Кървене по време на бременност

• 1 346
  • 2
  •   1
Отговори
  • Монреал
Здравейте,
Какво може да причини кървене по време на бременност? Бременна съм 15 седмици. През последните почти 3 седмици имам леко кървене, почти зацапване. Първите няколко дена започна като кафяво зацапване, като после премина на червено и е от време на време по-обилно. В неделя вечер за 15-тина минути изтече доста червена ярка кръв. Нямам болки, не чувствам контракции. Ходих вече на 3 прегледа в спешно отделение, гледаха ме специалисти на видеозон, както и гинекологичен преглед, и казват, че всичко изглежда нормално, шийката е затворена и дълга. Плацентата е ниско, била над отвора, откъде трябва да излезе бебето (съжалявам, не знам термина за това), но не виждат отлепване. Преди 3 седмици ми казаха, че съм със задна плацента, а вчера като ме гледаха, че била ниско  newsm78 Имам също и фибром, който си е там от първата ми бременност, но никога не е правил проблеми. Първите ми две раждания са секцио.
Утре съм на преглед при моята гинежколожка, която ми следи бремеността, но дотогава просто исках да разбера какво може да причинява това кървене, след като казват, че не виждат нищо притеснително на видеозона. Търсих доста информация в интернет, но не намирам нищо подобно на моят случай.
Благодаря ви предварително.

# 1
Здравейте,

Причина за кървене в този срок на бременността могат да са: ниско-прикрепена плацента (понякога малко ръбче от края се "отлепва" и може да даде подобни оплаквания).
Най-точно, местоположението на плацентата се определя с вагинална ехография.
Трябва да се изключи и кървене от маточната шийка - най-често от полип на цервикалния канал. Това става след оглед със спекулум на маточната шийка.
И не на последно място - цитонамазка, за да се изключи кървене от раничка на шийката на матката.

Поздрави,
Д-р Мариета Искилиева
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Монреал
Здравейте,
Благодаря ви много за отговора. Днес моята лекарка ме гледа на вагинален и с коремен ехограф и каза, че понеже плацентата е над шийката, се е събрала малко кръв над нея и затова се получава кървенето. Каза, че не вижда отлепване. Не ми изписа никакви лекарства за пиене, само почивка и дано плацентата да се е вдигнала до следващият преглед.
Благодаря ви отново и лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт