Аз малко телеграфно минавам,ама нямам настроение да пиша
Болните да оздравяват

Софи,дано Ем вече е по-добре
В тази връзка да ви попитам каква е нормалната Т на бебетата?На нашия хубостник вчера му я мерихме-35.7 И пак за мойто малкото сладкото-от 2 дни е много крив-плаче вечер преди да заспи,буди се с рев,през деня почти не спи.Но заспи ли дълбоко всичко се нарежда както трябва.Вчера бяхме с него на гости-рева,криви се и след 2 часа си тръгнахме....Дали съм виновна аз,че не се събирам с други мами и той не е свикнал на чужди хора
Или просто е още малък?Според родата около мен,щом се будел с рев,значи му имало нещо....Уж не се давам да ме обхвани паника и черни мисли,ама знае ли човек...
Червено конче не връзвам,но се замислям вече.В количката му има осветена икона на св.Георги.Аз до преди да забременея носих една гривна,от църква купена.Това стана след като миналото лято направих спонтанен аборт.Тогава дори се кръстих,че не се бях и си сложих такава гривничка.Но отдавна не я нося.
Оставям ви,сладки!
Блонди,липсваш

Няма угодия и много ни се опънаха нервите и на двете.Толкова беше уморена и щастлива като я прибрах първия ден,била се наиграла с приятелите си,яла риба и рисувала дъжд, а най-важното:писала писмо на Дядо Коледа
ще видим докъде ще го докараме ние
но пък мога да си я чета и от телефона ако искам. За следващият етап той пише, че децата са като малки пещерни хора, с тях трябва да се говори с кратки и ясни изречения, дори с изречения от две думи (това когато са ядосани, през останалото време можеш да им изнасяш каквито ти е кеф монолози). Когато детето е ядосано и вече пищи та се къса подхода е следния: ти искаш това, Томи иска курабийка, да, томи иска курабийка, иска я веднага и затова е ядосан, ядосан, ядосан (тоест първо регистрираш причината поради която детето е ядосано и с около 1/3 от вълнението което то изпитва - не го казваш като прогнозата за времето, а с емоция). Предполага се че в някакъв момент детето ще осъзнае че ти го разбираш и ще спре да реве и ще те погледне и в този момент почваш "но Томи не може да яде курабийка сега, Томи може да пийне водичка, да хапне морковче....." - разсейваш му вниманието и така то започва да мисли за нещо друго или пък може да му дадеш курабийка ако прецениш че искаш да му дадеш.... има различни описани поведения - примерно когато се държи добре да разкажеш на плюшената му играчка колко е добър, вечер при приспиването да му кажеш колко се гордееш с него, че например си и изял граха, подредил си е играчките, слушал те е в магазина и т.н.
месеца .
На мен от чуждото дете ми се сви сърцето, а не знам, ако моето е така как бих издържала без да се опитам да сваля Т'.