Отговори
# 660

Гунди, и аз точно на това столче за хранене съм се спряла, но не знам в кой магазин мога да го намеря. Ти виждала ли си го на живо и ако "да" - къде?
b]Вивиен[/b], в Джъмбо ги има.  Hug Само да кажа, че за Викчо като купувах столче и бях чела,че когато има играчки много се заиграват и не ядат и не ми допада да се приема храненето като някаква игра, редактирам се малко- аз харесвам това без играчките. Laughing Wink

# 661
  • Обетованата земя
Пейпър, страшен сън  rotfImbo Аз затова съм връчила прахосмукачката на мъжа ми, да не взема да я счупя... Mr. Green ама виж за магазини съм първа!  hahaha
И аз нямам търпение да получа това което съм поръчала и да го изпращам в Стара Загора Heart Eyes
И аз нямам търпение!  Mr. Green  Heart Eyes
Абсолют Илюжън, и ние сме така с палеца  Tired, днес пак четох из нета, и съм объркана дали да правя нещо отсега в зародиш, и какво. Или пък е по-добре да се изчака до годинката, ако евентуално детето само се откаже. Ако сега предприема някакви мерки, си мисля че няма да ми се получи, заради силния сукателен рефлекс все още, но пък после като стане навик ще е още по-трудно и не знам.   Confused Тя вече взе да го смуче още по-често.  Crossing Arms Биберона е изоставен, смукне 2-3 пъти и го плюе, научи се как да го смуче вече, но не я кефи. Казвам си няма да се ядосвам, ще го приема каквото такова, ама като я видя с пръста и лошо ми става.  Crazy Иначе пък е такава душица, вечер докато се намотаме, ние и тримата с татко й и батко й лягаме късно, а тя като й се доспи, никой не й трябва да я приспива, лапва пръста и отнася плувката рано рано.  Mr. Green Голяма кротушанка е, папка, спинка, играе си вече доста с играчките, всичко й е интересно, ама то не може всичко да е идеално, трябва и пръст в устата да има.  Crazy Явно всяко бебе си се приспива по някакъв начин, батко й от малък си въртеше главата, за да се унесе, още от 2-3 месечен, и до сега го прави.
 Аз вчера така си прецаках компа, трих, трих и накрая изтрих някакви драйвери, добре че мъжът ми сутринта го оправи, да не ви изпускам.  Hug
Нашето столче за хранене е такова http://www.levbg.com/product_info.php?products_id=6077 и съм страшно доволна! Баткото още си го ползва, и се чудя дали да го завещае на малката или да й купуваме нов и на нея, ама май ще й купуваме.

# 662
  • София
Привет момичета  Hug
Днес си направихме една разходка до Русе и се разнообразихме и май на Емма й се отрази много добре.Гледаше,хилеше се и сега си спинка в леглото с 1 час закъснение от режима й,но ще го преживеем
А столче за хранене защо купувате толкова рано? newsm78Вероятно мислите скоро да захранвате? Аз само да кажа, че столчето може да се ползва и много кратко време, понеже някои деца не искат да стоят в такива и затова много скъпите не винаги са добра инвестиция. Аз тоя път мисля да си взема такова: Имахме такъв тип каквото Тайра е постнала, но то заема много място и освен това Вики го ползва само до годинката най- много. Да ви дам идея може да ползвате кошницата  за кола в началото. Peace
И аз заради намалението сега го взех,но пък и мислиме да почнем захранването след около 2 седмици като стане Емма на 4 месеца.Тя наистина си се кефи в стола.Сега си пие млякото в него и така я привиквам,че стола е за манджене  Mr. Green Иначе и аз мисля да почна със зеленчуково пюре и оризова каша...Да видим как ще го приеме че нещо е станала злояда...
Толкова от мен,че мисля да легна и аз да спя вече  Joy

# 663
  • София
И ние отдавна държим Сашко поседнал и облегнат на нас, както и леко повдигнат на шезлонга. Детето си показва, че вече може. Не го слагаме сам да седи.
Като казах онзи ден, че още не ми е дошло, от вчера има нещо кафеникаво Wink
Чудя се това как ще повлияе на обременяването с глюкоза, на което мислех да ходя тези дни. Блонди, как мислиш? Ще питам и док, но май ще изчакам.
Койчева, представих си колко ти е било тежко, дано вече си добре и да сте си заедно с детенцето! Hug
Календари всяка година правим - големи и малки, но досега бяха само с Пепи  Simple Smile. В училище идват и ги снимат. Но тази година той сам решил да не се снима, че да направим календар и със Сашко. Та трябва да ги заведа в някое фото да си изберем и да ги снимат заедно. Или ще разгледам snimkitevi дали предлагат календари.
Миланова, ние го храним почти легнал. Иначе и мен много ме е страх от задавяне, защото той много се давеше в началото.
Михи, няма нужда да замразяваш, за началото всякакви готови пюрета има в магазина. А когато решиш да му ги правиш, вече ще има и пресни  Laughing
Вал, разбира се, че ме е страх да купувам плодове и зеленчуци. Дори и био. Готовите пюрета са 100% проверени. Не са само нитратите проблемът. Аз ще захранвам най-вероятно с тиква, педиатърката каза да бъде оранжево - сладък картоф, тиква или морков. Simple Smile После ще взимам тиква с картоф, картоф с морков... И мисля да започна в 5-ти месец, може би ненавършен.  Simple Smile
Месечинке, бънджито е много добра покупка, ако сте решили. Защо се ядосваш, че не си могла досега, то е рано за него? Hug А задачката е от състезателната математика, която решаваме с Пепи, не е от материала за 3-ти клас, слава богу. Grinning

# 664
didi24, поне се успокоих, че не е от това, че не й давам биба. Бях решила твърдо да не разбере никога какво е това и въпреки всички критики, които отнесох, продължавам да не й давам. Тя й не го иска. Започна да се буди, когато е гладна с палец, когато й е скучно да го ползва за залъгалка, когато й е нервно за успокоение, преди заспиване пак с него - въобще ужас голям. Явно и ти не си намерила решение още. Аз преди няколко дни бях при педиатърката и тя каза да започна да й давам биба, защото щяло да й остане навик пръстчето и се заинатих, че нито биберон ще й дам, нито пръста ще й остане навик и сега само да я видя с него и й го махам, занимавам я с други неща, но започва да плаче и вече си я оставям да плаче, но я взимам в мен. Дано имам успех

# 665
  • Варна
Добро утро, момичета   bouquet Аз не съм писала от как сме родили, но искрено се радвам на всеки един споделен от вас момент. В момента, в който се притесня за нещо, влизам тук и виждам, че доста от вас имат подобни проблеми и се успокоявам много. Simple Smile
Не съм прочела последните 10-ина страници, но влизам да споделя един изпитан вече метод. Преди 2 дена се срещнах с момичето, с което раждахме и тя ми каза как се е преборила с "неакането" - чай от лайка. И воала! два дена вече давам по две лъжички чай /моят хубустник не иска повече/ и имаме вече четири наакани памперса.  Hug
Другото, което научих и бързам да споделя е, че най-доброто медикаментозно средство за борене на запушен бебешки нос е Тетрисал /солена водичка/, чиято помпичка е с мембрана, която не позволява секрети да попадат в разтвора и да се самозаразяваш всеки път при ползване. Аптекарките в две отделни аптеки ми го разказаха и препоръчаха пред всичките други Стеримар и т.н., както и  педиатърката, която ми го предписа.
Иначе моето бебе Боби си се развива нормално. Заспива и се буди с усмивка, което ми стопля всеки път душичката.  Heart Eyes
Поздрави и целувки на всички вас и прекрасните бебчета!  Hug

# 666
  • До морето
Много са хубави столчетата и тука ще има голямо мислене. То зависи и колко ще седи в него де.
 тря
За захранването - на лекцията казаха, че ако се започне с каша например, зеленчуковото пюре се въвежда чак след месец. Дотогава само различни видове каши , като и м/у кашите трябва да има поне седмица. Правилно ли съм разбрала, щото само това запомних и ако и то не е така  ooooh!

Биби, Белверде, все се каня да ви питам болят ли ви още ръцете? Моите пръсти стават все по- зле. Нощем като ставам да кърмя ми трябват няколко секунди докато ги раздвижа  Confused

Койчева, поплаках си малко заради тебе  Hug

На мен още не ми е коледно и аз не знам защо. Освен това бях измислила подарък за Ивайлето на Кашпи, но няма да се получи и сега трябва да мисля нещо друго  Crossing Arms

И накрая да ви поздравя с песен, на която мойто дете направо умира от смях http://www.youtube.com/watch?v=mYPvAMrMzwI

# 667
Много рабо, Тайра, на 4 м. ? Защо толкова рано?

# 668
... И мисля да започна в 5-ти месец, може би ненавършен.  Simple Smile

bi_bi, снощи четох за едно ново изследване на британски учени, в което твърдят, че захранването в 6-тия месец е грешка и то трябва да започне много по-рано, на навършени 4, защото по-късно рискът от алергии ставал по-голям, можело да се върнат коликите и имаше и още нещо, но не си го спомням. Съвсем се обърках, аз смятах да захранвам след 6-тия.

Absolut Illusion, дай й бибка, ако я иска, аз се предадох. Вредата от смучене на палеца е не по-малка от биберона. Пък биберон до годинка, после ще го отказваме. Залъгалката пречи на кърменето, но в началото. Нашите вече са големи и с установени кърмачески навици, надали от сега нататък ще се отбиват заради бибата.

# 669
  • Обетованата земя

Absolut Illusion, дай й бибка, ако я иска, аз се предадох. Вредата от смучене на палеца е не по-малка от биберона. Пък биберон до годинка, после ще го отказваме. Залъгалката пречи на кърменето, но в началото. Нашите вече са големи и с установени кърмачески навици, надали от сега нататък ще се отбиват заради бибата.
Съгласна съм. И аз така бих те посъветвала. На Матеа и аз не давах в началото, само я пробвах и поне знам, че от началото я плюеше, да не ме е яд, че предпочете палеца от липса на биба. Сега я смуче, ама както ви казах, за секунди и плюе. Или пък е в устата й, но тя постоянно я бута без да иска с ръце, а тя много лесно пада. А за палеца го смуче точно когато и Абсолют илюжън е описала.  ooooh! Баткото смука биба от 6тия си ден и я отказахме без проблем, когато видях  че вече може да заспива и без нея, просто я скрих и повече не я потърси.  Peace
Пропуснах да честитя имения ден на всички именици от изминалите дни! Да сте живи и здрави вие и децата ви!

# 670
MaryJane,  Hug британците малко са се пообъркали.  LaughingАз дори си спомням разни теори за от 7 м на там захранване. Аз не знам защо толкова се тръби колко е опасна бибата при кърменето, но при мен, ако я няма не бих могла да кърмя и това е съвсем сериозно- толкова много ми разранява все още гърдите и когато иска само да ги дъвче и вече не й се хапва веднага давам биба, а и много често се успокоява с нея..... Wink
 Аз да си призная без бой- предния път се подадох на разни подобни статии и захраних Вики преди да навърши 5 м. уж трябваше да му спре рефлукса и понеже вече беше само на ам и понеже много ми се искаше  Embarassed. И много съжалявам нито рефлукса му спря, той беше малък още и беше трудно храненето с лъжичка, а и нали не е хубаво да е седнало положение на столчето, а в това полегналото, което също беше не удобно. Е поне имаше компенсация със супер бавно захранване. Сега ще чакам чинно до 6 навършени.
Блонди, преди няколко дни питаше за втори цикъл- аз се сдобих с такъв, за сега е много оскъден- все почва , спира- малко ме ядосва чак. Wink

# 671
Добро утро мамчета  Mr. Green

Гунди,  Hug и на мен ми се ще да се съберем пак скоро.

*SamiMummy* - мен беше спряла да ме боли ръката, даже започнах пак да си плета. Сега обаче покрай смяната на времето пак ми създава некомфорт. Даже, когато Мишо заспи в ръцете ми по -дълбоко и е отпуснат ми изтръпва ръката. Започнах да пия витамини и има промяна към подобрение.

Absolut Illusion, Диди, предлагах и аз биба и то многократно. Категоричен отказ обаче. И при нас нещата са същите. Прави ми впечатление, че ако се занимава с играчки, му омръзва или има нужда да успокои емоциите си, но ако се занимава някой от нас с него няма такова нещо. Другото съществено е, че ако си е лапнал палчето и се разплаче, когато му го махна - за мен означава, че му се спи - гушвам го и му предлагам гърда и той си заспива разбира се. Освен това, докато го гушкаме и си разглежда нещо ако реши да си лапне палчето му предлагаме една мекичка релефна дъвкалка и той си я джвака - понякога леко настървено  Party Диди, тъкмо взех да се притеснявам леко, че нощем след кърмене и Мишо се върти така и по някое време ако не го закачам заспива и прочетох, че и Иво така е правил за да заспи. Благодаря! Hug

календари - и ние правим, но избираме подходяща хубава снимка от последните месеци и ползваме нея. Два пъти ходихме и в студио, де Simple Smile

# 672
Благодаря на всички за подкрепата! Hug Hug Hug Crazy Приятен почивен ден с много бебешки усмивки!

# 673
  • София
Педиатрите казват, че прекалено късното захранване е също толкова вредно колкото и прекалено ранното и общо взето всички препоръчват, че оптималното време за захранване е 4 - 5 месец, даже казват, че задължително трябва да се започне преди навършване на шестия месец  Peace

Тедито пък тия дни пропи вода  Rolling Eyes Даже се случва да отказва цица, а да пие водичка.

# 674
  • София
SamiMummy, и мен още ме боли, не както преди, може би малко е отшумяло и най-вероятно от магнезиевото олио, но все още се случва при определени движения да ме заболи.  Confused Ти защо не отидеш на ортопед да те погледне? Песента е много яка, особено му отиваше на Къцамун да я пее hahaha
Вивиен, има ги и в Пакостника, само че преди това звънни дали го имат налично в магазина, че държат много неща и на склад Hug
Аз пък за захранването мисля между 5-6 мес., така ме посъветва и моята педиатърка и ще започна с зеленчук, а не с каша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт