Добре дошли в РОДЕНИ, мили ОКТОМРИйчета засмени!

• 28 529
  • 747
  •   2
Отговори
# 645
  • София
милинка, да ти е жив и здрав Андерй, бързо да му минат коликите, нищо да не го мъчи и да е най-спокойното и усмихнато бебенце  Hug

Таня след като вчера по някаква дивна случайност спа доста през деня, през нощта, естетсвено, хич не спа толкова, заспа към 1:30 и от 6:30 е кукуряк и не е спала повече и си мрънка дори и навън. С други думи пак си е моето сладко, вечно мрънкащо и начумерено бебенце  Laughing, вчера дори се притесних, че й има нещо и я будих 2 пъти да яде Mr. Green

За коликите вече не давам нищо, просто с Дактарина и Вигантола и на мен ми идва нанагорно да й ги давам всичките накуп, а представям си на нея с толкова химии какво й е. И няма никаква разлика като давах и сега като не давам, дори имам чувството, че по отношение на коликите вече е доста по-добре положението, но пък ние си имаме още от родилното и се надявам с тях поне вече да е по-добре.

За смяната на памперсите, в началото я миех при всяка смяна, после мързелът ми си каза думата  Mr. Green и вече я мия само когато е наакана обилно, а то е обикновено сутрин и вечер, иначе с мокри кърпички. Най ни допадат 2 вида на Нивеа, които са без аромат, а сега сме взели едни евтинички от Лидл, пак без аромат и не са много лоши, иначе пробвах и Бочко, но малко се поизприщи от тях. Кремче против подсичане засега мажа Судокрем на всяка смяна, но сигурно скоро ще понамаля малко мазането.

# 646
Първите дни чистих беба с мокри кърпички, но после ме "светнаха", че детето може да се обрине от тях, особено ако се сменяла често марката на кърпичките. Та вече ги ползвам само в късните часове, ако много ме мързи, но гледам да е на рядко.

Оползотворих едната пелена , като я нарязах на по-малки парчета и с тях мия дупето на беба, заедно с водичка, че на чешмата не мога Sad
Вчера леко бяхме подсечени на дупето и под мишничката. Веднага намазах обилно с крем Бочко със смрадлика. Е, днес вече няма и спомен от тези подсичания Simple Smile
Иначе имам и мостри на крема Bepanthen. Ако някой има отзиви от него, ще се радвам да ги чуя Simple Smile

А и честит имен ден на именниците! Весело прекарване на празника   bouquet

# 647
Здравейте мами, чести имен ден на именниците и специално на малкия Андрей на Милинка! Да ти е живи здрав малкия Дон Лимон  Laughing
След прекрасна нощ, с рев само до 2 часа, сега ме подлуди малката калпазанка. Днес бяхме на консултация - за 1 месец сме станали 4100 и 56 см.! Качили сме 730 гр от раждането и 3 см по-дълги сме станали!
Вигантол ще даваме по 1 капка каза нашата лекарка. Вече може по коремче да я слагам и да правя масажчета. Сложихме ваксина в крачето и дали от нея не знам, но ей сега са върнахме от дълга разходка такъв рев, такава истерия беше, че се изтощих. Не иска гърда, не иска АМ, не иска вода или биба, само реве, откачих направо. Сега спи и подхълцва насън.  newsm78 Не знам каво може да е?
За подсичането - мажем с кремче на Мустела и съм доволна, мажа след всяка смяна на памперса отпред и по дупенцето. Досега не се е подсичала, нито зачервявала. Иначе мия само като се наака, а в останалото време почиствам с мокра кърпа на Бочко - пробвала съм и двата вида - зелени и лилави с лавандула. Нямаме проблеми от тях.
Благодаря за отговорите за пиенето на алкохол и за статията, която сте качили!

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 18:50 от късметче

# 648
  • София
Поли, Късметче, Светле, много благодаря за честитките!   bouquet
Принцът днес си отспива, зарежда сили за следващия маратон. Simple Smile Снощи започна около 22.30. Ако реши да ни пощади и да ни подари спокойна вечер, ще е най-готиното бебе на света.
Ordinary_World, от болницата ми връчиха Андрейчо с червен задник и го мажех с Бепантен. При нас не помогна особено. Може би е ефективен като профилактика, но не и за налично подсичане. Две седмици го мазах с това и още някакво противомикробно мазило, изписано от педиатърката, но единственият резултат бяха мехурите от преди няколко вечери. Най-ефективното засега е интензивния балсам Нахткерцен на д-р Тайс. За 2-3 вечери сътвори малко чудо с дупето на бебето.
Поли, с "узаконяването" на дребния сме до под кривата круша. След редица разправии с местните бюрократи, извадихме местен акт за раждане. После не искаха да ни извадят дубликат, та и там се наложи да се плашим със съд и разправии. Вече имаме и дубликат и сме на етапа да разберем от българска страна какво ще искат. Изпратих майка ми да провери в общината, тя ми говори за легализация на акта, но между България и Русия има споразумение за правна помощ и там аз ще се разправям, ако ми поискат апостил. Вчера се опитах да получа информация от българското посолство, но искаха мъжа ми да ходи до Москва, за да подпишел някаква декларация пред консула, че бил съгласен детето да придобие българско гражданство. Нали се водим смесен брак, та казусът ни съвсем хвърля в "радост" местните администрации и на двете държави. 
С болничните го докарах до там, че имам изплатен първи болничен за 45 дни (съвпадаше точно с последния ми престой в БГ), но ще ми трябва продължение за периода, в който го преносих. А за останалите трябва да му извадя ЕГН и тогава да ми се издадат и другите болнични. Засега имам акт за раждане, справка и епикриза от болницата, че съм била там, родила съм и не съм го дала за осиновяване. Дано да свършат работа, ще трябва и да ги преведа.
За коликите - купихме капки, които са с по-висока концентрация на Симетикон от Еспумизана. Последният изобщо не му действаше. Отделно давам пробиотик (лактобацили) и от днес капки с копър и анасон. Постоянно на парното има пелени, които се топлят, а от София мисля да купя грейка за вода и възглавничка с костилки. Тук Инфлакол и Колийф няма, а уж те са най-ефективни. Ще се запася в София с тях и с гел за зъби, че това ще е следващият купонджийски период.
Андрейчо "тигърства", когато му мием дупето на чешмата. Имаме забрана да го къпем, докато не му се махнат сополите, та засега единственият досег с вода е при смяната на памперс. Не използвам кърпички, защото подсичането от болницата ми стига.

# 649
  • София
Голям подарък се оказа днешното време за бебешорите - в Южен парк беше гмеж от колички. Изкарахме 4 часа там, кърмихме се два пъти и понеже госпой'цата категорично отказа да е с наакан памперс повече от 5 мин (половината парк я  разбра  ooooh!) та правихме и скорострелна смяна на памперс - изобщо не ни липсваха бебешки емоции, ама пък си заслужаваше  Peace

Направо ми е мъчно, че идва неизбежното застудяване...

Докторката ни каза, че е нормално да изтича по малко гной от белега от БЦЖ-то. Било знак, че се изгражда здрав и стабилен имунитет. Каза да се третира с памуче с преварена вода или риванол и да се внимава, ако има изтичане по време на къпането, да не попадне в коритото.

Ако има други мега-зиморничави мами като мен, които обаче искат да кърмят навън, за да могат да си позволяват по-дълги разходки с бебоците: открих, че еластичните колани, които са високи до бюста, чудесно предпазват кръста и държат топло и вършат идеална работа.

# 650
   нашата нощ беше сравнително спокойна, но пък за сметка на това следобед доста нервичи и иска на често да яде..или по-скоро да се успокоява с мен, че все още не иска да смуче залъгалка или много рядко за малко. Изглежда като да са колики и като се замисля на обяд ядох риба с повечеко задушен лук дали не е от това...Някой да е наблюдавал зависимост между лук и колики newsm78
  Иначе бяхме на консултация и ваксинка - хепатитна. Качили сме 1,400 даже малко повече и 4 см, т.е. вече сме 5200 и 54см. Сестрара писа в картона малко по-малко да не се карал лекарят  ooooh! все едно другия път няма пак да си изскочат тези килограми...ама аз не се съпротивлявах, нали си знам колко е. Дадоха ни направление за педиатър, който да ни прати на ортопед, а като питах за ренгеновата снимка, лекарят каза, че вредата нямало да бъде толкова голяма, но пък представи си да има нещо, дето няма да се види само на ехограф...Все пак не ми се иска да я подлагам от сега на снимки.
  Аз пък за дупето първо изтривам с кърпичка като има ако, след това подмивам в легенче в стаята, където стоим с малката. При нас температурата не навсякъде е еднаква и не ми се разнася чак до банята. За подсечено дупе мога да предложа една идея - има едни прахчета за вагинални промивки - тантум роза бяха сега май розангин или нещо такова. Разтваря се половин дозичка в малко водичка и се топва дупето за няколко минути и така 2-3 пъти на ден до изчезване на подсеченото или пъпчиците. Една лекарка преди време ми го препоръча с баткото, след като се изрина от антибиотик, докато лежахме в болницата. Действа.

# 651

Благодаря за идеите, единствено не съм се сещала са имитирам нощ, но в моя случай това значи да легна с него ,  тогава да - няма да се събуди бързо . Но при мен проблема е не че не спи, а че като не спи плаче.... с малки изключения / сутрин и вечер има проблясъци за по 30мин/  Иначе почва да хленчи и бързо става рев, дори и като го взема , дори и като видимо няма колики,дори след кърмене. За това ми е въпроса с производството на кърма и тия скокове в растежа продължаващи месец и половина Simple Smile Пак питам има ли вариант да не мога да произведа достатъчно за бебето въпреки постоянната му стимулация? Хормонални препарати съм приемала преди бременността заради поликистозни яйчници.
Слинг се опитвам да ползвам без голям успех , защото трудно издебвам момент в който той е спокоен за да се науча да до слагам стабилно така че да си ползвам ръцете. може би слинга ми не е подходящ?!? Thinking
Относно другите въпроси: не е мерен на един и същ кантар: роди се 4010,изписаха го 3700, на 1месец беше 4350 ; суче ефективно, поне знам че може като има какво;
КАто го утешава друг ползва пеене ,люлеене и залъгалка, аз не се справям много добре май и с 3те неща т.е залъгалка ,аз мнооого  рядко ползвам,отскоро.
Изцедена кърма, просто нямма кога да изцедя,след като през нощта прави пауза,а и след кърмене няма нищо .... Все още не мога да се лиша от нощен сън,но ако това се налага и до там ще стигна.
Както казах мисля че суче ефективно, изпразва я и винаги предлагам другата ,а той никога не отказва. затова се чудя наяжда ли се след като не остава,въпреки че е наддал добре според педиатъра???

# 652
Добро утро! Макар че май вече е ден. Grinning

Ах, вчера беше разкошно време! Искам пак.

По случай навършването на два месеца снощи Елица спа от 23ч. до 7:30 сутринта. smile3501. А бе на майка си се е метнала явно.

Дупето не го мия отделно. Тя ака вече по веднъж на ден, обикновено вечер, и после направо се къпем. Ползвам мокрите кърпички на Бочко с лайка, а крем за подсичане използвам един правен в аптеката по рецепта на доктора и един на Веледа, редувам ги. Не сме се подсичали.

# 653
Добър ден момичета!Да се включа и аз малко по темите!
Една мама беше питала за мнение за помпа за кърма:аз използвам електрическата на Медела суинг.Върши ми чудесна работа.
Времето вчера наистина беше чудесно!Направихме си дълга разходка.
Ние вече бяхме на преглед при ортопед.Калоян е добре,че нали беше с дупето надолу.Направиха ни ехографски снимки, които да покажем на нашата доки.Няма данни за рахит, но ни препоръчаха да давам по 2 капки директно в устата,може би защото сме по шишкавички и белички.Контролен преглед през 8-мия месец, като дотогава да не го слагаме в паяк.Сядане след 6-тия месец.За кенгуру не се сетих да попитам.Калоян много обича да се вози в кола, доста добре понесе пътуването до Варна и обратно.
В сряда бяхме на консултация:59 см. и 6 кг.Пак ни направиха забележка, че много ядем.Да съм го лъжела с вода, ами да дойде тя да го лъже с вода да видим.
Момичета, голям проблем с този запек.Вчера цял ден не беше акал и накрая се принудих да прибягна до термометъра.Направо цялата се разтрепервам, като я правя тази процедура и той милия плаче със сълзички и направо ми се къса сърцето.А Калоян яде кърма, предното запичане беше от това че му дадох АМ и оттогава не съм му давала,но ето че пак се получи.Но пък съм чувала,че не е хубаво да се оставят запечени,пък и то голям рев беше.Ще пробвам да давам лактулоза.Дано се получи.
За подсичането: и ние ползваме судокрем и нямаме проблеми на дупето, но затова пък се подсичаме зад ушичките и в от гънчиците на врата,уж мажа с олио.Когато му слагах ръкавички се беше подсякъл и в гънчицата между палеца и показалеца и където е големият пръст на крачето.Все невероятни места,които съм открила случайно.

# 654
Благодаря за идеите, единствено не съм се сещала са имитирам нощ, но в моя случай това значи да легна с него ,  тогава да - няма да се събуди бързо . Но при мен проблема е не че не спи, а че като не спи плаче.... с малки изключения / сутрин и вечер има проблясъци за по 30мин/  Иначе почва да хленчи и бързо става рев, дори и като го взема , дори и като видимо няма колики,дори след кърмене. За това ми е въпроса с производството на кърма и тия скокове в растежа продължаващи месец и половина Simple Smile Пак питам има ли вариант да не мога да произведа достатъчно за бебето въпреки постоянната му стимулация? Хормонални препарати съм приемала преди бременността заради поликистозни яйчници.
Слинг се опитвам да ползвам без голям успех , защото трудно издебвам момент в който той е спокоен за да се науча да до слагам стабилно така че да си ползвам ръцете. може би слинга ми не е подходящ?!? Thinking
Относно другите въпроси: не е мерен на един и същ кантар: роди се 4010,изписаха го 3700, на 1месец беше 4350 ; суче ефективно, поне знам че може като има какво;
КАто го утешава друг ползва пеене ,люлеене и залъгалка, аз не се справям много добре май и с 3те неща т.е залъгалка ,аз мнооого  рядко ползвам,отскоро.
Изцедена кърма, просто нямма кога да изцедя,след като през нощта прави пауза,а и след кърмене няма нищо .... Все още не мога да се лиша от нощен сън,но ако това се налага и до там ще стигна.
Както казах мисля че суче ефективно, изпразва я и винаги предлагам другата ,а той никога не отказва. затова се чудя наяжда ли се след като не остава,въпреки че е наддал добре според педиатъра???

Charlene, възможно е този слинг, който имаш да не ти е удобен – ако можеш да вземеш за проба няколко други модела и да опиташ с тях е вариант, или да помолиш някоя майка с опит да ти помогне за поставянето на бебето в твоя слинг.

Споменаваш, че през нощта спи спокойно и прави паузи – по колко пъти приблизително суче, какви паузи прави? Даваш ли му нещо друго, различно от кърма (вода, глюкоза, чай, АМ, добавки и т.н.)? По колко наакани и напишкани памперса пълни на денонощие? Намираш ли да има ефект от компресията?

… Пак питам има ли вариант да не мога да произведа достатъчно за бебето въпреки постоянната му стимулация? Хормонални препарати съм приемала преди бременността заради поликистозни яйчници…
Именно това имах предвид, когато те попитах за евентуални хормонални проблеми, или такива, които са изисквали прием на хормонални. Peace Имаш ли възможност да изчетеш тази статия – Кърмене и Синдром на поликистозните яйчници (ПКЯ)? Как мислиш, дали откриваш при вас това да оказва влияние? Сега продължаваш ли да пиеш нещо? Консултация с лекар вероятно би била удачна, а ако можем и ние да сме полезни - насреща сме. Hug

# 655
  • София
Днес, като гледам, в България е хубаво времето, защото няма никой във форума. Simple Smile
При нас натрупа сняг, вчера беше -10, днес се затопли и е малко над нулата. Така или иначе, никъде не излизаме, докато не се излекува малкият. Днес мина педиатърката и ново 20 - има млечница. Зная, че е често явление, но ми дойде в повече (луда съм на тема гъбички и гъбични инфекции). Tired
И сега се чудя с какво да му дезинфекцирам посудата. Питах за Хлорхексидин, но лекарката рече, че не било подходящо за толкова малко дете. Убеждаваше ме, че разтвор на сода за хляб и после стерилизаторът били съвсем достатъчни.
Някой случайно да се бори с млечница? С кърменето стигнахме до под кривата круша, цедя се, та поне при мен няма млечница.

# 656
Вчера ни дадоха направление за ортопед, препоръчаха ни доктор Димитров, някой ходил ли е при него? И д-р Филипов от 20-та поликлиника

# 657
  • София
san4eto, ако за Николай Димитров става въпрос, в сряда ще ходим при него и ще пиша.

милинка, ние я борим в момента, сега има мехурче и на гърлото, като реве успявам да го видя, при това вече за втори път пада дивно мазане и тъпчене с Дактарин орал гел и пак не виждам да има голям ефект, иначе за бибероните и лъжичките едната лекарка каза и по тях да мажа дактарин, после измивам и стерилизирам, но пък другият лекар каза само да стерилизирам. Сега обаче ще ходим и при нашата си лекарка от родилното, да ни види и тя гърлото и да си каже мнението, че там нямаме грам напредък и вече си мисля, че каквото и да е, не е гъбично.

# 658
svetla81 как бъркаш в устичката?

милинка ние имаме гъби, тоест бебчо със сигурност, за мен отговора беше, че не било задължително да имам, изписаха ни мехлем от нистатин с глицерин и трябва да го мажа 4ри пъти 1час преди хранене..

Обаче днес пробвах за първи път, не можах да бръкна хубаво, а другото е, че той спи между храненията и трябва да го будя за да го мажа..

Ние правим по 9часова нощна пауза от 2дена насам, а сме на месец и няколко дни..педиатърката каза през нощта да не го закачам, само през деня да следя да не спи повече от 4ри часа..но пък тази пауза ме притеснява, така храненията стават по-малко..вярно че са продължителни ама..поне на два месеца да беше..ще се наблюдаваме тези дни

# 659
  • София
roxy_, първия път слагах на марля и го тъпчех в устата, обаче не било правилно така и затова гъбите не били минали, това според втория доктор,  сега давам с лъжица за да се опитва да го гълта сама и да си го размаже хубаво навсякъде. Пада голямо мъчение защото веднага го изплюва, аз го събирам с лъжицата и пак го тъпча, следва дивен рев и поне половината изплюто бива омазано по ръкавите, малката хитруша още от сега си забърсва устата с ръкава  Joy
Иначе самата технология на натъпкване е да натисна с лъжичката долната устна, тогава инстинктивно си отваря устата и вкарвам всичко, с пръст е същото, а пръста дори го и засуква  Peace Много странно са ви го изписали  newsm78, доколкото знам просто трябва да има поне около час до следващото хранене след намазване, на нас ни казаха да е задължително след хранене, но се мъчим с Дактарин.

Общи условия

Активация на акаунт