Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 20

• 66 301
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • София
 ДХЗ, искрено ти съчувствам....Надявам се да овладеете бързо спазъма, да сте си вкъщи и да е по-щадящо лечението!

Lucky, много се радвам за Цвети! хванахте ли предполагаемата причина за този неочакван спазъм или все още е мистерия?

# 706
  • Sofia
Beki и ние се борим с температурата на баткото.Вчера го заведох при личната да го чуе все пак макар да сьм на ясно че сме в крак с вирусите.Единствено ни добови един Умкалор да давам иначе основно сме на ударна доза Инфлуцид който започнах веднага с температурата и един Хустагил че ни е много променлива кашлицата.Пред нас имаше 4-5дечица и всичките пак така.
Ние пием и на ден поне по 2-3фреша портокал а с лимон само ведньж и сьм сигурна че ще го минем бьрзо.Магазина е идеален развьдник на вируси все пак по вьздушно капков пьт и пред вратата за сьжаление може да го лепнем.Никакви АБ  Peace
Бьрзо оправяне и на другите   bouquet

# 707
здравейте, днес ще ходим на контрола.В неделя сутринта бяхме със свирукащи гърди.Казаха, ни че ако във вторник не се оправим ще минем на антибиотик.Кога се минава на антибиотик, мен нещо много ме с страх от тях.

# 708
  • Страната на чудесата
...Lucky, много се радвам за Цвети! хванахте ли предполагаемата причина за този неочакван спазъм или все още е мистерия?

Имам предположение, че е от плюшените стари прашасали седалки в Операта, но не съм много сигурна Thinking  Забелязах, че като я водя на балет/опера/театър в салоните нали са едни хилядагодишни плюшени седалки и тя започва да се дръгне като обезумяла, това съм го наблюдавала поне няколко пъти и сега предполагам че заради престоя около 3 часа в салона просто реагира и със спазъм. Не знам newsm78

# 709
момичета искам да ви питам за задна хрема какво давате на децата си моята дъщеря от няколко дена е с задна хрема и променен глас  правя промивка на носа с физ разтвор противоалергичен    прах за нос и флексоназе но не и минава тази хрема            

# 710
здравейте, днес ще ходим на контрола.В неделя сутринта бяхме със свирукащи гърди.Казаха, ни че ако във вторник не се оправим ще минем на антибиотик.Кога се минава на антибиотик, мен нещо много ме с страх от тях.
Защо на АБ? Инхалации правите ли?
ДХЗ, искрено ти съчувствам....Надявам се да овладеете бързо спазъма, да сте си вкъщи и да е по-щадящо лечението!

Тази нощ беше кошмар.Кашлица ,която не спря почти.Уж беше влажна като легна детето,а после суха и нерподуктивна.Започнах инхалации на 4ч. ,а при силен пристъп на  кашлица му пусках само физ.р-Отделно се появи тираж,а понеже му е запушен носа,това съвсем влоши картината.Сутринта кашлицата се овлажни и започна да отхрачва,но сега пак стана суха. ooooh!

В 15ч. сме на преглед.

Я ми кажете случвало ли се е на вашите деца да посинеят основно по крачетата?То не е точно посиняване ,а им прозират през кожата всички капиляри и затова изглежда син.Преди малко,след инхалация,като го преобличах се случи и си изкарах акъла.Сетих се после,че докато лежахме в болницата му се случи за първи път на детето и сестрите ме питаха дали друг път съм наблюдавала такава реалция.Репиха,че може да е от Вентолина.

# 711
  • Страната на чудесата
...Я ми кажете случвало ли се е на вашите деца да посинеят основно по крачетата?То не е точно посиняване ,а им прозират през кожата всички капиляри и затова изглежда син.Преди малко,след инхалация,като го преобличах се случи и си изкарах акъла.Сетих се после,че докато лежахме в болницата му се случи за първи път на детето и сестрите ме питаха дали друг път съм наблюдавала такава реалция.Репиха,че може да е от Вентолина.
Да, на Цвети и прави такава реакция Вентолина инхалаторно, затова и не инхалираме вентолин. Отделно и много силно сърцебиене и треперене има от него Tired

# 712
  • sf
Не съм писала скоро, ама и не искам.  Mr. Green
Всички болнички бързо да оздравяват  Praynig
ето един зимен поздрав от нас
Скрит текст:

# 713
Yayyyyy,donsita!!! Grinning

# 714
Като майка на дете с вроден сърдечен проблем, мога да ви кажа от опит /Тея го е правила мн пъти това посиняване/, ако ви се случи пак, можете да натиснете артерията, която минава точно през сгъвката в основата на крачето. Ако детенцето е по-голямо можете да го накарате да кляка, така ще се оправи кръвообръщението.

# 715
Като майка на дете с вроден сърдечен проблем, мога да ви кажа от опит /Тея го е правила мн пъти това посиняване/, ако ви се случи пак, можете да натиснете артерията, която минава точно през сгъвката в основата на крачето. Ако детенцето е по-голямо можете да го накарате да кляка, така ще се оправи кръвообръщението.
Благодаря,а на какво се дължи?

# 716
Здравейте, справи ли сме се били, сега трябва да разредим инхалациите по две на ден.Проблема е , че ни свърши Пулмикорта.какво правите вие тогава? Кое му е еквивалент?Много се притесних, това нормално ли е да искаш да си купи и да няма, да си по средата на лечението и да свърши.

# 717
Благодаря,а на какво се дължи?
Когато сърдечния ритъм се ускори, сърцето изпомпва по-бързо кръвта и така тя не е достатъчно снабдена с кислород, така до дробовете не достига достатъчно кислород и съответно тялото започва да посинява. Моята Тея го прави колкото и смешно а звучи като се напъва да ака, задържа си дъха и и посиняват веднага краката.

# 718
Здравейте,
имам още  въпроси и ви моля да ми отговорите.Какъв физиологичен разтвор ползвате за инхалации? 5- 6 аптеки обиколих , но нямаха малки пластмасови банки по 5 мл. Явно всичко свърши в тоя Пловдив.В една аптека упорито ме убеждаваха , че физиол. разтвор за нос ставал и за инхалации, били едно и също.Вярно ли е?Ако взема стъклена ампула, как е съхранявате?

# 719
donsita браво на вас.Много си смела.
Мен понеже все ме е страх да не се разболее и все го пазя от всичко.Миналата седмица като беше хубаво времето ги  изведох и двамата на разходка.Зарадвах се,че няма деца на площатката и Марти си поигра аз си починах на една пейка.Като се прибрахме аз докато оправя бебчо,батко се изпишкал без да си измие ръцете и резултата след два дни тем.37,6 и болки при уриниране.Ходихме на ехограф,стерилната урина показа е.коли.Сега е на АБ от нищото,а толкова пазя да не се налага да пие АБ.
преди това му се беше увеличила носната сливица,пиеше зиртек,какви ли не капки за нос не сменихме,много хъркаше през ноща,нямаше секрети,но изглеждаше постоянно запушен,чак устата му се запенваше като спеше.Водих го на УНГ и му изписа противоалергични капки за нос алергодрил и Зенаро противоалергичен сироп.И се оправи за момента.И ме навява една мисъл,че е алергичен към нещо,но към какво незнам.Миналата година правихме кръвния тест и не показа да е алергичен към нищо.Единия УНГ е за вадене на третата сливица,а другия е против.
Иначе си пие сингулара.
Бързо оздравяване на всички.
Ако е стъклена ампула слагам една лепенка и до другата инхалация,копувала съм и голяма банка и със спринцовка си изтеглям колкото ми трябва,така правят в отделенията.И можеш да я ползваш докато оздравее,няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт