Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 249
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • София
wild poppy, как е детенце  Hug
Еуреспала помогна на Никол, пие го от четвъртък, т.к. два пълни дни, от вчера не е кашляла изобщо  Praynig.
Днес се обадих на пулмолога, при който я водих в сряда вечерта, така се бяхме разбрали - ако е ОК по телефона, ако кашля да я заведа отново на слушалка  Peace.
Каза да продължа да давам, въпреки, че не кашля 7 пълни дни ...
Да пропускам обаче приема на обяд (да намаля дозата), т.е. да давам сутрин и вечер.
Мисля в понеделник да я изпращам на градина ... страх ме  Blush, но пък имат снимки за Коледните календари, ще има и имен ден тази седмица ... ще я пускам  Peace

# 541
Здравейте!
Искам да попитам нещо. Дали е възможно да имаме бактерия в носа,,,,,,, ак нямаме  изтичащ секрет от него, а само хърка, подсмърча и някой път сутрин като се издуха и излиза малко секрет, но после през деня като го карам да издуха и нищо не излиза, но пак си подсмърча и хърка носа.Нощем някой път се запушва нослето също.Това е така вече 5-6 седмици.Като почна с обилна хрема,отначало гъст, но не оцветен секрет, после стана воднист.След  седмица спря да тече навън , но  се чуваше  това подсмърчане и хъркане на носа.След 3-4 дни така, хремата пак тръгна и ми направи  гнойна  ангина.Лекувахме съответно  с антибиотик, от който  хремата намаля и  спря да тече  секрет извън нослето, но вече 3 седмици след като излекувахме ангината и носа подсмърча , хърка и се позапушва от време на време, но не тече отвън .Вътре  в носето се виждат някой път бели  сополки.

Т.е чудя се  дали има смисъл да пускам носен секрет  newsm78

# 542
Lightning и моята дъщеря е така.Имаше хрема,излекувахме я.После я поднови след седмица(явно не е била напълно оправена)и я държа над 2 седмици независимо от лекарствата.Накрая мина с капки.Обаче след като мина хремата дойде ангина с много висока температура и носа пак се запуши и разхърка.Ужас...нямат ли край тези болести Sad И аз се замислям  да пуснем секрет Thinking

# 543
  • София
Lightning, напълно е възможно ... последния път (преди около 2 месеца), когато в носния секрет на дъщеря ми изолираха Клебсиела нямаше обилен секрет - 2-3 издухвания дневно и то с много зор, това, което излизаше беше бяло, не жълто или зелено, говореше леко носово и дотам, така че е възможно.
Според нашата педиатърка един обикновен (вирусен) ринит продължава 7-10 дни ... и отминава, но ако секретът се задържи по-дълго средата в носа става идеална за развитие на буболечки всякакви, които така или иначе си ги носим.
3-4 седмична хрема мисля не е обикновена хрема, бих пуснала секрет  Peace
И съответно бих лекувала  Hug

# 544
  Simple Smile Ами ще пусна за собствено успокоение и ще видим.Още повече, че в групата му в яслата имат няколко деца с  бактерия в носа.

# 545
wild poppy, как е детенце  Hug

Добре е, да чукна на дърво. След четвъртък не се е оплаквала. Хремата почти изчезна. В крайна сметка в петък не я заведох на УНГ, защото като питах педиатърката за добър УНГ за второ мнение ми каза същия, който ни препоръчаха от ИСУЛ и при който бяхме в сряда. Понеже ме подгони параноята няколко пъти й говорих почти шепнешком да видя дали не й е засегнат слуха и детето почна да ме гледа накрая странно Crazy

Сега обаче друго се чудя, от притеснение забравих да питам лекаря и от спешното и от контролния преглед какво да правим с  плуването. Да я пазя ли  Thinking и колко време. Не ми се иска да я спирам следващите седмици от плуване, защото предвид прогнозата за времето навън надали ще ги извеждат и ще седи по цял ден в групата. Но пък ме е страх да не се активизира възпалителния процес ако й влезе вода в ушите  Tired

# 546
wild poppy, радвам се, че тя вече е добре.  Hug Хубаво, че не хукна пак към спешното.  Laughing
Според мен не трябва да се притесняваш за плуването, ако е излекувана. Въпросният възпалителен процес би трябвало вече да сте го овладели. На следващия ви контролен преглед като й прегледат ушите и потвърдят, че са окей, можеш да я пратиш на плуване.

Lightning, хъркането е характерно при увеличена трета сливица, вижте как му е.  Peace

# 547
  • София
А третата сливица се увеличава при непрекъснато стичащ се секрет в/у нея. Ако се направи гадния преглед със зъболекарското огледаце най-вероятно отзад ще се види, че се стича гноен секрет...
Освен носен, бих пуснала и гърлен секрет...примерно при малкия бактериите се изолират основно в гърлото /мб на носа е чиста/, а процеса протича обикновено, като задна хрема с червено гърло...нощно похъркване, без стичащ се напред сопол...носово говорене...подкашляне...

# 548
Момичета,вечер като легне на спи моята дъщеря ,започва да кашли и така около час .На какво може да се дължи това?От началото на седмицата се започна с едно,две покашляния и после се увеличиха .Педито каза да и давам Проспан и така.Сега през деня ,да се изкашля най-много два.три пъти.Но като легне да спи и като стане от сън ,е мн обострена кашлицата.Каква да направя да спре? ooooh!Дайте съвет моля ви ,от какво може да е newsm78

# 549
Момичета,вечер като легне на спи моята дъщеря ,започва да кашли и така около час .На какво може да се дължи това?От началото на седмицата се започна с едно,две покашляния и после се увеличиха .Педито каза да и давам Проспан и така.Сега през деня ,да се изкашля най-много два.три пъти.Но като легне да спи и като стане от сън ,е мн обострена кашлицата.Каква да направя да спре? ooooh!Дайте съвет моля ви ,от какво може да е newsm78

Суха или влажна?
Може да е сух въздуха в спалнята.
Може да има секрет, който се стича отзад.

Ако дадеш лъжичка мед веднага като се закашля...? При нас действа.

Мислех си тези дни за следното може ли вечерта да се дава подтискащ кашлицата сироп, а пред деня отхрачващ?

# 550
Здрасти,да ти споделя,че и нашето положение беше същото,като при вас,ние започнахме с 1-2 дена течащ нос,и след това леко под кашляне ,както ти казваш,но много рядко през деня...и вече се започваше неспирна много лоша кашлица по 1час два без да спре,въздух не му оставяше,а през деня нищо...много странно ,но ден два като чувах тази кашлица ,направо настръхвах и прегледа показа,че е сериозна работата,нашата лекарка се въздържа от антибиотици,а и ние все още не сме пили(засега сме се опазили,да чукна на глава от тях) и ни предписа лечение с инхалации с винтолин и сироп флудитек,за тези няколко дни има ефект,защото кашлицата тази продължителната вечерното време изчезна,сега от време на време под кашля само,а освен с винтолина ,съшо инхалации с лайка,и тогава като бяхме на лекар ми каза,че ако няма ефект от инхалациите,щяла да ни предпише антибиотик или  някакви много горчиви хапчета Медитрол мисля,че се казваха по половинка са се пили за 3 дни,но при нас имаше ефект инхалациите и не се стигна до тях.Затова те съветвам да се консултираш с лекар,че тези кашлици са много коварни,друг вариант,да я поставиш на по-висока възглавница да спи вечер-за да не се стичат секретите.С пожелание за бързо оздравяване:)

# 551
  • София
Кированашата педиатърка ми е казвала, че сутрешната кашлици или въобще кашлицата след сън е от сополи...та лечието е на сополите, прегледа е от УНГ и се оглежда дълбоко в устата дали се стича секрет - рядко не се стича. При ненавременно лечение обикновено се стига до описаната ситуация от Vilinka85 вече е слязъл проблема надолу.

# 552
  • На брега на реката
На щерката кашлицата сутрин е суха, дразнеща. Кашля и ако се затича или прекали с песните и виковете. Не е бактерия, правихме посявки на гърлен и носен, хрема няма през деня, напоследък не хърка така. Вече и аз не знам на какво се дължи, задна, задна, ама чак пък толкова  ooooh!
Някой ползвал ли е Биопарокс? Все така често продължава да ме боли гърлото, ту в ляво, ту в дясно. Като се погледна на огледалото, виждам малки мрежички от капилярчета на мястото на болката. На следващия ден или не ме боли, или болката я локализирам на друго място  Rolling Eyes А УНГ нищо притеснително не установи  newsm78

# 553
Fervor,аз ползвам Биопарокс от 11 години PeaceАко се започне в ранен стадий е много ефикасен.Благодарение на него допирам до АБ по-рядко.Но ако се започне късно,тогава идва слаб.Не ти пречи да пробваш все пак.

# 554
  • на последния етаж
Fervor,аз ползвам Биопарокс от 11 години PeaceАко се започне в ранен стадий е много ефикасен.Благодарение на него допирам до АБ по-рядко.Но ако се започне късно,тогава идва слаб.Не ти пречи да пробваш все пак.
Ами, то Биопарокс си е локален антибиотик.  Peace
За гърлото си ползвам това - пръскам по няколко пъти дневно и за мен върши чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт