Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 312
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
И ние сме от две седмици със сополи,едни зелени и лепкави SickНа нас ни изписаха капките Бивацин,но се оказа че отдавна ги няма на пазара Joy,за което педито беше изумена.Накрая минахме на Гаразон,и след 5 дни вече всичко е минало,но докога newsm78 до следващато явяване на яслата Simple Smile.Силно се надявам да се задържим повече от седмица там Praynig

# 496
  • София
Купих Амбрекс сиропи вчера - в аптеката нямаше нито Флудитек, нито Амбро. След 2 приема изглежда откашлянето е една идея по-лесно. Давам си сметка, че 2 приема са нищо и се надявам на подобрение след известно време. Кофтито е, че според фармацевтите в аптеката сиропът само помага на отхрачването на секрета, но не действа излекуващо.

Записвам в списъка за потенциални следващи лекарства и Еуреспал, заради противовъзпалителния му ефект.

Имам и 2 странични въпроса:

1. Някой може ли да ми препоръча надежден пулмолог максимално близо до центъра?

2. Тази работа с "развиването и укрепването на имунната система" доколко е правдоподобна? Предполага се, че с порастването боледуванията намаляват и (почти) спират. Аз като възрастен човек би трябвало да боледувам веднъж годишно вероятно? Преди хлапето боледувах веднъж на 2-3 години примерно.
Сега боледувам всеки божи месец, заедно със сина ми. Що за чудо е това!? Нормално ли е да прихващам всеки детскоградински вирус или мога да считам, че имунната ми система не работи както трябва?

А засилването на имунната система реално и постижимо ли е, или препаратите, които се продават за целта (вкл. алтернативни, коластри и пр.) са просто фармацевтичен маркетинг (както подозирам)?

# 497
Сега боледувам всеки божи месец, заедно със сина ми. Що за чудо е това!? Нормално ли е да прихващам всеки детскоградински вирус или мога да считам, че имунната ми система не работи както трябва?

Имунната ти защита е напълно нормална. Просто в градини и ясли развъждането на всякакви вируси и бактерии е ужасяващо завишено и децата лесно прихващат и носят у дома.
Още нещо - колкото и едно дете да има хигиенни навици и здравна култура, то все пак не кашля всеки път в салфетка, която да изхвърли веднага и да измие добре ръцете си с топла вода и сапун. Така по въздушно-капков път се заразяваме и ние.
Аз лично що вируси и бактериални инфекции изкарах с моето дете Crazy.

А засилването на имунната система реално и постижимо ли е, или препаратите, които се продават за целта (вкл. алтернативни, коластри и пр.) са просто фармацевтичен маркетинг (както подозирам)?

Моят опит говори, че всичко е до известна степен глупост и харчене на пари.
Уверих се, че за есенно-зимният период има 3 неща, които действат в посока по-висок имунитет: пробиотик, рибено масло с витамин Д, ехинацея.
Отделно качествено хранене, много кисело мляко, игри на открито и овлажняване на помещенията.

Кофтито е, че според фармацевтите в аптеката сиропът само помага на отхрачването на секрета, но не действа излекуващо.

Как всъщност се лекува кашлица Laughing? Кашлицата е просто рефлекс, а не болест.

# 498
Предполага се, че с порастването боледуванията намаляват и (почти) спират. Аз като възрастен човек би трябвало да боледувам веднъж годишно вероятно? Преди хлапето боледувах веднъж на 2-3 години примерно.

Абсолютно нормално е - в градините бъка от щамове-мутанти, към които и родителите изграждат имунитет. Аз през нашата критична година бях на два пъти пред болница, а не бях пила антибитик повече от 5-6 години. По едно време се шегувах, че детето ми е ходещо биологично оръжие, защото с това, което мъкнеше от яслата, успяваше да ме тръшне за отрицателно време  Laughing

# 499
  • София

Как всъщност се лекува кашлица Laughing? Кашлицата е просто рефлекс, а не болест.

Joy Имам предвид да се лекуват евентуалните възпаления в трахеята или белите дробове, заради които се получава секрет, от който следствие е кашлицата!! Grinning

Благодаря за успокоителните отговори! Hug

# 500
  • София
Stelfy, ако Столичният зоопарк те устройва, като място мога да ти дам координатите на добър педиатър - пулмолог  Peace
Пиши ми на лични, ако имаш нужда  Hug, за да не спамим в темата  Wink

# 501
Аз лично що вируси и бактериални инфекции изкарах с моето дете Crazy.[/i]

И аз. Ако нямах дете, изобщо нямаше да знам що е то "мораксела катаралис".  Mr. Green
Преди детето не боледувах и не бях пила антибиотик от не помня колко години. Наскоро си разглеждах медицинския картон и видях, че последното ми тежко боледуване е било вирусна пневмония на 13 годишна възраст... Laughing Няма стафилококи, стрептококи, за съществуването на повечето -коки научих преди година, когато дъщеря ми тръгна на градина.  Mr. Green

Stelfy, според мен подсилването на имунната система си е реално и постижимо, но е трудно да се улучи точната добавка/препарат в точния момент на правилното място (организъм). Затова повечето хора редуват различни добавки в най-разнообразни комбинации, по различно време през годината, като се надяват да уцелят правилната схема за конкретното дете. Ето Чери е установила, че при тях действа комбинация от пробиотик, рибено масло и ехинацея. Аз давам пробиотик целогодишно, а от скоро включих и рибено масло. 

# 502
Какви пробиотици давате на децата целогодишно? Аз също се изказвам положително за рибеното масло.

# 503
Последното ми сериозно боледуване е било в трети клас - бронхит, лекуван с АБ. Не бях пила АБ близо 30г. Незнаех за съществуването на вирусите с разстройство и повръщане, нито за разните коки и други вируси и бактерии. Работя с хора.
Откакто детето ми е на ДГ, боледуваме всички по домова книга - аз, таткото и двете баби. Миналата година стигнах и до АБ.
Относно витамините и имунистимулаторите - според мен са абсолютна маркетингова стратегия и бизнес. Давам от време на време за успокоение на съвеста, че правя нещо, но с вътрешната убеденост, че с абсолютно нищо не помагам на детето по този начин.
Решение за укрепване на имунитета все още не съм открила. Ходим на море и планина всяка година за по две седмици. Яде плодове и зеленчуци, мляко. Навън е всеки ден. Ходи на плуване и джудо. И тръгне ли на градина е болен на 3-ия ден.

# 504
за мен пълноценното хранене на майката в кърмаческия период, както и пълноценното кърмене поне до 2 г.възраст на детето до голяма степен и генетичния код на здрави родители и генетичната предразположеност на бебето към болести до голяма степен обуславят по-бързото и адаптивно изграждане на имунитет у детето  Peace
също така закаляване, здрава храна, оставяне на организма сам да пребори вирусите в началото ако е възможно, отглеждане на бебето не в абсолютно чиста стая, минимално повлияване на организма с изкуствени медикаменти, даване на пробиотици ако се дава АБ и след АБ, както и много кисело мляко в този период, повече кислород за детето и слънчеви лъчи.

# 505
Джос, това за кърменето не биваше да го пишеш Laughing Wink.
Аз съм твърдо и дълбоко убедена, че кърменето не води до по-висок имунитет в яслено-градинска възраст, нито до по-висок интелект.
Кърмено или не, до 2 години или само 2 месеца, или изобщо - зависи от генетичният код и средата единствено.

# 506
И аз съм за генетичния код, но не си мислете, че две деца от едни и същи родители имат еднакъв код.  Peace Аз съм един пример за некърмено дете, адски злоядо, 17 кила в първи клас. И никой никога не ме е виждал със сополи. Даже дядо ми от всички внуци обичал най-много мене да целува, защото никога не съм имала сополи. Simple Smile
Но сега си боледувам всичко пропуснато като дете.

# 507
  Всичко е индивидуално. На малкия се отказах да давам всякакви имуностимулатори и изкара 1.5м.на ясла без да се разболее.

# 508
Абсолютно индивидуално.
На моя приятелка момчето не боледува изобщо, от първа до четвърта група в ДГ го подминаваха всички вируси. Наречете го късмет, ако щете, но е факт.
И аз не вярвам във връзката между кърменето и по-висок имунитет.  Peace

eli82eli, аз давам пробиотик Биогайя.

# 509
Сега се сетих за едно приятелче на синът ми - не е кърмен нито ден.
От яслата до градината (вече е 3-та група в ДГ) му се събират 10-тина дни да е отсъствал по болест.
Даже майката я бяха питали с какво го храни, че изобщо не боледува Simple Smile.
Дай Боже всекиму, ама няма...

Общи условия

Активация на акаунт