Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 48

• 49 068
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не мога да не споделя разочарованието си от снощната серия....като сценарии...СС продължава да игнорира ХЮ, глези ФЗ,прави се на мъдър държавник,но друг му взима решенията...И тук е мястото да изкажа задоволството си от играта на Окан - всички човешки чувства ,езика на тялото те карат да му повярваш!!!! От видяното, от всички серии до сега,колкото и да не ми се иска,но за мен СС стана доста еднообразен,обезличен,любовта му към ХЮ завехна,държи се като застарял коцкар Grinning Mr. Green,дразни ме ФЗ,но защо да не се пробва newsm78,СС и го позволява...
Хюрем - съчувствам и като жена,разбирам я и съм доволна че освен с личните си тревоги се зае и с "обществена"работа...Мериам е страхотна!!!!Знам,че водещото е сценария,но каквото и да ни представят до края,за мен главните персонажи ще са Ибрахим и Хюрем,а СС епизодично ще го виждаме любящ,страдащ,жесток,застаряващ мъж,който благодарение на ХАЛИТ ще ме мотивира да изгледам до края тази "история на една любов"..../чия любов – ХЮРЕМ-СС,ХАТИДЖЕ-ИБРАХИМ,или НИГЯР-ИБРАХИМ..,последната за мен е истинската,която се доказва именно в поведението на Ибрахим и Нигяр,знаещи какво рискуват,но всеки иска да запази частица от нея....,ИБО- живата си дъщеря,а Нигяр – истината за нея...
Незнам,дали с превода ще променя мнението си,но искам да видя невъзможното-осъзнаването на СС колко е наскърбил с ъ п р у г а т а  си,да си спомни колко му е преданна,нооо....падишаха преди всичко е мъж,който спечелената жена я приема за даденост и приема своите забежки за нормално забавление...

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 11:42 от krasminikif

# 151
Та като стана дума за живата дъщеря на Ибрахим, имало ли е наистина такава от друга жена или всичките му деца са от Хатидже?Аз си мисля, че истинския султан изобщо няма нищо общо с този, дето ни представят във филма.Впрочем ние откъде може да знаем точно какъв е бил той, освен от историческите източници.Всичко останало е плод на труда на сценаристите.

# 152
  • София
Та като стана дума за живата дъщеря на Ибрахим, имало ли е наистина такава от друга жена или всичките му деца са от Хатидже?Аз си мисля, че истинския султан изобщо няма нищо общо с този, дето ни представят във филма.Впрочем ние откъде може да знаем точно какъв е бил той, освен от историческите източници.Всичко останало е плод на труда на сценаристите.
[/b][/color]

Споделям видяното,което ни представят сценаристите,но като зрител,не познавач на историята,някои неща ми въздействат по-вече,други ги приемам като част от играта за рейтинг и....печалба на продукцията като цяло.

# 153
здравейте! искам само да ви питам дали някой е публикувал резюме на български от вчерашната серия. търсих, но успях да намеря само на руски, а аз не се справям добре с този език, пък и гугъл преводача по-зле и от мен превежда  Grinning

# 154
ако не се лъжа MISTIK осигуряваше досега резюметата? да не ви е изоставила за тази серия  Cry

# 155
ако не се лъжа MISTIK осигуряваше досега резюметата? да не ви е изоставила за тази серия  Cry
Мистик отдавна не прави резюмета! Някое от момичетата с добро сърце превежда от руски като има време!

# 156
Привет wavey lovekiss

Няма защо да се надяваме вече,че ще  ни покажат история на една любов,която  ще разтърси света ,след векове Wink
Султана показа и доказа любовта си нееднократно към Хюррем- и нещо по- вече- направи я законна съпруга,което е прецедент... те вече остаряха заедно, Wink   Mr. Green
Какво още да доказва...тъжното е ,че обезличиха образа му с тези харемски интриги, които повтарят под индиго  до втръсване...все се питам,ако беше жива Мерал/мир на праха й/ щеше ли образа на Сюлейман да зацикли  ooooh!
Но независимо от игнорирането на Хюррем от султана, тя е дейна- опитва се да разчиства пътя на Мехмет към трона, в комбина с Рустем; печели "любовта на народа" с благотворителност....
При Михримах и Мустафа - нищо ново- стари харемски интриги- Елена новата Хюрем ли ще бъде Whistling е хайде стига вече- тези сценаристи друга песен да запеят ooooh! Crossing Arms Whistling

# 157
мерси за инфото Simple Smile лошо е, че избързах за 1 месец да изгледам всички серии, качени във vbox-a, сега цяла седмица седя в напрежение за всяка следваща серия  Simple Smile

# 158
  • София
ЛИЛИ  wavey wavey wavey

"...тъжното е ,че обезличиха образа му с тези харемски интриги, които повтарят под индиго  до втръсване...все се питам,ако беше жива Мерал/мир на праха й/ щеше ли образа на Сюлейман да зацикли..."

Всъщност това е което най-много ме разочарова... ooooh!

# 159
Мистик отдавна не прави резюмета! Някое от момичетата с добро сърце превежда от руски като има време!

Ако до довечера никой не го е сторил, ще го преведа - днес просто не ми остана време Hug

# 160
Орезилиха СС, орезилиха любимата му и единствена жена – Хюрем.  Любов ли?! Изпепелявяща страст?! И къде са?! Дали не се промъкват  сред часовете на  „поетическа рецитация“ на СС пред Фирузе-то? Изобщо не мога да разбера накъде ни водят сценаристите?! Изглежда към изкривяване на историческата истина и пълна деградация на героите. То такива дивотии и утежняване на сценария (напълно излишно) и в латино-сериалите няма….

# 161
Орезилиха СС, орезилиха любимата му и единствена жена – Хюрем.  Любов ли?! Изпепелявяща страст?! И къде са?! Дали не се промъкват  сред часовете на  „поетическа рецитация” на СС пред Фирузе-то? Изобщо не мога да разбера накъде ни водят сценаристите?! Изглежда към изкривяване на историческата истина и пълна деградация на героите. То такива дивотии и утежняване на сценария (напълно излишно) и в латино-сериалите няма….
Точно така ! Hug
Филма вече може да се казва " Любовните истории на Сюлейман Великолепни". Халит Ергенч за мен е един от най-добрите  турски артисти харесва ми визуално, а гласът му няма равен,но благодарение на  Сюлейман започна да губи много .Не само ние сме огорчени от образа който ни показват и в другите форуми-руски,гръцки,арабски,турски е подложен на критика .С въвеждането на Фирузе пък филма наистина стана сапунка .Повече бих се съгласила на мястото и да е Гонзанга/поне реално е съществувала/но от къде взеха това недорозумение Ферузе не знам. Mr. Green

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 15:11 от trendafilka

# 162
А нямате ли усещането, че Мерием УЗерли си е правила ринопластика. ОСвен, че в последния сезон е доста по-слаба/ и слава богу, че първия сезон приличаше на свинче/, нещо и носа и ми изглежда доста по-фин.
А пък СС или по-скоро актьора, който играе ролята ми е много смешен, въобще не ми вдъхва респект, а пък за харесване и дума не може да става, особено като се има предвид, че има повече коса по брадата отколкото по главата. А пък какви внушителни бради са им пуснали последния сезон, направо Sick И това в комбинация със стихоплетстването и многозначителните погледи направо си е жива карикатура

Въобще филма издиша, но то май така става с всички сериали след втори сезон. Вече ми стават все по-досадни сериите, че са и дълги на всичкото отгоре. Добре, че ги гледам на запис, че мога да прескачам като ми затъпее Laughing

# 163
Здравейте !

До сега само ви четях, но изведнъж ми се прииска да напиша нещо.
Като се замисля, Сюлейман не е престанал да обича Хюрем. Наказва я. Все пак трябва да си плати цената за покойте на Валиде. Съгласете, че много прекали и тя напоследък. Ще мине още малко време, Фирузе ще отиде в историята и всичко ще си дойде на мястото. Пък и какво губи Хюрем в момента? Султана е минал само на цитиране на стихове и дялкане на камъни. Явно, че е кахърен и не вдига самолета. Ееех, като са нямали 'Трибестан"...

# 164
Привет на всички момичета!  Hug От снощи имам големи проблеми с интернета, даже докато гледах филма по Стар и ми прекъсна, днес до обяд - също, затова не съм превела резюмето, което не означава, че до довечера няма да го има на нашия сайт.  Превела съм началото и продължавам.  Grinning Peace

Кратко съдържание на 73 серия

Хюрем пристига в двореца след посещението на къщата, където крият дъщерята на Нигяр. Сюмбюл я взима оттам заедно с гледачката от харемаи я скриват в една от стаите.
Хюррем минава през харема, заповядва да извикат при нея Нигяр.
Нигяр пристига и веднага започва да говори, че  я извикала Хатидже и че там е бил и Рустем ага и че  Ибрахим и Хатидже са решили да ги оженят. Хюррем казва, че знае, след което пита, как мисли Нигяр, пашата обича ли я още? След което й припомня, че когато са я намерили, тя е била дълбоко опечалена, Нигяр отговаря, че е тъгувала много за дъщеря си и с тъга пита Хюррем, защо рови в раната й, и че усилията й са напразни, защото нейната душа е вече мъртва и по никакъв начин не може да бъде повече наранена. Хюррем многозначително й отговаря, че тога на Нигяр й е нужна нова душа. Нигяр е учудена от това, но Хюррем не й казва истината, тъй като не й се доверява. Нигяр си признава, че тя е помолила Ибрахим да ги оженят с Рустем, надявайки се той да прояви ревност и да не й разреши да се омъжи за него. Хюррем й казва, че тя е сбъркала и я предупреждава, да не се надява много на този брак, тъй като той зависи само от три думи освободи се, освободи се, освободи се и следва пълен развод.
Ибрахим пристига при Султана и виждайки, че той е зает  му предлага да дойде отново по друго време, но той го вика при себе си за да го изслуша. Султанът казва на Ибрахим, че е разгледал предложенията на Ебусууд и предлага да бъдат обсъдени на събрание на Дивана.След това се интересува от предложенията на френските посланици. Ибрахим му докладва, че те искат да предложат съюз между Италия и Франция против Испания, след това започва да угодничи на Сюлейман, казва, че е време вече да бъде написана книга за него, на което Сюлейман се смее и се съгласява с предложението му.
Хюррем предупреждава Сюмбюл, че никой не трябва да знае за дъщерята на Нигяр, най-малкото самата Нигяр.
Султанът продължава да говори с Ибрахим и го пита, какви са тези разговори за сватба на Нигяр с Рустем. Ибрахим лъже, че това е предложение на Хатидже.
В градината се срещат Перчем ага и Рустем ага. Перчем му съобщава, че са му довели дъщерята на Нигяр, която оказва се е жива. В този момент пристига Михримах с молба да й бъде показан нейния кон. Рустем я пита, тя ще го язди ли, но тя отказва, Рустем й предлага да се опита отново да язди, за да избави от страха си. Тя маха с ръка, че може би по-късно. Храни коня с морков и пита за сватбата на Рустем.
Хюррем среща Ибрахим в коридора. Той шеговито й се покланя и казва, че се радва да я види, пита я всичко ли е наред при нея. Хюррем го пита, нима той се надява да се избави от Нигяр като я омъжи за Рустем, или се надява отново да ги разведе, както по-рано. Той навъсено мълчи. Но Хюррем продължава, припомняйки му раждането на Нигяр, че на нея са й казали, че детето й е умряло, но, разбира се, ако не го е убила Хатидже, тогава то или е живо или е в някакъв гроб и излиза. Ибрахим гледа дълго  замислено.
По покана на Ибрахим при него пристига Гюлфем. Тя пита, какво се е случило със Султанката, Ибрахим я успокоява, след което я моли да му каже истината за дъщеря му, тъй като Хатидже няма от нея тайни. Добавя, че в двореца се носят слухове, че детето е убито от Хатидже. Гюлфем отговаря с чиста съвест, че това не е вярно, но за това, че Хатидже е скрила детето тя мълчи.  Казва че Хатидже не би обидила даже мравка. Ибрахим пита, след като дъщеря му е умряла, къде е погребана. Гюлфем е принудена да даде отговор и да каже за това място.
Хюррем моли Назлъ да даде указания да й бъде приготвена успокоителна напитка. Пита я как са децата, тя отговаря, че са в покоите си, Султанът е взел Джихангир  в неговите покои, докато тя е била в банята.
Следва продължение...

Общи условия

Активация на акаунт