Отговори
# 240
  • София
Аз малко тъп въпрос ще задам, ама ако ни се наложи и ние да правим АМ - трябва ли да е минерална (с розов) задължително преварената вода с която приготвяте? Питам, защото в родилното ми бяха казали, че се преварява само чешмяната, минералната в никакъв случай да не я преварявам.  newsm78
Минерална вода не се дава на бебета и малки деца. Девин розов е изворна и не е нужно да се преварява. Аз лично правя АМ с чешмяна вода, която преварявам в кана за бързо загряване. Иначе за пиене или розов Девин или от преварената. Обаче моята беба не иска да пие чиста вода, та засега е само на АМ.

# 241
  • софия
и на нас в родилното ни бяха казали розов Девин /не преварена/ или чешмяна преварена. Аз давам преварена чешмяна.

Койчева много неприятно с този хепатит.Дано се оправите бързо.

На всички бебоците са толкова сладки Heart Eyes

# 242
Нискоминерализираните води са ок, на тях е обозначено, че стават за кърмачета  Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ:  Hug

Скрит текст:
При смесването на кърма с АМ, нали не се губят свойствата на кърмата? На всяко хранене 1/3 от млякото е кърма, но ги давам заедно. Нали не е проблем? Благодаря  Heart Eyes

# 243
Аз давам една дето се казва Бебелан и е за кърмачета, преди давах преварена чешмяна, но установих, че моите бебета не искат да я пият чиста, направо им се пригажда, а от тази бебелан си пииват сладко, сладко. Съответно си мисля, че явно чешмяната нещо не е ок. Но щом и Девин розова става, значи супер, че аз се чудех точно за нея, че една бутилка от тази Бебелан 1.5л е 1лв, пък ние я изпиваме за един ден. Но пък има и нещо друго на тази вода пише, ако бутилката е отворена за повече от 48 часа да се преварява, дали и с девин-а трябва да процедирам така, как мислите? Или пък е прекалено?  newsm78

# 244
Аз ползвам бебелан-не съм преварявала никога Simple Smile

# 245
Аз 1-2 седмици само съм предлагала вода, Бебелан и я преварявах, защото така пише на етикета.

# 246
Да не влизаме в спор, но имам един стек от бебелан пред мен и пише, че може да бъде предлагана без преваряване до 48 часа след отваряне. Не че е нещо толкова важно, който иска може и да си я преварява, ние 24ч. не можем да изкараме с една, така че не преварявам.

# 247
belverde,да.
Водих го днес на консултация и ми беше подробно обяснено всичко което ме е притеснявало.Ограмотих се и нямам повод за тревоги.Но нямам намерение да спирам да чета.
Основното е: силна,лоша миризма на гнило,спад на тегло,увеличаване на изхожданията,които са пенести и излизат под налягане,с много газове.Слузта в количествата в които аз я виждам в на Явор памперсите е нормално и е по всяка вероятност от млечната киселина,която пък е вследствие разграждане на лактаза ....или лактоза беше /не мога да ги оправя...ще извинявате!/ И киселината като дразнител предизвиква слузта,газове и пукането на чревцата.Ако е само това до 4ти месец е нормално да го има.
За кървави жилки нищо не казаха,но и не се срещат при него.
Същата работа и с хъркащото носле и кашлицата.При повръщане се задейства и връщане на стомашни киселини които попадат в нослето и го дразнят.
Иначе е заковал на 7кг. Онзи ден се теглих сама и с него и нещо не сме се претеглили както трябва двамата. Качил е 1кг. от предния месец и ако беше джипито щеше да ме овика. И по малко да беше качил за мен не е критерий.... аз го виждам че е добре човечето.
Общо взето е това. Намаляме вигантола на 1 капка и като казах че често го забравям,казаха че добре правя  Sunglasses
Отивам да плюскам кокосов кекс  Mr. Green Heart Eyes

# 248
Отивам да плюскам кокосов кекс  Mr. Green Heart Eyes

Давай бързо рецепта  Blush

# 249
Давам  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54708.0
Аз малко на око действах щото ме няма в грамовете. Маслото го заместих с кокосово,а кокосовото брашно са писали че е същото като стърготини и стъргах  Mr. Green

Много лошо мъж ми да си е у нас.....гледа децата,аз готвя по 100 неща- плющят ни ушите.От другата седмица глад и въздържание- боб,леща,картофи....

# 250
Здравейте, сладкишки  bouquet
Не съм писала скоро, че не ми остана време, простете ми Blush
Блонди, морковените кюфтенца по твоя рецепта станаха убийствени, отнесох много похвали, благодаря ти за споделената рецепта Hug
Ши, тина54, добре дошли, да са ви живи и здрави дечицата Peace
Честит имен ден на Матей и Матея Heart Eyes
Относно смученето на палеца и Йоан се изявява много активно, такъв шум се вдига, все едно цица е захапал Joy Къпането е всеки ден Peace
Пърпъл, аз не стерилизирам Peace
Койчева, бързо да се оправяте Praynig
След коклуша, каката пък получи възпаление на пикочните пътища, бяха 5 кошмарни дни, така плака и ме гледа в очите, само повтаряше " Помогни ми"..оказаха се бактерии в урината, едвам сме я карали да пишка..С по 3 червени конеца съм ги накичила, дано ги опазя, ако са уруки. Диди, благодаря за информацията за хомеопатичната опашка след АБ, Йоан я започна, дано успея да го изчистя правилно Hug

# 251
Честити именници на Марли и Диди. Мнооого, много да ви радват прекрасните слънчица.   bouquet  Hug

Абе, мами, не знам защо много от вас се вкарват излишно във филми. Слуз, може да има при кърмени бебета. Това го казвам отдавна. Стига да е в нормални граници- демек- акото просто лъска, а не се точи като сопол. Ако е последното, вече е добре да се консултирате с лекар. Ако забележите обаче кръв, вече на 100 % сте за лекар. Това е. Това, че детето ви има малко слуз, нищо не означава, Муки добре го е обяснила. Simple Smile

Ииииии аз къпя всяка вечер. Simple Smile

Вода- все още преварявам, както и захранването, така и водата ще сменя на 27 декември- не знам, дала съм си тази дата, все едно детето ми тогава пораства. Simple Smile

# 252
  • Враца
Честит имен ден на Матей и Матеа!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Нека да са много здрави и да радвам мама и татко.  Simple Smile
Днес излизахме на разходка и свърших нещо полезно - Яворче е готов с подаръка, много съм доволна.  Party Сега остава и да си го хареса като го види на Коледа. Wink
Аз преварявам чешмяна вода и му давам от дъжд на вятър, но нещо ми се струва, че пак е оставила по шишето някакви следи - като варовик.  Close Ще  трябва да я сменя и аз с розовата на Девин.
Лека и спокойна нощ на всички.  Hug

# 253
вода аз давам или Бебелан или Хип, не преварявам ...

днес ми дойде , всички ми разправяха "като родиш няма да те боли" - да, ама не  #Cussing out не стига , че боли ами и не може да полегнеш #Cussing out хубавата новина е , че не забелязвам намаляне на кърмата този път  newsm78

# 254
  • София
Ооо честито на малките сладури на Марли и Диди, да са им живи и здрави.
Ати, нашето понякога е точно като сопол и така се точи, но казаха че е нормално, и вчера беше целия памперс такъв. Нямаме други симптоми. Confused
Вивиен, според мен, най-добре като за първи път да я топнеш във вряла вода, примерно преварена и да я задържиш така около 10 сек., а следващите пъти да си я миеш с препарат на Бочко (или какъвто използваш бебешки) и гореща водичка. Защото според мен метал като среброто не е хубаво да стои толкова минути в стерилизатор на пара, няма значение дали за микровълнова или ел. Hug
Точно така е, както казва Вал, на етикета си го пише на Бебелана - да се ползва без изваряване до 48ч. след отварянето Wink

Общи условия

Активация на акаунт