Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 252
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Ох, повдигни й главата като спи - с възглавница или направо матрачето.
Капи капките и в двете уши и отидете утре при педиатъра да ви насочи към свестен УНГ.
Напълно възможно е да трябва и през устата да пие АБ - уши са, не е шега работа.

Давай да дъвче дъвка утре. Дъвкателните движения помагат да не се натрупва вода в ушите и я разкарват.

# 526
Благодаря bouquet При личната няма смисъл да ходя, защото на контролния преглед бяхме с направление и второ за същия специалист май няма право да ни издаде, защото в рамките на месец ли беше или 40 дни можем да отидем пак. По-скоро ще й се обадя да ни препоръча някой да отидем на частно. Между другото лекарят, при който бяхме на втория преглед, ни беше препоръчан от лекаря в спешния кабинет, в нета има положителни мнения за него и моя колежка също е много доволна от него. Със сигурност ще потърся обаче друго мнение.

# 527
Побързай, защото идват почивни дни.
В ИСУЛ съм го водила 2 пъти в дежурен УНГ кабинет. Не съм доволна изобщо - вторият път попаднахме на някаква супернеориентирана млада докторица, която за 10 минути изръси куп небивалици, че аз като лаик бях смаяна.
Но наистина трябва да се прецени какво е възпалението и какво да се предприеме, ако е необходимо или да остане на тази терапия.

Бързо оправяне на детето ти желая от сърце!

А Отипакс не капете ли?

Друго - болното ухо изисква затопляне. Топлината успокоява донякъде болката. Може с торбичка пълна с морска сол и затоплена да се налага на болното място. Повечето УНГ го препоръчват.

# 528
А Отипакс не капете ли?

Друго - болното ухо изисква затопляне. Топлината успокоява донякъде болката. Може с торбичка пълна с морска сол и затоплена да се налага на болното място. Повечето УНГ го препоръчват.[/i]

Не, капем Торбадекс в ушите. Компресите с морска сол ги правя по мое усмотрение - вторият лекар препоръча да гладя кърпа Wink

# 529
Благодаря bouquet При личната няма смисъл да ходя, защото на контролния преглед бяхме с направление и второ за същия специалист май няма право да ни издаде, защото в рамките на месец ли беше или 40 дни можем да отидем пак. По-скоро ще й се обадя да ни препоръча някой да отидем на частно. Между другото лекарят, при който бяхме на втория преглед, ни беше препоръчан от лекаря в спешния кабинет, в нета има положителни мнения за него и моя колежка също е много доволна от него. Със сигурност ще потърся обаче друго мнение.

милото детенце, дано се оправя по-скоро  Hug
ако трябва на частно идете утре, да се види, все пак док не е видял това ухо възпалено, т.е. и двете. имаше и един лек, затоплен зехтин върху памучен тампон се слага на ушенцето, ама не навътре, да затопли. или с шалче увивай. с морска сол тук във форума съм чела,че помага също, както е писала Чери.
има ли промяна в клиничната картина, и ако е непозната ситуация както при вас, по-скоро търсете съвет от док, отколкото да чакате  Peace

# 530
  Малкия се оказа със задна хрема и от там кашлица. Изписаха ни Цилокасан 4х2к. От ден и половина му слагам и кашлицата стана от влажда на суха. Вървим към подобрение или не? За кашлицата давам Еуреспал.

# 531
Вървим към подобрение или не?

Да, щом кашлицата вече е суха, значи почти сте преборили задното стичане.

# 532
  • в огледалото на живота
Каква е точната пропорция за вътрешен прием на клеева тинктура профилактично/дозировка,продължителност/при деца?
Мога ли да капя в нослето директно или се разрежда?
Ако някой сподели и за сребърната вода като средство за профилактика  Hug
Дребното нещо се поразкиха и прохърква от време на време нососво ,та си мисля дали е удачно да ги включа...

# 533
Клеевата тинктура през устата - в топла течност по избор се слагат възрастта на детето Х 2 бр капки.
На моя приятелка за дете на 2,5г казаха да дава 3пъти по 15к, но на мен ми се струва много... това по-скоро са ударни дози за дете.

За носа - в никакъв случай директно! На 10мл физ р-р се слагат макс 5 капки клеева тинктура. Най-добре е да се впръсква, а не да се капе.

# 534
Каква е точната пропорция за вътрешен прием на клеева тинктура профилактично/дозировка,продължителност/при деца?
Мога ли да капя в нослето директно или се разрежда?
Ако някой сподели и за сребърната вода като средство за профилактика  Hug
Дребното нещо се поразкиха и прохърква от време на време нососво ,та си мисля дали е удачно да ги включа...
бих дала осцилококцинум, коризалия през час 2 пъти.
утре сутрин вит.Ц и пак осцилококцинум.
чай с мед, когато мога и бих пръскала физ.разтвор периодично.
бих дала след вечеря клеева тинктура 3 капки с водичка в една лъжичка.
15 капки си е доза за мен Simple Smile))))) на дете не бих дала толкова. чисто никога.
за нослето може да капнете веднъж клеева с физиологичен в горната пропорция, както е писала Лазурит.
дано се разминете!

# 535
  Аз съм давала на малкия сребърна вода. Една чаена лъжичка към 20-30мл.вода, 3 пъти на ден при хранене. В нослето доколкото помня когато се сетиш може по 3-4 капки. За пиенето се прави курс от 20 дена и 10 почива детето.
  Sourcherry , мерси за отговора. Катъо цяло днес кашлицата намаля и дано скоро спре, че ми писна.

# 536
Вървим към подобрение или не?
Да, щом кашлицата вече е суха, значи почти сте преборили задното стичане.

Когато моето дете беше със суха кашлица и послe стана влажна ми кaзаха, че е добре и така трябва да бъде.

Аз в крайна сметка не разбирам това с кашлиците - принципа на обръщането ли важи Simple Smile?

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 22:12 от Самсара

# 537
Самсара, обикновено вирусите с хрема започват и със суха кашлица или поне прокашляния.
Като секрета стане обилен, кашлицата става влажна, като се включи и сироп - много влажна.
Щом секретите понамалеят или бъдат издърпани с помпичка или издухани добре, тогава с просто ухо се чува сухо кашляне, което ще рече, че секрет няма, но си остава рефлекса.
Щом се пребори задното стичане, кашлицата от млажна става суха и накрая съвсем изчезва.

Истината е, че няма единен отговор - детето се наблюдава и така.
Отговорих на Дес, предвид клиниката, която беше описала. Самата тя казва, че кашлицата е намаляла и вече е суха, което ще рече, че вече секретите са почти пресушени.

# 538
  • в огледалото на живота
jos ,Лазурит благодаря ви.
 Hug

# 539
На мен като дете при болка в ушите са ми слагали заешка мас.
Дано се оправи по-бързо детенце уайлд попи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт