Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 48

• 49 013
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Не съм толкова запозната с историята на ОИ, както и съм новобранец в темата. И като такъв искам да кажа, че първата ми мисъл като започнах да я чета беше, че някои хора са загубили връзка с реалността.
Като например?
Ей, мине не мине и влезе някой с диагнозите! Joy Joy Joy Joy

Като например тези, които цитират цели диалози, серии и реплики Crazy Аз разбирам да седнеш вечер за 1 час пред ТВ да разпуснеш, ама това вманиачаване в детайлите не ми е здравословно, съжалявам.

И не знам за какво е темата, чета я отскоро и по диагонал само и единствено, за да разбера кога излизат сериите с превод и единственото, което разбрах е, че има някаква Невин дето превежда пък всички я плюят и че, който не харесва Хюррем по-добре да не пише

И съм сигурна, че от тези дето са поставяли диагнозите никой не се е задържал в темата, интересно защо ли newsm12

# 301
И като съм се разписала да напиша нещо на тези ,които пишат за Хюрем ,че е била  убийца , жестока , кръвожадна и т.н.
 Добре , може и такава да е била ама исторически факти няма . Била убила 50 човека - Ха-ХА , ами нейната съвременичка Изабела Кастилска е избила стотици хиляди евреи, цели племена по колонийте , Елизабет е убила собствената си братовчедка , сестра си  и хиляди други , Екатерина Велика също не е останала назад по убийства , Лукреция Боржия си ги е тровила перманентно , Катерина Медичи и т.н и т.н.
Ако сравняваме Хюрем с тези велики жени - та тя направо е ангел ако като султанка е убила найстина само 50 човека .
 Embarassed

# 302
  • Атлантис, Галактика Пегас
мисля че вече писаха по напред че кървави султанки са били след Хюррем- Нурбану и още една.  Wink

# 303
Да не би другата да е Кьосем

# 304
Да не би другата да е Кьосем
Мисля че да. Все забравям името и.  Hug

# 305
Случайно попаднах тук,зачетох се и се изумих от какви откровени тъпотии се интересувате.Гледам-домакините са станали и историци,компетентно тъкуват исторически документи,свитеделства,всякакви исторически извори.Промивката на мозъци на Босфор ТВ и останалите "медии" явно е успешна.Защото изглежда не знаете,че османците могат да е запомнят с 2 неща-зверствата и чешмите.Османската "култура" може да коли и да строи чешми.И нищо повече.Всяка дума в турския от "високия" език е арабска,всяко красво нещо от османския период на Турция,е взето от арабската култура.През 12 век в България има вече ренесансово мислене(справка Боянската църква),а тая сган ни завлича в помията и ни държи 5 века.И вие сега й правите метани.Пази,Боже!

# 306
Не съм толкова запозната с историята на ОИ, както и съм новобранец в темата. И като такъв искам да кажа, че първата ми мисъл като започнах да я чета беше, че някои хора са загубили връзка с реалността.
Като например?
Ей, мине не мине и влезе някой с диагнозите! Joy Joy Joy Joy

Като например тези, които цитират цели диалози, серии и реплики Crazy Аз разбирам да седнеш вечер за 1 час пред ТВ да разпуснеш, ама това вманиачаване в детайлите не ми е здравословно, съжалявам.

И не знам за какво е темата, чета я отскоро и по диагонал само и единствено, за да разбера кога излизат сериите с превод и единственото, което разбрах е, че има някаква Невин дето превежда пък всички я плюят и че, който не харесва Хюррем по-добре да не пише

И съм сигурна, че от тези дето са поставяли диагнозите никой не се е задържал в темата, интересно защо ли newsm12
Смятам,че всеки човек притежаващ доза себеуважение се изказва, прави генерални изводи,призиви и апели САМО когато е достатъчно запознат с темата,която коментира, а не "по диагонал". Цитирането на "цели серии" всъщност е къртовския труд на момичетата,които превеждат резюмето на серията от руски! Цитирането пък на епизоди е във връзка с аргументирането на определени позиции!
 На последния си въпрос може и сама да си отговорите!
 Вярно ,че понякога "яхваме метлите" и  си "пилим нервите", но винаги се опитваме да запазим добрия тон!
Лично на мен ми става смешно от нравоучения и напътствия, но понякога ми идват в повече!
 Хубава вечер!
 А затова  отгоре newsm75

# 307

Аз със сигурност познавам по-добре Българската история от турската , но нямам вина ,че българските продуценти правят серияли за мутри и разни други простотии. Опитвах се да гледам ,но просто не стават за гледане - поне за мен.

Аз даже не се и опитвам да гледам:) Не гледам сериали нито български нито турски, интересувам се изключително много от кино и със чиста съвест мога да кажа, че продукцичта "Великолепният век" е от една много висока класа: сценарий, режисура, актьорска игра. ако някой ми беше казал, че някога ще гледам сериал... Този е наистина добър, пък и според мен граници за изкуството не съществуват и то трябва да се оценява именно като такова. Що се отнася за българските сериали е аман от мутри верно. Турска дума използвам ама е точна. След 1999 година хубав български пълнометражен филм не съм гледала. Ако не се лъжа де, тогава е бил направен. Остава само да се надяваме, че сегашните български артисти ще се доближат поне малко до по старите ни артисти.

# 308
Да разбирам ли, че събитията във Време разделно стават след царуването на Сюлейман?

Много по късно и нямат нищо общо с него. Сюлейман се възкачва на престола 1520 година. Събитията във "Време разделно" са от 1666 година.

# 309
По повод няколко последни поста бих се изказала... ама пак ще ми обвинят в проява на империалистически мисли.  Mr. Green
За това ще го сложа в вид на спойлер, който сметне за засегнат да не ме вини че бил любопитен да го чете.
Скрит текст:
Както казват руснаци- Мне глубоко фиолетово, и на история на ОИ и на други истории, е да, някой може да ме обвини че живея в тази страна и ми е фиолетово на нейна история, не е така, просто не смятам за нужно да влизам в подобни спорове.
Защото те са - Дела давно минувших дней. понякога много ми е смешно - тази омраза... е то руснаци трябва да ненавиждат немци с такава сила... нали нещата са се случили съвсем не отдавна. Е, време е на някой да извадят главата от пясъка и да се огледат наоколо. Турция има една силна икономика.  Peace за Бг мълча  smile3505 Гледам сериал за велика жена, и уж велика любов, която нещо се позагуби напоследък.
Наистина сори ако някой обидих.  
И да уточня... не съм нито рускиня, нито българка. А пък Хюррем също не рускиня, за да кажете че я защитавам заради това.  Mr. Green
  bouquet  bouquet  bouquet

# 310
VVI,  не говоря за фрагманите, преводите на сериите и резюметата , а за това, че някои потребителки могат да ти цитират, какво е казала в 21 серия например Хатидже на Валиде и нещо от сорта

Ето това за мен минава някои граници, колкото до метлата в края на постта ти, ти нещо да не си уредител на темата или какво

# 311
И като съм се разписала да напиша нещо на тези ,които пишат за Хюрем ,че е била  убийца , жестока , кръвожадна и т.н.
 Добре , може и такава да е била ама исторически факти няма . Била убила 50 човека - Ха-ХА , ами нейната съвременичка Изабела Кастилска е избила стотици хиляди евреи, цели племена по колонийте , Елизабет е убила собствената си братовчедка , сестра си  и хиляди други , Екатерина Велика също не е останала назад по убийства , Лукреция Боржия си ги е тровила перманентно , Катерина Медичи и т.н и т.н.
Ако сравняваме Хюрем с тези велики жени - та тя направо е ангел ако като султанка е убила найстина само 50 човека .
 Embarassed

Ако 1 човек е убила, значи е убийца. А и не говорим за други жени в историята. Говорим за Хюрем, или?

# 312
 Embarassed

Ако 1 човек е убила, значи е убийца. А и не говорим за други жени в историята. Говорим за Хюрем, или?
Всички правители са убийци. Включая и съвременните.

# 313
VVI,  не говоря за фрагманите, преводите на сериите и резюметата , а за това, че някои потребителки могат да ти цитират, какво е казала в 21 серия например Хатидже на Валиде и нещо от сорта

Ето това за мен минава някои граници, колкото до метлата в края на постта ти, ти нещо да не си уредител на темата или какво

Метлата не беше за теб! Но....
Не съм нито модератор, нито "уредител", но не понасям да се обиждат момичетата пишещи тук на  професии, компетенции и т.н!
 Който не му харесва, да не чете!

# 314
  • по пътеката
много буйни дискусии!определено,доста хора не могат да се поставят на мястото на султанката, особено пък 4ужденка, с принудеността да приеме 4ужд манталитет и традиции за да оцелее! особено в оная епоха! приемам я като всеки реален 4овек, както си е във вси4ки аспекти! нито я съдя, нито я мятам на пиедистал! но си мисля, дали го можем и другите като нея, ако ни дойде на главата! а той животът все изненади подготвя и не се знае кой на какви нрави може да попадне в бъде$ето! о4аквам неделята за да го гледам,но ве4е са ми ясни новите интриги в тази серия и благодаря за подробното описание на серията!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт