Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 20

• 66 291
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Eiffel, и Белослава постоянно е потна след като заспи точно около вратлето. Трябва да направя още една консултация с УНГ.

За Вела направо ще си стане като реклама, но имам много база за сравнение и истински оценявам труда им. Не знам колко е абонамента в София, в Пловдив е 35 (60 лв за изцяло домашни посещения).
Срещу това получаваш всичко- прегледи, изследвания , манипулации без ограничение. Закупуваш единствено лекарствата. В Пловдив са около 10 лекари и има поне петима, на които можеш да разчиташ безусловно. Както и да въртят смените поне двама от тях всеки ден са на работа, така че винаги има при кой да заведеш детето. За мен е много удобно, че мога да водя малката след 20 ч., когато съм се върнала от работа.
Ако не си абонат, а си платиш само преглед, в рамките на 24 часа имаш право на безплатно проследяване.
Наистина е направено с мисъл за децата. Самите те те карат всеки ден да минаваш да преслушват детето, независимо, че от това им се натоварва графика. Не се скатават за нищо, напротив.
Организацията им е добра, защото колкото и деца да има рядко съм чакала повече от 30-40 мин в най-голямата лудница.

# 691
Клемче,какво общо има потенето?
Моят юнак се поти всяка вечер-главата и вратлето.Няма зима,няма лято.През първите час-два от както е заспал и целият се изпотява,преобличам го и после няма проблем до сутринтта.Какво трябва да означава това?Някакъв проблем ли?
Ами и <eiffel tower> ти е отговорила - знак е за проблеми в дробчетата и сливиците . Потенето дали е лято или зима го има и моят син и се появи след около 6- я месец. Всъщност смислен отговор от лекар не съм получила освен , че мъжете се потяли повече , което е пълна глупост защото не всички момченца се потят като нас . Ние се потим като заспи и се преобличаме по два три пъти на нощ , смяна на чаршафи и възглавници , защото направо плува . Тялото му става много студено все едно пипам стена , даже някой път ако отцепя и не се събудя Тошко започва да се върти да мрънка..... А непосредствено преди да се диагностицира със астма и да се започнат лекарствата се потеше ужасно много - по пет , шест пъти на нощ е преобличан. За мен това е кошмарен затворен кръг - само дето незнам кое е първичната причина. Потене- изстиване - сополи - спазъм - потене /заради запушени със течност дробчета/. Единствено не се поти когато има температура . Правили сме и консултация с УНГ - всичко ни е нормално .
 При нас също астматичните пристъпи не се свързват със кашлица , а със свирене , хъркане и тежко дишане и естествено потене. Впръсквам му Вентолин и го карам да кашля .

# 692
nnnn82,

И аз винаги съм очаквала, че при астма кашлицата е водеща, но ето при моето дете не е така. Той даже и с пристъп не е от най-кашлящите, а като е здрав не кашля въобще.

При нас спазмите са били винаги и само в хода на вирусна инфекция. Аз даже и затова започнах да питам къде точно ни е алергичната компонента от диагнозата (отвъд потенциално наследените алергии на баща му, за които обаче засега няма основание да мисля, че са се проявили Praynig).
И моя син е с подобна клинична картина.Почти не кашля ако е с пристъп,но вече съм спец в улавянето на свирукането на дробовете.Като бебе,докато развиваше астма/все още не приемаше  Сингунгулер/,гърдите му свиреха от 5 метра разстояние,чуваше се и едно пукане и шумкане от тях,много страшно.След Сингулера това изчезна,яува се само на слушалки или долепено ухо до дробчетата и то в една част най-вече.
Забелязах обаче,че последните му два пристъпя бяха типично астматични- силна продължителна кашлица,тираж,учестено дишане,вялост,умора.По това време не беше на Сингулер,затова го започна пак.
Та вече имам едно на ум,при всяко разболяване следя дробчетата много изкъсо.Около Нова Година  детето беше с хрема и кашлица от секретите.За няколко дни инфекцията слезе до гърдите и дробовете свирнаха леко,но се чуваха само на слушалка.Веднага започнахме Вентолин инхалации и за 2 дни нещата се успокоиха.
Вече съм 1/2 лекар... ooooh!

# 693
И моят син е така - прави пристъпи при боледувания. И не кашля продължително, по-скоро свири. Понякога много зловещо. И наистина без Сингулер беше по-сериозно. Ето сега е с грип - отхрачва без проблем и спазъм не направи. Естествено, няма гаранция че и без Сингупер нямаше да е така, но не смея да го спра в момента  Rolling Eyes

# 694
  • Sofia
Момичета относно потенето и аз имах такьв проблем с Жожи като беше по мальк и сьответно по болен.В мига в който започвах да го кьрмя и когато заспи  беше като излязьл от банята.Това сьстояние продьлжи около година и нещо две и общо взето забелязах че поизчезна с разреждане на пристьпите ни.Сега нямаме пристьпи няма и потене.Определено има врьзка прекомерното потене с астмата.Доктора ми беше обяснил че при по разводнени и пьлни сьс секрети дробчета потенето е сьвсем нормално даже и добре че е на лице че организма по малко се освобождава от тях.

# 695
Моят син се поти много рядко, даже почти никога, а е много жизнен и много се движи
Насън пък изобщо
Не знам каква връзка има с астмата  Thinking
Според мен няма

# 696
  • Варна
Много сте изписали и то все с лоши вести за болни деца,а и родители,но в това гадно грипаво време си е нормално,за жалост.Желая много бързо оздравяване на ВСИЧКИ,и по възможност без спазми.
При малката потенето също е налице,вече след махането на носната сливица определено е по-малко,а и тя вече 3м почти е без спазъм,слава богу.Мисля,че е добре и това планинолечение също мисля,че и се отразява добре.
Даже ми минават еретичните мисли като се приберем и да и сложа прословутия последен Пентаксим.
За нашия тати не е добре работата,обаче е упорит като магаре и НЕ  мога да го накарам да отиде на лекар,нямало било смисъл,нали като сме си се приберяли във Варна пак щял да ходи,ако кажели операция какво щяло да стане и т.н.До някъде е прав,понеже 3 доктора 6 мнения и диагнози и затова,но поне ми обеща да отиде пак в самоков при друг лекар,от София,който бил добър и давал тук дежурства,за утре ,та да видим.
Ейфел стискам палци за операцията,според мен е правилно решение и определено след месец два след махането има положителна промяна и то доста изразена.Дано.

# 697
  • София
И моя син е с подобна клинична картина.Почти не кашля ако е с пристъп,но вече съм спец в улавянето на свирукането на дробовете.Като бебе,докато развиваше астма/все още не приемаше  Сингунгулер/,гърдите му свиреха от 5 метра разстояние,чуваше се и едно пукане и шумкане от тях,много страшно.След Сингулера това изчезна,яува се само на слушалки или долепено ухо до дробчетата и то в една част най-вече.
....
Вече съм 1/2 лекар... ooooh!

ДХЗ, това все едно аз съм го писала. Звуците са направо покъртителни - пукане, клокочене, хъркане, свирене - цял духов оркестър. При нас, обаче, се е случвало и на фона на Сингулар. Иначе и аз специализирам медицина - ходя из къщи с една слушалка и доста добре се чува. Е, нямам гаранции, че ще различа разни фини състояния, но първоначалното свирене много добре се улавя и хайде на лекар.

Eifel, сайта на Вела са ти го пуснали. Аз имам много малко впечатления от софийската, но засега са добри. Не ми се ходеше в Токуда с баткото, който го заболяха ушите и реших да пробваме Вела, след като в ИСУЛ е било лудница. С две думи:

Отишли с таткото, прегледали го внимателно във Вела- казали че има възпаление и утре пак да дойде за безплатната контрола, за да не се бърза с антибиотика. Открили, че има и чуждо тяло в ухото, но не го махнали там, а трябвало да търсим УНГ.
Е, намерихме УНГ в неделя - и се оказа, че отвъд възпалението си носим и малко парченце мидичка, вероятно от морето, но все пак браво на лекаря там, който го е видял, защото много трудно се виждало според УНГ.
Това е. Концепцията им е много добра с това денонощно обслужване, остава и софийският екип да си заслужи похвалите, както пловдивския. Simple Smile

Стискам палци за операцията  - да е безпроблемна и да сложите край на тези сополи! Бързо оздравяване!  Simple Smile

За потенето - при нас не се поти малкият мъж, който е астма, а големият, който няма, като няма и проблеми със сливиците вече. Може и да има връзка, но може и да няма с астмата, а да е до човече.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 10:06 от Ronia

# 698

ДХЗ, това все едно аз съм го писала. Звуците са направо покъртителни - пукане, клокоч
.......Е, нямам гаранции, че ще различа разни фини състояния, но първоначалното свирене много добре се улавя и хайде на лекар.

И понеже сме по темата- от снощи малкият пак тръгна да прави спазъм.Кашляше от хрема и стичащи се секрети.Но като легна кашлицата се усили и реших да го "чуя" ; фиу,фиу,фиу двустранно. ooooh! А така се радвах,че почти месец е здрав. ooooh! Утре на лекар.
И на фона на Сингулер прави спазми,но след толкова време на прием са много по-леки и минават бързо.Отделно не се тръшва със спазъм  при всяка вирусна инфекция,както в началото.

... Иначе и аз специализирам медицина - ходя из къщи с една слушалка и доста добре се чува.
Mr. Green Това ме разсмя.

# 699
  • София,
Благодаря за линка за клиниката, разгледах я, и много интересно ми звучи. Наистина си заслужава таткъв абонамент - особено при нас като сесетя по колко пъти в месеца ходим на лекар, и по колко пъти правим разни изследвания, направо ми писна вече, а и събота и неделя да се побъркаш къде да заведеш децата на преглед - навсякъде е такава цифромания, ужас!!!!

# 700
  • Страната на чудесата
Днес Цвети не свирка, явно съм хванала проблема в началото Peace

# 701
  здравейте   от много време ви чета и реших и ас  да се включа в темата и моето дете е с бронхиална    астма от  декември 2011 се започна с лека кашлица  после се започнаха проблемите антибиотик след антибиотик и никакво подобрение и така до като реших да я заведа на алерголог и диагнозата   беше астма и вие  знаете човек как се чувства като чуе диагнозата надявам се да ми помагате                     

# 702
  здравейте   от много време ви чета и реших и ас  да се включа в темата и моето дете е с бронхиална    астма от  декември 2011 се започна с лека кашлица  после се започнаха проблемите антибиотик след антибиотик и никакво подобрение и така до като реших да я заведа на алерголог и диагнозата   беше астма и вие  знаете човек как се чувства като чуе диагнозата надявам се да ми помагате                     
Пожелавам ти да не пишеш в тази тема , както и на всички мамчета тук.

# 703
  • Varna
И аз да се оплача-днес сме с температура.Този път вече нямам идея от къде и как.След скарлатината си е бил в къщи-в групата му има варицела и не съм го пускала на градина.Излизали сме навън,но не се е срещал с други деца-малко на снега,до магазина и в къщи.И хоп днес с температура...щях да падна.За сега сме без АБ дано да се оправи и да не се налага да пие.
Споделих с личната за потенето,амиии вдигна рамене и нищо не каза.

# 704
Беки,магазина,асансьора,дори входната площадка са чудесен терен да срещне някой вируси.
Моя дреб кашля много гадно,сухо и дразнещо.Гърлото е червено и гранулирано,поне сополите се избистриха,но се стичат назад и го дразнят.Правим инхалации на 6ч. да видим утре как ще е положението.

Общи условия

Активация на акаунт