Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 20

• 66 295
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Аз пък съм доволна от д-р Грънчарова,от тези на ул.Гурко съм със смесени чувства.Пулмикорта повлиява ларингитните кашлици на 100%,много съм доволна от него.
nnnn82  на мен ми звучи като вирус,но той пък обикновенно води и до спазъм и така,мн е гадно до като се свикне и се започне да се разпознават в самото начало и да се вземат ранни мерки.Лъки,действително на алергичен спазъм си прилича,дано отмине,както е дошъл.

# 676
Здравейте, при нас има развитие. Водните сополи и кашлицата ни докараха свиркащи гърди.Днес сутринта кашлицата се промени и реших до го закарам ма лекар, абонаменти сме в една клиника, заради честите посещение при доктори и честото отсътвие на личната.Казаха, че е със спастична кашлица, която главно беше сутринта, сега е покашля доста рядко, но гърдите на слушалка му сирили.Предписаха ни 0,3 Вентолин, 0,1 Пулмикорт, физиол. разтвор.Това по 3 пъти на ден.Във вторник пак на преглед.Споделих , че сменям млеката от Фризо ХА на Фризо 1 от 10 дни , а от 6 сме със сополи, но казаха , че гърлото му е леко червено и не могат да преценят дали е от смяната на млека или вирус.Вие как мислите?Аз още не съм на ясно това , че му свирят гардите спазъм ли е?
Вчера много се изпотяваше, цялата му глава беше мокра, това нормално ли е?
Щом свирят гърдите е спазъм , а щом се и поти това е още един знак . Това червено гърло на мен ми прилича на вирусче.

# 677
  • София
nnnn82, доколкото знам от опит и без да съм мед. лице свиркащите гърди са знак за бронхиален спазъм. Самото свиркане се дължи на стесняването на лумена на въдухоносните пътища от секретите и самото възпаление.

Освен по звуците, аз лично се ориентирам по честотата на дишане, когато спи и НЯМА ТЕМПЕРАТУРА (защото самата температура води до учестено дишане). Когато е здрав засичам колко пъти вдишва за 1 мин. и това ми е базата, и ако мине 30 пъти в минута без Т, за мен това е знак, че трябва да ходим на лекар, дори и да не чувам свиркане и хриптене. При нас спазмите не са съпроводени с много кашлица и затова така.
Следя също за наличие на тираж - на първо място на раменцата.

В денонощната детска поликлиника Вела София ли сте абонати? Вчера и ние бяхме там, но не сме абонати. Интересувам се от впечатления и затова питам.

# 678
Дано да е вирус, никак не ми се иска да е от млякото.Много трудно ми станаха тея диети без млечни неща, пък и малкия иска вече всичко.Голям е , не мога да го залъгвам като преди.Сега за пръв път давам пулмикорт , вие  по колко пъти давате.Много ми е странна тая наша астма, винаги съм си преставяла кашлящи хора не можещи да си поемат въздух.При нас не е така за 9 месеца имаме 5-6 спазъма.Само първия път явно беше зле. Сега сме все със сополки водни, кашлица и ако не го чуят на слушалки , че свирука човек няма и да разбере , че е болно детето.

# 679
Във Вела- Пловдив сме.

# 680
  • София
nnnn82,

И аз винаги съм очаквала, че при астма кашлицата е водеща, но ето при моето дете не е така. Той даже и с пристъп не е от най-кашлящите, а като е здрав не кашля въобще.

При нас спазмите са били винаги и само в хода на вирусна инфекция. Аз даже и затова започнах да питам къде точно ни е алергичната компонента от диагнозата (отвъд потенциално наследените алергии на баща му, за които обаче засега няма основание да мисля, че са се проявили Praynig). В тази връзка личната ми каза, че за моя син алерген е чуждият белтък на вирусите. Това и досега ми звучи странно, но не съм лекар.

Много е възможно вашият спазъм да си е провокиран основно от вирусната инфекция, за която имате симптоми.
Бързо оздравяване!

# 681
Щом сте били със сополки и леко зачервено гърло, по-скоро е вирус. Щом само на слушалка хващат спазмите, значи са леки и профилактиката си върши работата, това е добре Peace.

За Вела в Пловдив цял роман мога да изпиша и пак няма да мога да изкажа благодарностите си. Изключително адекватно лечение на деца с нашите проблеми. В София не знам кои са в екипа им, но в Пловдив са много добри. Когато се усложни детето, не те отсвирват да се спасяваш, а поемат дори деца, които са на венозен АБ. Не знам колко пъти са ни спестявали влизането в болница. Да не говорим, че са готови и по два пъти на ден да преглеждат детето, само и само да не се стига до АБ излишно.

# 682
Аз също съм много доволна от Велата, на спешния не могат да ми издържат нервите да чакам с часове  и най- вече хора от малцинствените групи , който не си знаят кога са им родени децата и на колко са години.

# 683
  • Варна
Точно това исках и аз да кажа-за мен е вирус,който е предизвикал спазъм.При нас в началото близо година беше точно така,вече не е ,въпрос на време и правилна профилактика е.И при нас се води астма с алергичен компонент,но алергия до сега е проявявала само към самите вируси.Не ни е помагало нито дълъг прием на антихистамини,нито при тестуване е показвала нещо определено.
Пулмикорта ние го давахме двуразово-2 пъти по 1мл на ден,концентрацията на активно в-во кортикостероид е доста висока

# 684
и аз мисля , че е доста по 3- пъти на ден.Дали на своя глава да пропусна единия път и само с вентолин?Лекарката каза , че ако във вторник не се оправи включваме антибиотик.Шашнах се , него види му нищо му няма.

# 685
  • Varna
Клемче,какво общо има потенето?
Моят юнак се поти всяка вечер-главата и вратлето.Няма зима,няма лято.През първите час-два от както е заспал и целият се изпотява,преобличам го и после няма проблем до сутринтта.Какво трябва да означава това?Някакъв проблем ли?

# 686
  • Sofia
Eто ни и нас в редиците отново.Баткото от  сутринта е с 39градуса температура и кашлицата която ушким беше отшумяла.Докато се огледам сте си изписали доста....
Колкото и да не ми се вярва грипчето ни поваля малко по малко всички.Бьрзо оправяне на Цвети Мишето и всички други.
Муцата как сте вие тате боли ли го много крака?Ще идвате ли до София?

# 687
  • София,
Привет и у нас всичко е болно! И нашия батко уж се беше пооправил, пуснах го на училище и ето го отново - няма температура но зверска кашлица - в петък го изстрерях да мине през лекалката да го преслуша, нямал хрипове - гърди чисти, нямаше нито хрема, само гърлото - яко червено и зверската кашлицата, а седем дзена е вече на АБ и няма резултат. Вчера вече не се издържаше то от кашлицата още повече го дереше гърлото! Рискувах и на своя глава направих  пулмикорт, та поне спа по леко. Днес звънях и на личната, просто се чудех и аз къде да го водя, обясних и какво става и тя смени антибиотика, изписа капки, както нямаше хрема днес се скъсва да киха, и вади сополи. Малката итя е още на АБ, а сега по край него само се вре, едва я опазвам, дано не лепне пак от него нещо. Предстои ни операции скоро, ще махаме носната сливица окончателно. В петък я водих при още един УНГ за още едно мнение, а той  катоя вида ме пита - това дете как живее с тая носна сливица! В сярда ни вика за секрети - но той да и ги вземе и пусне, и напаво ще уговаряме първата възможна дата за операцията!
beki81 аз зная, че това потене вечер  веднага след като заспи детето около врата и главата е индикатор за проблеми с носната сливица и белите дробчета. При нас също го има тоя проблем - по същия начин, лягаме заспиваме и в момента в който се унесе  дълбок сън плувва в пот, кофтито е обаче че аз рядко я преобличам и така си спи.
nnnn82 не Ви е много дозата три пъти на ден с пулмикорт, не бързай да я намаляваш сама на своя глава! Още повече че детенцето е със спацзъм в момента, аз доколкото зная  поддържата - т.е. терапевтичната доза е два пъти на ден по 1 мл. при по млаките деца, но когато се налага лечение се прави и по три - даже може и по повече, т.е. на 6часа по една доза да се инхалира, като постеппенно с изчистването на спазъма може да се намалява! Не се притеснявай, по добре е да се оправите по бързо и да не се стига до АБ или до урбазон!
Кате да оздравява и вашия батко бързо, Мишето и той да спира да кашля, Меричери ти успя ли да вземеш пулмикорт по ЗК? Аз успях в четвърътк личанат ми го изписа в книжката и в аптеката ми гто поръчаха, малко се опъваха, защото бяха изписани 2 опаковки, т.е. 40 дози, нашата лекарка така го изписва та да не се виси пред кабинета и през 20 дни. В петък ми го доставиха и си го взех!
Разкажете повече за тази клиника Вела може и линк да дадете, къде се намира в София и какмви са и цените! Аз днес доста се чудех къде да го заведа баткото отново да го видят, в Токуда не съм доволна от лекарите които дават дежурства събота и неделя, а и прегледа им стрева 45 лв. тия направо се излагат!

# 688
# 689
Токуда ми паднаха в очите след един случай на детенце родено при тях,с платен пакет за допълнителни изследвания след раждане, проследявано след това там, с индикации за сърдечен проблем, прочетени неточно, на 3 месеца 6кг с посиняване, от токуда са правили и ехокардиография и не са видели проблема. Водят го в 3та градска и му правят 2 операции. Та толкова за Токуда.

Забелязала съм, че Тея се повлиява от цитруси и млечни - като прекалим започва да хъхри и от там прави спазъм. Нормално е алергичната астма да е продиктувана от алергени - дали ще е храна и прах или дом.любимец.

Не знам дали сте чели за връзката между АБКМ и астмата. При нелекуван АБКМ, чакайки "да го израсте", преминава в астма. А същността е състоянието на имунната система. Моя син беше с АБКМ, отключен след ваксина, след преустановяване на ваксинацията, диета, късно въвеждане постепенно и бавно на млечни продукти, в продължение на 2г, вече яде всичко. Очаквам включване за астмата. При Тея имаше индикации за абкм, но с диета от моя страна се нормализираха симптомите - обрив и слуз в акото.

Общи условия

Активация на акаунт