Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 350
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
  Здравейте!
 И ние сме в групата на болните. Втора седмица го мъчи една кашлица и нищо друго. Сега пие Еуреспал и калциев глюконат, но няма никакво подобрение Sad. Решила съм да пробвам и някой домашни лекове. Ако могже някой пак да даде рецептата за сока от дюли, че нещо не мога да го отрия. Мерси предварително и всички болни да оздравяват бързо!

# 451
  • Бургас
И моя син си е тази седмица вкъщи, по-добре е вече,кашля но много по-рядко.А доктора от дежурния кабинет веднага аб.. ooooh!

# 452
Е, естествено, че стои в къщи. Но когато, спре с кашлицата и сополите, какъв е периода, в който трябва да го държа у дома, според вас?

Какъвто и да е периода - все тая.
Поне при нас е така. И седмица съм я държала и две и като я пусна - здрава, абсолютна здрава- точно на втория - третия ден се пуска цифката, или започва кашлица, хъркане с носа, температура  Tired
ТРИ дни!

# 453
  • на последния етаж
Какъвто и да е периода - все тая.
Поне при нас е така. И седмица съм я държала и две и като я пусна - здрава, абсолютна здрава- точно на втория - третия ден се пуска цифката, или започва кашлица, хъркане с носа, температура  Tired
ТРИ дни!
Точно. Максимум три дни и при нас и сополите тръгват. От вчера е на градина след двуседмично прекъсване заради сополи. Може да се обзаложа, че най-късно утре отново сме ги завъдили.  Tired

# 454
  • София
Малките деца може още и на следващия ден отново да се заразят, ако около тях има вируси. Чак като поотраснат и станат на 5 - 6 години, тогава вече ако има някой заразен около тях може и по - дълго време да издържат здрави или пък ако са по - устойчиви може и въобще да не се заразят. Това го казвам от моя дългогодишен опит Mr. Green.

# 455
  • у дома
Малките деца може още и на следващия ден отново да се заразят, ако около тях има вируси. Чак като поотраснат и станат на 5 - 6 години, тогава вече ако има някой заразен около тях може и по - дълго време да издържат здрави или пък ако са по - устойчиви може и въобще да не се заразят. Това го казвам от моя дългогодишен опит Mr. Green.
В това и аз съм убедена! Държала съм, каката, след пневмония 3 седмици у дома - здрава храна, здрав сън, разходки и прочие притрисане и пак на 5ия ден се разболя. Всеки един родител в тази тема е наясно, че ако децата се пускат недоизлекувани, е опасно, не само за децата в групата, но и за самото дете  Peace

# 456
Може ли Бронховаксома да се даде с няколко дена закъснение , ако случайно детето се е разболяло и се изчака да му мине(това е за втория курс с него)

# 457
  • София
Повече от месец сме с влажна кашлица - хлапето по няколко пъти на ден кашлюква, аз обаче кашлям целодневно, непрекъснато и супер мъчително..
Бяхме на 2 педиатъра, професор УНГ, аз минах рентген - всички ни казват, че нищо ни няма и ще ни мине, аз обаче се съмнявам, че от нищо кашляме...

Пихме Кларитин, АЦЦ, всевъзможни откашлящи сиропи - нищо.
2 от лекарите препоръчаха потискащи сиропи - да обаче влажна кашлица не се потиска знам аз и респективно не ги давам/пия.

Някой да има представа що за чудо е това и как да се справим с него?!

П.П. Не съм имала възможност да чета темата, където назад по страниците вероятно е отговорът, извинявам се за което Embarassed

# 458
  • Mediterraneo
Държала съм, каката, след пневмония 3 седмици у дома - здрава храна, здрав сън, разходки и прочие притрисане и пак на 5ия ден се разболя. Всеки един родител в тази тема е наясно, че ако децата се пускат недоизлекувани, е опасно, не само за децата в групата, но и за самото дете  Peace

Три седмици след пневмония? Аз след всяка пневмония я държах поне по 3 месеца вкъщи  Confused И да, пусна ли я, отново сополите са на лице!

# 459
Може ли да се консултирам с най-опитните.  Simple Smile
Вчера ми казаха, че миналата седмица идвало за два дни, детенце със скарлатина в групата на дъщеря ми. Тя не беше тогава, но това едва ли е от значение, при положение че другите деца са контактували с детето и може да са прихванали.
Сега чета, че скарлатината се лекува с пеницилинов АБ, обаче аз съм алергична към него и съответно на малката също не изписват такъв (за всеки случай). Та се чудя има ли алтернатива.  Confused

# 460
  • у дома
Тарталета, това и беше първата и единствена за сега пневмония, хванахме я в началото и мина супер бързо.
Дъгичка, когато моята дъщеря беше болна от скарлатина, не и изписаха пеницилинов антибиотик. Това  го помня много добре, защото го коментирах после с инфекционистката. Тя каза, че сегашните антибиотици трепят всичко  Tired Не го мисли  Hug
Стефли, същата ситуация беше, когато голямата ми дъщеря тръгна на градина. Прокашляше, дори когато на външен вид беше здрава. И така 3 месеца. След това кашлицата спря, а аз взех нещо препоръчано ми в аптека, за упорита кашлица, но не помня как се казваше, и ми мина.

# 461
Сега чета, че скарлатината се лекува с пеницилинов АБ, обаче аз съм алергична към него и съответно на малката също не изписват такъв (за всеки случай). Та се чудя има ли алтернатива.  Confused

Има алтернатива - АБ от групата на макролидите, например Клацид.

И още нещо - алергията към лекарства не се наследява, т.е. спокойно могат да изпишат Аугментин на детето при евентуална скарлатина.

# 462
Много ви благодаря!  Grinning
Лошото е, че пи Клацид преди 1-2 седмици, ще се моля да се размине. Но предполагам, че има и други варианти с АБ.
Кога можеше вече да се правят тестове за алергии, след 7 годинки ли беше?

# 463
Тестове за алергии се правят и на бебета.
Вече могат на мекото на ръката да пробват дали има реакция към пеницилин, но едва ли има такава.

Моят син има алергия към пеницилин. Имаше миналата зима скарлатина в групата ни. Питах педиатъра тогава дали има варианти за лечение с друга група АБ. Тя каза, че има много варианти и не е проблем.

Скарлатината е гадна, но не е така лесно заразяването, за щастие.

# 464
Записвам се и аз при вас. И моят син е болен, беше три дни на ясла и изкара нещо леко. После направи пълна седмица и сега сме с много лоша кашлица. Казаха, че ако не се е подобрил днес ще ни изпишат аб..
Бързо да оздравяват всички болни дечица и по-малко болести за напред! Hug

Общи условия

Активация на акаунт