Отговори
# 330
Здравейте,мамчета!
Аз малко телеграфно минавам,ама нямам настроение да пиша Confused
Болните да оздравяват Hug Hug Hug
Софи,дано Ем вече  е по-добре Hug В тази връзка да ви попитам каква е нормалната Т на бебетата?На нашия хубостник вчера му я мерихме-35.7  Shocked Това нормално ли е?Утре май ще звъня на педито да каже....
И пак за мойто малкото сладкото-от 2 дни е много крив-плаче вечер преди да заспи,буди се с рев,през деня почти не спи.Но заспи ли дълбоко всичко се нарежда както трябва.Вчера бяхме с него на гости-рева,криви се и след 2 часа си тръгнахме....Дали съм виновна аз,че не се събирам с други мами и той не е свикнал на чужди хора newsm78 Или просто е още малък?
Според родата около мен,щом се будел с рев,значи му имало нещо....Уж не се давам да ме обхвани паника и черни мисли,ама знае ли човек...
Червено конче не връзвам,но се замислям вече.В количката му има осветена икона на св.Георги.Аз до преди да забременея носих една гривна,от църква купена.Това стана след като миналото лято направих спонтанен аборт.Тогава дори се кръстих,че не се бях и си сложих такава гривничка.Но отдавна не я нося.
Оставям ви,сладки!
Блонди,липсваш Hug

# 331
Хе-хе, наргиленце и аз бих попушила  Mr. Green Цигарите ги спрях преди 10г. от раз Mr. Green. Все още ми се случва да сънувам че пуша и понякога заставам по линията на вятъра, за да усетя аромата. Емка е горда с татко си, защото според нея го е убедила да не пуши (спря ги и той преди година).
Марги, мисля, че термометъра ви нещо не е наред или не я мерите както трябва. Нормалната телесна Т на бебетата е 37 градуса. Пък за събуждането с плач - някъде около 4-ти месец започва пробиването на зъбчетата през костта. Венеца все още не е подут и зачервен и не сърби, а само боли. Това би могла да е вероятната причина  Hug

за режимите, честно казано предпочитам да разчитам сигналите за умора, защото и на нас понякога ни се доспива и се изморяваме рано, а друг път можем да стоим до сутринта. Истината е, че когато децата привикнат към режим (по-твърд) при евентуалното му неспазване стават по-бързо раздразнителни. Peace

# 332
  • София
Не съм ви чела от няколко страници, не ми остана време да пиша, Пепи го бори вирус или настинка от петък вечер. Тогава беше на джудо за първи път и се прибра скапан, мислехме, че е било просто умора, но в събота сутринта едвам стана. Каза, че всичко го боли и не може да ходи, а аз го накарах да ходи на състезание по математика. Като се прибрахме той отново си беше като парцал и се оказа с температура. Почувствах се много гузно и сега ме е страх да не заразим бебето, стискайте палци.  Praynig

# 333
  • До морето
Ех, наргиле и аз пуших в Египет и много ми хареса, ама имам чувството, че иначе няма да ми е такова удоволствие и затова не ме е яд, че не си взехме

За режима: ние всяка вечер заспиваме към 9 и се будим или в 3 и 6, или в 4 и 7. Заспива си самичък, през нощта не плаче, събуждам се от яко смучене на пръсти, кърмя за 10 минути и пак заспива сам.ЯЯ Денем обаче нямаме особен режим - яде на около 2-3 часа и спи когато си реши. Вече се отказах да го мъча, ако го видя, че се унася му давам за малко бибата и е готов заспал.

Марги и аз понякога съм мерила 35,6 или 36,2, ама според мен е от термометъра

Тринити, голямо гуш за твоите момичета  Hug Hug Hug

Бюти, татуса е много оригинален

Биби и за вас  Hug Hug Hug

# 334
Абе ще търся рецептата на това негърче, то се е видяло  Laughing
За режима, близнаците сами си го направиха, къпане към 8часа, хапване и заспиване още на биберона и директно в леглото, спят до 3-4 сутринта пак хапват и отново в креватчетата, без да ги люшкаме и приспиваме, те си гукат, говорят си един с друг около 30мин и заспиват сами. Будят се окончателно в 7-8 и тогава вече искат забавления и мама и тати да се правят на клоуни.  Heart Eyes
Тринити, дано педиатърката е чула добре гърдичките на Маги и утре Масларска да потвърди и вече да се отървеш и ти от притеснения.
slun4o , много кофти с тази инфекция при вас, аз направих същата на годинките на дъщеря ти и се отнесоха лекарите, а и майка ми доста немърливо тогава, та и до днес си я влача, зиме, лято все съм с боди и чорапи.  Crossing Arms
Софи и аз мисля, че на Емма и няма нищо и темп под 38градуса при бебе не се сваля.
belverde да се похваля..не знам от капките ли е или просто съвпадение, днес бебоците са ми без колики, вече са подкарали нощния сън и съм много доволна.  baby_neutral baby_neutral

редактирам се: разглеждам сега рецепти в нета, май шоколадов фъдж съм яла, онова сочното дето ви разправям..  Mr. Green

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 21:18 от val_sm

# 335
Вал,утре ще ти дам за всеки случай рецептата за негърчето,че сега не ми се рови.Иначе аз фъдж никога не съм яла  Embarassed Днес правих боб с наденица на К-тата,а за нас с Явката солен кекс с кисело мляко и доматки за вечеря.... леко ми дойде,пък те нека се надуват с боба   Mr. Green

А за Био гайа-та.... вчера и днес изтървах да я дам преди първото ядене и после реших изобщо да не давам и резултата е че си ака по добре от колкото докато я давах.Общо взето акането го мъчи....стане ли е осезаемо по спокоен,олеква му.

Биби,да не е от преумора или мускулна треска.Като дете ми се случваше и само като те прочетох се сетих как и аз съм вдигала температура от първа тренировка,урок,..... новите емоции,напрежението да се представи....ако няма други симптоми,дано е по скоро това отколкото вирус  Hug

# 336
Слънчо - инхалатора ми е Mr Panda na PIC Indolor (май това е марката) има го в аптеките. Мисля, че ми е една от най-добрите покупки, защото в Събота д-р Масларска каза, че не ни хоспитализира с Маги, само защото имаме инхалатор и ще можем да си правим инахалциите вкъщи Praynig Дано утре всичко вече е чисто Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
От сърце ви пожелавам край на черната серия Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Благодаря на всички за стиснатите палчета и  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Биби- и на вас стиснати палчета за бързо оправяне на Пепи и дано Сашко се опази Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

Ей не го обичам този сезон....само вируси и притеснения...хем ми идва да спра Никол от градина за да не носи вируси, хем не ми се иска, че е много полезно за нея да учи и играе с децата. Вкъщи ако си останем само ще се изнервяме и ще се съклетяса миличкото ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Бютка забравих да пиша, че си се сдобила с мноооооого готино тату Peace

# 337
тринити моя е на Microlife....представиха  ми го че има накрайник за нос,но няма  newsm78
Не я спирай от градина.Кика не е ходила 3 седмици и е някакъв ад.По цял ден само с нас,като излизаме се ядосва защото другарчетата й са на градина и е сама.Иска постоянно внимание,а колкото и да опитвам не ми е възможно да й угодя,все някоя игра не я играя както трябва.

# 338
Благодаря, Рози Hug И аз на такъв попаднах в нета и харесах Heart Eyes
Относно градината същата работа като при Муки..3 седмици и половина ОТКАЧИХ #2gunfire #Crazy Няма угодия и много ни се опънаха нервите и на двете.Толкова беше уморена и щастлива като я прибрах първия ден,била се наиграла с приятелите си,яла риба и рисувала дъжд, а най-важното:писала писмо на Дядо Коледа Joy Joy JoyДушички, какво да ги правиш Heart Eyes

# 339
Благодаря на всички за отговорите за режима Simple Smile ще видим докъде ще го докараме ние Simple Smile

калисто - книгата си я купих от онлайн магазина на Епъл - и я четох от айпада, което е и малко проблем не мога да изпратя на никой и не мога никъде да я сваля Wink но пък мога да си я чета и от телефона ако искам. За следващият етап той пише, че децата са като малки пещерни хора, с тях трябва да се говори с кратки и ясни изречения, дори с изречения от две думи (това когато са ядосани, през останалото време можеш да им изнасяш каквито ти е кеф монолози). Когато детето е ядосано и вече пищи та се къса подхода е следния: ти искаш това, Томи иска курабийка, да, томи иска курабийка, иска я веднага и затова е ядосан, ядосан, ядосан (тоест първо регистрираш причината поради която детето е ядосано и с около 1/3 от вълнението което то изпитва - не го казваш като прогнозата за времето, а с емоция). Предполага се че в някакъв момент детето ще осъзнае че ти го разбираш и ще спре да реве и ще те погледне и в този момент почваш "но Томи не може да яде курабийка сега, Томи може да пийне водичка, да хапне морковче....." - разсейваш му вниманието и така то започва да мисли за нещо друго или пък може да му дадеш курабийка ако прецениш че искаш да му дадеш.... има различни описани поведения - примерно когато се държи добре да разкажеш на плюшената му играчка колко е добър, вечер при приспиването да му кажеш колко се гордееш с него, че например си и изял граха, подредил си е играчките, слушал те е в магазина и т.н.
има и поведение на родителя когато детето прави нещо лошо - тогава го изолираш за малко в съседната стая за да се успокои или пък го глобяваш като му вземеш занимавката... също така преди да пристъпиш към тези действия трябва да издадеш звук и да направиш жест, които да ползваш само в такива ситуации - примерно да размахаш пръст и да започнеш да ръмжиш недоволно след което да предприемеш необходимите действия... след време само жеста и звука ще е достатъчно да го възпре от поредната беля Simple Smile
В цялата книга Карп казва че физическото насилие както и психическото насилие върху деца е недопустимо и само води до негативни последици. Колкото и да е изкарва от нерви детето ти не може да го обиждаш, да го удряш, да го сравняваш с другите и да казваш иска ми се и на мен да имам такова дете примерно и т.н. - естествено това мисля че ясно на всички здравомислещи хора Simple Smile

ох, много са нещата ще ми е много трудно да ги опиша всичките Simple Smile това с коликите е къде къде по-лесно и просто за описване:)

Тринити - успех утре, дано ви се размине хоспитализацията, винаги е по-добре да си си у дома... Simple Smile

биби - дано ви се размине... Simple Smile

вал см - екстра са близнаците Simple Smile

установих че колкото по-дълго е къпането на малкия, толкова по-изморен е след това и толкова по-бързо заспива - е това е наблюдение от 2 дни насам, но скоро мисля да му я правя по около 15 мин, повече и на мен ще ми дойде в повече Simple Smile

Лека вечер и лека нощ Simple Smile

# 340
  • София - град
Може лекарите да казват че не се сваля обаче малкото гори и става много ,много спокойно чак тъжно. Свалихме си я и всичко е наред,определено беше от зъба. Купихме няколко дъвкалки,обаче е прекалено малка и не може да си нацели устата та аз й помагам и така...... Мерси за съветите  Simple Smile

От днес сме на 3  Crazy месеца .

# 341
Иска постоянно внимание,а колкото и да опитвам не ми е възможно да й угодя,все някоя игра не я играя както трябва.
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha това все едно за нас си го писала #Crazy #Crazy #Crazy
Пуснах я днес на градина - та да видим до кога ooooh! ooooh! ooooh!

ВГ1 - благодаря за дългото описание:) Много полезно Hug Hug

Слънчо, Муки
- нашия инхалатор (Mr Manda) има накрайник за нос Peace

# 342
  • До морето
Ох, съгласна съм със Софи. Виждала съм бебче с температура, ми то става като парцалче  Sad На мен от чуждото дете ми се сви сърцето, а не знам, ако моето е така как бих издържала без да се опитам да сваля Т'.

В тази връзка, в момента при Гала д-р Папазаова говори за Шуслеровите соли, някой от вас ползвал ли ди е, лекувал ли се е с тях и въобще имате ли опит с такива соли?

# 343
Пуснах я днес на градина - та да видим до кога ooooh! ooooh! ooooh!
А аз не!!! Имат съмнение за скарлатина в групата. Не че не можем да си прилепим нещо от някъде, ама чак зорлем да се навираме из между болните не ми се ще.

# 344
Софи,не се притснявай 37.5 не е висока Т. Някои лекари даже съветват Т под 38.5 да не се сваля Peace
Така е, Тринити също добре е обяснила, при бебетата терморегулацията не е, как да кажа, оформена и малко по-високата температура (под 38,0) не е притеснителна и не е нужно да се сваля.  Hug  
Несинцето вече като ме види с капкомера с Деавита и сам отваря уста ...  hahaha
Честита трета месечинка на Софи, rosij и ... на мен!  Joy   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт