Отговори
# 300
Муки, пак добре, че не спечели Къци, че тогава със сигурност щях да си мисля, че всичко е нагласено. А това негърче дето разправяш за него сочно ли е?
belverde..ми то аз готвя де, ама вече само за мен и мъжа ми, казах му да забрави да сваля манджи на техните, при положение, че майка му не и дреме за близнаците!  #2gunfire А тъпия кръвоизлив сама си го докарах, щото съм много отворена, доки ми каза да не започвам противозъчатъчни, ама аз на своя глава си купих и кво стана..по средата на опаковката като текна оная ми ти чиста кръв.. ooooh!
Бюти, аз ще се повторя, но за тези стафилококи (които борихме повече от месец и нещата ставаха все по-зле) накрая ни изписаха Бактробан, някоя друга мама беше споменала, че и тя с това е излекувала на бебчето си стафилококите, та консултирай се с педи, за 3 дни близнаците бяха с чисто нови нослета.  Hug

# 301
Beauty it's beautiful Grinning Аз се загледах какво пише на другата татуировка и даже и си го преведох Winkимало полза дето съм го учила тоз език нявгаш Simple Smile
Муки тъкмо си те представих с количката до бягащата пътечка и около теб 20 потни мъжаги пуфтят и се пулят Shocked
Бг Тринити съчувствам ти за ревността и нашият бабтко го тресе, само се чуди каква щуротия да измисли. Днес бебето спи аз съм в другата стая той отишъл при него и го имитира.Аз чувам някакво хленчене и търча и гледам баткото ми се хили,бебето кърти ...и разни други такива ги измисля, някои по долнички плимерно да му плисне сапунена вода в очите докато го къпя.
Днес разпитвах майка ми как ме е захранвала. Издълбавала някакъв плод, слагала вътре захар и после ми давала водичката-тест разтопената захар Shocked Каза,че така ги учили.Все пак ме е кърмила година и половина.Каза,че уж на 6 м ме е захранила,но мисля че тук ме сменти да не се дракам с нея Joy
Какви са тия кексчета ,негърчета и прочие сладкишчета аз ... и не само аз се мъчим да се вталяваме Joy Joy Аз реших да постя да видим как ще ми се отрази на кърмата.
Койчева Добре,че бебчето и мъжът ти са добре HugСтискам ти палци да се оправиш.
Слънчо Hug

# 302
Здравейте, темата доста е напреднала, едва ви настигнах Hug
Тринити, нашият батко през януари навършва 4 години, през деня се държи уж нормално, но съм забелязала да се дразни, когато се занимавам с бебка (нося я, "шъткам" да пази тишина за да не я събуди, сменям пелени, храня....) и веднага измисля причина да отида при него (иска нещо да яде, пие, да сяда на тоалетна и т.н.) През нощта обаче е кошмар, сънува много и бълнува насън, вика ме, иска да легна при него да го гушкам, после изведнъж се сеща, че ми е сърдит и ляга на пода, там щял да стои, не ме искал... Crazy ooooh!Съответно тези циркове събуждаха малката.... Вече малко се успокои и не го прави толкова често, но в началото беше голям тормоз, а и тогава хормонално още не се бях оправила след раждането и без това се чувствах зле, разкъсвах между двамата и се обвинявах, че докато се занимавам с единия съм зарязала другия ooooh! луда работа Crazy  С времето нещата се подобряват, явно се успокои че не съм го заменила с друго дете Mr. Green
Зафира, и нашият батко измисля все някакви такива дребни номера, мноого е доволен когато му пускам детско и бърборя на малката, че все още е рано и тя не може да гледа филмчета Mr. Green

Бйби Ати, аз съм в чуденка, защото моето дете започна да ака с налягане след като мина на Фризопеп, преди това просто беше воднисто и зелено, без кървави нишки и с малко слуз, само лъскаше newsm78 Направихме изследване за окултни кръвоизливи, резултата беше отрицателен.
Вече 3 седмици е на това мляко и акото е кафяво, но отново воднисто, няма слуз, но го изкарва с такова налягане, че дори и да е малко количество винаги го изстрелва до гърба ooooh!
Все такова ли ще е акото? Thinking

Койчева, стискам палци да се възстановиш по-бързо и да се прибереш при детето си  Hug

Извинете за дългият пост, хубав ден  bouquet

# 303
  • Враца
Мамчета вие как давате Био Гайа-та? Че реших да давам и аз пък дано малко му помогне да не се гърчи така и да не се напъва като запечен войник. Мерси предварително.  Hug

# 304
Момичета - аз съм в депресия  Mr. Green тия дни никаква диета не спазвах, ми си плющях и съм си качила кг - те  (почти де, а бях стигнала до -3  #Cussing out)#2gunfire прави бяхте  Joy Joy Joy
Фери, аз я давах директно в устата  Peace
Благодаря ви  Heart Eyes Зафира, много го харесвам латинския, иска ми се да мога да го говоря  Twisted Evil
Вал, ама това е антибиотик нали? Не ми се ще пак да го тъпча с АБ, ще пробвам с това, което и Тефита препоръчва, само че по друг начин давано  Hug
вчера с мъжо си намерихме играчка панда пред блока  hahaha нещо знак беше за Анди-панди  hahaha
толкоз от свинята Маша  Crazy

# 305
ferriy Биогая давам по 5 капки, сутрин преди ядене, капя ги директно в устата, но може и в лъжичка, ако ти е по-удобно.

# 306
Бютка, да, антибиотична паста е, добре си решила да пробваш и друго, дано да има ефект, че знам колко е гадно и как се мъчат бебоците от тея стафилококи.  Hug

Аз вчера купих Саб Симплекс, само това не бях давала за колики..  ooooh! Чета ви сега с тази Биогайа, погледнах и в нета за какво идва реч и взех и аз да се чудя, както е написала  ferriy, дано поне малко да спре да се напъва и гърчи малкия.

# 307
  • Враца
Мерси, мамчета.  Hug Ще да е с лъжица при нас, не си представям как 5 кпки ще мога да му капна в устата на моето шиленце, аз деавит-а едва 2 капки успявам да му дам директно в устата (а там има и капкомер), даже понякога не съм сигурна дали съм дала точната доза.  Mr. Green
Вал,  Hug да не те отчайвам, но пробвала съм: Саб Симплекс, Колийф, Еспумизан, Инфакол, чай от копър на Хип, Лефакс в комбинация с едно кремче за мазане на коремчето (Сими, благодаря за което - тя ми го подари   Hug bouquet ). Най-голям ефект имаше от Лефакс-а, но не беше пълен, в смисъл пак си имаше колики, но сякаш бяха по-леки. Другите неща иначе никакъв ефект нямаха при Криско.  Tired
Последното, което остава и не съм давала е Био Гайата и реших и него да пробвам, та да знам евентуално за второто ми дете ако има колики да не му взимам нищо, че нищо не помага.  Crazy А пък и Био Гайата нали е пробиотик и може да му помага за усвояването на лактозата в кърмата, та ще му я давам по упорито, месец - два, само може да му е от полза.  Hug

# 308
  • София
Вал, и аз преди 3-4 дни взех Саб, само това не бях опитвала, май имат ефект Rolling Eyes
Фери, и аз така давам, по 5 капки всяка сутрин на гладно в лъжичка и съм много доволна
Бюти, не се ядосвай за диетата, след празниците ще си я направиш както трябва, така само се изкушаваш, то е нормално Wink Виждам, че си я махнала от подписа hahaha

# 309
Аз от снощи ги давам, но още не мога да преценя дали действат, вчера по това време се виеше и пищеше от болка, сега си заспа сам не се гърчи..но то ще си проличи довечера към 5-6 часа.
belverde, ти даваш и Биогайа и Саб Симплекс, така ли?

# 310
И на нас коликите още ни тормозят особено ранните часове от 04.00 до към 07.00. Още сме на Колийф, но все си пъшка, върти се и не спи никак спокойно. Био гая давах половин месец по 5 капки в лъжичка, но не видях подобрение. Педито ми каза, че те действат след 8 седмици употреба, след като чревните бактерии дадат растеж или нещо в този смисъл.
Тринити, правете инхалации и вярвам, че ще помогнат. Само с физ. разтвор не става ли или трябва задължително вентолин.
Нашето носле си е все така, то не беше Бактробан, Еуфорбиум /а уж не става за деца под 6 м./, стеримар, овлажнители, проветряване.

# 311
И на нас коликите още ни тормозят особено ранните часове от 04.00 до към 07.00.

Точно и Кам така  Crazy после заспива, както сега и кърти до обяд  Simple Smile

# 312
Мами, за Биогаята да ви кажа, че аз съм много доволна. 1-2 седмица след като я започнах коликите започнаха да намаляват и на месец и половина вече почти нямахме, а на 2 месеца съвсем. Първо я давах заедно с Еспумизан, после започнах само биогая. Не знам дали е от нея или просто си отминаха, но преди 2-3 седмици реших да я спра и след няколко дни пак започна да я свива коремчето, почнах я и не ми е ревала от колики. Но все пак всяко бебче е различно и всяко нещо действа по различен начин. Дано на всички бебоци с колики скоро да минат  Hug

# 313
Привет мамчета Simple Smile
При нас 7-часовите паузи се ограничиха до точно две и пак сме на нов режим, сега се храним в 22ч, в 4 и в 7... Само че ако и спяхме между 4 и 7.... Ама не Simple Smile
Тези дни и ние си покашляме, вече не знам откъде сме се заразили, но подозирам таткото, свекито или прабабата, а също и себе си, но вече 7 дни си покашляме по малко, Масларска каза че е вирусче и трябва време, за да мине,но положителното в цялата работа е че градим имунитет - дали? Simple Smile

Да се похваля, с много усилия в малкото свободно време прочетох книгата на др Карп, много ми хареса, купих си ел. Издание което включва и двете книжки и коликите при бебето и за възпитанието от 9 мес до 4 годишна възраст, и двете книжки могат да бъдат много по-кратки като обем, но човелът еобяснявал едно и също нещо по 7-10 различни начина и е дал съответните примери доста пространно, но пък е така приятно да четеш книга в която всичко е написано като за.... Dummie Simple Smile първата чяаст общо взето няма да ми еотполза защото касае единствено коликите, а ние слава богу нямахме такива, но пък неговото обяснение за коликите е доста... Логично Simple Smile котка и калинка разказа доста неща от книгата, така че няма смисъл да я повтарям, а втората част мисля че ще е полезна за всички, особено като се има предвид че коликите се израстват за най-много 6 месеца, а лапетата до 4 годишна въраст са си дивачета няколко години Simple Smile
Друго исках да ви питам, вие мислите ли да създавате режим на спане на бебечетата? В любимия ми сайт бейбицентър пише, че съществуват няколко подхода: 1. не правиш нищо, когато бебето иска спи, когато иска яде, когато иска будува и така то само си регулира нещата 2. Създаваш режим като му създаваш вечерен ритуал - баня, книга, люшкане, хапване и сън и ако се събуди през нощта, само го гушкашдокато заспи отново и докато настане време за сутрешното хранене, което лично според мен може и да проработи ако бебето не е мнооого гладно.... И 3. Приспиваш го примерно като в 2. И ако се събуди през нощта го оставаш да си реве докато заспи отново. Това вече ми се струва брутално и жестоко, но пък в коментарите маше доста хора които споделиха че са пробвали всички начини бебето им да спи през нощта, но само този е дал резултат Simple Smile
На мен недоспиването не ми тежи твърде много, въпреки че забелязвам че издържам физически, ми е невъзможно да прочета нещо на професионално ниво и да го осмисля и разбера..... Затъпявам прогресивно хора и това много ме плаши Simple Smile а искам по време на следобедната му дрямка да си събирам ума и да съм в час с нещата около мен. Та в този ред на мисли не знам какво да правя със съня, вие бихте ли пробвали някоя от тези техники, общо взето ако се реши да се въвежда режим, трябва да се направи между третия и четвъртия месец, после ще е много по-трудно и по-бавно. Особено ми е интересно мнението на майките с по-големи деца, кога са започнали да спят през нощта? Засега със съпруга ми решихме да продължаваме да се водим по бебето, но може би като навърши 4 месеца ще започнем да опитваме да въведем режим по втория метод. Марли може би ти маш най-пресни спомени с Камен? Кога започна спи по цяла нощ?

# 314
Привет...   bouquet
Вал за негърчето първо ... то си е сладкиш подобно на кекс но се сиропира с какаов сироп и става меко ...а беее приказно е  Heart Eyes
Зафира ако имаше потни мъжаги нямаше да стъпя  Embarassed
Фери 5 капчици сутрин на гладно директно в устата капвам.Но по мои си наблюдения разбрах че трябва да се дадат преди първото хранене.При нас е най-рано в 7.Капят си доста бързо и надали ще имаш проблеми.Явор се мръщи на лъжица.

А моя мунчо днес яде 8 без нещо и още стиска устата ..... синдиката му нещо не ми харесва.Ще бутам упорито пък дано му избия всякакви идеи за бунт и стачки.

И като иде реч за каки и батковци..... вчера вършея из кухнята,той се разбужда и пращам Кика да му се блещи и занимава докато дойда.Той много й се радва и съм спокойна.Идва тя след малко и ми вика "Заспа" ..Е как бе заспа като си беше буден.... " ми аз го тупках по гръбчето както ти правиш и заспа" Отивам... спи  Heart Eyes После като се размрънка пак,тя търчи пред мен .Явно й е мерак.Много е внимателна и й се занимава,няма ревност,но постоянно иска да го носи ама няма кой да й даде  Mr. Green
Вг1,интересен тоя Карп. Явор почна да спи по цяла нощ след втория месец.Кака му си махна нощните хранения и спеше по цяла нощ още през първия.И на двамата нищо не съм налагала,няма и да налагам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт