне на 13.05.2013. Тези 39 дни, които нямат връзка с бременността п диагноза не ми ли се смятат отделно? Четох, че имаме право на 40 дни за година? newsm78

Няма да ти стигнат 180 те дни.Тези 14 дни+25 и след това другия болничен,нали всичко е без прекъсване и си вървят едно след друго?Влизат ти в тези 180 дни
Имаш право на 40 дни годишно издадени еднолично от лекар

# 554
Без прекъсване са, да. Значи грубо около месец няма да ми стигнат. Ако след 180те дни съм на работа 1-2 дни и после ми дадат пак болничен от личния и това се повтаря до 45те дни, става ли?
Много благодаря за отговорите!!!

Общи условия

Активация на акаунт