Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 48

• 49 018
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
.... Както и желаеше смърта на Искендер Челеби
Ето в последната серия - отиде за да го навива срещу Мустафа и Ибрахим.  Какво й пречат те?  Това че не й се подчиняват!!!  Същата каквато е вината и на Искендер Челеби ...
Аз или гледам друг сериал, или имам сериозен пропуск Crazy Кога Хюрем е искала смъртта на Искендер?

Е, и аз чинно чакам от Dore Mi линк за филма, който тя гледа...

Върволицата  стана голяма! Ама и аз с вас,както се казва "Барабар Петко с мъжете!"

Докато чакам сватбата на Афифе и Кадията поне да има с какво да се занимавам  Laughing

# 271
Нека не изглеждам акто адвокат на Dore Mi,  Peace но тя може би имаше предвид факта, че Хюрем както се сдуши с Искендер, защото той е с позиции в държавата - дефтердар, член на Дивана и най-вече анти Ибрахим, който може да й помогне в осъществяването на крайната й  цел.., така и не държеше особено на неговото присъствие до себе си, защото тя сама каза, той е умен и амбициозен и ще ми пречи на плановете (цитирам по памет, недословно, разговора й с Рустем май.. newsm78). Тоест тя не преживя кой знае колко тежко неговата смърт.    Peace

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 13:29 от Елена Алексиева

# 272
Нека не изглеждам акто адвокат на Dore Mi,  Peace но тя може би имаше предвид факта, че Хюрем както се сдуши с Искендер, защото той е със  позиции в държавата - дефтердар, член на Дивана и най-вече анти Ибрахим, който може да й помогне в осъществяването на крайната й  цел.., така и не държеше особено на неговото присъствие до себе си, защото тя сама каза, той е умен и амбициозен и ще ми пречи на плановете (цитирам по памет, недословно, разговора й с Рустем май.. newsm78). Тоест тя не преживя кой знае колко тежко неговата смърт.    Peace
Разговора беше със Сюмбюл /или Гюл ага/  и беше нещо от сорта че "толкова амбициозен и умен човек рано или късно ще стане опасен" в смисъл че няма да се поддава на контрол и ще започне да крои собствени планове,които ще са изгодни за него.Естествено ,че няма да жали кой знае колко за него.. човек тъгува за хората ,които обича и които знае че обичат него ,а на нея и беше ясно че както тя има полза от Искендер,така и той от нея ..т.е. и той не я е заобичал .Просто и двамата имаха обща цел,която го обединяваше .
Това показва само още веднъж колко умна и предвидлива за ходовете на другите е била.

# 273
.... Както и желаеше смърта на Искендер Челеби
Ето в последната серия - отиде за да го навива срещу Мустафа и Ибрахим.  Какво й пречат те?  Това че не й се подчиняват!!!  Същата каквато е вината и на Искендер Челеби ...
Аз или гледам друг сериал, или имам сериозен пропуск Crazy Кога Хюрем е искала смъртта на Искендер?

Е, и аз чинно чакам от Dore Mi линк за филма, който тя гледа...

Върволицата  стана голяма! Ама и аз с вас,както се казва "Барабар Петко с мъжете!"

Докато чакам сватбата на Афифе и Кадията поне да има с какво да се занимавам  Laughing

ukliam1 цоп и аз тук!
Много събития ни чакат затова да поканим " Оркестъра за свадби и погребения_" с изпълнения на дълго очаквания"Измирски марш"... , не за друго ами нали банкетче ще си спретнем cheers пък може и лулата на мира да изпушим Mr. Green Hug Heart Eyes

# 274
Фен , не вярвам в онези времена Роксолана да е била пример само на доброто..и да не е извършила нищо лошо .. ти се възхищаваш от това че е била начетена ,умна , че е оставила следа в историята ..но замисли се дали това е възможно без да си изапаш ръцете на място където отвякъде дебне някой да те подхлъзне.. не случайно казват че е най-трудно да се задържиш на върха. Peace .

Кате, за да ти отговоря, ще трябва да се цитирам, но ще го направя по памет. В предишен свой пост казах, че епохата, в която е живяла Роксолана е мрачното и диво средновековие, когато мъжете са били пушечно месо, а жените стока за продан, т.е. Човешкият живот не е имал почти никаква стойност. Истина е, че целите са постигани с използването на всички похвати, показани във филма. Вероятно и Роксолана не е била изключение. Но пак ще кажа, че и историческите документи останали за нея са противоречиви и изразяват строго субективно мнение...все пак са писани от хора, а те или са я мразели, или са я възхвалявали – въпрос на политика или изгода.
Когато разглеждам исторически субект или събитие, аз се оптвам да си направя съответният извод и поука от него. Историята трябва да се познава, за да можем да се учим от нея и да не повтаряме вече направени грешки. Това не е моя мисъл – други, по-мъдри от мен хора са го казали. Поради тази причина се възхищавам на многото силни жени, постигнали нещо, което се е приемало за невъзможно за времето, в което са живели. Мога да изброявам дълго като започна от Клеопатра, например, и стигна до...Ангела Меркел да речем. Мненията за всяка от тях варират от осанна, до разпни го. Можем да си отворим нова тема и да говорим до безкрайност за тях, защото картинката няма да бъде по-различна от тази тук...но и това е нормално!
Гледането на филм или четенето на книга също не трябва да бъде самоцел. Те не са снимани и писани просто така, носят в себе си послания и внушения, които ние би трябвало да се опитаме да разберем. Филмът, който толкова ни вълнува и предизвиква такива разгорещени спорове е исторически, но правен от наши съвременници и събитията ,неминуемо, са пречупени през призмата на времето, в което ние живеем. По тази причина за мен е важно как се възприема и какви мисли и чувства внушава. От тук идва и моето негодувание към възприятието на образа на Хюрем. От изказванията, които чета тук излиза, че за много хора целта оправдава средствата – с това категорично не съм съгласна! Съгласна съм с думите ти, че е трудно да не се изцапаш, ако искаш да си на върха, но това категорично не означава, че не можеш да опиташ! Много е важно от коя страна ще подходиш. В повечето случаи дори само вярната отправна точка е достатъчен гарант за правилността на бъдещите ти действия.
Никой не би могъл да бъде идеален, иначе би бил Господ. Стремежът към идеалното, обаче, може да ни направи хора. Peace

# 275
С нетърпение чакам,фрагманче тази вичер,а епизодче с преводче утре заран smile3508

А,дано ме огрее и мен и Вас! smile3521

# 276
От изказванията, които чета тук излиза, че за много хора целта оправдава средствата – с това категорично не съм съгласна! Съгласна съм с думите ти, че е трудно да не се изцапаш, ако искаш да си на върха, но това категорично не означава, че не можеш да опиташ! Много е важно от коя страна ще подходиш. В повечето случаи дори само вярната отправна точка е достатъчен гарант за правилността на бъдещите ти действия.
Никой не би могъл да бъде идеален, иначе би бил Господ. Стремежът към идеалното, обаче, може да ни направи хора. Peace

202uu newsm10 В тези думи припознавам продължението и финала и на  последния ми пост за Хюрем. Fen4ethumbsup !

# 277
С нетърпение чакам,фрагманче тази вичер,а епизодче с преводче утре заран smile3508

А,дано ме огрее и мен и Вас! smile3521

Дано, дано!  Много е вероятно даже.. tooth newsm53

# 278
От изказванията, които чета тук излиза, че за много хора целта оправдава средствата – с това категорично не съм съгласна!

Също така, тези хора ( в това число и аз ), осъзнаваме, че това е било преди векове и тогава такива са били целите и средствата Peace Второ - аз поне осъзнавам, че това е филм и има добри, и лоши в него, а аз винаги съм за добрите Laughing Та така.
Майтапите в темата са ми по-приятни, по-бързо ми минава времето с тях. Кога мислите ще е повода за банкета? - след 1, 2, 3 серии Thinking

# 279
Банкет,банкет  261uu

newsm44 newsm68 newsm44

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 19:28 от Sause baus!

# 280
От изказванията, които чета тук излиза, че за много хора целта оправдава средствата – с това категорично не съм съгласна!

Също така, тези хора ( в това число и аз ), осъзнаваме, че това е било преди векове и тогава такива са били целите и средствата Peace Второ - аз поне осъзнавам, че това е филм и има добри, и лоши в него, а аз винаги съм за добрите Laughing Та така.
Майтапите в темата са ми по-приятни, по-бързо ми минава времето с тях. Кога мислите ще е повода за банкета? - след 1, 2, 3 серии Thinking

Повод може и сега да си намерим за банкет даже предлагам да започнем от сега,че да не пропуснем момента..  Laughing

И понеже стана дума за банкет искам да поздравя всички данъчни служители по случай професионалния им празник който отбелязват днес в деня на Св. апостол Матей

# 281
Съни  Hug надявам се да са повече партитата ,но първото да е след 3-4 серии newsm44 ,а после да му друснем и едно хорце заради свадбата  newsm24  Joy ,пък после ако Господ е дал живот и здраве все ще си намерим причина за празнуване...идеи бол Laughing

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 15:02 от trendafilka

# 282
И понеже стана дума за банкет искам да поздравя всички данъчни служители по случай професионалния им празник който отбелязват днес в деня на Св. апостол Матей

smile3525

Благодаря за напомнянето!

Иначи по темата кадията май го играе и данъчен във сериала hahaha

# 283

smile3525

Благодаря за напомнянето!

Иначи по темата кадията май го играе и данъчен във сериала hahaha

Кадията както се казва е Пенкелер!

# 284
Честит празник на данъчните bouquet

Аз мисля, че най големия банкет с международно участие, ще е при завръщането на Бали Бей в сериала Laughing

Тази вечер заминаваме извън града, утре може да се приберем, а може и да не, така че ще ви замоля много да внимавате и да не изпразните торента, и за мен да не остане серия като се върна Naughty Crossing Arms Joy

Общи условия

Активация на акаунт