Отговори
# 225
Гунди  Hug.Аз много прочетох тези дни за тая лактозна непоносимост и АБКМ и останах с впечатление че тези млека се дават единствено при недостиг на кърма,защото кърменето е най удачно .
Точно същото ми направи впечатление вчера когато питах педито за акитата на Явката.Казах й че съм притеснена за едно от двете,питах за изследвания някакви да пуснем и ми заобяснява как чрез пробиотик се доставял липсващия ензим който разгражда ......лактоза или лактаза/ не помня точно ще ми простите/.Ако се докажело нещо подобно майката намалявала млечните,но целта била да не се спира кърменето в никакъв случай  newsm78
Лаически малко го преразказах,а и педито не пожела да е по подробна.Според нея излишно чета /може и така да е/.Тия дни ще го водя при Гандалф и ще искам да ми обясни.

Атито,много си шукаритетна  Flutter А  на Виктор да му имам кожуха  Heart Eyes
Екзо, а твоите шапковци са уникални просто  Heart Eyes Hug

# 226
  • Пловдив
Муки спри да четеш наистина
Аз давам Био гайа ,това е единственото което ми е изписано освен и диетата с млечните.Според педиатърката трябва да си кърмя,детето е спокойно,надава си добре ...Абе ще я слушам  Heart Eyes

# 227
Ами, Принцеска, аз особено в момента , имам свръх лактационен период- винаги съм имала достатъчно кърма, Ния винаги се е давила заради многото кърма. Но педито и ЛЛЛ ми обясниха,че бебето има нужна от мазнини за да наддава(дано не бъркам,че са точно мазнини- вс. май педито казваше нещо др? newsm78 Embarassed) и когато има лактозна не поносимост вс. не ги усвоява и затова не наддава- в статия, която четох наскоро пишеше точно това, че тези деца не наддават. Затова и педито и ЛЛЛ ме посъветваха да кърмя от 1 гърда на едно хранене, че да стигало задното мляко- децата, които не усвояват лактозата имали нужда от нея. newsm78
Иначе да, при повечето деца само с колииф(той съдържа лактаза, тя подпомагала усвояването на лактоза) се оправят нещата- но при слаба форма. А пробиотик Нийчоната приема от както е извън родилното- само с него нямаше резултат, нито с колиифа имаше де.

# 228
  • Пловдив
Ами, Принцеска, аз особено в момента , имам свръх лактационен период- винаги съм имала достатъчно кърма, Ния винаги се е давила заради многото кърма. Но педито и ЛЛЛ ми обясниха,че бебето има нужна от мазнини за да наддава(дано не бъркам,че са точно мазнини- вс. май педито казваше нещо др? newsm78 Embarassed) и когато има лактозна не поносимост вс. не ги усвоява и затова не наддава- в статия, която четох наскоро пишеше точно това, че тези деца не наддават. Затова и педито и ЛЛЛ ме посъветваха да кърмя от 1 гърда на едно хранене, че да стигало задното мляко- децата, които не усвояват лактозата имали нужда от нея. newsm78
Иначе да, при повечето деца само с колииф(той съдържа лактаза, тя подпомагала усвояването на лактоза) се оправят нещата- но при слаба форма. А пробиотик Нийчоната приема от както е извън родилното- само с него нямаше резултат, нито с колиифа имаше де.
А сега де-ми Ивета надава добре,значи ли това че отпада лактозна непоносимост newsm78.Колийф не са ни изписвали и аз не съм и давала никакви капки за колики,защото сме нямали Rolling Eyes.
Вече си мисля,че е абсолютно възможно да е реакция на ваксините,не знам...Не може толкова много да са със слуз и кръв в акото пък.

# 229
  • Варна
s.koycheva,
бързо оздравяване Praynig Дано дечко е добре.
Екзо, Ати,
много хубави снимки Heart Eyes
Вчера и на нас ни беше ужасен ден, Борето беше супер крив, следобед излязохме, той орева квартала, вечерта също много рева, накрая беше станал тъмночервен от рев, задави се, уплаших се чак. Аз също се изнервих, повиках малко, с което не се гордея, ама...
Днес обаче е много спокоен, 3 часа откарахме навън. Дано и довечера е така. Аз за излизане обличам доста тънко все още - само едно поларено якенце, но завивам с дебело одеяло и слагам покривалото на количката. Като гледам вашите ги извеждате като големи дечица вече, аз моя още го возя като бебешок - завит до носа и спящ по възможност Crazy

# 230
изчетох ви  Party
Койчева, кураж и няма да се предаваш или отдаваш на депресивни състояние, всичко ще мине и замине! Чакаме да прочетем за отрицателните резултати на Борко!  Hug
Аз вече не знам какво се случва с тези колики или какво са, при нас проблемен ми е мъжът, все се свива, ака на 2 дни и е едно тъмно зелено ако, ужас просто  ooooh! Доки каза да сменим млякото, е сменихме го преди седмица и мина от Аптамил на Милумил, като сестра му, но на нея и действа супер, а при него промяна никаква. Звънях пак на педи, той каза, че нямало проблем, ако била инфекция щял да вдига темп, били колики и на това се дължи задържането на храната и цвета на акото..и аз сега се чудя на моя глава да сменя млякото с Лактана Био или да вземем Био Гая..и както си се чудя няма нищо да направя, че на своя глава не смея, ама и педиатъра ни е един смахнат  #2gunfire
А за захранването..аз не се учудвам, всеки си решава, аз съм решила да е след нова година, най-вероятно при 6 навършени, което ме подсеща, че на мен кумата ми подари подобно дето Блонди го  постнала на Авент, само дето не прави зеленчуците на пюренце, иначе има същите функции, за зеленчуци, за варене на яйца, а също така и за стерелизиране и притопляне на бурканчета и шишета, струва към 100лв мисля и съм му изпробвала всички фунции и мога да кажа, че съм доволна, особено за яйцата, врътваш копчето и излизат перфектно сварените яйца, без да засичаш без нищо, много полезен уред, наистина. Само дето на мачка на пюре, ама за тая цел пък си имам кухненски робот.
И за пишките бяхте говорили, аз на Санди не я барам, това ми се струва егати стреса за детето, при положени, че в западна Европа не ги пипат пишлетата на дечицата, а и там мъжете са им мъже..не виждам защо да си причинявам такова нещо на бебчето.
Да не забравя да кажа, че всички бебчета са просто прекрасни, да не изброявам поименно, че да няма разсърдили се.  Heart Eyes
Екзо, гледам зетя расте ли, расте  Heart Eyes
Аааа и за къпането, ами аз ги къпя всяка вечер и не мисля да е само до годинка, все пак и ние големите се къпем всяка вечер, защо да лишаваме децата от баня, пък им се събират мъхчета на гънките, пико и ако по дупето, на вратлето дето връщат или пък им тече мляко също се събира нечистотия..а и близнаците обичат да се къпят, особено момата, даже като дойде часа за баня и започва да мрънка, за да е преди брат и в коритцето и естествено винаги и се получава  Joy А и аз ги държа доста време във водата, да пориткат, да им 'изпие' силите водата и да се поизморят..след това спинкат едно 7-8 часа, което мен определено ме устройва.  Mr. Green

# 231
Бюти, Фери нашите нощи са също толкова тежки. На мен все ми се върти в главата, че е гладен, не мога да си разбера собственото дете. Една нощ спи спокойно /като под спокойно имам предвид, че се върти през 1-2 часа по 15 минути, в които се носим/, други нощи като вчера уж заспа в 22.00 след като ядекасе започна едно въртене пъсшкане, половин час, накрая се разсъни и започна да реве, дадох още 120 мл. кърма, поносихме с заспа до 04.30 и после пак започва въртене, сумтене, пъшкане до 07.00. Чак тогава яде. Уж давам Колийф, ама пак му къркори стомаха, пръцка, свива се, опъва се. Носът също му е запушен, венците го сърбят, въобще пълен комплект. Снощи за пръв път си позволих да дам Панадол заради вениците, не знам заради това ли, заради хапването, но как откара до 07.00 за мен си е чудо.

# 232
Привет милички!  Heart Eyes
Ние отново започнахме рехабилитация, простете че не се включвам редовно.
Слагаме шиничка вече.
С. Койчева, дано да се оправите бързичко!  Praynig
Мария, и ние се будим като вас, само че първо в 1:00- заспиваме до 2, после се будим в 4:30 и накрая около 7:00. Иска постоянно да суче, та се притеснявам дали не я прехранвам от време на време. Доста по- ревлива и изнервена е - но това е защото доста я мъчат физиотерапевтите (за добро, разбира се). Не давам нищо за колики, нямаме такива проблеми, коликите ни бяха около 3-4 седмици.
Вал и ние от време на време акаме много зелено, всеки път е различен цвета- от много жълто до много зелено, но ние сме на кърма.
Мисля да захранвам към 5 месец, поне за сега.
До кога мислите да стерилизирате?
Къпем я всяка вечер. Това е любимата и част. След като я извадя от ваничката, започва един рееев.

# 233
  • София
Койчева, съжалявам за това, което ти се е случило. Оправяй се по-бързо, каквото и да е, да е по-леко. Hug
Момичета, пазете се, защото сега имало бум на хепатит Naughty
Муки, дали Био гайа е имал предвид за пробиотика?
Вивиен, аз мисля, че май не може, но не съм сигурна  newsm78
Много са ви сладки бебоците Flutter
Ivy, мерси много, мисля че аз нещо се бях притеснила повече Hug

# 234
Еййй, одеве щях да питам и забравих, нищо ново под слънцето де  Crazy Та, мамите дето са на АМ с каква вода го правите, въпросът е и към тези дето давате водичка на бебчетата?

# 235
  • гр.Велики Преслав
s.koycheva , много мъчно ми стана за теб  Sad Дано да няма други болни в семейството ти, а на тебе бързо оздравяване  Hug Hug Hug
val_sm, аз използвам Девин изворна. Преварявам в ел.кана и съхранявам в термос, за да е готова за АМ.
Аз вече съм се настроила предколедно. Днес си купих няколко аксесоарчета за украса на дома, а и някои дребни подаръчета за приятелите на сина ми, а и за майките им също. Ние за всеки празник се събираме по женски с децата и им организираме тематични партита. С голямо удоволствие ще приготвя и подаръка за Тиара на Any_Zahaf. Вие как мислите да ги изпратите - с куриер или по поща?
Може ли и аз да помоля за покана от Фотобокс? Ако някой има възможност да ми изпрати такава, ще изпратя мейла си на лични.

# 236
Д. Захариева,прати ми мейла си,аз ще те поканя  Hug

# 237
Вал, тук ползвам Евиан, а в БГ розов Девин  Simple Smile Не преварявам  Simple Smile

# 238
Аз малко тъп въпрос ще задам, ама ако ни се наложи и ние да правим АМ - трябва ли да е минерална (с розов) задължително преварената вода с която приготвяте? Питам, защото в родилното ми бяха казали, че се преварява само чешмяната, минералната в никакъв случай да не я преварявам.  newsm78

# 239
Белверде, благодаря ти мила за отговора, отзивчива си както винаги  Hug Ами тогава как да я ползвам, ако не мога да я стерилизирам  newsm78 Според мен тя е третирана с някакви химикали във връзка с изработката  Confused

Общи условия

Активация на акаунт