Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 48

• 48 978
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
И като съм се разписала да напиша нещо на тези ,които пишат за Хюрем ,че е била  убийца , жестока , кръвожадна и т.н.
 Добре , може и такава да е била ама исторически факти няма . Била убила 50 човека - Ха-ХА , ами нейната съвременичка Изабела Кастилска е избила стотици хиляди евреи, цели племена по колонийте , Елизабет е убила собствената си братовчедка , сестра си  и хиляди други , Екатерина Велика също не е останала назад по убийства , Лукреция Боржия си ги е тровила перманентно , Катерина Медичи и т.н и т.н.
Ако сравняваме Хюрем с тези велики жени - та тя направо е ангел ако като султанка е убила найстина само 50 човека .
 Embarassed

Ако 1 човек е убила, значи е убийца. А и не говорим за други жени в историята. Говорим за Хюрем, или?

Ако не знаете опит за убийство и подстрекателство към убийство е също престъпление, а наказанието е по-строго отколкото за самото убийство понякога . По тази линия Валиде, Махи, Хатидже  са също убийци. Със собствените си ръце Хюрем не е убила никого , като и останалите но за тях не пи6е6 че са убийци....

# 316
# 317
И като съм се разписала да напиша нещо на тези ,които пишат за Хюрем ,че е била  убийца , жестока , кръвожадна и т.н.
 Добре , може и такава да е била ама исторически факти няма . Била убила 50 човека - Ха-ХА , ами нейната съвременичка Изабела Кастилска е избила стотици хиляди евреи, цели племена по колонийте , Елизабет е убила собствената си братовчедка , сестра си  и хиляди други , Екатерина Велика също не е останала назад по убийства , Лукреция Боржия си ги е тровила перманентно , Катерина Медичи и т.н и т.н.
Ако сравняваме Хюрем с тези велики жени - та тя направо е ангел ако като султанка е убила найстина само 50 човека .
 Embarassed

Ами, съжалявам, но не мога да не си задам въпроса: каква ли би била Роксолана, ако притежаваше властта на Екатерина Велика например newsm78

А що се отнася до останалите квалификации от случайно попаднали и случайно прочели, но не дочели, ще кажа, че си признавам лудостта и диагнозата съм си я поставила сама, без чужда помощ Naughty Laughing Заради моята любимка Нигяр и безумно сладката Кадер пих успокоително по време на серията в сряда Weary newsm53

Може да е по-добре, момичетата, които подготвят новите теми да поставят знак, че тук присъстващите сме особено опасни и не подлежащи на контрол и влизането  при нас е на собствена отговорност!  newsm61 smile3532

# 318
  • Burgas
Нека не изглеждам акто адвокат на Dore Mi,  Peace но тя може би имаше предвид факта, че Хюрем както се сдуши с Искендер, защото той е със  позиции в държавата - дефтердар, член на Дивана и най-вече анти Ибрахим, който може да й помогне в осъществяването на крайната й  цел.., така и не държеше особено на неговото присъствие до себе си, защото тя сама каза, той е умен и амбициозен и ще ми пречи на плановете (цитирам по памет, недословно, разговора й с Рустем май.. newsm78). Тоест тя не преживя кой знае колко тежко неговата смърт.    Peace
Разговора беше със Сюмбюл /или Гюл ага/  и беше нещо от сорта че "толкова амбициозен и умен човек рано или късно ще стане опасен" в смисъл че няма да се поддава на контрол и ще започне да крои собствени планове,които ще са изгодни за него.Естествено ,че няма да жали кой знае колко за него.. човек тъгува за хората ,които обича и които знае че обичат него ,а на нея и беше ясно че както тя има полза от Искендер,така и той от нея ..т.е. и той не я е заобичал .Просто и двамата имаха обща цел,която го обединяваше .
Това показва само още веднъж колко умна и предвидлива за ходовете на другите е била.

katia13, подкрепям те напърно .
Не мога да успея да изчета всичко... толкова бързо се изписват страниците ...

# 319
Sinan Mustafov благодаря!   bouquet  Най-после ,Сюмбюл забеляза татуировката ...ееееее след толкова години Сюлейман щом не я е забелязал сигурно само наистина са рецитирали стихчета Joy

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 18:30 от trendafilka

# 320
  • Най слънчевото място в БГ, 360 дни в годината
Не са нервете, излязъл е първият фрагман към 74серия. Фирузе май попийва  отрова, а и най-после тауровката е забелязана.

# 321

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 18:57 от Lilims

# 322
Ох,НАПЪДИХ ги май! newsm78
 Това с отровата не ми се вярва! Най-после татуировката! Само да не стане толкова плоско като с НП, много мистерии, много драма и накрая....!
 Хюрем е в Маниса!  Да си поддържат тонуса с Махи!
 Май раниха Мехмед? Сигурно е "случайно"????Ха разбрах цяло изречение newsm68: Султана казва на Афифе да повикат Фирузе! Тя изстина , май е вътре в нещата!

# 323
И аз се чудя някой как може да обсъжда денонощно "ВИП Брадър" Laughing, но не влизам да поставям диагнози в темата. Всеки е свободен да си губи времето както реши. На мен историята ми е интересна и точно от тази тема научих страшно много, а и бях провокирана да се ровя и в българската история. Научих страшно интересни факти и съм доволна.
Не мога да видя фрагмана Sad, ще чакам да го качат другаде.

# 324
Синан Hug   
... да видим какво ли означава това тату Thinking
Мехмет беше с температура- може би загатнаха за болест- и сега в трейлъра newsm78 нали е починал млад newsm78

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 18:57 от Lilims

# 325
.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 20:21 от trendafilka

# 326
  • Най слънчевото място в БГ, 360 дни в годината
Може би този път с Фирузе е свършено, при пауза се вижда, че от устата и излиза пяна, едва ли разиграва театър.

# 327

Ако не знаете опит за убийство и подстрекателство към убийство е също престъпление, а наказанието е по-строго отколкото за самото убийство понякога . По тази линия Валиде, Махи, Хатидже  са също убийци. Със собствените си ръце Хюрем не е убила никого , като и останалите но за тях не пи6е6 че са убийци....

Когато се заговори за Хюрем се получава следното: двете страни толкова много си крещят, че даже не могат да се чуят. Така че, предлагам ти да говорим по спокойно и добронамерено и ако не друго да се четем и осмисляме мненията си внимателно и не толкова крайно. Тук не визирам точно теб за крайните мнения, пиша го по принцип. Казваш, че не пиша за другите, добре но не е съвсем така. Не веднъж съм писала, че Валиде и Хатидже са ми любимки. Кого е убила Хатидже обаче, искаше да екзекутират Нигяр, но така е било според тамошните закони. Също пак по тамошните закони и Ибрахим можеха да екзекутират, демек тя действа според закона, нали? Сега за Хюрем, аз не я харесвам, но не съм и крайна, писах наскоро в един пост, съчувствах й, че султана не я прие в 72 серия, няистина й съчувствах и независимо, че дотогава образа на Фируузе ми харесваше, може би в онзи момент съчувствах на Хюрем. Фируузе започна да действа не както когато се появи, но ще видим нататък, дано аз да съм останала с погрешно впечатление. Писала съм и че харесвам Фируузе и е така, но съм писала в темата и че в 72 серия образа й олеква, т.е. обективна съм нали? Да в началото също съчувствах на Хюрем, когато я закараха в двореца като една робиня, разбирам, че тя трябва да оцелява. Писала съм също така в предишни теми и че ми стана кофти за Лео. С две думи не съм крайна. Но едно е да се брани, за да оцелее, друго е да убива и да играе игри когато не е застрашена. Не казвам, че Хюрем е абсолютното зло, изразявам предпочитания към образите които се изграждат, разделям ги на положителни и отрицателни, без това да ми попречи да съчувствам и на Хюрем и без това да ми попречи дори да кажа, че тя до този момент поне не пряко не замесва децата си в проблемите си, което е добре.
Но има нещо което ме учудва( тук пак не визирам нито теб нито конкретни никове, защото аз съм отскоро и не помня всеки какво точно е писал) защо повечето хора се изказват твърде крайно за Хатидже. Помниш ли колко пъти помогна на Хюрем? Има много неща още за писане.
За Махидевран питаш, виж за нея никога не съм писала какво мисля. Ами тя направи доста грешки в началото. Нарани много Хюрем. Хюрем също я нарани. Но си спомням че й каза, нещо от сорта, че така и никой не я е приел, Хюрем застана срещу всички и всичко, дори, когато нямаше причини за това. Примери има много. И Махидевран има своите лоши страни. Въпреки, че знам ли и тя е много изстрадала ако пък погледнеш от другата страна.
Но ти как мислиш, преди предложих да обсъдим образа на Гюлфем и нея изкараха злобна. Защо? ами защото не е приятелка на Хюрем. Не може да се нападат всички само защото не са на страната на Хюрем. Не може всички да са кофти защото не правят това което иска Хюрем. Защо не обсъдихме образа на Гюлфем-реторичен въпрос.
това, което искам да кажа е, че не бива да сме крайни, поне така на мен ми се иска, но въпроса е избор на всеки  от нас. И когато не сме крайни и предубедени, може да се получи полезен спор и интересна дискусия.

# 328
  • София
Не съм толкова запозната с историята на ОИ, както и съм новобранец в темата. И като такъв искам да кажа, че първата ми мисъл като започнах да я чета беше, че някои хора са загубили връзка с реалността.
Като например?
Ей, мине не мине и влезе някой с диагнозите! Joy Joy Joy Joy

Като например тези, които цитират цели диалози, серии и реплики Crazy Аз разбирам да седнеш вечер за 1 час пред ТВ да разпуснеш, ама това вманиачаване в детайлите не ми е здравословно, съжалявам.

И не знам за какво е темата, чета я отскоро и по диагонал само и единствено, за да разбера кога излизат сериите с превод и единственото, което разбрах е, че има някаква Невин дето превежда пък всички я плюят и че, който не харесва Хюррем по-добре да не пише

И съм сигурна, че от тези дето са поставяли диагнозите никой не се е задържал в темата, интересно защо ли newsm12

r@L0na , позволявам си да взема отношение по три пункта от написаното от Вас:

1.по отношение на цитиране на диалози,реплики,номера на серии..... за мен е н о р м а л н о ,не ви ли се е случвало да помните къде стои любимото ви томче книга/серия/,страницата на която е любимия ви стих/кадър/,любимо изречение/реплика или диалог/ newsm78 newsm78
Моля ви,недейте подценява нашия интелект,просто тук,в темата се споделят различни възприятия за персонажи,събития,актьори.....и т.н

2.сама посочвате че сте отскоро и четете по диагонал,точно това НЕ ВИ ДАВА ПРАВО да давате каквито и да било квалификации за пишещите в темата и абсолютно некоректно да пишете,че има "някаква Невин....." Тя НЕ Е - НЯКАКВА....,още по-вече като и вие с нетърпение ползвате трудът и newsm78

3.за "диагнозите"- права сте,тези дето ги поставят не се задържат,защото "не хващат дикиш",или начесали егото си с нарушаване на добрия тон....сами се изпаряват,въпрос на време и търпение от страна на пишещите Thinking

# 329
Може би този път с Фирузе е свършено, при пауза се вижда, че от устата и излиза пяна, едва ли разиграва театър.

Да не забравяме, че Фирузе познава билките,може и да симулира newsm78

Общи условия

Активация на акаунт