Машина за хляб - 48-ма тема

• 51 317
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Тайна, благодаря. Имам такива (общо 3 броя). Ползвам ги постоянно, но ми се струваха малки за тесто със 700 г брашно и не съм опитвала питка в тях.

# 706
  • София
Тайна, благодаря. Имам такива (общо 3 броя). Ползвам ги постоянно, но ми се струваха малки за тесто със 700 г брашно и не съм опитвала питка в тях.
Идеални са за питки и мусака.

# 707
Момичета, да се отчета - ходих в Зора, но нямаха машината, която искам-Финлукс. Поръчах я, оставих капаро и в петък ще е в магазина/дай Боже  Praynig/
Сега, мога ли да ви помоля за рецепта за по-голям хляб. Аз правя с 300мл вода, 500гр башно, 1 с.л.кисело мляко, 1/4 кубче мая, олио на бъркалката, сол и захар по 1 ч.л.
Машината е за 1350 хляб. Помагайте да увеличим съставките  Hug

# 708
Момичета, да се отчета - ходих в Зора, но нямаха машината, която искам-Финлукс. Поръчах я, оставих капаро и в петък ще е в магазина/дай Боже  Praynig/
Сега, мога ли да ви помоля за рецепта за по-голям хляб. Аз правя с 300мл вода, 500гр башно, 1 с.л.кисело мляко, 1/4 кубче мая, олио на бъркалката, сол и захар по 1 ч.л.

Въпрос на преизчисляване на количествата: 450 мл вода, 750 гр. брашно, 1 1/2 с.л. мляко, 3/8 мая, 1 1/2 ч.л. сол и захар.

# 709
не е задължително да правиш хляб с количество ,което отговаря на машината. и с 1300, и с 1200, и с 900 гр.  все ще се получи хляб.  когато избираш рецепта се съобразявай с общият грамаж на всичките продукти - не трябва да надвишават грамажа на машината. аз лично не използвам рецепти.

# 710
  • Варна
Аз пък да ви кажа, въпреки че машината ми се води за хляб 1.250 кг, явно реално е за хляб 1 кг, защото като сложа продукти за хляб 1 кг, хлябът опира в капака и добре че не съм пробвала за по-голям, че сигурно ще стане беля. Е, има и друго - меря с мерителни чаши, а не с везна, та може и да не са ми точни мерките....

# 711
не е задължително да правиш хляб с количество ,което отговаря на машината. и с 1300, и с 1200, и с 900 гр.  все ще се получи хляб.  когато избираш рецепта се съобразявай с общият грамаж на всичките продукти - не трябва да надвишават грамажа на машината. аз лично не използвам рецепти.

Искам да увелича количеството на тестото не за хляб, а за тесто за пици/мекици. В предния си пост писах - хляб, защото ползвам една и съща рецепта за хляб и мекици/пици. Хляба, който правя ни е много за 1 седмица. Само мъжо го яде и обикновено го изхвърляме. То за това и бъркалката на старата ми машина замина в казана.
Благодаря ви  bouquet
Аз ползвам рецепти. Така ми е по-лесно и сигурно.

# 712
Аз пък да ви кажа, въпреки че машината ми се води за хляб 1.250 кг, явно реално е за хляб 1 кг, защото като сложа продукти за хляб 1 кг, хлябът опира в капака и добре че не съм пробвала за по-голям, че сигурно ще стане беля. Е, има и друго - меря с мерителни чаши, а не с везна, та може и да не са ми точни мерките....
пак да поясня - машината не се води за хляб 1250 гр  готов продукт , а за ОБЩО количество на продуктите които се поставят в самото начало в контейнера. с това количество (грамаж) машината би трябвало да се справи би месенето. за изпичането и е все едно колко грама ще пече (на машината).  Joy

# 713
Искам да увелича количеството на тестото не за хляб, а за тесто за пици/мекици. В предния си пост писах - хляб, защото ползвам една и съща рецепта за хляб и мекици/пици.
неправилно съм се изразил - количеството не е за хляб готов продукт , а за количество продукти поставени в казанчето.

# 714
Искам да увелича количеството на тестото не за хляб, а за тесто за пици/мекици. В предния си пост писах - хляб, защото ползвам една и съща рецепта за хляб и мекици/пици.
неправилно съм се изразил - количеството не е за хляб готов продукт , а за количество продукти поставени в казанчето.

Напротив! Разбрахте. Едно и също нещо говорим. С грамажа на продуктите, който е дала  Windy мисля ще и е добре да си меси. Сега пак се загледах в данните на машината и открих разлика. Единия модел  на финлукс няма отложен старт. А точно тази си поръчах и то заради цвета. Пак сбърках, да му се не види. Защо не дочетох.  Confused

# 715
  • Варна
пак да поясня - машината не се води за хляб 1250 гр  готов продукт , а за ОБЩО количество на продуктите които се поставят в самото начало в контейнера. с това количество (грамаж) машината би трябвало да се справи би месенето. за изпичането и е все едно колко грама ще пече (на машината).  Joy

Е да де, слагам продукти за 1 кг хляб, както е дадено в рецептата на книжката към машината, може би +/- 20-30 грама вода/брашно /понеже понякога брашното поема допълнително вода или обратното/ и полученият хляб едва се събира. Ако сложа продукти за 1.250, за колкото се води машината, има голяма вероятност да прелее.

# 716
намали с една идея маята , увеличи с една идея солта и няма да опира в капака.
избери програма с по-кратко втасване - също няма да опира в капака.

# 717
Моля, дайте ми рецепта за хляб  само от пълнозърнести брашна. Нямям много време да се ровя, а трябва да ям само такъв ,защото диабета тропа на вратата ми  Simple Smile. Имам хлебопекарна Мулинекс

# 718
  • Пловдив
  Така...сдобихме се с хлебопекарна Аляска , но няма упътване .
Моля някой ,който има хлебопекарна Аляска да ми каже на каква програма се пече хляб  Rolling Eyes
 Или къде от нета да си изтегля  Thinking

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 13:18 от Перах

# 719
VK, намали водата на 400 мл, това е моят съвет  Simple Smile А когато правиш тесто, спокойно можеш да месиш и с 500 мл тестото, понеже няма да го печеш вътре.

Тайна, и аз съм много доволна от дъното на електрическата тенджера. Там спокойно слагам тесто около 1.500 кг с бяло брашно с много глутен и покривам с капак/може и с дъното на тава/, за да постигна ефекта на Ердинч с напукването  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт