Отговори
# 615
аз се присъединявам към смотаните майки  Mr. Green май не съм се усещала и съм държала в себе си Анди седнал  ooooh! Принцеска днес ми вика: не те ли е страх да го държиш така  newsm78 и аз  Thinking Mr. Green абе ужас...дано му няма нищо на гръбначето  Cry

# 616
А, ми то и аз тогава съм смотана, че и двамата  newsm78 Blush Ама аз ги държа не седнали, ами така както в столчето за кола? Нали може  така Wink Ние началото на Декември сме на ортопед, дано им няма нищо Heart Eyes

# 617
  • София
Аз се опитвах Емма да не я държа седнала ами полу-легнала ама това диване реве докато не стане нейното,та сега не се замислям много много вече.Не я слагам съвсем седнала,но не и баш полу-легнала  Crazy Ей тва е да си имаш бебе инат...

# 618
Въпрос към ЛЛЛ
Имам инфекция (хроничен отит) на ухото. Ходих на преглед и доктора ми изписа Зинат, Олинт спрей, капки Офтакуикс и Б комплекс. Каза,че мога да си кърмя спокойно. Интересува ме, тъй като прочетох на опаковката на Б Комплекса, че не трябва да се кърми,като се приема, трябва ли да спра кърменето (в смисъл само да изцеждам и да хвърлям кърмата), и да давам АМ. А и също ми направи впечатление, че откакто започнах да го приемам, кърмата сякаш се увеличи. Това възможно ли е да е именно от Б Комплекса. И ако да, може ли да се приема без лекарско предписание и занапред, ако разбира не пречи на кърменето?! Предварително благодаря за евентуален отговор!

Скрит текст:
didis82, надявам се нямаш против аз да се включа с отговор. Peace Доколкото разбирам, питането ти е само за Витамин В комплекс, (без останалите медикаменти, които са ти предписани), така ли? Flutter

В справочника за съвместимост на лекарства и кърмене на д-р Томас Хейл "Medications and Mothers Milk" 2010 г., витамини В1, В2 и В12 са с ниво на риск L1, безопасно (това е най-ниското ниво в този справочник).
Витамин В6 е с ниво на риск L2 (L4 in high doses). Копирам ти направо информацията за него (надявам се не е проблем, че е на английски):
Pyridoxine is vitamin B-6. The recommended daily allowance for non-pregnant women is 1.6 mg/day. Pyridoxine is secreted in milk in direct proportion to the maternal intake and concentrations in milk vary from 123 to 314 ng/mL depending on the study. Pyridoxine is required in slight excess during pregnancy and lactation and most prenatal vitamin supplements contain from 12-25 mg/day. Very high doses (600 mg/day) were reported to suppress prolactin secretion and therefore production of breastmilk.[1,2] However, this data has been refuted in two studies where high doses of pyridoxine failed to suppress prolactin levels or lactation.[3,4] It is not advisable to use in excess of 100 mg/day. One study clearly indicates that pyridoxine readily transfers into breastmilk and that B-6 levels in milk correlate closely with maternal intake, thus the reason for not using excessive doses.[5] Breastfeeding mothers who are deficient in pyridoxine should be supplemented with modest amounts (<=40 mg/day).
Adult Concerns: Reduced milk production, sensory neuropathy, gastrointestinal distress, sedation. Seizures at high doses ( >360 mg/day).
Pediatric Concerns: Excessive oral doses have been reported to produce sedation, hypotonia and respiratory distress in infants, although none have been reported via breastmilk.
Витамин В6, както е посочено в текста, би могъл да действа в посока намаляване на лактацията и вероятно затова се препоръчва да не се приема в твърде големи дози от кърмещи майки.

Щом тези медикаменти и витамини са ти назначени от лекар, който знае, че кърмиш, би могла да му се довериш и да продължаваш да си кърмиш, вместо да цедиш и да изхвърляш кърмата. По принцип, медикаменти, витамини и добавки е удачно да се приемат след консултация с лекар, когато са назначени от него в съответната дозировка и по съответната схема.

Пожелавам ти бързо да се справиш с този неприятен момент, Hug ако имаш и други въпроси, не се притеснявай да пишеш. А ако въпросът е спешен или нямаш възможност за писане, можеш да се обадиш и на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385.
[/color]

# 619
Споко, бе!  Peace
Аз си мисля, че колкото повече се притеснявате за глупости, толкова повече ви идват на главата. То е ясно, че не може без хич, дето се вика, ама тоя нет до нищо хубаво няма да доведе явно. Децата не са от стъкло, но ние май се опитваме да ги направим такива.  Hug

# 620
   Здравейте, напоследък нямам време за почти нищо, само ви чета понякога.

За 2 месеца цикъла ми е вече за 4-ти път, наваксвам за 9-те месеца явно, но взе да ми писва. И пак ме боли както преди първата бременност, което хич не е добре. При раждалите 2  и повече пъти как е, забелязвате ли разлика?

Каката е от 6 дена на градина и се адаптира нормално, само вечер взимането ни е малко трудно с близнаците, поне сутринта баща й я води на път за работа. Вчера имаше родителска среща и както се очакваше искаха пари за това-онова, общо 50лв засега. И коледно тържество ще имат, и за него пари. Определено вече не ми харесва Коледа, да не идва изобщо, че само пари отиват по нея.

Все още се хранят през нощта - 1 или 2 пъти в зависимост от това колко са хапнали през деня, което прави между 2 и 4 събуждания на нощ, мечтая да поспя някой ден поне 4 последователни часа. Мечти, мечти...

Купихме си столче, подобно на това което обсъждате. Не сме го използвали все още, но изглежда много удобно. След 1-2 месеца и второ ще си купим, да не остане единия юнак без столче.

Седнали ги държа от около месец, не често но се случва, понякога само така успявам да ги укротя. От 1 седмица си имаме и втора количка тип "влакче", в която обаче на предното място е само с кошницата за кола засега. След няколко месеца и без нея ще е подходящо.

Започнахме да правим и детската стая, поне проекта за нея, а изпълнението до месец-два може би. Денислава вече иска да си спи в новото легло, тя от година и нещо спеше отделно за да свиква за сегашната ситуация.

Благодаря и за честитката за малкия ми Сандокан(с двата биберона), не успях да го почерпя с нищо засега, но за догодина ще се получи. Честито на останалите именници, живи и здрави да са.

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 00:14 от Five magnificent

# 621
ЛЛЛ
 Мога ли да кърмя при прием на Ливорзил (съставките му са бял трън, артишок и селен) и Хепа Мерц( Л-орнирин,  Л- аспартам)  Боледувам от Хепатит А.

Направо съм потресена от лекарите. Всички ми казваха да си спра кърмата и аз мъки, чай и хомеопатия, цедене много рядко. Тъкмо почти спря и една млада лекарка ме пита защо изобщо я спирам  Shocked .И аз и обясних, че 4 нейни колежки от същото отделение така ми казаха и тя не можа да повярва. И аз айде мъки за стимулиране. Питам пак лекарите , защо са ме карали да си я спирам при положение, че мога да кърмя и ето някой от отговорите: " Според мен се предава с кърмата", " Аз мисля, че поне докато си заразна не можеш да кърмиш", " Ами всички други си я спират", " Няма да ти е качествена кърмата поне 2 седмици". Това ми отговориха #Crazy Аз направо побеснях. Разбирам да ми забранят да кърмя докато не се разбере какъв хепатит е ама........това никъде го няма #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
Скрит текст:
Спряха ми системите и не искат да ме пускат да се прибера. И аз побеснях след 1 седмица в най- голямата мизерия с цялата Максуда в отделението , дори и в стаята (максуда е квартала на мургавелите във Варна) и говорих със завеждащата отделението да ме изписват иначе подавам декларация за напускане на болницата на своя отговорност, защото без системи няма смисъл да стоя и да рева като магаре за детето си по цял ден. И тя щастлива пуска ме , но по документи щяла да съм се водела в болницата и след 5 дни да ида официално да ме изпишат и да си платя по 6 лв за престоя на всички дни общо ( а те да продължават да си смучат ЗК за болничното ми лечение) Shocked. Аз разбира се щастлива, че ще си видя детето. Това само в БГ може да се случи.
   Не можах да си позная бебето- толкова се беше променил и държанието му и всичко- и аз рев, че не познавам детето си ..... Не го пожелавам на никоя майка.

Случвало ли се е при някое бебче да не му понася Аптамил ( детето ми само се гърчи пруцка и е много неспокойно) и аз страх не страх почнах да си го кърмя. ( известни мъки докато засуче след 1 седмица само на АМ. ) Ако се е случвало какво друго АМ сте взели и му е понесло добре. Аз мисля да опитам Лактана.  Имам чувството , че не му достига кърмата и ще трябжа да го дохранвам.
  Благодаря ви предварително!   Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 08:56 от s.koycheva

# 622
  • Варна
Биби,
за трети клас е абсурдна просто Shocked
На мен още не ми е идвало, хич не се и притеснявам. Даже забравих кво беше туй нещо Mr. Green Кога ли ще ме изненада Whistling
Тайра,
честито столче Simple Smile Нашето е същия тип, но Бертони, ето това, зеленото, аз исках жълто, ама нъц:
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/stolcheta-za-hranene/ … e-primo-2011-2012
Само от него имаше цветове ooooh!
Else,
благодаря за отговора
.
Скрит текст:
Предишният път проблемът се получи точно след операцията, когато не ми даваха да кърмя и се цедях, възможно е да не съм изцеждала достатъчно Confused Този път обаче нямам обяснение... Да, случва се да пропуснем нощно хранене, освен да е започнало тогава. А възможно ли е от спане на една страна - наляво горната гърда да натежи и да се притисне от вътрешната странаи от това да се получи? Вече ме е страх да спя настрани Confused
Бюти,
я споко Grinning
Койчева,
ох, сърцето ме заболя Tired Пожелавам ти само хубави моменти оттук нататък Hug

# 623
Бютка, не си смотана, кака- ами то е рано да се държат бебетата седнали, ако евентуално го държиш с добре изправено гръбчр, но пак е рано.
 А столче за хранене защо купувате толкова рано? newsm78Вероятно мислите скоро да захранвате? Аз само да кажа, че столчето може да се ползва и много кратко време, понеже някои деца не искат да стоят в такива и затова много скъпите не винаги са добра инвестиция. Аз тоя път мисля да си взема такова: Имахме такъв тип каквото Тайра е постнала, но то заема много място и освен това Вики го ползва само до годинката най- много. Да ви дам идея може да ползвате кошницата  за кола в началото. Peace
От ЛЛЛ чрез отговора си на Месечинка ми дадоха и на мен отговор- явно Ния, която още спи върху мен ми е натиснала гърдата оня ден и затова така ме заболя и ми се запуши канала.  ooooh!
Месечинка, нашето столче беше същото, но жълто. Добро е нямам никакви оплаквания. Peace

# 624
Здравейте мамчета  Mr. Green

Фери- много сте лъчезарни  Heart Eyes

за цикъла - вече за втори път само еднократно процапване, но с всички симптоми. Не дохранвам.

Бюти, едва ли го държиш по начин по който тежестта да пада върху гръбнака и кръста му.  Hug

Гунди, много си права за столчетата за хранене. Ние имаме от Емка (голямо ), но този преносим вариант е чудесен особено ако пътува човек или няма много място. Освен столчето за кола става и шезлонга. Mr. Green  Много ми се идваше вчера, но нямаше как и сънувах, че сте се видяли и сте решили да отскочите до Каспийско море. Питах те как сте събрали количките в колата, а ти ми обясни, че сте се справили, че бебето Дара (на наша позната- вече е на 6г.) е била много неспокойна, а Елс се била затрила по пътя на 2-3 пъти.  Mr. Green Party newsm78

Би-би и Месечинка - не решавам още задачи, но вчера подготвях заявлениео на Ема за първи клас и в понеделник съм планирала среща с ( надявам се) бъдещата й учителка.

Болните да оздравяват, а другите да се пазят  Hug

# 625
Ей, Дела,  Joy Joy Joy Невероятен сън, айде дано се случи и без Елсито да се затрива по пътя. Joy А и от кога се каня да ти пиша, че твоите дечица са приказно красиви, а Емката ти е одрала кожата. Hug И хайде др седмица да се видим да ти дам багажника най- сетне, че вече много ми е гадно. Hug Heart Eyes

# 626
  • Варна
Гунди,
заради намалението го взехме толкова рано Blush А иначе племенницата ми е на 3 и още седи е нейното, надявам се, че и ние ще го ползваме достатъчно дълго.

Уф, и днес ни се провали разходката, дребният реши, че ще реве и накрая го прибрах. Сега ненаспан цял следобед ще е крив, а чакаме баба му и дядо му от Шумен Whistling

Дбс,
откъде накъде пък Каспийско море Joy Това ми напомня, че аз веднъж сънувах, че отивам в Доминиканската република. Що точно там - идея си нямам Whistling

# 627
Гунди,
заради намалението го взехме толкова рано Blush А иначе племенницата ми е на 3 и още седи е нейното, надявам се, че и ние ще го ползваме достатъчно дълго.
Дано, пожелавам ти го.  Peace А щом е имало намаление е напълно оправдана покупката. Hug

# 628
Айде пак ме вкарахте във филма  Mr. Green Ина отдавна иска все седнала да стои и баща и като седне с нея на компютъра и тя седнала в него и той я друса, така най-обича  Grinning Не иска легнала, реве. Сега сериозно се притесних да не сме и направили нещо, защото тя наистина отдавна така стои Sad
Аз да ви кажа, че си купих 10 пюренца на Хип  hahaha Мисля да захранвам като навърши 6 месеца, въобще не бързам, но не знам защо не се сдържах и купих. Следващия път като отидем да пазаруваме мисля да купя и от тези, които нямаме, та поне да имам от всички видове  Crazy

# 629
  • София
Честито на патерица на всички именници, празнували вчера. Да са живи и здрави  Simple Smile
Койчева, и на мен ми стана много тъжно, пожелавам ти вече само хубави неща, да се радваш много на детето и неприятностите да са останали зад гърба ти  Hug Не се притеснявай за детето, сигурна съм, че вече не се държи така, а е нормално да ти се струва много пораснал и променен  Flutter Моят всяка сутрин като се събуди и го виждам така  Crazy
Фери, много сте сладки, първата снимка е страхотна Heart Eyes А ти си в прекрасна форма Wink
Момичета, браво за добрите попадения в Хипо, аз вчера се приготвях цял ден за гости, че имахме вечерта и никъде не съм мръднала Confused
И аз се чудя какво столче за храна да взимам, Гунди това наистина е много хитро  Thinking
Аз понеже още не съм гледала и дори не бях виждала такова Simple Smile
Марли, Матейчо да се оправя бързо  Hug
Аз си проявих 150 снимки и си направих 3 календара и 4 магнита с любимите ми снимки на Валери, и ще подарим за Коледа на бабите и дядовците - по един календар и един магнит  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт