Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 263
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета.  Simple Smile
Моите деца бяха кърмени много малко, но да чукам на дърво - рядко се разболяват  Praynig

Имам едно питане - на дъщеря ми, която е на 4 год.и 4 месеца, днес хемоглобинът и беше 117.
Бихте ли ми казали какво мога да и давам за покачване на хемоглобина ??? Без онзи сироп, който беше само желязо---забравих му името.  Laughing
Благодаря   bouquet

# 511
  • София
И аз съм на мнение, че няма връзка между кърменетои имунитета. Моите съм ги кърмила и двамата до 1 годишна възраст и въпреки това боледуват.

# 512
  • Бургас
Svetlana_ , хемоглобинът е нормални граници за дете, мисля.
Но иначе може д се вдигне с повече цвекло /сега е сезонът  Peace/, коприва, орехи, месо...

Относно кърменето - моите и двамата са кърмени по около година, но имунитетът им е съвсем различен. И в общи линии ядат едно и също. И са от един баща, де  Laughing

# 513
индивидуално е всичко, нали всеки организъм е различен Simple Smile
написах сложно изречение, мое мнение, което споделих, не търся съмишленици, никъде не пиша висок имунитет, защото такъв няма, има изграждане на имунитет, така съм и написала.
той се придобива, както знаем.
и аз познавам деца, които не са кърмени, но са сравнително рядко боледуващи, затова писах комбинацията от някои неща, които считам за важни.
едно не стига, нормално.

няма да се отплесвам с това, което съм писала, по-важно в темата е друго.

Svetlana, педи нещо предписа ли ви?
сещам се за храни като чесън, елда, желтъци и то пъдпъдъчи повече, пилешки дробчета, черен дроб, спанак, другите зелени зеленчуци, леща, телешко варено. иначе не мисля, че е много нисък, той обикновено варира в широки граници, може след 2 седмици да е ок  Hug

# 514
Благодаря момичета  Hug
Да, действително хемоглобинът не е нисък, до преди два месеца беше 137.
Ще наблегна за сега на храната  Peace

# 515
Момичета, моля за съвет какво да правя. Преди малко детето се събуди с рев, защото я боли дясното ухо (в неделя ходихме късно вечерта по спешност в ИСУЛ заради лявото). Вчера бяхме на контролен преглед - дясното беше абсолютно здраво, лявото - още леко възпалено, заради което й предписаха антибиотични капки за носа и болното ухо. От неделя до днес нямаше никакъв проблем, даже леката хрема стана още по-лека. Сега съм в чуденка дали пак да я водя на лекар, дадох Панадол, сложих й от предписаните капки за лявото ухо и в дясното, топъл компрес- мина й бързо, даже вече пита къде й е закуската. За първи път се сблъсквам с болящи уши.

# 516
  • София
Svetlana_ , може да даваш елда, просо, ечемик Wink Те също са железни.
Моите например си похапват яко супа топчета с просо вместо ориз. И като правя ориз - мятам по някоя лъжица елда/просо, но не тр. да прекалявам, че татето се усеща...

Хубаво е да се комбинира 'хемово' желязо (от месо) с 'нехемово' (от растения). И знам, че не трябва едновременно да се приемат 'железни' храни и храни богати на калций (млечни) - хубаво е да има 2 часа разлика.

wild poppy, съжалявам за детенцето Sad Не съм имала проблем с ушите на моите, но аз поне бих отишла на лекар...

# 517
Момичета, моля за съвет какво да правя. Преди малко детето се събуди с рев, защото я боли дясното ухо (в неделя ходихме късно вечерта по спешност в ИСУЛ заради лявото). Вчера бяхме на контролен преглед - дясното беше абсолютно здраво, лявото - още леко възпалено, заради което й предписаха антибиотични капки за носа и болното ухо. От неделя до днес нямаше никакъв проблем, даже леката хрема стана още по-лека. Сега съм в чуденка дали пак да я водя на лекар, дадох Панадол, сложих й от предписаните капки за лявото ухо и в дясното, топъл компрес- мина й бързо, даже вече пита къде й е закуската. За първи път се сблъсквам с болящи уши.
бързо да се оправя детенце, от нослето бързо инфекция стига до ушите.
заведи го в ИСУЛ по-добре да го прегледат и да минава бързо. поне да знаеш състоянието му и как да третираш.
много е неприятно. знам, че се слага затоплен памук, ако я боли докато идете на док пак, хубаво, че сега се е успокоила.

# 518
poppy, моят съвет е да изчакаш. Не хуквай пак в спешен кабинет, нали вчера е прегледана. Това, което си направила, е достатъчно, друго по-различно няма да ти предпишат.
Възможно е да я е заболяло. А може и да не е точно болка, децата не различават другите усещания и като имат дискомфорт, казват "боли".  Simple Smile И друго, тя е наплашена от тази болка в ушите, още не е забравила как я е боляло преди няколко дни. И мойта беше така скоро след преживяната ушна инфекция. Една нощ се събуди разплакана, защото сънувала нещо лошо. Докато ми разказваше уж какво е сънувала, взе да ми хленчи, че я боли ухото. Аз се усъмних, че така от нищото я е заболяло, не беше болна, нито имаше хрема. Похленчи малко, поиска лекарство.  Simple Smile Дадох Нурофен, тя се успокои, легна и заспа. На сутринта каза, че нищо не я боли. Този случай не се е повтарял, но няма да се учудя, ако се повтори. 

jos, те вече ходиха в ИСУЛ преди няколко дни, детето има диагноза и предписано лечение.  Peace

# 519
Не само преди няколко дни, и вчера на контролния преглед пак бяхме в ИСУЛ. Вчера лекарят изписа и антибиотичните капки заради хремата и заради това, че лявото ухо все още е възпалено. Аз също съм склонна да изчакам, още повече, че й мина бързо. Като не съм се сблъсквала с уши не съм толкова сигурна в състоянието на детето. Сега обаче започвам да се разколебавам дали предписаното лечение й действа. Така или иначе ако пак я заболи, пак в ИСУЛ ще отидем, така че за сега ще я наблюдавам.

# 520
Съмнявам се да не й подействат антибиотичните капки. Какви са? Трява време на ушите да се оправят. За колко дни й предписаха капките? На мойта, ако правилно помня, слагах 7 дни антибиотични капки с гентамицин, правени по рецепта на УНГ.

# 521
Съмнявам се да не й подействат антибиотичните капки. Какви са? Трява време на ушите да се оправят. За колко дни й предписаха капките? На мойта, ако правилно помня, слагах 7 дни антибиотични капки с гентамицин, правени по рецепта на УНГ.

Макситрол за носа и Тобрадекс за ухото, 7 дни.

# 522
wild poppy, как е детенцето сега? отминава ли болката?

# 523
А АБ през устата не дадоха ли? Или възпалението е леко и е само за капки?

Когато се лекуват чифтни органи - уши, очи - и двата органа се третират с медикамента, който е предписан, т.е. капят се капки или се маже мехлем и на двете. Това се прави когато едното ухо например е здраво, а другото болно, защото обикновено инфекцията се разпростира и в другото ухо или око.

# 524
wild poppy, как е детенцето сега? отминава ли болката?

Болката отмина, преди малко като си легна каза, че съвсем малко я боли.

А АБ през устата не дадоха ли? Или възпалението е леко и е само за капки?

Когато се лекуват чифтни органи - уши, очи - и двата органа се третират с медикамента, който е предписан, т.е. капят се капки или се маже мехлем и на двете. Това се прави когато едното ухо например е здраво, а другото болно, защото обикновено инфекцията се разпростира и в другото ухо или око.

Не дадоха. В неделя като ходихме по спешност дори и АБ капки не изписа лекарят. Тогава той каза, че е леко. На контролния преглед вчера й изписаха АБ капки заради хремата, а и ухото още беше възпалено, въпреки че не се беше оплаквала след неделя. На рецептата изрично е написано 3 капки в лявото ухо Tired Лекарят видя стичащ се гъст секрет и се зачуди, че няма кашлица. А от носа й аз освен прозрачен секрет, друго не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт